ojciec.dyrektor.drugi 23.05.12, 20:05 prawdę rzekł brat Arkadiusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoś Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 20:25 Bardzo dobry artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 20:40 Niestety, po raz kolejny okazało się że w Płocku jedyne co można dobrze zrobić to zepsuć wszystko. Widać miasto nigdy nie doczeka sie kompetentnych zarządców we wszelkich dziedzinach. Wkrótce wyjdą na plan dzienny kolejne "gwiazdki", ciekawe kiedy w przewodnikach po Polsce będą pisać o Płocku jako miasteczku obok Kutna, Gostynina czy może nawet Sierpca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 20:47 To co powinno być nie ma. To co nie potrzebne to jest... Płock - miasto do góry nogami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liszka Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 21:25 Ale doczekaliśmy "wspaniałego" prezydenta pod zarządem Ropucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.072.c65.petrotel.pl 23.05.12, 22:36 kolejna impreza i to chyba naj naj... No nie ma co, "dni historii plocka" no super zabawa ale to jest zajebist impreza...ojejku i po co wam byl ten nowakowski drodzy wyborcy, wszystko juz nasz Pan prezydent poblokowal, remonty ulic, budowe tramwaju (gdzie poszlo na ta szopke kilka mln zlotych), w tym roku miala sie zaczac budowa przejazdu pod torami...po 25 latach, a tu klops...skladam rece co tu sie zaczelo dziac w tym plocku...ostra wiocha sie robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Na brykady ludu roboczy !!!!!!!!!! IP: 80.50.4.* 24.05.12, 10:39 z kosami na tych ch .... !!!! to na pewno przyciągnie kibiców..... taka tam miejska ustawka ! Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My też 23.05.12, 21:04 O tym, że z Pikniku mogą być nici miałem sygnał już około miesiąc wcześniej. Dziwne, że ja, zwykły obywatel, byłem lepiej poinformowany niż ratuszowi urzędnicy wykładający na to przedsięwzięcie pół miliona złotych. Co do powodów, to o ile wiem, nie bez znaczenia był fakt, że doszło do rezygnacji z zajmowanego stanowiska osoby, która była "motorem" całej imprezy. Nie wiem, dlaczego doszło do tej rezygnacji, czy chodziło o rozgrywki personalne, czy ambicjonalne, czy finansowe. A chciałbym się dowiedzieć. Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego jedna z najlepiej promujących miasto imprez się nie odbędzie. I chciałbym się tego przede wszystkim dowiedzieć od działaczy aeroklubu, bo mam wrażenie, że podany powód (wycofanie się sponsora) jest tylko częścią prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weźta ich już Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.plock.mm.pl 23.05.12, 21:59 Nie dziwi mnie to. Piszę te słowa z goryczą. Komentarz prezydenta Nowakowskiego jest infantylny. Obawiam się, że to nie koniec w wykonaniu speców z Ratusza. Mieli to być tacy fachowcy z Nowakowskim na czele. A co jest? Sami drodzy wyborcy oceńcie. heh Fajans i kibel. вoт и вcе Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 12:14 Co do powodów, to o ile wiem, nie bez znaczenia był fakt, że doszło do rezygnacji z zajmowanego stanowiska osoby, która była "motorem" całej imprezy kompletna bzdura Romku bo z tego co mi wiadomo poczta pantoflowa "motor" imprezy nie byl sam i mial kilka osob ktora robila wszystko co do nich nalezy i wiedziala wszystko co potrzeba aby impreza sie odbyla wiec przyczyn nalezy szukac gdzie indziej - a sam "motor" nie mial tylu zaslug ile sobie przypisywal ja sama nie wiem dlaczego tego 'motoru' juz nie ma, ale pytanie! jesli sam zrezygnowal to mial ta impreze gdzies, liczylo sie cos innego! mogl zawsze zrezygnowac po imprezie jesli go zwolnili to juz inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safian Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.12, 21:14 ...i rzekł głos w niebiosach: "Płock-wrażeń moc"! a dla upamiętnienia truchła odwołanej imprezy proponuje wprowadzić dwu dniową żałobę narodową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.152.c69.petrotel.pl 23.05.12, 21:15 Koronny argument przeciwko lokalizacji strefy kibica na plaży w postaci pikniku lotniczego upadł właśnie. Więc panie prezydencie Nowakowski zrób coś dla ludzi i przenieś całą tą strefę kibica nad Wisłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly kazio Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.plock.mm.pl 23.05.12, 21:32 no nareszcie Gazeta pisze z sensem. widać, że tekst nie pisały pachołki ratusza tylko ktoś nowy brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ubawionego Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.135.c73.petrotel.pl 23.05.12, 22:02 a weż se balowniku tem całem strefem kibicuw pod swoje wrota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toseqwapolatali Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.022.c89.petrotel.pl 23.05.12, 21:36 jak to qrwa w polsce bywa... do roboty lenie ratuszowo-orlenowe. dziś też orlan smrodził na miasto a miasto g... ma z tego Odpowiedz Link Zgłoś
xsl Zaskoczeni? My też. Ale czym innym 23.05.12, 21:58 Można napisać normalny artykuł w płockiej GW? Można! Tylko trzeba wcześniej zamknąć w redakcyjnym schowku na szczotki całą ferajnę ratuszowych przydupasów, którzy spijają słowa z ust Jaśnie Nam Panującego i lukrują mu, czyniąc z płockiego dodatku gazetkę gminną, gminę swą najpiękniejszą i władzę najwspanialszą wychwalającą. Nie wypuszczaj, Arkadiuszu, swych kolegów zbyt szybko. Do komputerów ich nie dopuszczaj a dobrze będzie. Czego sobie i Państwu życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arakiel Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 22:03 Nienawidzę Pisuarów ale za Po to nic tu nie ma. Płock Cover Festival rozwalili, Pikniku Lotniczego nie ma. Co następne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumkum Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:16 Sekretarz nic nie wiedział bo wiadomo czym się non stop zajmuje. Nie w głowie mu wykonywanie obowiązków ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:22 a ja uwazam ze zarówno sekretarz jak i prezydent mają zupelna racje , powiedzieli prawdę i tyle a tekst adamkowskiego jest tak durny ze powinien go zjesc bez popicia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyd Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: 92.60.130.* 24.05.12, 09:11 Kumkum napisał "Sekretarz nic nie wiedział bo wiadomo czym się non stop zajmuje. Nie w głowie mu wykonywanie obowiązków ............ " Oświeć mnie Kumkumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od oświaty Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.30.12.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.12, 09:27 Gość portalu: Cyd napisał(a): > Oświeć mnie Kumkumie w ramach akcji oświeceniowej informuje się zaintersowanego Cyda i pt publicznośc że, zajmuje się głównie pieprzeniem, również głupot w niezmierzonej ilości - w poprawnej polszczyźnie określa sie ten rodzaj aktywności jako "ruja i poróbstwo" i mącenie wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyd Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: 92.60.130.* 24.05.12, 15:12 Cytując za poradnia językową " Porubstwo oznacza ‘rozpustę, rozwiązłość’. Jest to wyraz staropolski, o niejasnej etymologii. Może pochodzić od czasownika porobić." Czy dobrze rozumiem, że piszący nawiazywał do takich określeń jak: robienie pod siebie" czy "porobić się ze strachu"? Dalej za cyt tekstem: " Wyraz ruja, w którym u jest etymologicznie uzasadnione: pochodzi od rdzenia ru- obocznego do ry-, np. ryczeć; oznacza ‘gody jelenia’, a w odniesieniu do ludzi ‘rozwiązłość, rozpustę’. Określeniem ruja i porubstwo posłużył się Henryk Sienkiewicz w odniesieniu do utworów Przybyszewskiego. Wyrażenie już zapomniane. Czy piszący miał na mysli rogacza? Jeśli moje domysły są prawdziwe, pragnę w tym miejscu wyrazić protest przeciwko traktowaniu tego młodego miłego człowieka w ten sposób. Jest to bardzo krzywdzące i zapewne niesprawiedliwe ujęcie cnót, jakimi chojnie obdarował go los. Nie wspomnę już, że jest technicznie niemożliwe "robienie pod siebie" i uprawianie Ars Amandi w tym samym czasie i to jest mój koronny argument jak sądzę. Pewnie zazdrość przemawia przez piszącego te kalumnie, a być może nawet niedostatek sił witalnych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z oświaty Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.31.37.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.12, 11:13 Cyd, jak się okazuje, kumaty jest i oświecić potrafi się sam a przy okazji jeszcze i pt publiczność też. Chwała za niesienie kaganka oświaty w lud. Co prawda trochę zaskakują niektóre naturalistyczne skojarzenia, asocjacje i interpreteacje wiążące się z PORUBSTWEM (dlaczego nie poróbstwem, skoro słowo ma związek i wywodzi się niejako od robienia (dobrze) ) - ale może z uwagi na nie do końca wyjaśnioną i pewną etymologię jest to wyjąek od reguł polskiej ortografii. Zadrościć nie ma czego, raczej należałoby współczuć i ubolewać. Ale sam tak chciał i sam sobie wybrał, chyba że został wybrany - to jeszcze większe współczucie i szczere wyrazy ubolewania. I jak te zacne i pełne empatii słowa można uznać za kalumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss2 Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.130.c85.petrotel.pl 23.05.12, 23:00 następny będzie Reggaeland. Na stronie próżno szukać Programu, a festiwali w tym roku w Polsce jest masa i wykonawców dobrych też więc fajnie by było jakby publika wcześniej wiedziała co i kiedy będzie grane bo w tym terminie jest też heineken, a należy pamiętać, że Gentelmana widziało w zeszłym roku 700 tys ludzi na Woodstocku i to za darmo, więc ja o frekwencje nie byłbym do końca spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ss2 Reggaeland 2012 IP: *.007.c89.petrotel.pl 24.05.12, 09:54 Drogi ss2 bardzo fajnie, że tak martwisz się o festiwal Reggaeland. Pragniemy Cie poinformować, ze program festiwalu zostanie podany do końca maja, czyli już zaraz. Poza tym na oficjalnej stronie festiwalu jak i na profilu na facebooku są już podane gwiazdy zagraniczne i część polskich i jak sobie poczytasz to znajdziesz nawet w ich opisach, w który dzień grają. A jeśli chodzi o Heinekena to nie jest to impreza, z którą staralibyśmy się rywalizować. Festiwal w Płocku jest robiony przede wszystkim dla ludzi a nie dla pieniędzy tak jak w Gdyni i jeśli stać Cię na niego to Gdynia czeka na Twoje pieniążki z otwartymi rękami. Przypomnę tylko - w Płocku wejście na obydwa dni festiwalu Reggaeland kosztuje 30 zł. Napisałeś jeszcze o Woodstocku i Gentlemanie trochę manipulując faktami, bo około 700tys ludzi to było ale ostatniego dnia na The Prodigy (zjechało się połowę byłego NRD) a na Gentlemanie to jak było około 300 tys to już dobrze - ale to i tak ogromna liczba wiec nie ma co tu dalej porównywać imprez, bo owsiakowy festiwal jest wyjątkową imprezą w skali kraju. I zapomniałeś chyba, że Gentleman jest tylko jedną z wielu gwiazd zagranicznych, które zagrają na Reggaelandzie, zdajemy sobie sprawę, że znasz z muzyki korzennej pewnie tylko Boba Marleya i ...... Gentlemana ale właśnie dlatego robiony jest Reggaeland (w cenie 30zł), żebyś mógł z innymi Płocczanami poznać trochę więcej artystów z najwyższej półki w temacie muzyki korzennej. Poniżej częściowa lista wykonawców i zespołów, które mozna bedzie zobaczyć na płockiej plaży w dniach 6 i 7 lipca 2012: Elephant Man (Jamajka) - po raz pierwszy w Polsce! - 6 lipca Christopher Martin (Jamajka) - po raz pierwszy koncert solo w Polsce! - 7 lipca Gentleman (Niemcy) - 7 lipca St. Petersburg Ska - Jazz Review (Rosja) - po raz pierwszy w Polsce! - 7 lipca Skarra Mucci (Jamajka) - 7 lipca J. Boog (USA) - po raz pierwszy w Polsce! - 7 lipca Kingstone Sound (Niemcy) - 7 lipca Vavamuffin - 6 lipca Paprika Korps - 6 lipca KaCeZet + Fundamenty - 6 lipca Pablopavo i Praczas - 6 lipca PS: Polecam dokładniejszą lekturę oficjalnej strony i profilu na facebooku: www.reggaeland.eu/zespoly.html www.facebook.com/Reggaeland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja A racja że rozwalili! IP: *.plock.mm.pl 24.05.12, 05:47 ...A racja że rozwalili. Młodzi ludzie którzy głosowali na pana A.N. po tym fakcie pluli sobie w brodę. A to dziad mówili. Tak słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek faktycznie IP: *.cdma.centertel.pl 23.05.12, 22:31 art się czyta, jakby był pisany przez kogoś spoza "gminnego" ratuszowo-gazetowego towarzystwa wzajemnej adoracji; brawo; a ty roman wiedziałeś i nic nie powiedziałeś Andrzejowi N. - nie chodziłby teraz taki zadziwiony; pewnie te meble, co to je sobie Andrzej N. wymienił w gabinecie za publiczne pieniądze nie robiły takiego wrażenia na sponsorach, jak miały robić; dno i dwa metry mułu, a tłumaczenia "włodarzy" kwalifikują się jeszcze pod tym dnem; niedługo faktycznie włączenie iluminacji fontanny będzie pełniło funkcję imprezy jeśli nie miesiąca, to choćby weekendu; a miało być tak pięknie w platfusolandii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: faktycznie IP: *.164.c82.petrotel.pl 23.05.12, 23:14 Hej! ten sponsor to..... miasto. Przecież głównym sponsorem przez te wszystkie lata był Ratusz. A teraz udają Greka. Ludzie, jak znam życie i ludzi z aeroklubu to wydeptywali oni ścieżki do viceprezydenta, do prezydenta i do wszystkich świętych. Niestety z kim mają rozmawiać. Pani od promocji nawet siebie nie wypromowała. Poszła pracować ze zwierzętami (biedne zwierzątka). Pan Vicek - popytajcie ludzi z agencji koncertowych, którzy z nim rozmawiali - jakie mają o nim zdanie. Pan sekretarz - Jezuuuuu NIE! Przecież jego "gust" kulturalny jest………… (na ma odpowiedniego słowa). A Pan Prezydent. Czego wymagać od polonisty, którego jedną z pierwszych decyzji było zamkniecie księgarni. Przecież ludzie nie muszą czytać. nie muszą mieć kultury….. Od początku ekipa PO nie chce żadnych imprez w Płocku. Panowie z PO przeliczają wszystko na rachunek ekonomiczny. A ten za cholerę w kulturze i promocji nie chce wyjść na plus. W takim razie skoro nie można zarobić, to wywalić. Tak niestety podchodzi PO do wszystkiego. Ale kasa to niestety nie wszystko. Tylko że dla tej ekipy to jednak wszystko. Zobaczycie, że to nie koniec… zaraz polecą "Krzyżacy", "Pożegnanie Lata" (pardon "Pożegnanie POKiS-u" bo to przecież już nie Płock Cover Festival), Miss Polski… Taaaa wracamy do miasta powiatowego. A jaki powiat takie imprezy. PAMIĘTAJCIE O TYM ZA DWA LATA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My IP: *.c149.petrotel.pl 24.05.12, 07:29 Piknik lotniczy wcale nie musi przyciągnąć kibiców Euro2012. Fanów lotnictwa i tak by nie zabrakło. Sądzę, że to początek końca tej imprezy. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
niepolatamy Pikniku lotniczego nie będzie. Zaskoczeni? My 24.05.12, 12:56 jak mamy jakąś fajną imprezę to zawsze musimy ją skasować ...... pewnie taka tradycja w tym naszym miasteczku bo do miasta z aspiracjami to nam jeszcze brakuje!!! Płock wrażeń moc !!! chyba negatywnych bo co Płock mogło promować właśnie piknik był taką imprezą a teraz co ???? jakąś jarmarczna impreza dla gawiedzi niech się cieszą kaszanką i piwem. Żegnaj pikniku lotniczy - szkoda tylko pana Marka.S. który tak promował naszą imprezę i wszystko poszło na marne. Odpowiedz Link Zgłoś