Dodaj do ulubionych

Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euforię

01.08.12, 14:38
Tekst linka
Obserwuj wątek
    • Gość: raf Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 18:10
      niesamowity ten link
      • yxyx Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf 01.08.12, 20:06
        A tu już chłopaki na fajrancie po wszystkim
        • Gość: wspomnień czar Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.229.c72.petrotel.pl 01.08.12, 20:23
          ile pięknych wspomnień... i pomyśleć że to rozdupczenie, rwanie włosów na własne życzenie ai wai ia wai :)
          • Gość: tak mówi bohaterka Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 20:36
            Zwątpiła pani w sens zrywu?

- W żadnym razie. Takiego patriotyzmu, jakim emanowała ta złota warszawska młodzież, już chyba nie będzie nigdy. Ci, co kwestionują sens powstania, powinni najpierw przeżyć to, co robili z nami Niemcy i poczuć tamtejszy głód wolności. Dopiero potem mogą wyrazić swoje zdanie.

Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,35710,12230215,Walczylam_w_Powstaniu_Warszawskim__Czulam_euforie.html#ixzz22Jx9yzfF
            • Gość: niefundamentalista Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.229.c72.petrotel.pl 01.08.12, 20:42
              takie historie jako żywo przypominają fanatyzm fundamentalistów gotowych poświęcić nie tylko swoje ale i czyjeś życie bez odpowiedzialności i głębszej analizy wrtości istnienia... kilkunastoletnich dzieci i tragedii ich matek ojców...
              • yxyx Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf 01.08.12, 20:48
                Tak też jest i dziś odważnych idiotów nie brakuje choćby na motorach, lubią adrenalinę, ale czyjeś życie mają zwyczajnie w d..... wg filozofii "to jest moja racja i jest bardziej mojsza niż twojsza"
                • Gość: w Płocku Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 22:10
                  www.portalplock.pl/pl/334_informacje/2174_w_srode_wyjace_syreny_barykada_i_kwiaty.html
                  • Gość: repl Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 22:16
                    pięknie www.portalplock.pl/pl/426_galeria/428_wydarzenia/241_plock_uczcil_rocznice_powstania_warszawskiego.html
                    • Gość: godność Re: Kto wysyła dzieci na śmierć to... IP: *.opera-mini.net 01.08.12, 22:39
                      tchórz, bydlak bez honoru i skończony sk...syn bez żadnych zasad, to gorsze od pedofilii, dla takich czynów nigdy nie będzie żadnego usprawiedliwienia !
    • Gość: Ryszard Krajewski Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: 69.163.40.* 01.08.12, 23:04
      z wpisu wynika że jesteś bolszewik, stoisz za Wisłą i czekasz by dzieci ginęły
      www.youtube.com/watch?v=CUk-eIhcuWA&feature=related
      dalej www.youtube.com/watch?v=v_NT8_BNviQ&feature=relmfu
      dalej Czołg www.youtube.com/watch?v=aPp6CocXNcI
    • Gość: nie dla ścierwa "bogoojczyzniane" bydlo kala uroczystosci IP: *.142.c76.petrotel.pl 01.08.12, 23:50
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12236196,General_Scibor_Rylski_apeluje_o_powage__Z_tlumu__Hanba_.html
    • Gość: "A" Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: 95.154.230.* 02.08.12, 03:59
      uroczystości to ty kalasz i podobni tobie dyżurni bolszewi oraz ci co profanują swoją obecnością miejsca święte dla Narodu w ta rocznicę,
      dla Polaków www.youtube.com/watch?v=hST24Ucanx0
      • Gość: normalny Re: Wypominki spamowe IP: *.117.c87.petrotel.pl 02.08.12, 08:55
        idźcie spamować gdzieś indziej tymi wypominkami, wstyd sztafirować się takimi łomotem od wroga !
    • Gość: gloria victoribus Dla równowagi wieśniackiego skowytu po klęsce..... IP: *.117.c87.petrotel.pl 02.08.12, 09:04
      youtu.be/TkksBr_5y4U
    • Gość: redcom Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: 69.163.40.* 02.08.12, 10:20
      ooo, to tu piszą tez gestapowcy i SS-mani ?
      • Gość: woj Re: jak nazywają się "bojownicy" którzy... IP: *.117.c87.petrotel.pl 02.08.12, 13:46
        chowają się za kieckami kobiet i dzieci na wojnę posyłają ????

no coments !!!!!
        • Gość: Osiecki Bogusław Re: jak nazywają się "bojownicy" którzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 20:12
          do "woja"

Przypomniałeś "woju" niechlubne metody zdobywania powstańczych barykad.
          Słynne były zdalnie kierowane pojazdy gąsiennicowe z materiałem wybuchowym, zwane goliatami.
          Niestety, zdarzało się, że przed czołgami czy też piechotą, pędzono kobiety i dzieci, wyciągniętych z domów. Agresorzy chowali się za kieckami kobiet i dzieci, jak to ująłeś.

Jak ich nazwać? Brak słów.
          • Gość: chiphura! Re: jak nazywają się "bojownicy" którzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 20:32
            W celu pogłębienia wiedzy proponuję stronkę www.powstanie.pl
            • Gość: woj Re: jak nazywają się "bojownicy" którzy... IP: *.opera-mini.net 02.08.12, 20:46
              i żeby dostać manto od takich tchórzy ??? to musiała być jakaś konfrontacja fajtułapów z pierdołami !
          • Gość: poeta Re: do osieckiego IP: *.146.253.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 22:42

Jak ich nazwać? brak słów ( powiedział Osiecki

Skończę za pana, bo te słowa z niewiadomych mi przyczyn nie przechodzą panu nigdy przez gardło

TO BYLI NIEMCY!!!!!!!!!!!! szanowny panie Osiecki, nie ufoludki z innej planety
    • Gość: reni [...] IP: 69.163.40.* 03.08.12, 08:13
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: AW Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: 69.163.40.* 03.08.12, 19:00
      Chwała Bohaterom www.youtube.com/watch?v=a8r9A4OEyGU
      • Gość: hipchura Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 19:21
        Jednak muszę napisać jeszcze raz: www.powstanie.pl
        Ta strona jest daleka od euforii a opinie pochodzą od uczestników Powstania i zmierzają do zastanowienia się nad tym nadmuchanym balonem.
        Ps. Ostatnio spotkałem opinię bliskiej koleżanki czy nawet przyjaciółki Kaczyńskich, która nie rozumie dlaczego bracia zbudowali legendę o udziale ich matki w Powstaniu Warszawskim choć w nim nie brała udziału i jednocześnie pomijają udział w Powstaniu ojca, który z całą pewnością udział w walkach Powstania brał a nawet został ranny w palec!
        • Gość: do poety Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.205.62.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 21:15
          Gość portalu: hipchura napisał(a):

>> Bo dzięki niej mamy najdłuższy spokój na zachodniej granicy w całych dziejach Polski. >>Szkoda tylko, że tak mało się o tym mówi.

wskaż jakieś liczące się opracowanie, uznanego autora, tak właśnie widząych rolę i znaczenie powstania - gdzie oprócz twoich BREDNI mażna takie oceny i opinie wyczytać.

>>Niestety do krytyki ruchu powstańczego musimy się przyzwyczaić.

co wg ciebie oznacza termin "ruch powstańczy", wskaż miarodajne teksty, opracowania krytykujące właśnie ruch powstańczy i podważ ich argumentację stojące za tą krytyczną jego oceną.

>>Krytycznie o Powstaniu mówił i Broniewski, który nie krył radości z jego upadku, bo >>Warszawa w jego ocenie musiała być wyzwolona przez Armię Czerwoną.

nie jestem wielkim znawcą twórczości Broniewskiego, więc proszę o przytoczenie in extenso tych jego krytycznych wypowiedzi i słów radości z upadku powstania oraz o wskazanie utworów, gdzie się one padają.
          Ponieważ to twój ulubiony poeta i twórczość jego znasz w te i we wte - wnoszę to z licznych twoich wypowiedzi na temat twórczośći i zycia Broniewskiego - nie powinno to przyspożyć dużych trudności. Będę bardzo zobowiązany.

• Gość: hipchura Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 21:44
            ? Ja tak nie pisałem, "do poety". To poeta pisał.

Ps. Nie sądzę by ktokolwiek się cieszył z upadku Powstania. Tam za duże straty były. O wiele większe niż w Katyniu, Miednoje i reszcie.
            • Gość: dynamic t-mobile Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.205.62.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 22:10
              z pytaniami i prośbą do poety napisałem ja - liczę na odpowiedź
              • Gość: dynamic t-mobile Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.205.62.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 22:14
                przepraszam hipchura za niezamierzone - z przyczyn czysto technicznych i przedz nieuwagę - przypisanie wypowiedzi poety
          • Gość: poeta do hipchury IP: *.146.253.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 22:53
            część odpowiedzi powyżej
            Wstyd demaskować się, że nie chodziło się do szkoły. Nie trzeba wyszukanych publikacji by poznać historię stosunków polsko niemieckich, wystarczy wiedza podręcznikowa, ale skoro jej nie ma nie pomogą opracowania naukowe. Pewnego etapu nie można przeskoczyć. Nadrobisz zaległości, wtedy udzielę lekcji, darmowej oczywiście

Cytatów pokazujących Broniewskiego czerwone oblicze szukaj w tomikach wydawanych w latach 60-tych . Te są najciekawsze. Dzisiejsze publikacje wymazują okres komunistycznej fascynacji poety. U Urbanka nie znajdziesz prawdy o powojennych poglądach Broniewskiego. Dla dzisiejszych propagatorów poety on umarł przed wojną, Późniejsze jego zeszmacenie zostało wymazane
    • Gość: mala Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: 69.163.40.* 03.08.12, 21:26
      słabo się starasz synu
      -----------------
      www.youtube.com/watch?v=pzpNk4dCEKU
      • Gość: alternative story Re: alternative story IP: *.opera-mini.net 04.08.12, 07:49
        Stosunki polsko-niemieckie jak i w każdej innej konfiguracji w bloku wschodnim były kontrolowane w 100% przez zaprzyjaźnioną krasnają armię. Ale wg niektórych źródeł dzięki pw zapanował pokój na marsie, a przynajmniej nikt w oficjalnych publikacjach historycznych tego nie dowiódł że tak być nie mogło...
        • Gość: molli a dzięki braciom Kaczyńskim krowy mleka nie dają IP: 69.163.40.* 04.08.12, 08:11
          wzrasta ilość plam na słońcu a na ziemi wzrasta ilość trąb powietrznych i takich jak ty
          • Gość: fantasy Re: Najprawdziwsza przyczyna wojny - fantasy c. d. IP: *.002.c77.petrotel.pl 04.08.12, 09:47
            www.youtube.com/watch?v=mxDR1rqNOh4
    • Gość: evka Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: 69.163.40.* 04.08.12, 18:11
      prowokować by opluwać www.gadu-gadu.pl/posel-pis-nie-wpuscili-delegacji-wiec-byly-gwizdy
      • Gość: Re wszystkim Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 23:19
        Chyba się powstrzymam przed wypisaniem się o PW w tym miejscu. Mamy tu wywiad z zasługującą na szacunek weteranką Powstania, której wypowiedzi dziennikarz usystematyzował na potrzeby rocznicowe i niech może tak zostanie.
        Tak to już jest, że im dalej od tragicznego wydarzenia tym bardziej zamazane są i wyparte z pamięci sceny, których i tak się nie da opisać czy opowiedzieć
        .
        • Gość: nowe Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.12, 16:07
          ciekawe kwisland.pl/
          • Gość: obiektywny Re: pw - zarodnia polsko-niemiecka IP: *.opera-mini.net 05.08.12, 19:34
            na cywilach polskich
            • Gość: obiektywny Re: pw - zbrodnia polsko-niemiecka IP: *.opera-mini.net 05.08.12, 19:36
              jw.
              • Gość: hipchura Re: pw - zbrodnia polsko-niemiecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 21:12
                Macie rację. To była zbrodnia, choć nie zamierzona na początku w swoich rozmiarach.
                W ataku atomowym na Hiroszimę też zginęło około 200 tysięcy mieszkańców. Jednak tam to zaplanowano. W Warszawie było inaczej. Tutaj wszystko się potoczyło nie tak.

• Gość: Osiecki Bogusław Re: pw - zbrodnia polsko-niemiecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 22:18
                do "obiektywnego"

Czy obiektywny to się okaże.

Wyjaśnij, co rozumiesz przez polsko-niemiecka?

To, że Niemcy strzelali do Polaków - to wiem.
                Ale polsko-niemiecka?
                To chyba nie po polsku.
                • Gość: poeta Re: pw - zbrodnia polsko-niemiecka IP: *.30.70.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.08.12, 06:21
                  Czy Osiecki i chipchura to przypadkiem nie ten sam filozof????
                  Ale po kilku latach forumowania widzę doedukowanie Osieckiego co mnie cieszy. Po raz pierwszy napisał, że Niemcy strzelali podczas II wojny do Polaków nie naziści, hitlerowcy czy inne psubraty...
                  • Gość: ak 6 dzień Powstania IP: *.ptrhosting.com 06.08.12, 18:28
                    www.sppw1944.org/index.html?http://www.sppw1944.org/kalendarium/0806.html
                    • Gość: Hejho Re: 6 dzień Powstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 19:34
                      Ponieważ to dopiero szósty dzień Powstania, wszyscy ciągle są w euforii.
                      Ps. www.powstanie.pl
                    • Gość: obiektywny Re: zbrodnia zaplanowana w londynie IP: *.opera-mini.net 06.08.12, 19:39
                      z zimną krwią skierowana przeciw sowietom przez właścicieli majątków w osobach notabli którzy z wściekłości z utraty sych dóbr chcieli zrobić wszystko by komuniści nie mogli z nich nigdy skorzystać. polacy polakom zgotowali ten los. chyba tylko to tłumczy podświadomą niechęć do poznania gorzkiej prawdy, że zginęli ZA FRAJER "dzięki" polakom, megatrauma ale i gorzka naga PRAWDA !
                      • Gość: poeta Re: do operusia nieuka IP: *.30.20.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.08.12, 22:46
                        Polacy Polakom zgotowali ten los - powiedział operuś
                        Z teorią, że Polacy rozpoczęli wojnę , byli autorem największych zbrodni ludobójstwa w dziejach może zrobisz karierę w Ameryce. Tam nikogo nie obchodzi prawda historyczna, nawet prezydenta. Ale zanim coś powiesz puknij się w niedouczoną główkę
                        • Gość: do poety Re: do operusia nieuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 23:09
                          Zbastuj trochę koleżko bo się zapędzasz w teorie, których nikt nie wygłasza.Nawet w Ameryce.

Co do tej " niedouczonej główki":

" Okulicki na naradzie Komendy Głównej AK w lipcu 1944 mówił:
                          "Musimy zdobyć się na czyn, który wstrząśnie sumieniem Świata. W Warszawie mury będą się walić i krew poleje się strumieniami, aż opinia światowa zmusi rządy trzech mocarstw do zmiany decyzji z Teheranu."
                          Tak więc dowódcy AK zdawali sobie sprawę, że Powstanie militarnie nie ma szans na powodzenie... idt,idt,itd"

więcej można sobie doczytać na www.powstanie.pl
                          • Gość: Osiecki Bogusław Re: do operusia nieuka IP: *.plo.pl 07.08.12, 09:29
                            do "do poety"

Bardzo wiarygodne są te współczesne cytaty z posiedzeń Komendy Głównej AK w czasie okupacji, czasie pełnej konspiracji, zapewne z nagrywaniem, protokołowaniam i podpisem sekretarza oraz z zachowaniem oryginalnych dokumentów.

Zakładając prawdziwość cytatu, gdzie tam jest brak wiary w powodzenie Powstania?
                            To, że krew lać się miała, było oczywiste.
                            • Gość: jałtowy Re: do "bojowników" nieuków IP: *.101.c80.petrotel.pl 07.08.12, 09:51
                              to że Polacy nie mieli żadnych szans a w Jałcie zapadły ostateczne decyzje było oczywiste nawet dla najbardziej tępych w tamtych czasach.....
    • Gość: kapelan Re: Walczyłam w Powstaniu Warszawskim. Czułam euf IP: 76.73.102.* 11.08.12, 09:29
      jak mawiał mianowany przez bpa Kamińskiego kapelan Solidarności w konspiracji lat 1982 - 1988
      ksiądz Walerian Święcicki ze Stanisławówki "żadna ofiara złożona dla Ojczyzny nie pójdzie na marne" sic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka