Dodaj do ulubionych

ORGANISTA PŁOCKI

IP: 217.153.180.* 16.08.04, 11:31
szukam kontaktu z obecnym organista z plockiej Katedry. Czy jest ktos, kto
moglby mi byc pomocny w tej kwestii ?

Pozdrawiam wszystkich Plocczan
Pallatum
Obserwuj wątek
    • Gość: bach Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:02
      to Wiktor Bramski - niezły wymiatacz.

skontaktuj sie z proboszczem albo kancelarią parafii to ci dadzą namiar.
      • Gość: grym Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:50
        z tym wymiataczem to chyba lekka przesada, tym bardziej ze konkurencja slaba, a
        wiadomo jak ktos ma monopol ...
        namiary ma tez kuria diecezjalna
      • gaarder Re: ORGANISTA PŁOCKI 16.08.04, 23:00
        Wiktor Bramski jest bez najmniejszych wątpliwości jednym z najlepszych
        organistów w Polsce. Porównywanie go z kimkolwiek w Płocku jest żartem, lub
        objawem braku słuchu.
    • Gość: Adrian Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: 81.190.171.* 16.08.04, 15:08
      Organista w Farze jest też niezły. p.Marcin Werner.
      • Gość: bach Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:32
        ten w Farze to lekka przesada, - jakiś artysta albo nie wiem ...

jak ostatnio zaczął wyć i wyciągać to się nawet okoliczne Cyganki przestraszyły
        i zaczęły wychodzić, nie mówiąc o zdziwaczałych minach wiernych...
        • felice Re: ORGANISTA PŁOCKI 16.08.04, 20:31
          Technicznie to baaardzo duzo brakuje M. Wernerowi do W. Bramskiego, a jesli
          chodzi o glos, czy to ma jakies znaczenie jaki organista ma glos, z calym
          szacunkiem, ale na mszy swietej wystepuje jedno wiekie wycie, w rożnych
          tonacjach, ogromny dysonasn, osobiscie jestem zwolenniczka chorów.
          • Gość: Monteverdi Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.class145.petrotel.pl 16.08.04, 20:51
            Bramski idol organista, z Bożej łaski
            dajcie sobie na luz bo fani pod kościół przyjda;)
            • felice Re: ORGANISTA PŁOCKI 16.08.04, 21:19
              Gość portalu: Monteverdi napisał(a):

> Bramski idol organista, z Bożej łaski
              > dajcie sobie na luz bo fani pod kościół przyjda;)

Sluchaj nickt tu nie robi z Bramskiego idola, ale prownujac innych organistow z
              Płocka, bo z okolic to nawet nie biore pod uwage, niestety jest najlepszy.
              • Gość: Urszula Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:52
                >prownujac innych organistow z
                >Płocka, bo z okolic to nawet nie biore pod uwage, niestety jest najlepszy

Jednak świadczy to tylko o poziomie organistyki w Płocku w ogóle.Organistą w
                kościele można być nawet najlepszym, ale sztuka organowa nie tylko do tego się
                sprowadza, o tym należy też pamiętać. Ogrobina obiektywizmu i pokory dla muzyki
                organowej u wielbicieli wirtuozerii mistrza Bramskiego w tej materii nie
                zaszkodzi.
            • Gość: gość Re: organista płocki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.14, 22:54
              Nie mam nic do Bramskiego , średnio mnie interesuje ale miałam okazję posłuchać kilka razy jego
              ,,chóru" tak fałszujących wyjców to trzeba się naszukać ten jego chór miał sens póki był męski, teraz chyba już łapią kogokolwiek kilka ładnych głosów ale większość to typowe zapchajdziury.
    • Gość: długopisem Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: 81.190.171.* 16.08.04, 22:34
      Skoro p. M.Wernerowi dużo brakuje technicznie to co powiesz o innych? Aż którejś
      niedzieli przejdę się i posłucham!
      pozdro
    • Gość: elakubow@poczta.on Re: pomocy IP: *.207.c88.petrotel.pl 22.08.14, 22:13
      Marcin, mam 2 tematy
      moj wujek, janek Uminski , ur w Rypinie. znajdz a Wikipeddii,
      Ksiadz Bogucki, salezjanin, na Jachowicza w latach ok 1968.

pozdrawiam

Ela Kubow
      • Gość: trovi Re: pomocy IP: *.class145.petrotel.pl 22.08.14, 23:30
        Dobry organista jest w kościele "na Górkach"
        • Gość: parafianka Re: pomocy IP: 178.180.185.* 23.08.14, 09:46
          ej tam, ej tam, żaden organista nie dorówna, gdy koncertuje zespół mały ale zgrany: ksiądz, dwie dziewki i organy.
        • Gość: parafianks Re: pomocy IP: 185.9.126.* 26.08.14, 22:42
          A dla mnie najlepszym organista zawsze będzie pan Jurek Ciecwierz z parafii św.Ducha na Skarpie.. Na gorkach pięknie śpiewa duet pani Reginy Salkowskiej. Oprawa mszy św w ich wykonaniu unosi serce ku Bogu.
          • Gość: gość Re: pomocy IP: *.class145.petrotel.pl 27.08.14, 10:46
            Faktycznie, p. Regina jest świetna i śpiewa już od wielu, wielu lat. Z chórem gorzej, czasem się tego nie da słuchać. Organista jest naprawdę dobry, ale lepszy był ten z górek, który śpiewał jeszcze na początku lat 90'.
    • Gość: Płocczanin Re: organista płocki IP: *.106.c93.petrotel.pl 27.08.14, 22:38
      znam tego pana organistę nawet mam do niego prywatny nr tel.ale nie wiem kto i w jakiej sprawie szuka tego kontaktu.
      trochę szczegółów
      • Gość: rett Re: organista płocki IP: *.class145.petrotel.pl 28.08.14, 10:40
        Co za problem, wystarczy podejść do organisty po mszy, nawet w dzień powszedni....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka