Gość: Pallatum IP: 217.153.180.* 16.08.04, 11:31 szukam kontaktu z obecnym organista z plockiej Katedry. Czy jest ktos, kto moglby mi byc pomocny w tej kwestii ? Pozdrawiam wszystkich Plocczan Pallatum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bach Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:02 to Wiktor Bramski - niezły wymiatacz. skontaktuj sie z proboszczem albo kancelarią parafii to ci dadzą namiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grym Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:50 z tym wymiataczem to chyba lekka przesada, tym bardziej ze konkurencja slaba, a wiadomo jak ktos ma monopol ... namiary ma tez kuria diecezjalna Odpowiedz Link Zgłoś
gaarder Re: ORGANISTA PŁOCKI 16.08.04, 23:00 Wiktor Bramski jest bez najmniejszych wątpliwości jednym z najlepszych organistów w Polsce. Porównywanie go z kimkolwiek w Płocku jest żartem, lub objawem braku słuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: 81.190.171.* 16.08.04, 15:08 Organista w Farze jest też niezły. p.Marcin Werner. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bach Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:32 ten w Farze to lekka przesada, - jakiś artysta albo nie wiem ... jak ostatnio zaczął wyć i wyciągać to się nawet okoliczne Cyganki przestraszyły i zaczęły wychodzić, nie mówiąc o zdziwaczałych minach wiernych... Odpowiedz Link Zgłoś
felice Re: ORGANISTA PŁOCKI 16.08.04, 20:31 Technicznie to baaardzo duzo brakuje M. Wernerowi do W. Bramskiego, a jesli chodzi o glos, czy to ma jakies znaczenie jaki organista ma glos, z calym szacunkiem, ale na mszy swietej wystepuje jedno wiekie wycie, w rożnych tonacjach, ogromny dysonasn, osobiscie jestem zwolenniczka chorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monteverdi Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.class145.petrotel.pl 16.08.04, 20:51 Bramski idol organista, z Bożej łaski dajcie sobie na luz bo fani pod kościół przyjda;) Odpowiedz Link Zgłoś
felice Re: ORGANISTA PŁOCKI 16.08.04, 21:19 Gość portalu: Monteverdi napisał(a): > Bramski idol organista, z Bożej łaski > dajcie sobie na luz bo fani pod kościół przyjda;) Sluchaj nickt tu nie robi z Bramskiego idola, ale prownujac innych organistow z Płocka, bo z okolic to nawet nie biore pod uwage, niestety jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:52 >prownujac innych organistow z >Płocka, bo z okolic to nawet nie biore pod uwage, niestety jest najlepszy Jednak świadczy to tylko o poziomie organistyki w Płocku w ogóle.Organistą w kościele można być nawet najlepszym, ale sztuka organowa nie tylko do tego się sprowadza, o tym należy też pamiętać. Ogrobina obiektywizmu i pokory dla muzyki organowej u wielbicieli wirtuozerii mistrza Bramskiego w tej materii nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: organista płocki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.14, 22:54 Nie mam nic do Bramskiego , średnio mnie interesuje ale miałam okazję posłuchać kilka razy jego ,,chóru" tak fałszujących wyjców to trzeba się naszukać ten jego chór miał sens póki był męski, teraz chyba już łapią kogokolwiek kilka ładnych głosów ale większość to typowe zapchajdziury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długopisem Re: ORGANISTA PŁOCKI IP: 81.190.171.* 16.08.04, 22:34 Skoro p. M.Wernerowi dużo brakuje technicznie to co powiesz o innych? Aż którejś niedzieli przejdę się i posłucham! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elakubow@poczta.on Re: pomocy IP: *.207.c88.petrotel.pl 22.08.14, 22:13 Marcin, mam 2 tematy moj wujek, janek Uminski , ur w Rypinie. znajdz a Wikipeddii, Ksiadz Bogucki, salezjanin, na Jachowicza w latach ok 1968. pozdrawiam Ela Kubow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trovi Re: pomocy IP: *.class145.petrotel.pl 22.08.14, 23:30 Dobry organista jest w kościele "na Górkach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianka Re: pomocy IP: 178.180.185.* 23.08.14, 09:46 ej tam, ej tam, żaden organista nie dorówna, gdy koncertuje zespół mały ale zgrany: ksiądz, dwie dziewki i organy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianks Re: pomocy IP: 185.9.126.* 26.08.14, 22:42 A dla mnie najlepszym organista zawsze będzie pan Jurek Ciecwierz z parafii św.Ducha na Skarpie.. Na gorkach pięknie śpiewa duet pani Reginy Salkowskiej. Oprawa mszy św w ich wykonaniu unosi serce ku Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pomocy IP: *.class145.petrotel.pl 27.08.14, 10:46 Faktycznie, p. Regina jest świetna i śpiewa już od wielu, wielu lat. Z chórem gorzej, czasem się tego nie da słuchać. Organista jest naprawdę dobry, ale lepszy był ten z górek, który śpiewał jeszcze na początku lat 90'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanin Re: organista płocki IP: *.106.c93.petrotel.pl 27.08.14, 22:38 znam tego pana organistę nawet mam do niego prywatny nr tel.ale nie wiem kto i w jakiej sprawie szuka tego kontaktu. trochę szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rett Re: organista płocki IP: *.class145.petrotel.pl 28.08.14, 10:40 Co za problem, wystarczy podejść do organisty po mszy, nawet w dzień powszedni.... Odpowiedz Link Zgłoś