Dodaj do ulubionych

Wspólnota mieszkańców chce umowy z Wodociągami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:13
pan prezes wciska kit. Najpierw pani w biurze obsługi klienta odmówiła, gdyż
powiedziała, że nie zawierają umów ze wspolnotami, tylko z administratorami
wspólnot. Pani głowna księgowa wciskała, kit że wśród dokumentów należy
dostarczyć statut wspolnoty ?????????? i bez niego nie będzie można podpisac
umowy. Pan prezes też spławił. Dopiero po telefonie z GW nagle okazało się że
można. Ale trzeba wcisnąć kit, że to wspólnota coś żle zrobiła. Kiedy to
monopoliści zrozumieją że są jak "dupa od srania" do tego aby służyć
mieszkańcom. To samo w przypadku innych spółek gminnych. Są tylko
firmami "usługowymi" wobec mieszkańców, a nie od kreowania
własnej "polityki". Te słowa dotyczą PEC, czy MZGM-TBs. PEC zachowuje się jak
monopolista, ale trzeba przyznać reformowalny. Za to w MZGM-TBS bawią się
w "administrowanie" nie mając pojecia o tym co robią. Przykład Wspólnota
Słowackiego 2 gdzie MZGM-TBs złamał bezprawnie uchwałe wspólnoty, i to takiej
gdzie jest 100 % właścicieli mieszkań , a MZGM-TBs jest tylko
administratorem. Czyli "służący" nie wykonał polecenia właściciela.
Przykladów może być wiele innych
Obserwuj wątek
    • Gość: Hania Re: Wspólnota mieszkańców chce umowy z Wodociągam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:11
      Umowa z Wodociągami zawarta została w 2001 roku przez pierwszy Zarząd Wspólnoty.
      To po co podpisywać umowę jak nic się nie zmienia.
      Ten Kędryna to za co się zabierze to wszystko knoci.
      Jestem pewna,że Kędryna doprowadzi do tego,że mieszkańcy zostaną bez wody.
      A kto tego Jacusia powołał do zarządu.
      Chyba mieszkańcy nie wiedzieli co robią.
    • Gość: gość portalu Re: Wspólnota mieszkańców chce umowy z Wodociągam IP: *.icpnet.pl 16.12.04, 21:20
      Panie (bo zakładam, że to mężczyzna, na forum używa takich sympatycznych
      sformułowań, chociaż brak mu odwagi, żeby któregoś z czasowników użyć w osobie
      pierwszej) "wspólnota". Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie jestem w żadan
      sposób z płockimi wodociągany związany. Pomimo, że firma/zakład ten jest mi
      całkowicie obojętny, Pańska, pełna złości i, prawdopodbnie nieuzasadnionego
      żadnymi własnymi dokonaniami na jakimkolwiek polu, krytycyzmu wypowiedź budzi
      mój sprzeciw. Do tego nie jest wcale konkretna i niczego do sparwy nie wnosi.
      Jeżeli urzędnik firmy świadczącej usługi komunalne (sam również pracuję dla
      jednego z monopolistów, czy też jak Pan woli, dla jednej z "dup do srania")
      informuje Pana o tym jakie dokumenty powinien Pan, lub wspólnota, którą Pan
      reprezentuje, dostarczyć to z pewnością posiada to prawne uzasadnienie. A ma Pan
      te dokumenty? Wszystko jest w Pańskiej wspólnocie legalne i zgodne z prawem? Czy
      też chce Pan jedynie za pomocą GW (ukłony dla redakcji) i siły jaką dysponują
      media, nagłośnić sprawę i w ten, sprytny, aczkolwiek oklepany, sposób
      zrealizowac zamierzony cel? "Dlaczego?", zapyta Pan. Otóż, odpowiem Panu, ze
      względu na: usterki formalne/niejasności/brak profesjonalizmu/niewiedzę, etc. z
      powodu których Pan i Pańska wspólnota nie bylibyście w stanie odpowiedniego
      kontraktu z żadną szanującą się i dokładnie weryfikującą potencjalnych
      kontrahentów firmą komunalną, czy też komercyjną, podpisać. Jako pracownik
      podobnej instytucji mam już powyżej uszu podobnych Panu pieniaczy, zrozpaczonych
      swoją bezradnością w tym trudnym i łaskawym jedynie dla ludzi inteligentnych
      świecie. Z poważaniem...
    • Gość: ktoś Do pana kendryny ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:04
      Więcej inteligencji niż jacek kendryna ma KAPUCYNKA w Płockim ZOO nie obrażając
      małpki zastanawia mie tylko jedno jak taka osoba może reprezentować wspulnotę
      chylę czoła jej członkom
      • Gość: ktoś Do pana kendryny ;-) cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:06
        specjalinie z błędami post coby pan zrozumiał co npisane
        • Gość: młody Re: Do pana kendryny ;-) cd. IP: *.aster.pl 16.12.04, 22:30
          Pan Ktoś chyba nie słuchał pani od polskiego w podstawówce...
        • Gość: wspólnota Re: Do pana kendryny ;-) cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:31
          dziwię się takim atakom, czy to, że wsponota walczy o swoje to żle. Poprzednie
          zarządy tej wspolnoty też walczyły. Pan Fencki walczył z PEC aż w NSA,
          udowodnił samowolę tej instytucji, pan Bator też walczył i udowodnił że
          wspólnota jest oszukiwana przez MZGM na opłatach za śmieci. MZGM zwracał
          niesłusznie wyłudzone pieniądze. W chwili obecnej pobierane są zawyżone opłaty
          za ciepłą wodę. czy wszyscy uważają że lokatorzy mają jak cielęta płacić za
          wszystko, co im się podetknie im pod nos. Jeśli zaś chodzi o Gazetę Wyborczą,
          to mimo że, nie zawsze się z nią zgadzam, to redaktorzy zawsze są mili i
          zajmują sie sprawami mieszkańców i zawsze starają się pomóc, co nie wszystkim
          się podoba. W najbliższym czasie bedziemy walczyli z problemem rozliczania
          niedoborów wody, a straty wspólnoty wynosza tu rocznie około 10 tys. złotych.
          Czy mamy siedzieć cicho i dopłacać, chyba nie. Nawet pani Hania która
          tak "słodko" wypowiada się na forum była w zarządzie wspolnoty i pierwsze co
          chciała zrobić to zmieniać administratora uważając że MZGM do niczego sie nie
          nadaje.

nie przejmuję się atakami pod moim adresem, mam je w dup...

tak więc pozdrawiam wszystkich i tych ubliżających mi

Jacek Kędryna
          • Gość: Hania Re: Do pana kendryny ;-) cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 14:44
            Coś się Panu pomyliło Panie Kędryna-ja nigdy nie byłam w Zarządzie wspólnoty
            Skłodowskiej 4.
            Znałam pierwszy zarząd, i jestem pełna podziwu dla działania konkretnego i
            wiedzy jaką posiadał ten zarząd.
            Tylko szkoda,ze własciciele nie rozumieli tego co chciał zrobić tamten zarząd.
            A niektórzy wręcz przeszkadzali, a Pan Panie Kędryna oczerniał członków zarządu
            i nazywał ich Pan złodziejami.
            • Gość: do Hani L. Re: Do pana kendryny ;-) cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:01
              czy to ten zarząd który pani tak podziwia skierował przeciwko pani sprawę do
              sądu o zaleganie z płatnościami w stosunku do wspolnoty i skierował po wyroku,
              sprawę do komornika????
              • Gość: Jacek Re: Do pani Hani Lewandowskiej cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 23:06
                chyba pani rzeczywiście formalnie w zarządzie nie była bo wybór pani do zarządu
                unieważnił sąd.
    • Gość: mieszkanka Re: Wspólnota mieszkańców chce umowy z Wodociągam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:46
      Jeżeli ma to poprawić rozliczenie za wodę i nie będę płaciła za 'dziwne
      wycieki' jestem za.
      • Gość: Wojtek Re: Wspólnota mieszkańców chce umowy z Wodociągam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:38
        Gość portalu: mieszkanka napisał(a):

> Jeżeli ma to poprawić rozliczenie za wodę i nie będę płaciła za 'dziwne
        > wycieki' jestem za.

Te "dziwne wycieki" to poprostu kradzież wody przez mieszkańców tego bloku
        Wodociągi powinny podpisać umowę z każdym lokatorem i spisywać zużycie wody z
        wodomierza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka