Gość: Tadeo Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:32 Proponuję patrona PIOTRA WYSOCKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:23 Most imienia Jana Pawła II, to oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof PRZECZYTAJCIE KOMENTOWANY ARTYKUŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:49 Zanim napiszecie kolejny post. Tam jest wydrukowana lista "kandydatów", w ramach której możemy wybierać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.c151.petrotel.pl 04.05.05, 21:46 Most winien nazywać się... Drugi, Most Drugi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dojazdy im. pilata Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:56 nazwa czeka i jest jedyna przystajaca dofaktow ze wzgledu na zaslugi w zdobywaniu kasiory na drogi ,musi byc im. piłata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 22:04 Most Papieża Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 32 Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.c154.petrotel.pl 04.05.05, 23:09 A może weselej "Myszki Miki" lub "Koziołka Matołka". A tak na poważnie to może Kazimierza Askanasa. Krzywoustego już mamy ulicę, grób, patrona szkoły - więc po co powtarzać.Piastowski jest zbyt archaiczna nazwą do tego mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 23:13 Uwżam, że Papież byłby szczęśliwy, gdyby nazwać most w Płocku jego imieniem. Toż tutaj gościliśmy go w 1991 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 23:17 Ja też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażyna Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 00:37 Most jana Pawła II i żaden inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlizBorn Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:22 Most im. Zbudowali i czekali :) Odpowiedz Link Zgłoś
preparat_plock a co powiecie na to...? 05.05.05, 09:30 tak mi nazwa Bolesława Krzywoustego rzbrzmiewa w uszach, że pomyślałem o nazwie: Mirosława Prostoustego przepraszan, Bolesława (kurde, skąd mi ten Mirosław do głowy przyszedł?) :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: a co powiecie na to...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 11:06 Tylko most Papieża karola Wojtyły Odpowiedz Link Zgłoś
neutrino.xyz MOST KRZYWOUSTEGO 05.05.05, 11:46 Zanim zagłosujecie za J.Pawłem II przeczytajcie artykuł z listą kandydatów. Brak tam Jana Pawła II, znajdziecie tam też rozsądne uzasadnienie. Zastanówcie się ile jest juz ulic, a ile jeszcze będzie (w całym kraju) nazwanych imieniem Ojca Świętego. Cała Polska będzie usiana obiektami z Jego imieniem. To nie jest poważne. Ja głosuję za nadaniem dla nowego mostu imienia Krzywoustego. Po pierwsze Bolko Krzywousty urodził się w Płocku i wielkim Płocczakiem był :-) Po drugie będzie to przypomnienie dla tych wszystkich "rodowitych" od jednego pokolenia Płocczan. Niech wiedzą w jakim mieście z wielowiekowymi tradycjami przyszło im żyć. (Może przestaną zadawać pytania na forum : "kto to był Krzywousty?":-). Uwierzcie są tacy, którzy robią wielkie oczy na wieść, że w Płocku jest zamek, że była to siedziba książęca, a nawet przez moment faktyczna stolica Polski. Po trzecie nazwa "Most Krzywoustego" całkiem dobrze brzmi, nie ma takiego drugiego i będzie wiadomo, że chodzi o Płock. Odpowiedz Link Zgłoś
ziva Re: MOST KRZYWOUSTEGO 05.05.05, 12:02 Mądrze mówisz. Po raz kolejny - Krzywoustego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do neutrino Re: MOST KRZYWOUSTEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:10 Co to za uzasadnienie, że w Płocku mamy podrzędną zapyziałą ulicę nazwaną na zasadzie zapchaj-dziury jego imieniem. Niektórzy chcąc uczcić Jego pamięć, zapalając znicze na Jego ulicy, nie wiedzieli, gdzie taka ulica się znajduje. A taka Warszawa np. ma ulicę Jana Pawła II - głowną arterię miasta. I niedługo Kaczyńskie będzie budował duży pomnik. Mirek, jak nie będziesz słuchał się swojego wodza, to dostaniesz od niego w ucho. Stawiam na Most jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek_chicago Re: MOST KRZYWOUSTEGO 05.05.05, 14:25 jak mozesz, Wielki Ojciec Swiety Przenajswietszy Jan Pawel II to jedyna godna nazwa, jak tego nie rozumiesz to nie jestes gleboko wierzacym katolikiem modle sie za ciebie i taki wybor wszyscy co wyemigrowalismy za chlebem do chcago sie modlimy Ojcze nasz, Janie Pawle Wielki Przenajswietrzy Drugi ktorys jest w niebie wysluchaj naszych prozb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniach Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: 148.81.8.* 05.05.05, 14:31 A może nazwa "NIEWYPAŁ" byłaby w sam raz. Jest to chyba jedyny w świecie most bez dojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku 05.05.05, 17:49 Czytając do tej pory wszystkie posty pomyślałem sobie, że niezadługo będziemy mieli w Polsce schizmę kościoła, który rozłamie się na tradycjonalistów oraz wyznawców nowej religii: wojtylizmu, którzy już teraz, jak widać po wpisach, mają głęboko gdzieś prośby (skądinąd słuszne) hierarchów kościoła. Wprawdzie żadna z nazw, które znajdują się w ankiecie nie leży mi za bardzo, ale z braku laku... Most im. Krzywoustego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:04 A może po prostu MOST NIEUDACZNIKÓW, bo skoro dróg dojazdowych nadal nie ma i nie wiadomo kiedy będą, a pan prezydent Milewski za pomysłem Drętkiewicza i namową Ganca z MOSIRu wywala ogromne pieniądze na lodowisko, o którym do znudzenia codziennie pisała GW(typu: ubierajcie się ciepło, bo jest zima"). Rozumiem. Lodowisko też jest OK, ale PANOWIE.. chyba nie w tym momencie. Teraz chyba wszystkie środki powinny "iść" w kierunku mostu. No ale Drętkiewicz zawsze wszystko wiedział najlepiej i pozjadał wszystkie rozumy, a wiecznie pijany dyrektorek MOSIRu GANC na ślepo zrobi wszystko co mu każe Milewski albo Drętkiewicz. Większej marionetki doprawdy nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku 05.05.05, 20:23 MOST WSCHODNI - patronów zostawcie w spokoju. Jak zbudują następny jeszcze bardziej na wschód - na co się nie zanosi za naszego życia - to zrobi się uroczyste przeniesienie nazwy MOST WSCHODNI na ten nowszy. Oczywiście z orkiestrą dętą, sztandarami, poświęceniem itd. A ten poprzedni przemianuje się uroczyście na MOST ŚRODKOWY. Oczywiście z orkiestrą dętą, sztandarami, poświęceniem itd. Ten obecny stary może pozostać z obecną nazwą ale należy urządzić uroczystość ODNOWIENIA NAZWY. Oczywiście z orkiestrą dętą, sztandarami, poświęceniem itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:39 Most imienia Jana Pawła II i nie ma o czym mówić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:14 wydaje mi się, że papież Jan Paweł II byłby najlepszym patronem nowego mostu w Plocku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:45 Tylko Krzywousty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten sam Jestescie kapitułą , kto was upowaznil,czcze gadan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 23:06 j.w. piana i piana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Re: Jestescie kapitułą , kto was upowaznil,czcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 23:10 Most imienia jana Pawła II. I niech kolesie z kapituły nie decydują, co jest dla nich lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobola Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.c151.petrotel.pl 06.05.05, 10:44 z racji powikłanej i przenoszonej ciąży oraz skomplikowanego porodu, proponuję pożyczyć nazwę od akademika "WCZEŚNIAK" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:27 jan Paweł II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.c155.petrotel.pl 06.05.05, 15:50 most im. "Karola Wojtyły" -mamy ulicę Jana Pawła 2 i to w poblżu mostu i tak wiadomo że Chodzi o tą samą osobę a nie przypominam sobie żeby w innych miastach byłaby nazwana ulica itp. pierwotnym nazwiskiem i imieniem naszego kochanego Papieża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -) A WZDŁUŻ POSTAWMY KLĘCZNIKI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:27 I Przepuszczać tylko po spowiedzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: A WZDŁUŻ POSTAWMY KLĘCZNIKI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 22:31 Krzywousty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yth Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:18 Gość portalu: lidka napisał(a): > jan Paweł II Niezgadzam sie! Powinno byc Jan Pawel 202 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pobożny Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.zep.com.pl 07.05.05, 20:40 im. Ojca Hejmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemcio kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 01:28 oczywiscie ze andrzeja gołoty, albo pawła miąszkiewicza. albo arnolda szfarcenegera bo tak sie kojarzy z polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek Nowa KONCEPCJA IP: *.ump.pl / *.ump.pl 11.05.05, 14:20 A ja mam taka koncepcję. Obecnie budowany most nazwać Bolesława Krzywoustego, a przyszły planowany w okolicach Winiar-Maszewa Władysława Hermana. Wtedy mówiłoby się że przejeżdzamy, czy jedziemy na most taki, albo taki. Co Wy na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Nowa KONCEPCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:27 Oczywiście, że Papieża. A "Solidarnosć" niech nazwie swoją siedzibę - budynek imienia Kulpy, albo Milewskiemu, jak im tak w dupę wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Nowa KONCEPCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:59 Papieża, Karola Wojtyły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Nowa KONCEPCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 17:20 Tak czy siak mozecie sobie pisac ze chcecie most im. Jana Pawla II ale wybrana nazwa ma byc i bedzie Most im Krzywoustego i BASTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do fana Re: Nowa KONCEPCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:29 Bo tak mój wódz Mirek zadecydował i Basta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukoszczak Re: nowy most IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.05, 10:48 nazwa wladcy Boleslawa Krzywoustego najwybitniejszego plockera tysiaclecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zicher Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 11:48 Wspaniały dowcip - Most Hetkowskiego drogi dojazdowe Milewskiego . Szczerze gratuluję poczucia humoru. Ale mówiąc serio Sosabowski jest postacią kontrowesyjną.Marszałek Montgomery odebrał mu w końcu karnie dowodztwo Brygady Spadochronowej. Jan Paweł II i Krzywousty nie wchodzą w grę ponieważ imionami Wielkich Polaków nie można nazywać takiego bubla , który równie dobrze z braku dróg dojazdowych stać na pustyni. Proponuję wielkiego europejskiego i związanego z Płockiem pisarza ETA Hoffmann'a , w końcu mieszkał w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 18:30 Jan Paweł II to najlepsza nazwa dla tak prestizowej budowli. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek I CIĘŻARÓWKAMI PO NIM JEŻDZIĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 21:26 Brudnymi zkapiącym olejem!FE! Jan Paweł nie był by zachwycony ! Pomniki , miejsca pamięci , kwiaty , znicze TAK ! Ale tirami po... NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: I CIĘŻARÓWKAMI PO NIM JEŻDZIĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:12 Będzie most Jana Pawła II, bo tym decyduje rada miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Most im. MAZOWIECKIEGO IP: 193.59.95.* 15.07.05, 11:59 O tym też może zdecydowac Rada Miasta ... Most im Tadeusza Mazowieckiego. WIdziałem taka propozcję i mi sie podoba. Wiadomo, że T Maz. ma z Płockiem dużo wspólnego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Most im. MAZOWIECKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:06 ty masz o wiele wiecej taborecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaps Do gościa IP: 193.59.95.* 15.07.05, 14:11 Czemu tak piszesz ? berecie? masz coś przeciw Mazowieckiemu? Może most im berecianych gości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Do gościa cd IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.05, 14:10 Popieram nazwę mostu im,Wojciecha Hetkowskiego , ale najpierw musi szybko zejść, żeby być postacią historyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.c157.petrotel.pl 24.07.05, 19:39 Tylko PiSuarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 03.08.05, 18:37 i jak w koncu z tą nazwą mostu będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.c152.petrotel.pl 04.08.05, 08:19 aleja Milewskiego i Kulpy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i jest patron? Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:32 jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.plock.mm.pl 28.04.06, 21:43 Most -widmo ,powinien się nazywać.Jes..Jes..Jest ,widać go a przejechać po nim nie można .Każdy z czasem będzie pamiętał jego historię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.c158.petrotel.pl 28.04.06, 18:33 Myślę, że nie ulega wątpliwości ten temat. JEDYNYM SŁUSZNYM PATRONEM JEST "JAN PAWEŁ II-GI". TEN CO SIĘ SPRZECIWIA , JEST ŻYDEM. Odpowiedz Link Zgłoś
g.dziwota Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku 28.04.06, 21:31 Ja bym nazwał go Bolesława III Krzywoustego A ten co powstanie kiedyś tam za Maszewem nazwać Własysława I Hermana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Szukamy patrona dla nowego mostu w Płocku IP: *.plock.mm.pl 28.04.06, 21:44 Most -widmo ,powinien się nazywać.Jes..Jes..Jest ,widać go a przejechać po nim nie można .Każdy z czasem będzie pamiętał jego historię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elton Nie bójmy się radykalnych rozwiązań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 23:13 MOST WIDMO im. Mirosława Milewskiego Odpowiedz Link Zgłoś