Dodaj do ulubionych

Podwyżka w kablówce

07.06.05, 21:50
Multimedia przeprowadziły sondaż w sprawie kanału TVP Kultura? A można
wiedzieć, na jak licznej populacji? Jaką metodą zostały wybrane osoby, które
spytano o zdanie? Jakie przyjęto kryteria ich wyboru? No i jakie były
dokładnie wyniki tego sondażu w procentach? Jakoś nie bardzo wierzę w ten sondaż.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alojzy Bąbel Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:11
      Już raz prowadzili badania i po nich pojawił się uwielbiany przez wsystkich
      kanał ITV.
      • Gość: Jurek Z. z Płocka Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:14
        a co by się stało z naszą "kochaną" kablówką jak byśmy nie zapłacili im za
        jeden miesiąc?
    • Gość: miś Re: Podwyżka w kablówce IP: 80.48.4.* 07.06.05, 22:12
      ćhawtu, chawtu, - to już przegięcie. powinien im się dobrać do tyłków urząd
      ochrony konkurencji i konsumenta. przecież to zwykłe nabijanie kabzy dla szefów
      tej lipnej kablówy. no iten niby sondaż!!!! ŻENADA!!!!!!
    • Gość: widz CENY KABLÓWKI W PŁOCKU SĄ NAJDROŻSZE W POLSCE IP: *.msmplock.pl / *.msmplock.pl 08.06.05, 07:29
      SPRAWDZAŁEM, W INNYCH MIASTACH SĄ O POŁOWE TANSZE MAJĄC NAWET W PAKIETACH TAKIE
      KANAŁY JAK "ALE KINO" I NIERAZ HBO!!! MULTIMEDIA PODNOSZĄ CENY W SPOSÓB
      NIEUZASADNIONY BO SĄ MONOPOLISTAMI I DOSKONALE WIEDZĄ ŻE NAWET BEZROBOTNI BĘDĄ
      PŁACIĆ CHOĆBY MIELI SOBIE OD UST ODJĄĆ. WIEDZĄ O TYM B. DOBRZE. A NA
      MONOPOLISTOW JEST USTAWA.
    • Gość: sobieradędamy Re: Podwyżka w kablówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:26
      Z mojego punktu widzenia Multimedia nie jest zainteresowana żadną kulturą -
      zarabia pieniądze na głupocie ludzkiej ponieważ gdy porównamy cennik operatorów
      cyfrowych z tą firmą to dojdziemy do wniosku, że sporo przepłacamy.
      Dlaczego?
      1. Jakość obrazu ( w szczególnośći na odbiornikach wysokiej klasy ) jest tragiczna
      2. Internet to mżonki dla tych którzy mieszkają na osiedlach oddalonych od
      siedziby firmy
      3. Ceny porównywalne z operatorami cyfrowymi, które posiadają jeszcze inne
      usługi atrakcyjne dla abonenta
      4. Pisemka do abonentów i mydlenie im oczu rozwijaniem infrastruktury są
      żenujące - nowe gadżety owszem ale chyba dla prezesów.
      5. Nie można zapominać również o sytuacjach kiedy to Multimedia podczas wielkich
      imprez sportowych nie podpisuje stosownych umów i kibice muszą schodzić na dół
      do sąsiada bo ma satelitarny kanał sportowy.
      6. A ha jeszcze jedno - czy nie denerwują was ciągłe wyłączenia telewizji - co
      to ma znaczyć - jakość, siła i ciągłość sygnału powinna być priorytetem dla
      takiego operatora!!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: jimbeam Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:10
        Wszystko, co napisałeś (aś ?) zgadza się w 100%. U mnie niektórych kanałów (np.
        tvp2, polsat)nie da się oglądać. Dodam jeszcze, że ta banda amatorów nadaje
        dźwięk w mono ( poza kilkoma polskimi stacjami ) a mydlą nam oczy technicznymi
        suprnowościami ( filmy na zamówienie, itp). Krowy doić!!!
    • Gość: antek24 Re: Podwyżka w kablówce IP: *.c154.petrotel.pl 08.06.05, 10:34
      Ja nie używam żadnej kablówki. Najlepsza jest TVSAT. Nie ma tu żadnych opłat
      jest wiele kanałów z bardzo ciekawymi programami w tym jest wiele polskich.
      Odbiór jest super, a do dyspozycji są najłatwiejszym stopniu dwa satelity.
      Ach! Oczywiście nie istnieja tam MULTIMEDIA.
    • Gość: plocek I dlatego nie chce kablowki - zdzierstwo !!! IP: *.c151.petrotel.pl 08.06.05, 10:35
      Wiem ze juz wiekszosc ludzi rezygnuje z kablowki bo te ceny miesieczne bodajze
      blisko 50 zl to jest przesada.
    • Gość: Jurek Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:15
      Banda oszustów i naciągaczy!!!
      • Gość: 30 Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:10
        Multimedia kłamie. Wiele osób już wypowiadało się wcześniej na forum że chą
        kanału KULTURA. chciałbym oglądać również kanał EDUSAT. Proszę o
        przeprowadzenie prawdziwego sondażu co chcą abonenci kablówki oglądać, bo
        wydaje się że dostarczane programy do klientów Multimedia są albo darmowe, albo
        nic nie wnąszące do zycia i potrzeb człowieka. CHCEMY KANAŁU PLANETE, KULTURA,
        BIZNES,EDUSAT,CINEMAX,HBO2,ALE KINO,PODRÓŻE.
        • Gość: jol Re: Podwyżka w kablówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:24
          go... warta jest i tyle coraz wiecej osob rezygnuje z tego i ja wszsytkich
          namawiam do tego, zlodzieje , zerro wiadmosci z plocka tylko wiadmosci o zoo i
          o strazy pozarnej z calym szacunkiem dla strazy ale to zadna tv zenada !
          • Gość: tes. Re: Podwyżka w kablówce IP: 80.48.4.* 08.06.05, 12:46
            O sondażu na temat wprowadzenia nowego kanału "Kultura" nic, a nic nie
            słyszałam. Chyba państwo z multimediów sondowaliście na sobie. A szkoda! My
            odbiorcy Waszych usług chcemy kanału "KULTURA". Przykro- że o tym nie wiecie.
            • Gość: długopisem a mnie to rybka IP: *.plock.mm.pl 08.06.05, 14:22
              bo mam u nich internet, płacę połowę tego co za neostradę i mam lepszy transfer więc i tak się opłaca
              • roman_j Re: a mnie to rybka 08.06.05, 16:15
                Pozwól, że wyjaśnie Ci, gdzie tkwi błąd w Twoim rozumowaniu. Wyobraź sobie, że
                ktoś oferuje Ci dostęp do Internetu za 15 złotych za miesiąc. Bierzesz?
                Transfer, powiedzmy 1 Mbps, żebyś się długo nie zastanawiał. Ale jest jeden
                haczyk. Dostaniesz ten Internet za 15 złotych pod warunkiem, że jednocześnie
                kupisz sieciowy bilet miesięczny w KM Płock za 124 złote. Bierzesz? :-))
                Może znalazło by się kilka osób, które zdecydowałyby się na taką transakcję i
                byłyby z niej zadowolone, ale większość ludzi wolałaby mieć w kieszeni te 124 zł
                i z nich więcej zapłacić za sam dostęp do Internetu. :-))
                A tak na marginesie, to tyle razy na forum powtarzasz, jak bardzo jesteś
                zadowolony z tego, że masz Internet z Multimediów, że zaczynam się zastanawiać,
                dlaczego Czyżbyś miał za zadanie naganiać klientów? A może w ten sposób
                próbujesz sam siebie przekonać, że tatransakcja wiązana: tani Internet plus
                coraz gorsza kablówka to dobre rozwiązanie. ;-)))
                • Gość: długopisem Re: a mnie to rybka IP: *.plock.mm.pl 08.06.05, 17:18
                  ja tam jestem zadowolony, bo wcześniej miałem przez modem i za kilka godzin internetu o bardzo niskiej przepustowości płaciłem tepsie ponad 50-70zł a dziś kożystam z interentu ile chcę tj. 3-4x więcej niż wcześniej, o porze której chcę a nie tylko od 18 do 6 no i jest szybciej, być może kolejnym powodem jest to, że ja mogę mieć a inni nie i się tym chwalę, a tak po prostu MM uważam za mniejszych wyzyskiwaczy od TPSA, prawdę powiedziawszy to mnie kablówka nie interesuje poza niemieckimi stacjami i stacjonarny tel. też, ale nie mogę przekonać Żony, żeby zrezygnować
                  • w_starym_kinie Re: a mnie to rybka 11.06.05, 10:56
                    Gość portalu: długopisem napisał(a):
                    > ja tam jestem zadowolony, bo wcześniej miałem przez modem i za kilka godzin int
                    > ernetu o bardzo niskiej przepustowości płaciłem tepsie ponad 50-70zł a dziś koż
                    > ystam z interentu ile chcę tj. 3-4x więcej niż wcześniej, o porze której chcę a
                    > nie tylko od 18 do 6

Przecież wcześniej mogłeś korzystać z internetu przez 24 godziny na dobę, o co
                    ci chodzi??? Drożej? no cóż... Ale nie pisz bzdur, żę NIE MOGŁEŚ korzystać!

> ja mogę mieć a inni nie i się tym chwalę,

Wyjątkowo gąbińskie (czytaj: wiejskie) zachowanie.

> a tak po prostu MM uważam za mniejsz
                    > ych wyzyskiwaczy od TPSA,

A ja uważam za większych, ponieważ tepsa ma konkurencję (jako taką...) w postaci
                    petrotelu, natomiast kablówka konkurencji nie ma absolutnie żadnej!
          • Gość: tosiek Re: Podwyżka w kablówce IP: *.c153.petrotel.pl 12.06.05, 09:44
            Kolejny mały człowieczek który mało wie, a sie wypowiada.Multimedia a Tele Top
            (o którym się wypowiadasz) to zupełnie dwie inne firmy.
    • Gość: Stanley Re: Podwyżka w kablówce IP: *.c151.petrotel.pl 08.06.05, 14:41
      Chcem EDUSAT :)
      Teraz na poważnie: uważam, że takie stacje jak EDUSAT, czy też inne edukacyjne
      powinny być bezwzględnie w pakiecie. Również jeśli chodzi o pozostałe, takie
      jak wymienił jeden z przedmówców, uważam, że wartościowe i ciekawe. Natomiast
      ten monopolista nic sobie nie robi z odbiorców, a za te pieniądze oczekujemy
      zdecydowanie więcej. Jak się nie poprawi, to niestety, będzie trzeba rezygnować
      z cwaniaczków.
      • Gość: QQ Re: Podwyżka w kablówce IP: 193.59.95.* 08.06.05, 14:51
        Chwila chwila!
        A kiedy te wszystkie cudowne nowinki techniczne będą dostępne dla wszystkich
        abonentów?!

Od roku próbuję podłączyć w MM internet i ciągle słyszę, że jeszcze nie dotarli
        ze światłowodem na podole! A kase za cyfrową jakość i usługi już od lipca chcą
        od nas brać???
        To może niech od jutra zaczną pobierać opłaty za jakieś kosmiczne technologie
        3D, hologramy itp.- które wprowadzą w przyszłym tysiącleciu, bo to taka sama
        paranoja jak i ten ich cyfrowy przekaz!
        No bez jaj szanowni Państwo z MM! Dajcie usługi - zrobicie podwyżki! JAk ktoś z
        tego będzie korzystał to zarobicie, jak nie - spadajcie z takim towarem!
        pozdrawiam
        QQ
        • Gość: Jurek Z. z Płocka Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:29
          Jedyne co można o nich powiadzieć - ZŁODZIEJE, OSZUŚCI, WYZYSKIWACZE.
          • Gość: abc Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 16:56
            SZanowni Państwo zachęcam wszystkich,naciskajcie swojch prezesow
            społdzielni,rady nadzorcze,zarządy by podejmowaly decyzje modernizacji swoich
            instalacji zbiorczych na budynkach z opowiadan mieszkancow Chemika wiadomo jest
            ze mozna swobodnie po zmodernizowaniu starego AZARTU puscic do 30 programow za
            niewielkie wcale opłaty w granicach 8zł społdzielnia nie musi na tym zarabiac
            bo przecierz to wy członkowie wiem dokładnie ceny za programy sa niskie
            prykładowo dobry program pryrodniczy NAC.GEOG.TYLKO 0,12EURO SMIESZNA CENA.jak
            bedzie zainteresowanie podam telefony do dystrybutorow przekonacie sie sami ile
            co kosztuje a w chwili wolnej wydrukuje wam ceny opisze jak wsystko trzeba
            załatwic sa to naprawde proste sprawy.na zakonczenie podam tylko koszt 1 kanału
            w stacji czołowej wynosi w granicach 1000 do1300złotych razy 20 kanałow macie
            juz obraz a taka stacja mozna zasilyc całe osiedle łatwo przeliczyc ile wyjdze
            na lokatora macie to swoje nikt wam nie zaddzi i bez uzasadnienia nie podnosi
            cen jak bedzie zajnteresowanie powiem wiecej.jak sa pytania walcie smiało
            odpowiem kazdemu nawet zadzwonie do usłychu..........................
      • w_starym_kinie Re: Podwyżka w kablówce 11.06.05, 10:57
        Gość portalu: Stanley napisał(a):
        > Chcem EDUSAT :)

Jaki jest edusat, wiadomo :]
        Natomiast jedno należy stwierdzić: wolę edusat, niż tvtrwam...
    • Gość: abc Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:00
      drodzy forumowicze TVKULTURA jest to program darmowy czyli operator nie opłaca
      za nieko abonamentu pozdrawiam.........
      • Gość: K22 Re: stąd te podwyżki.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:23
        to nie wiecie skąd te podwyzki?
        proste, dużo ludzi rezygnyje, więc są i podwyżki, bo przeciez prezech MM musi
        miec na wahe do swojego dżaguara, żeby po tańszy alko jezdził do hypermarketów
        tak? :)
    • Gość: Misiek-bis Ja olałem kablówkę i zainstalowałem TALERZ IP: 193.59.95.* 10.06.05, 08:36
      Olałem kablówkę (ok. 50 zł per month!!!), mam talerz i szczam na Multimedia.
      Radzę wszystkim zrobić to samo. Może nie ma tyle polskich kanałów, ale i tak
      starczy. A inwestycja zwraca się w ok. 10 miesięcy.
      Czy trzeba więcej argumentów ??????????
      Pozdro
      • Gość: robal Re: Ja olałem kablówkę i zainstalowałem TALERZ IP: *.c153.petrotel.pl 10.06.05, 11:26
        Ja też pieprzę kablówkę, też ja olałem i teraz mam dwa talerze. odbieram przez
        internet kupę stacji tv i muzycznych i nie płace ani grosz. Nawet abonamentu
        bo w takiej sytuacji ( z internetu) nie trzeba abonamentu. Zyję jak lord!
    • Gość: asd Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 11:01
      Tak szczerze to wyniki ankiety przeprowadzonej przez multimedia sa realne. Kanal
      kultura jest moim zdaniem niepotrzebny.
      • roman_j Re: Podwyżka w kablówce 11.06.05, 13:27
        Gość portalu: asd napisał(a):

> Tak szczerze to wyniki ankiety przeprowadzonej przez multimedia sa realne.

Masz całwitą rację. Te wyniki są w 100% realne. I nikt tego nie kwestionuje.
        Problem bowiem tkwi w tym, że są niereprezentatywne, a to już zupełnie coś
        innego. :-))

> Kanal kultura jest moim zdaniem niepotrzebny.

To, że coś nie jest potrzebne Tobie, nie oznacza, że nie jest potrzebne innym.
        Rozumiem, że osiągnąłeś już tak wysoki poziom kultury, że stałeś się kulturalnie
        samowystarczalny, ale są ludzie kulturalnie niedorozwinięci, jak ja, którzy
        potrzebują codziennego kontaktu z kulturą, aby ten rozwój stymulować. Nie da sie
        tego robić na chamskich pyskówkach polityków, telenowelach, reklamach czy na
        filmach, których większości motywem przewodnim jest mordobicie. Nietrudno
        zauważyć też, że kanał TVP Kultura to najtańszy możliwy sposób obcowania z
        kulturą, przynajmniej dla mnie, jako odbiorcy. Pozwolę sobie nie przedstawiać
        kalkulacji, bo są oczywiste. :-)))
        Nie bądź, Asd, przysłowiowym psem ogrodnika i nie odmawiaj innym korzystania z
        czegoś, co ciebie akurat zupełnie nie interesuje. :-)))
        • Gość: Iksiński Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:00
          a co by się stało z naszą "kochaną" kablówką jak byśmy my wszyscy Płocczanie
          korzystający z ich "usługi" nie zapłacili im przez jeden miesiąc?!
          • Gość: mARCIN Re: Podwyżka w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:53
            wiem ,ze jest mozliwosc wylaczenia w kablówce np. ITV , i w ciagu 15 min mozna
            przelaczyc ten kanal w stacji czolowej na TVP KULTURA.
            Piszmy do tego dziadowskiego dyrektora Multimedii , to moze glupio mu sie
            choiciaz zrobi :)
            Acha , ja chce tez kablówke na SŁONECZNEJ!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka