IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:14
Czy ktoś z Was słyszał coś o tym urządzeniu? Czy to faktyczmnie jest takie
dobre, czy może to jedno wielkie oszustwo???
Obserwuj wątek
    • Gość: fifi Re: BICOM IP: *.c154.petrotel.pl 03.07.05, 17:30
      Nie polecam! Przez pół roku poddawałam się odczulaniu przy pomocy tego
      urządzenia. Pani która stawiała diagnoze stwierdziła, że jestem uczulona na
      marchewke, mleko, cukier, pszenice etc. nie mogłam za wiele jeść, bo musiałm
      stosować się do diety, efekt był taki że wylądowałm u lekarza specjalisty, bo
      wyglądałam jak poparzona. Bicom to wielka ściema czyhająca na naszą kase, nie
      polecam
      • Gość: rzuciłam palenie Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 17:39
        gdzie to sie miesci, czy prowadzi to lekarz czy jakiś ignorant
      • Gość: Olka Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:13
        A mogę wiedzieć gdzie tak Cię odczulano???
        Przyznam, że mam teraz spory dylemat, bo kobieta z którą na ten temat
        rozmawiałam, zapewniała mnie o skuteczności tego urządzenia...
        • Gość: ja Re: BICOM IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 10:04
          Również lekarze płoccy mają bicom w swoich gabinetach . Czyli wniosek , że
          pomaga . Może w 100 % nie wyleczy ale załagodzi skutkiu alergii na długo
          • Gość: ja Re: BICOM IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 10:06
            moje dziecko jest alergikiem - robiłam testy w przychodni na jarze . Dzięki
            odczuleniu nie kaszle i nie ma kataru ( uczulona na sierść zwierząt domowych )
    • Gość: kumoter Re: BICOM IP: *.c157.petrotel.pl 03.07.05, 18:56
      W życiu, NIE POLECAM. Jedno wielkie oszustwo. Absolutnie NIE PRZYDATNE. Nikomu.
      Wywaliłem dużo kasy bo syn ma alergię. Dużo czarowania. Efektu żadnego.
      Porozmawiaj z zaufanym lekarzem to powie Ci to samo co i ja.
      Złodna nadzieja. Powinni tego zakazać!.
      To taka radiestezja z próbkami alergenów. Nad nimi kiwać się ma wahadełko
      i wskazywać na co jesteś uczulona. Olka, idż do poważnego alergologa i zrób
      sobie testy. Będziesz wiedziała co i jak. Powodzenia. Trzymaj się.
      • Gość: jacek p. Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:47
        nie ufajcie znachorom
    • Gość: bi Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:16
      bicom to niemiecki hit
      jest skuteczny wtedy gdy obsłguje go lekarz specjalista
      jeśli obsługuje go kobieta nie lekarz, nie ręcze
      • Gość: ja Re: BICOM IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 10:38
        ja i moi znajomi korzystaliśmy z usług bicomu . Super urządzenie pomogło nam
        rzucić palenie , pozbyłam się bóli kręgosłupa a moje dziecko alergii . Uważam ,
        że zamiast faszerować się lekami czyli czystą chemią warto skorzystać z czegoś
        co przynosi ulgę a nie niszczy naszych organizmów . Polecam
        • Gość: turb Re: BICOM IP: *.c151.petrotel.pl 02.11.05, 12:07
          Córka nie zaszła w ciąże, a samochod chodzi jak marzenie, mimo braku lewego
          tylnego kola, ponadto w tym roku dwa razy zakwitła dzika marchew
          • Gość: a. Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:59
            koniecznie do lekarza
    • Gość: teraz ja!!! Re: BICOM IP: 193.59.95.* 05.07.05, 14:22
      HAhahaaaa, no ładnie... ;)))))))))))))
      • Gość: Karol Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:55
        Ja i moja żona byliśmy alergikami, dzięki tej aparaturze od 4 lat mamy spokój z
        alergią. My jesteśmy zadowoleni i polecamy
        • Gość: kaśka Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:51
          ??? Ale kogo możecie w takim razie polecić?
        • Gość: a. Re: BICOM Płock - google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 06:51
          ciezko zajrzec ?
          kazdy ma zaufanie do kogo innego
        • Gość: ania Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 08:14
          A możecie podać jakieś namiary gdzie chodziliście? Z góry dzięki!
    • plockier BICOM to ściema 02.11.05, 07:41
      Był o tym kiedyś reportaż w TVN "Uwaga". Po prostu śmiech i robienie z ludzi
      pacana.
      PS
      Uśmiechnij się :-))
      • Gość: tez płockier Re: BICOM to zachodni wynalazek, sprawdził się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 07:49
        ten program "Uwaga", zgadza sie, to jest robienie z ludzi pacana,
        a Bicom sie u mnie sprawdził, po kilku zabiegach rzuciłem palenie
    • Gość: ja Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:46
      Dlaczegi bicomu nie mają kliniki , AM, szpitale? Ponieważ jest to metoda
      nieskuteczna, oparta tylko na psychcznej sugestii, placebo. Alergia to choroba
      psycho-somatyczna.Sugestią psychiczną można się też odzwyczaić od papierosów.
      Mnie niestety nie pomogło! Znacznie lepiej działają gumy do żucia i tego typu
      środki.Bicomu nie polecam, dużo pieniędzy trzeba wydać a bez żadnego efektu.
      Niektórzy lekarze uprawiają ten rodzaj "medycyny" bo głupich nie brakuje i
      łatwo mogą zarobić.Bez jakiejkolwiek odpowiedzalności.
      Natomiast zwolenników bicomu, homeopatii zachęcam- jeżeli to takie skuteczne -
      stosujcie tylko te metody. Przecież one podobno działają "na wszystko"-np. na
      raka też.
      • Gość: ivulspirit Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 19:42
        ...bo głupich nie brakuje...

o i to mi się w tym porąbanym kraju podoba
        ps: może ktoś szuka bioenergoterapeuty:)
    • Gość: tata Re: BICOM IP: *.c158.petrotel.pl 03.11.05, 18:30
      Tenże BICOM to jedno wielkie oszustwo. Nie daj sie nabrać na jakieś wahadełko.
      To mistyfikacja badań i leczenia. Widziałem to i kiedyś sam zaprowadziłem
      mojego biednego synka który był często we wstrząsie analifaktycznym (
      alergia). Szukałem wszędzie pomocy. Niczego nie uzyskałem oprócz informacji,
      że chłopiec jest uczulony na ...wszystko. Dopiero wyjazd do Kołobrzegu
      pozwolił mu tę alergię zgubić.
    • Gość: m Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 18:50
      Bicom to jedno wielkie oszustwo i wyciąganie kasy od ludzi. Ludzie opamiętajcie
      się!Przeciez to nie działa. Nie ma znaczenia czy zajmuje się tym lekarz czy
      nie. Chodzi tylko o pieniądze.
      • Gość: plock Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 17:54
        ??? A co to jest?
      • Gość: Stefan Re: BICOM sie sprawdził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 06:17
        na Zachodzie jest to modna zaakceptowana metoda leczenie bez chemii
        w Płocku znanm gabinet dr Bąkowskiego przy ul.Obrońców,obok Stanisławówki
        • Gość: bielsk Re: BICOM sie sprawdził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 17:57
          kolejki tam do 23.00 w nocy
          bicom jest ok
          • Gość: m. Re: BICOM sie sprawdził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 18:41
            ciekawa sprawa,wyleczył mi żonę
            • Gość: zainteresowany Re: BICOM sie sprawdził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:30
              A na czym to polega?
    • Gość: służba zdrowia. Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:51
      Nie ma jakichkolwiek dowodów naukowych na działanie Bicomu. Co więcej nigdzie
      na świecie nie jest to uznana przez gremia naukowe metoda leczenia. Ostatnio
      ukazały się artykuły m. in. w GW, Newsweeku na ten temat i temat homeopatii
      gdzie dowiedziono w dużych badaniach naukowych brak działania leczniczego
      homeopatii. W USA zaproponowano ogromną sumę pieniędzy dla osoby która udowodni
      działanie lecznicze homeopatii. Nikt się nie zgłosił z dowodami. Ale jest
      jeszcze siła psychiki i sugestia. Tu homeopatia i Bicom mogą być skuteczne.
      Poza tym ludzie lubią magię, czary mary, wróżki i znachorów. Ludzie mają rozum
      i wolną wolę i mogą wybierać.Najczęściej do dna zostają wyleczone ich
      kieszenie, ale przecież wiedzą co robią.
      • Gość: der Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 17:18
        hehe,mylisz najprostsze sprawy bo nie znasz bicomu
        kieszenie to czyszczą niektórzy lekarze ktorym sie nie chce diagnozy postawic
        do bicomu są ogromne kolejki a pomaga on wielu ludziom i jest to
        leczenie bez chemii
        • Gość: zainteresowany Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:39
          Ok, no ale na czym to polega? Jest tu tyle sprzecznych opini, a ja naprawdę
          jestem zainteresowany!
          • Gość: M. Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:16
            Prof. Książyk CZD w Warszawie, łatwo zdobyć nr. telefonu i zasięgnąć
            informacji. To prawdziwy profesor i pracuje w Centrum Zdrowia Dziecka, zajmuje
            się alergologią, przyjmuje w poradni alergologicznej, oprócz tego zna się na
            żywieniu. Wie dużo na temat Bicomu.Jest autorytetem w dziedzinie medycyny.
            Bardzo sympatyczny i myślę, że chętnie podzieli się swoją wiedzą.
            • Gość: up Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 08:37
              up!
    • Gość: janek Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 17:11
      WIARA CZYNI CUDA
    • Gość: rolex Re: BICOM IP: *.c157.petrotel.pl 14.02.06, 17:47
      Jak chcesz komuś darować swoje pieniądze to twój problem. Ten BICOM to lipa. Zapytaj swojego lekarz do którego masz zaufanie. To szalbierstwo i złodziejstwo. Granie na uczuciach ludzi i ich nieszczęściu. Znam to dokładnie.
      • Gość: lol Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 17:50
        bicom to leczenie sprawdzone na Zachodzie
        nie faszerują chemią lecz leczą
        • Gość: ??? Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:13
          no to jak w końcu jest???
          • Gość: rew. Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:27
            sprobuj sam, gdzieś na Obrońców jest gabinet,
            • Gość: kto wie? Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 16:44
              A gdzie dokładnie na ul. obrońców jest ten Bicom? I kto go prowadzi, lekarz czy
              jakiś szarlatan?
              • Gość: up Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:41
                up
        • Gość: Monia Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:54
          Żaden szpital na zachodzie nie ma Bicomu ponieważ jest to jedno wielkie
          oszustwo i nikogo z niczego nie wyleczył.Nie stawia też żadnej diagnozy.Jeżeli
          ktoś słyszał lub wie o Bicomie w szpitalu to niech napisze. Bicom jest w
          posiadaniu jedynie szrlatanów i skrajnie nieuczciwych lekarzy, nastawionych na
          robienie kasy na ludzkim nieszczęściu.
    • Gość: re Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:25
      firmy.gery.pl/?kat=10&p=7
      • Gość: gt Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:48
        firmy.gery.pl/?kat=10&p=7
        • Gość: dzięki! Re: BICOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 07:31
          dzięki za linki, tylko w którym bicomie przyjmuje lekarz i robi to
          profesjonalnie, a nie ktoś kto się "po prostu dorwał" do tego urządzenia???
    • ewelinafracza Re: BICOM 27.04.16, 18:54
      ZDECYDOWANE NIE. Pani 'doktor' stwierdzila u mnie alergię na wiekszosc z mozliwych produktow, namowila na odczulanie, ktore kosztowalo mnie ponad 550zl. Po wizycie u INNEGO laryngologa okazalo sie ze w moich zatokach wytworzyl sie czop, poprzez zbyt dlugotrwale uzywanie kropli do nosa. Pani 'alergolog' powinna juz dawno zakonczyc swoja dzialanosc, ale przeciez nie jest karalnym oszukiwanie ludzi. Nie dajcie sie naciagnac na stare metody odczulania!
      • blum2 Re: BICOM 01.05.17, 14:05
        Tak,poprostu diagnoza i terapia nie była właściwie przeprowadzona ,pierwsze badanie przy alergii to powinny być pasożyty ,alergia to jest skutek wszystkiego nie przyczyna, dokładna diagnoza to podstawa ,a później dobor terapii ,aparat działa 100% ,tylko lekarz lub terapeuta musza być dokładni, to tak jakby podać lek na chorobę której nie ma tez nie pomoże.
    • Gość: autorowicz Re: BICOM IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.17, 16:46
      Szamanstwo, pseudonauka. Mnostwo tego szarlatanstwa zeruje na ludzkiej naiwnosci i niewiedzy. Opisy kolejnych modnych ostatnio szarlatanstw:
      natemat.pl/143901,to-jest-oszustwo-czyli-o-analizie-zywej-kropli-krwi
      zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,101459,21655798,badanie-zywej-kropli-krwi-kolejny-przekret-medycyny-alternatywnej.html
      www.totylkoteoria.pl
    • mariam64 Re: BICOM 25.08.17, 10:56
      Polecam gabinet przy Królewieckiej 3 w Płocku Już kilka razy p.Elżbieta mi pomogła .Ostatnio przez blisko dwa miesiące nie mogłam przestać kaszleć ,kaszel duszący ,napadowy .Nie pomogły dwa antybiotyki ,które dostałam od lekarza .Poszłam po pomoc do gabinetu p.Elżbiety Nowakowskiej ,okazało się ,że trzy wizyty wystarczyły aby powrócić do normalności .Nie kaszlę ,nie męczy mnie poranny katar ,czuję się bardzo dobrze Teraz był u mnie mieszkający w Hiszpanii wnuczek ,który jak się okazało od kilku lat jest ....a właściwie był uczulony na oliwki ,które tam rosną niczym jabłonie w Polsce...efekt super po odczuleniu w gabinecie wnuk normalnie oddycha i wszystko jest ok Polecam gabinet przy ul.Królewieckiej 3 w Płocku ,to naprawdę pomaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka