Dodaj do ulubionych

"Solidarność" nauczycieli będzie protestować

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.05, 22:24
Jężeli nauczyciel dyplomowany( st.mgr + podyplomowe ) oraz kurs i zdany
egzamin na egzaminatora państwowego OKE otrzymywał 10 zł za godz.brutto
sprawdzania nowej matury to kpina,gdyż Ukrainka na czarno otrzymywała 10 zł
netto za godz. przy sprzątaniu w W-wie . W tej sytuacji protest jest zasadny.
Obserwuj wątek
    • Gość: magister Re: "Solidarność" nauczycieli będzie protestować IP: *.petrus.com.pl 02.09.05, 23:09
      I mam tylko 2,5 miesiąca wakacji, pracuje 18x45 min, do niedawna po 30 latach
      mogłam pójść na emeryture. Też zaczne protestować. Jestem przecież magister.
    • Gość: pytacz Re: "Solidarność" nauczycieli będzie protestować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:16
      to jest jedyny prezydent w kraju który nauczycielom dobrowolnie podwyższył ?
      • Gość: ups Re: "Solidarność" nauczycieli będzie protestować IP: *.c151.petrotel.pl 03.09.05, 06:01
        Karta Nauczyciela to anachronizm. Uchwalona została w latach 80 -tych za czasów
        komuny. jak wiadomo w tym czasie mielismy przyklady, gdzie wszystkie grupy
        zawodowe miały swoje przywileje była więc karta górnika, stoczniowca, kolejarza
        itp. no i oczywiscie Karta Nauczyciela. W brzmieniu obowiazujących przepisów ta
        ustawa dobremu nauczycielowi nie daje nic, natomiast z pewnością bardzo dobrze
        zabezpiecza interesy nauczycieli złych, których jak wiemy w tym zawodzie jest
        wielu. Okazuje sie za awans zawodowy nauczycieli przestał byc miernikiem oceny
        jego pracy, stał sie głównie maszynką do zarabiania wiekszych pieniedzy. Na
        calym swiecie to jest tak, że jak ktos nie nadaje sie do zawodu, to sie go
        zwalnia i zatrudnia innego. Zewsząd słychac głosy, że Karta Nauczyciela jest
        zła, płacić nauczycielom dobrym za ich pracę więcej, to złuszne żadania ale
        bronić złych?
        • Gość: jan Re: "Solidarność" nauczycieli będzie protestować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:01
          Dlaczego sądzisz,że karta broni złych nauczycieli?Chyba nie do końca wiesz o co
          chodzi w tej sprawie,a powtarzasz jakies slogany.....
    • Gość: znajoma Re: "Solidarność" nauczycieli będzie protestować IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 03.09.05, 21:11
      Panie Krysztofiak! Co takiego dokonał pan w sprawie nauczycieli? Jakieś
      przykłady? Bo te zapowiedzi są raczej dowodem ze interesuje pana kariera
      związkowca-aparatczyka. Wszak jestesmy w okresie przedwyborczym. Karta
      Nauczyciela już dawno przestała się liczyć. Nic nie gwarantuje. Przywilejów nie
      daje. Więc o co ta gra. A pana interesuje tylko własna kariera bo o pana
      nauczycielskich dokonaniach nie słyszałam. Na zebraniach zachowuje sie pan jak
      PRL-owski dygnitarz. Władzę to pan lubi! I tylko to jest dla pana ważne. Więć
      nie mieszaj pan w środowisku nauczycielskim jak pan nie masz predyspozycji.
      Nauczyciele sobie radzą dobrze bez "takich" działaczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka