Gość: internauta IP: *.c243.petrotel.pl 14.07.06, 20:38 Coś mi tu pachnie kiełbaską ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan Osiedlowy Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.c241.petrotel.pl 14.07.06, 21:06 Uparcie proponują ten sam plan rozmieszczenia,a ja przypominam o dworcu PKP/ PKS,żeby osiedle Dworcowa miało bliżej do darmowego internetu oraz pasażerowie 12 autobusowych linii międzynarodowych i kilkudziesięciu krajowych mogli sko- rzystać z internetu w trakcie przerwy w podróży,gdy kierowcy muszą odpoczywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inter Re: Darmowy internet dla płocczan? IP: *.plock.mm.pl 14.07.06, 22:40 Co za głupota. Patrzeć a tu wszyscy pasażerowie wyciagaja laptopy i na akumulatorach w wolnej chwili zamiast kiełbaski, klik, klik. Co za woda. A o zrobią ci którym wode zrobiła Neostrada, Multimedia, czy Petrotel.? Podpisali umowy i nie zerwą. Ludzie opamietajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neostradziarz Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:11 no zakladajcie szybko bo tp to zdzierusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziwiakTATAR Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:14 mam pytanie czy z kolejowej zlapie ten hotspot??? really important thing for me blablabla ........ Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Darmowy internet dla płocczan 14.07.06, 23:10 jest to typowa kiełbasa wyborcza. Oczywiście za nasze pieniądze. zamiast inwestować w jakieś naprawdę przyszłościowe technologie np. WiMAX (zasięg do 50 km. !!) wywala się kasę na bzdety. już widzę ludzi gnających do ZOO z laptopami :) dla tych co będą mogli skorzystać dobra karta WiFi to ok. 150 zł. do tego od razu polecam antenę zewnętrzną min. 60 zł. i uwaga WiFi nienawidzi żelbetonu - jak myślicie z czego zbudowane są w większości bloki? i jeszcze jedna uwaga to że złapałeś połączenie nie znaczy że będziesz je miał zawsze. z wyjątkiem tych przypadków gdy anteny "widzą" się bez żadnych przeszkód i naprawdę bliskich odległości korzystanie z tej formy dostępu do internetu wymaga wieeeeele cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Panie Prezydencie Milewski jakie są koszty ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:58 tej technologii i jakie wydatki miasto będzie ponosić za eksploatację. Myślę, że niemałe. Czy zrobiono analizę ilu użytkowników naprawdę będzie ten system eksploatować i jak intensywnie? Przeczytałem, że ktoś na forum czuje "zapach kiełbasy", Ja też zaczynam czuć!!! Proszę o przedstawienie mieszkańcom zestawienia kosztów!!!!! Może się okazać, że lepiej, naprawdę potrzebującym, sponsorować z budżetu abonament na internet i poczekać na lepszą technologię, która już zaraz będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.c244.petrotel.pl 15.07.06, 11:13 W ratuszu bawią się jak małe dzieci. Nie potrafią szybko i sprawnie przeprowadzić żadnej inwestycji. Miasto ma pieniądze, które bez sensu rozpieprzy na KIEŁBASĘ WYBORCZĄ. Powinni jeszcze każdemu, który zagłosuje na Milewskiego dać komputer z kartą WiFi i dostępem do ocenzurowanych stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanka Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:27 Wspaniały Prezydent, który nie kradnie tylko robi coś dla Płocczan. A ja mieszkam 100 m od punktu internrtowego, umowa mi sie kończy i olewam Telekomunikację, której w dodatku muszę płacić haracz w postaci abonamentu telefonicznego - 125 zł miesięcznie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 15.07.06, 12:12 Podejrzewam ,że będzie dużo spotów reklamowych , bo przecież trzeba z czegoś utrzymać sieć wi- fi .Do tego dochodzą inne sieci bezprzewodowe , których pełno w mieście , w prywatnych domkach i blokach, czyli będa zakłucenia w odbiorze,no i jeszcze trzeba do każdego punktu doprowadzic styk internetowy- który będzie kosztował (jakiemuś dostawcy internetowemu trzeba będzie zapłacić za dostęp do internetu).Dochodzą jeszcze ograniczenia sprzętowe , bo rutery wi-fi też mają ograniczenia ilości użytkowników (teoretycznie 256 osób ,a praktycznie chodzi stabilnie max.30).Typowa kiełbasa wyborcza .Jak napisał jeden z poprzedników lepiej poczekać na inną technologię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka1980 Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.class147.petrotel.pl 15.07.06, 12:15 Tak, Płocczanka może tobie wystarczy tylko przeglądanie stron www ale są inni, którzy potrzebują innych usług i ciekawe czy nie będą poblokowane. Podejrzewam, że to bedzie dobre tylko dla laików którzy potrzebują poogladać www a i tak część stron bedzie zablokowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenciak a na Politechnice?? IP: *.plock.mm.pl 15.07.06, 12:47 przecież na PW nie ma kafejki internetowej........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.c148.petrotel.pl 15.07.06, 18:34 co kiełbacha wyborcza milewski wysil się na coś oryginalszego. gdzie byłeś przez 4 lata? nie było czasu na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: name or Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:43 przez ostatnie 4 lata był zajęty obsadzaniem stanowisk przez znajomków i "towarzyszy" z partii. a na nic skomplikowanego się nie wysila bo prości ludzie łapią rzeczy nieskomplikowane. a tym wszystkim którzy chcą zrezygnować z abonamentu bo mają blisko radzę niech najpierw spróbują bo mogą żałować straconych bonusów za przedłużenie umowy. znam gościa który chodzi na WiFi to wiem jaka to radocha :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty WiFi Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.c157.petrotel.pl 15.07.06, 19:53 Nie cieszcie się tak. Hot-spoty będą montowane w budynkach wewnątrz nie na zewnątrz, także zasięg będzie tylko w środku. Co nam z tych hot-spotów przecież nie będziemy latać do tych punktów z laptopami. Ktoś ty źle pisze, ale z tej listy punktów wynika że zasięg będzie tylko w budynkach. Można napisać że cały Płock ma już bezpłatny internet. Przecież każdy może przyjść na Stary Rynek czy do burger donalda. Żenada. Przecież teraz to tylko WiMAx zasieg do 50 km, nie żadne hotspoty. Trzeba powstrzymać tą technologię i wurzucone nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plocman Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 07:53 Jan ie czuję coś zapachu kiełabsy.... Nie wiem jak ty to czujesz. Ja czuję tylko siarkowodór z petrochemii- nie bójcie się ja mam za czuły nos, więc ja go czuję niemal codziennie - nie ma żadnej awarii. A TAK NA SERIO: Ja tam z hotspota korzystam bo mieszkam naprzeciwko ratusza i jest OK - tylko nie wiem czemu mam IP Neostrady?????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Darmowy internet dla płocczan 16.07.06, 11:58 >Ja tam z hotspota >korzystam bo mieszkam naprzeciwko ratusza i jest OK - tylko nie wiem czemu mam >IP Neostrady?????????????????????? teraz wiesz skąd ratusz bierze internet. Jeśli należysz do tego bardzo niewielkiego ułamka mieszkańców naszego miasta który korzysta z darmowego inetu to się ciesz. Ja propost nie widzę sensu ładowania niemałych przecież pieniędzy w inwestycje które przyniosą pożytek niewielkiej w sumie liczbie osób. Nic nie mam przeciw hotspotom na rynku i w paru innych reprezentacyjnych miejscach. Ale dalsza rozbudowa tego typu sieci przy jej ograniczeniach jest bez sensu, to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Jedyny zysk jaki z tego widzę to propagandowy dla władz miasta (99% mieszkańców naszego miasta na tym nie skorzysta). To właśnie jest kiełbasa wyborcza. A co do zapachu siarkowodoru - to może ktoś ci jajko zamurował. W innym wypadku polecam wizytę u specjalisty to może być objaw jakiegoś schorzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żałosny... e Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:53 Ja tam mam laptop i będę latał od bloku do bloku aby złapać zasięg (hahaha). Cały Płock będzie miał internet - śmiech na sali. Ciekawe dlaczego prezdencik nie zainstaluje sobie internetu w Imielnicy, tam gdzie mieszka. Przynajmniej ja bym na tym skorzystał, bo mieszkam niedaleko. Poco na Radziwu internet?!. Cienka ta kaszanka wyborcza. Ja mogę udostępnić (za kasę) teren swojej działki na nadajnik. Sam się podłącze do 6000 transferu, bedzie bosko. Mam propozycję. Na każdej lampie ulicznej zainstalujcie nadajnik wtedy cały Płock będzie miał dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 16:30 a ja tam się ciesze że będzie coś takiego ;) może w chwili obecnej niewiele ludzi z tego będzie korzystać, ale myślę że z czasem będzie ich coraz więcej, 3ba iść do przodu, dazrmowy net for everyone!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanin Re: Darmowy internet dla płocczan IP: 213.25.91.* 17.07.06, 08:40 Za nasze wspólne podatnika pieniądze taka nędzna kaszanka wyborcza i tylko dla 1% mieszkańców? Wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Darmowy internet dla płocczan IP: 213.25.91.* 17.07.06, 08:28 Dlaczego punkty dostępowe w: • Płocki Park Przemysłowo-Technologiczny (Zglenickiego 42A) • Miejskie Centrum Sportu (Sportowa 1) • Z O O • Miejski Zespół Obiektów Sportowych (pl. Dąbrowskiego 2A) • pływalnia Jagiellonka (3 Maja 4) • Spichlerz (Kazimierza Wielkiego 11B) • stadion Wisły • Dom Technika (Kazimierza Wielkiego 41). zlokalizowano w rejonach nie zamieszkałych przez Płoczczan? Czy dostęp do internetu fundowany jest dla prezesa Lewandowskiego i jego 4 pracowników (PPPT ), wróbelków na stadionie miejskim, uczestników imprez integracyjnych SLD (MZOS), osadzonych ptaszków Zakładu Karnego za murem (Jagielonki), mysz muzeum, wirtualnych kibiców Wisły, czy ogrodzonych dżdżownic Domu Technika? Dlaczego brak na biednych osiedlach mieszkaniowych ( "słodkie ulice", "Wielka Płyta" itp po których dzieciaki z braku lepszego zajęcia wyrywają torebki starszym paniom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: name or Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:32 lokalizację punktów dostępowych można tłumaczyć na wielę sposobów: - tak się ułożyły nachybił trafił - wylosowano - tak trafiły lotki żucone w mapę - itp. rozumu w tym jest tyle ile mają go władze miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zboru Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:35 Ciekawą kwestię poruszyłeś. Na stadionie w czasie meczu kibice z laptopami? Beznadzieja. Dla osłody parę nadajników w blokowiskach. Cała nasza beznadziejna władza ma odjazdowe pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:09 hhhm, co by nie zrobił to źle, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: name or Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 07:22 widać dobrze (robić) nie potrafią. ot taka wada fabryczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:49 a mnie interesuje te 2, 5 mln złotych. policzmy: 1/ 20 punktów dostępowych, urządzednia specjalne najdroższe na rynku po 4 tyś. - = 80 tysięcy. 2/ anteny, odbromniki itp - 500 zł - 10 tysięcy. 3/ serwer super - 20 tysięcy. 4/ koszty montażu - 20 tysięcy. to się równa 130 tysięcy. no k...wa , a gdzie reszta z tych 2,5 mln. W czyjej kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 01:37 CIEKAWE CZY BEDZIE DARMOWY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.eranet.pl 21.11.06, 23:21 Dla malkontentów - błąd w założeniach - to jest właśnie WIMAX. Tylko dostęp po wifi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Darmowy internet dla płocczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:54 żadnego darmowego netu nie bedzie... zasraliscie go nim wyrósł Odpowiedz Link Zgłoś