czwarta-maska 01.11.01, 22:17 czy ktoś interesuje się poezją? a może (lepiej) pisze wiersze? mysle o zalozeniu fundacji plockich poetow... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polk Re: płoccy poeci IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 15:25 Życzę pomyślności,ale nie będzie to łatwe.Bo zainfekowanych mikrobem poezji ludzi w Płocku jest wielu,ale też nie przepadają za stadnym życiem.Wolą być samotnikiami.Przekonasz się o tym sam.Pozostaje jeszcze fundamentalny problem; kogo należy uważać za POETĘ ,a nie za zwyczajnego rymopisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yahoo Re: płoccy poeci IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.11.01, 11:24 Marek Grala - proponuje zapoznac sie z jego tworczoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: płoccy poeci IP: 10.0.0.* 20.11.01, 15:29 ...bedzie trudno.W Płocku jest wielu,którzy piszą.Nie jestem do końca przekonana,czy warto wogóle.Wszyscy to po prostu bredziarze-rymownicy, albo poeci błądzący bez sensu.Świetnym przykładem jest np. dyskutowana czesto poezja członka "Płockiego Koła Poetów" Pani Ewy Drzewieckiej... sami poczytajcie.Nie ma sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.K. Re: płoccy poeci IP: 10.0.0.* 20.11.01, 15:30 Zgadza sie. Skad np.znajduja sie pieniadze na tego typu dziela. Druk kosztuje. Zamiast tomiku "W przerwie na kawe" mozna by bylo wydrukowac cos pozytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
sluchawki Re: płoccy poeci 20.11.01, 16:20 Gość portalu: E.K. napisał(a): > Zgadza sie. Skad np.znajduja sie pieniadze na tego typu dziela. Druk kosztuje. > Zamiast tomiku "W przerwie na kawe" mozna by bylo wydrukowac cos pozytecznego. E.K. - lubisz gadać sam(a) ze sobą ? (jako kolo) :))) Czyżby to zaczyn poezji, którą Nas olśnisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.K. Re: płoccy poeci IP: 10.0.0.* 24.11.01, 01:31 Nie mamy stalego dostepu do komputerow i korzystamy z jednego. Stad rozne powiazane tematycznie opinie,ktore wplynely jedna po drugiej (w odstepie minuty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerwazy Re: płoccy poeci IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 15:38 Towazystwo Poezji Plockiej- to wspaniala mysl. I jezeli bedzie do tego konkurencyjne dla pesymistycznych, egzystencjonalistycznych, starych poetow Plockich, miedzy innymi Grala, Wozniak, czy Golebiewska. Jestem za i jestem z toba. Tak to prawda ze wielu plockich poetow to samotnicy, ale gdzie maja pojsc, i z kim rozmawiac jezeli nie zgadzaja sie z tworczoscia poezji dekadenckiej ktora niestety dominuje w Płocku. Drodzy przyjaciele, nie wszyscy poeci w plocku poddaja sie manii pisania bez sensu, ktore odziwo Pan Grala krytykuje w wstepie do Liscia Debu 2001. Moja propozycja jest to by w towazystwie tym uwzgledniac liryke inna niz pesymistyczne texty. Zas wszelkie starania w rozwoj kultury w tak nie kulturalnym miescie jak Plock, sa na wage zlota i rownie cenne. Wiec zamiast krytykowac i dolowac tworce pomyslu(a'la to juz bylo) pomozmy mu w realizacji marzenia. A dla pomyslu Wielkie Brava!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: płoccy poeci IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 10:17 Swietny pomysl... ale moze jakies konkrety??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: płoccy poeci IP: *.ssss.gouv.qc.ca 21.01.02, 18:40 Iza konkrety naszej ( tzn forumiakow) dzialalnosci tworczej mozesz znalezc pod watkiem "plocka woda" :))) Nie zapomnij tez cos dopisac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman J. Re: płoccy poeci IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 18:56 Poeci! Zajrzyjcie do działu kulturalnego i rozwiejcie moje wątpliwości wyrażone w nowym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś