Dodaj do ulubionych

Gdzie zatankuje Chalupec?

23.10.06, 22:42
Czekamy na kolejną stację przy Auchan. Trzymamy za słowo p. przeydenta.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:39
      Prezydenta lepiej trzymać za co innego, to facet bez pomysłu i bez polotu a
      pomysl z budową stacji paliw przedstawiał kiedys na formu rady jeden z radnych
      i wcale to nmie był Nowakowski czy inny.
      Milewski pozbierał pomysły nie swoje i teraz udaje Grewka albo struga Jarząbka.
      Milewski to plagiat jak i ta cała jego otoczka.
      • Gość: ja też Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:45
        Liczą się czyny.
      • Gość: erni Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:38
        wcale się nie dziwię że w płocku tylu ludzi tankuje na najdroższych w kraju
        stacjach orlenu. jakbym za nic dostał kupe kasy tak jak pracownicy orlenu w
        niby prywatyzacji to też bym tam tankował.
    • Gość: janek Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:50
      to jest bezapelacyjnie najlepsza rzecz jaką w swojej kadencji zrobił pan M.M.
      A "łorlenowi" jak sie nie podoba (czyt. jak zacznie strzelać fochy na temat tej
      stacji i obrazi sie na miasto) to niech zabiera kominy i wyp.... stad do swojej
      ukochanej stolycy.
    • Gość: i Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:57
      u Oleksego
    • awoj1 stacja niezbyt wygodna 24.10.06, 01:14
      Nie zachłystujcie się tą stacją! Wymaga ona bowiem doskonałego planowania ile
      może zmieścić się paliwa w nie całkiem przecie pustym zbiorniku i przeliczenia
      szybko na złotówki. Pomyłka może być bardzo przykra, bo jeśli włożyło się za
      dużo pieniędzy a zbiornik nie pomieści takiej ilości benzyny, to reszty nie
      otrzyma się i praktycznie będzie strata która przekreśli całe oszczędności z
      tańszego paliwa a spowoduje że tankowanie okaże się droższe niż w Orlenie.
      Jedyna rada to tankować tylko niewielkie ilości a nigdy "do pełna" co z kolei
      zmusza do częstych dojazdów i zmniejsza efekt całej operacji.
      • Gość: xxxyyy Re: stacja niezbyt wygodna IP: *.c244.petrotel.pl 24.10.06, 07:21
        kup se waść karnisterek plastikowy 10l i po kłopocie
      • Gość: Zman Re: stacja niezbyt wygodna IP: *.zep.com.pl 24.10.06, 07:23
        awoj1 a może jeszcze nie pasuje że jest samoobsługa i samemu trzeba sobie
        paliwko nalać ??? Naprawdę nie potrafię zrozumieć co poniektórych.
        Najpierw "paliwo jest za drogie", jak już mamy tańsze paliwo to "stacja nie
        jest taka jak powinna". Ciekawe co jeszcze - tak w gruncie rzeczy to motelu też
        tam nie ma, hmmmmm, sklep też by się jakiś przydał. Dla mnie najważniejsze jest
        że paliwo na nowej stacji jest rzeczywiście tańsze. Jeśli ktoś natomiast chce
        komfortu - proszę bardzo - stacji Orlenu ci u nas dostatek...
        • Gość: http Re: stacja niezbyt wygodna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:35
          nie ma takiego bytu, którego nie dałoby się skrytykować... dlatego, mimo wad i
          mimo, że nie zatankuje, ja pochwalam!
      • Gość: ja Re: stacja niezbyt wygodna IP: 195.33.116.* 24.10.06, 07:24
        awoj1 napisał:

> Nie zachłystujcie się tą stacją! Wymaga ona bowiem doskonałego planowania ile
        > może zmieścić się paliwa w nie całkiem przecie pustym zbiorniku i przeliczenia
        > szybko na złotówki. Pomyłka może być bardzo przykra, bo jeśli włożyło się za
        > dużo pieniędzy a zbiornik nie pomieści takiej ilości benzyny, to reszty nie
        > otrzyma się i praktycznie będzie strata która przekreśli całe oszczędności z
        > tańszego paliwa a spowoduje że tankowanie okaże się droższe niż w Orlenie.
        > Jedyna rada to tankować tylko niewielkie ilości a nigdy "do pełna" co z kolei
        > zmusza do częstych dojazdów i zmniejsza efekt całej operacji.

Następny malkontent.
        Przestań marudzić, nie podoba się, to jest mnóstwo innych stacji, na których
        możesz sobie odmierzyć co do grosza...
    • Gość: czytelnik Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.c245.petrotel.pl 24.10.06, 07:48
      Czy jest tez gaz tańszy ?
    • Gość: ekonom Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 09:09
      Co tu dyskutować. PiS "robi punkty" w kraju (wyjaśnianie sprawy zabójstwa
      M.Papały) i w Płocku (tania stacja benzynowa w Komunikacji Miejskiej w Płocku
      na Kostrogaju). Nie ma już chyba nikt wątpliwości na jaką listę głosować w
      najbliższych wyborach do samorządu. Głosujmy na PiS, bo to porządni i prawi
      ludzie
      • Gość: jacko77 Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.ericsson.net 24.10.06, 09:34
        Ale mnie ubawiliście :-)A ubawiło mnie to, że tak się podniecacie tą tańsza
        benzyną. 20 złotych na 50 litrach :-) nieźle!! Ja zawsze tankuję vervę, mniej
        pali auto, jest mocniejsze i dbam o silnik. A po dziurach i zajzdniach nie będę
        jeździł. Mają program podobny do Vitay? Mają myjnię? Akcesoria samochodowe? Itp?
        Nie - i dlatego mają taniej - proste. A tekst Milewskiego o Chalupcu to jest
        przegięcie - gdyby nie Chalupec i Orlen to Płock byłby metropolia na miarę
        Sierpca i Sochaczewa :-)
        Pozdrawiam
        Jacek
        • Gość: plocczanin Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: 195.116.91.* 24.10.06, 10:32
          nie ma problemu, sponsoruj orlen, kolejka bedzie o 1 auto mniejsza :)
        • Gość: kenaj Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:41
          ..... i na siedzeniach masz ocelota a twoja kierowniczka jest malutka i źle sie
          prowadzi.....
        • Gość: hehe Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 16:36
          "gdyby nie Chalupec i Orlen to Płock byłby metropolia na miarę
          Sierpca i Sochaczewa"

Hehe, jasne, on budował Petrochemię był i jest jej jedymym szefem.
        • Gość: maruda Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:52
          "Mają program podobny do Vitay? Mają myjnię? Akcesoria samochodowe? Itp?
          Nie - i dlatego mają taniej - proste."
          PROSTE - ALE JEDNAK MAJĄ TANIEJ...!

"... gdyby nie Chalupec i Orlen to Płock byłby metropolia na miarę
          Sierpca i Sochaczewa :-)"
          RZECZYWIŚCIE - MR. CHALUPEC MA WIELKIE ZASŁUGI DLA MIASTA JAKO RODOWITY
          PŁOCCZANIN....
      • Gość: oszołom Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 09:41
        W ślad za ta stacja poszły inne Na stacjach benzynowych w dzielnicy Kostrogaj
        paliwo E-95 3,66 zł.
        Takie ceny to nic nowego.
        Normalne byłoby jakby paliwo w Polsce kosztowalo 2,90 zł przy obecnych cenach
        ropy na swiecie.
        Obecna cena benzyny w Szwajcarii tak bogatym kraju kształtuje się w granicach
        3,50 zł
        Polski narodzie walcz o swoje nie daj sie okradać.
      • Gość: Stefan Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 14:27
        Największe osiągnięcie w ciągu 4 lat prezydentury w 140tys. mieście: budowa
        stacji benzynowej. Śmiech na sali. Już chyba nikt nie ma wątpliwości na jaka
        listę nie głosować? Nie głosujmy na PiS bo to kłamcy jakich mało.
    • Gość: plocczanin a ćwoki i tak bede tankowac na orlenie IP: 195.116.91.* 24.10.06, 10:29
      prosze bedac w okolicy stacji orlenu zobaczyc ilu dekli tam tankuje
      • Gość: Igal Re: a ćwoki i tak bede tankowac na orlenie IP: 167.136.242.* 24.10.06, 11:51
        Moje przemyślenia są następujące:
        1. Super sprawa z tą stacją. Niższa cena, jak najbardziej przypomina średnią
        krajową szkoda, że jest taka mała i nie w centrum miasta lub Podolszycach
        2. Ciekawe, dlaczego MM dopiero teraz zgodzi się na stację Auchan, skoro sklep
        stara się o zgodę od kiedy powstał w Płocku, czyli 5 lat
        3. Nie przemawia do mnie argument, że można za dużą sumę włożyć do wpłatomatu i
        nie zatankować wszystkiego paliwa. Na tej samej zasadzie działają stacje Neste
        24. Kierowca, który zna swoje auto, doskonale wie za ile może zatankować, aby
        się wszystko zmieściło do baku. Zawsze można przy sobie mieć jakiś baniak 5
        litrowy, tak na wszelki wypadek.
        4. Proponuję, szybko otworzyć podobne w centrum miasta, na Podolszycach oraz na
        Radziwiu (stary CPN obok stacji Bliska, idealne miejsce na zdrową konkurencję).
        Jeżeli do tego doszłoby planowane otwarcie stacji przy Auchan, to wtedy pozycja
        Orlenu w Płocku, nie byłaby już taka dominująca.
        5. Jako ciekawostkę podam, że w zeszłym tygodniu w USA (Minnesota) z 1 galon
        paliwa płaciło się 2,10 $. W przeliczeniu na nasze wychodzi około 1,70 PLN za
        litr, niezłe jaja co ?
        6. Niektórych płocczan stać na tankowanie paliwa Verva na Orlanie. Niestety jest
        ich niewielu, więc tego typu stacje są pożądane zwłaszcza w Płocku.
        7. Jakość paliwa na pewno będzie dobra, bo na tej samej jeżdżą autobusy
        komunikacji miejskiej, więc nie sądzę, żeby paliwo było lewe. Zatankujemy i sami
        ocenimy na czym jeździmy.
        8. Ktoś napisał, że cena w hurcie za paliwo to 3,41 (czy jakoś tak) i zarzucił,
        że ta stacja i tak dużo zarabia. Ok, inwestycja musi się zwrócić i zarabiać na
        siebie. Na tym polega interes, nikt nie inwestuje dla idei, tylko dla zysku. W
        takim razie widzimy ile Orlen zdziera z nas, zwykłych zjadaczy chleba.

Pozdrawiam
        • malkontent_i_sceptyk Niestety masz kiepskie informacje 24.10.06, 16:57
          Musisz wiedzieć, ze ich zwykła benzyna (Regular Gas) jest 87 oktanowa! Teraz już
          chyba wiesz, czemu ceny są niższe? Poza tym USA potrafi kontrolować swoje
          wielkie złoża, posiadają wielkie rezerwy. Nie porównuj ich gospodarki do naszego
          upośledzonego postkomunistycznego kraju.
      • malkontent_i_sceptyk Sam jesteś dekiel 24.10.06, 16:52
        Jak mnie stać na to, żeby tankować na Orlenie to będę tankował na Orlenie, raz
        że wygodniej - dwa dostaję fakturę więc w rzeczywistości mam paliwo za 3,10zł, w
        dodatku zbieram sobie punkty na Vitay.

Więc nie będzie mnie tu jakiś tani łachmyta nazywał deklem...
    • Gość: ortalion Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: 89.229.147.* 24.10.06, 12:20
      " Cenę dedykuję specjalnie prezesowi koncernu Igorowi Chalupcowi - śmiał się
      prezydent "

lubie wesołych ludzi .

a) prezes nie tankuje prezesowi tankują
      b) prezesowi tankują za kase orłenu wiec i prezydent kupując miastu paliwo z
      orłenu tankuje prezesowi .... kase : )

pozdrawiam i zycze dalej dobrego chumoru w nadchodzących dniach : )
      • Gość: hihi Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:42
        a ja Tobie słownika ortograficznego na gwiadkę
    • Gość: Stefan Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 14:17
      Milewski pieprzył że żeby obniżyć koszty to jest to stacja samoobsługowa.
      Dzisiaj tankując tam w budzie siedziały trzy osoby. Myślę że nie charytatywnie.
      Więc po co automat? Zatrudnienie dwóch osób na dobę to jakie to koszty na taki
      obrót? A ile mniej osób będzie tankować ze względu na to że nie otrzyma się od
      razu faktury, a niech jeszcze automat cie przekręci. I po co budować kolejną
      stację za nasze pieniądze przy Auchanie? Socjalizm? Lepiej wydać zgodę na
      budowę stacji Auchanowi.
      • Gość: greg Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.plock.msk.pl 24.10.06, 15:51
        ja dzisiaj tankowałem. pracownik grzecznie i cierpilwie wszystkim pokazywał co i
        jak. Fakturkę otrzymałem odrazu od ręki. Ja w swojego dostawczaka wlałem
        80litrów - co daje 28.80zł na baku. W miesiącu tankuje z 5razy - więc wychodzi
        około półtora bańki w kieszeni. Bardzo dobry pomysł z tą stacją - tylko żeby
        cały czas mieli takie ceny.
        • Gość: Stefan Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 16:44
          A czy fakturę otrzymałeś z automatu czy od pracownika stacji. Jeżeli to drugie
          to bez sensu było inwestować w automat.
    • Gość: pr on głównie tankuje o wujka Oleksego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 16:02
      to jego wychowanek
      • Gość: Ojtuś Re: on głównie tankuje o wujka Oleksego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 16:53
        A to ten co służył Mazurowi z Chichacho
    • Gość: Bolek Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:10
      Dziękuję Panie Prezydencie.
      Dziękuję nie tylko za tańszą stację, ale za Twoją uczciwość, za to że tyle
      dzieje się inwestycji i remontów w Płocku. Są i potkniecia ale są one niczym w
      porównaniu z pozytywami.
      Pamiętam poprzednika. Co w nim było pozytywnego? Czapki nie zdjął jak 10 groszy
      z tego nie miał! Na cmentarzu we Wszystkich Świętych zakładał i zakłada
      niewinną maseczkę występując z kwestą. Fe, fe, fe, fe!!!
      Jeszcze do tego oszukał wyborców fałszerstwem. Jak on może twarz pokazywać.
      Z szacunkiem dla Pana Panie Prezydencie MM, ale proszę pamiętać, że ciągle
      trzeba się poprawiać i nigdy nie spoczywać.
      • Gość: Daniel Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:47
        Bolek, z twoich wypowiedzi wynika że cały jesteś wysmarowany wazeliną i
        siedzisz w dupie u milewskiego.
        • Gość: lolek Re: Gdzie zatankuje Chalupec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:07
          Uczciwy Prezydent milewski siedzi na lawie oskarzonych za przekret przy
          sprzedazy dzialki miejskiej Ty Bolek tez pewnie jestes uczciwy ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka