de.en.a 24.11.06, 18:34 dziwne, 2 kanały przestaną emitować, za to dojda 2 nowe i jeszcze trzeba dopłacić? bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pwys Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:55 Ta podwyżka to będzie dla nich gwóźdź do trumny. Rezygnuje z multimedii i biorę n. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Drożeje kablówka 24.11.06, 19:47 A TVP Kultura nadal nie ma. Marne to pocieszenie, że w zamian za podwyżkę dostaniemy dwa nowe kanały, skoro dwa znikną. Podobno dwa najmniej popularne, ale jestem ciekaw, jak Multimedia ustaliła, że akurat te dwa są najmniej popularne? Jakieś badania były robione? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient M-mediów Re: Drożeje kablówka IP: *.c154.petrotel.pl 24.11.06, 19:54 To skandal,nie ma TVP Kultura,TVP Sport,BBC WORD,itd,a opłaty rosną niesłusznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQ Re: Drożeje kablówka IP: *.c158.petrotel.pl 24.11.06, 20:15 Na cholere nam jakiś amerykański sport skoro nie włączają Sportu polskiego?! Na cholere nam amerykańska komedia, jeśli nie mamy polskiej Kultury?! Gó.. z mózgu nam robią za pomocą Mango, ITv, TVN Gra, itd... Takie miasto, takie potrzeby, takie realia. Pozdrawiam Bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors [...] IP: *.c158.petrotel.pl 24.11.06, 21:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:10 Czas zrezygnować z najdroższej w kraju telewizji kablowej. Jakość obrazu mierna. a i oferta programowa dosyć skąpa. Multimedia przestały już być alternatywą na drogą telewizję satelitarną. Z przykrością stwierdzam, że są droższe. Apeluję do płocczan! Rezygnujcie z telewizji kablowej w zamian tańszej cyfrówki. Może to nauczy ich pokory. Jak Orlen wyleczony przez Komunikację Miejską. I niech nie gadają głupot, że cena jest tak duża, ponieważ Płock posiada kanał Tele-Top. Płocczanie z powodzeniem obędą się bez tego żenującego, prymitywnego kanału i p. Walewskiej. Płocczanie łączcie się. Eylko razem możemy coś zyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Drożeje kablówka IP: *.c154.petrotel.pl 24.11.06, 21:50 Podpisuję się pod tymi wypowiedziami. Jakość do niczego, częste przerwy w nadawaniu, kanał TELE TOP żenujący. Jedna prośba do zorientowanych. Napiszcie jakie są koszty miesięczne Cyfry, Polsatu i n i jakie programy są dostępne? Z multimediów trzeba jak najszybciej rezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Drożeje kablówka IP: *.plock.msk.pl 24.11.06, 22:32 ja, podobnie jak 4 sąsiadów z mojego bloku odpadłem właśnie z kablówki - mamy N - miesięcznie 30 zł, za 45 kanałów - no i wreszcie nie mam tego żenującego kanału o Płocku gdzie non stop leci Kłobukowski z MTBS i reszta baranów z miasta!!!! a kablówkę mam w du.......!!!! i co najfajniejsze, kupe moich znajomych już myśli o tv cyfrowej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N-ieznany Re: Drożeje kablówka IP: *.c153.petrotel.pl 25.11.06, 10:16 chciałem podłączyć u siebie telewizje N, gdzie się moge udać Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Drożeje kablówka 25.11.06, 15:20 Gość portalu: N-ieznany napisał(a): > chciałem podłączyć u siebie telewizje N, gdzie się moge udać n sprzedają w: # rtv-mix-agd przy auchan # avans na Szopena obok dworca # domar w kauflandzie # eldom w panoramie na zielonym jarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n-znajomy Re: Drożeje kablówka IP: *.c157.petrotel.pl 26.11.06, 10:05 dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hisia Drożeje kablówka IP: *.c241.petrotel.pl 24.11.06, 22:37 Ciekawe kto i kiedy przeprowadził ankietę, której wyniki świadczą o małej popularności niemieckich kanałów... Zlikwidowali Pro 7, teraz RTL i SAT 1... Nawet nie będzie gdzie posłuchać języka, a przy nauce bardzo się to przydaje. Gdyby nie 24 miesięczny cyrograf też bym zrezygnowała z Multimediów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Drożeje kablówka IP: *.plock.mm.pl 25.11.06, 01:50 Czas zrezygnować z kablówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z płocka Re: Drożeje kablówka IP: *.c245.petrotel.pl 25.11.06, 01:53 Tak to jest u nas w płocku z tą kablówką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Drożeje kablówka IP: *.plock.mm.pl 25.11.06, 12:56 SAT 1 i RTL nadal są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Drożeje kablówka bo tak działa monopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 06:31 a kanał Kultura jest pilnie potrzebny jak wiadac po kilku autorach tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Drożeje kablówka IP: *.c245.petrotel.pl 25.11.06, 07:11 Mnie od 2 lat obiecywali internet (centrum) i ciągle słyszę że w tym roku jeszcze nie. Nie to nie. a w styczniu kończy mi się umowa na TV i też im podziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 08:17 Ja też REZYGNUJę z kablówki - pa! dość wyzysku za mierny sygnał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuro wolę telewizję publiczną IP: *.c153.petrotel.pl 25.11.06, 10:10 chyba sobie żarty robią- od 1 stycznia właśnie rezygnuję i polecam to każdemu niech się wzbogacają w innym mieście a może któryś z kandydatów na prezydenta coś wymyśli- do boju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tivisat Drożeje kablówka IP: *.plock.msk.pl 25.11.06, 10:30 Ludzieeee! Moja rada. Tylko wolna od "abonamentów" i innych cwaniackich opłat telewizja satelitarna. Jedna inwestycja i masz spopkój na zawsze. A co można zobaczyc? Ogromne ilości kanałow z różnych stron świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustek Re: Drożeje kablówka IP: *.plock.msk.pl 25.11.06, 14:52 Oczywiście masz rację! Poszukam stosownego odbiornika TVSAT i zainstaluję antenę (talerz). Tylko jaki odbiornik jest najlepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były abonent :) Re: Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 10:38 Komunikat powinien wyglądać tak: Z uwagi na ciagle powiększające się grono naswzych odbiorców oraz nie zwiększającą się ilość programów przygotowaliśmy dla Państwa niespodziankę, OBNIŻKĘ abonamentu o 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 12:44 Może niech Milewski uruchomi miejską telewizję kablową? He, he, he. Na szczęście mam głęboko Multimedię. Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Drożeje kablówka 25.11.06, 13:33 Apeluje do MULTIMEDIA o ponownie włączenie do sieci kablowej w Płocku programu EDUSAT i KULTURA Dyrektor EDUSAT prof. Pomykało powiedział prorocze słowa - czeka nas wszystkich ogłupiała rozrywka,bezrobotnym trzeba dać coś w zamian, zamiast miejsc pracy i możliwości rozwoju będzie ogłupiała rozrywka. Czy tylko na to Was stać. Przyznć trzeba że rzadko ale jest coś wartościowego np. koncert P. Rubika. Głupim i pijanym narodem łatwiej rządzić Co tydzień ogłupianie płocczan przed ratuszem to świadczy nie o mieszkańcach miasta Płocka a o kulturze rajców miasta i prezydenta w szczególności. zacznijcie te pieniądze przeznaczać na edukację, a nie na pijaństwo przed ratuszem z chałturą w tle którą nazywacie KULTURA Przywróćcie ludziom normalność Telewizja regionalna kablowa w Płoku z siedzibą w Gdyni - nonsensowne zdanie ale prawdziwe. Obok TV Kultura, Edusat powinien być nadawany TV BIZNES a dla melomanów kanał MEZZO Powinnio zależeć wszystkim by Płocczanie byli wyedukowani, kulturalni, elokwentni - moze ja jednak chce za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:07 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Drożeje kablówka 25.11.06, 15:22 Czy będzie odbierana w Płocku = kablówce- TVP HISTORIA? KRRiT podjęła uchwałę o przyznaniu koncesji dla kanału tematycznego TVP Historia. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji podjęła w środę uchwałę o przyznaniu koncesji dla kanału tematycznego TVP Historia. REKLAMA Czytaj dalej Funkcję pełnomocnika Zarządu TVP S.A. i pomysłodawcą projektu TVP Historia jest Artur Dmochowski. Dmochowski był wcześniej kierownikiem redakcji publicystyki TVP 3 Kraków, a także redaktorem naczelnym „Czasu Solidarności” i „Tygodnika Małopolskiego”. „Znajomość historii odgrywa kluczową rolę w kształtowaniu świadomości społecznej i budowie społeczeństwa przyszłości. TVP Historia będzie przekazywać wiedzę o dziejach Polski, Europy i świata. Będziemy pokazywać tematy, które budzą największe zainteresowanie widzów – od starożytności po historię najnowszą. Chcielibyśmy docierać do odbiorców nie tylko za pośrednictwem ekranu telewizyjnego, lecz także być inicjatorem debat na tematy istotne dla nas wszystkich” – mówi Artur Dmochowski, pełnomocnik zarządu TVP ds. TVP Historia. Na program TVP Historia składać się mają: filmy dokumentalne, w tym wiele materiałów archiwalnych (m.in. publicystyczne, wywiady, newsy i reportaże), filmy fabularne, seriale i miniseriale dokumentalne, zapisy dokumentalne, formy teatralne (teatr faktu), studio informacyjne oraz magazyny informacyjno- publicystyczne. Jak podaje Telewizja Polska historia ma być prezentowana poprzez problem, kontekst, symbole narodowe, fabułę i komentarz specjalistów. Kanał będzie oparty przede wszystkim na produkcji własnych programów (45 proc.), wykorzystywane będą także zasoby archiwalne m.in. TVP, IPN i polskich placówek zagranicznych. Nie zabraknie także produkcji zagranicznych. TVP Historia chce aktywnie współpracować z wieloma instytucjami (ośrodkami akademickimi, IPN, PAN, Muzeum Historii Polski, wydawnictwami, etc.) przy realizacji programów, a także w debatach na temat historii, współorganizując konferencje, występując jako inicjator publikacji, projektów edukacyjnych i akcji popularyzatorskich, które mają aktywizować uczniów, a nauczycielom dostarczały użytecznych narzędzi dydaktycznych. Początkowo TVP Historia nadawać będzie przez 14 do 16 godzin na dobę w dni powszednie (od godz. 10. do godz. 24.) oraz przez 16 godzin w weekendy (od 8. do 24.). Kanał ma być niekodowany. TVP Historia dostępna będzie w sieciach kablowych, platformach cyfrowych i iTVP. Od początku nadawać ma dopasowane do profilu stacji reklamy. TVP Historia rusza na przełomie 2006/2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczyp.. Re: Drożeje kablówka IP: *.c153.petrotel.pl 25.11.06, 17:13 multimedia? jaka multimedia? :)) za rok, gora 2 - przy takim podejsciu do klienta jak teraz (czytaj: podwyzki, kiepska oferta rogramowa), beda mieli bardzo powazne problemy z utzrymaniem na rynku. rezygnuje z nich zeby za taka szmire jaka oni oferuja placic 52 zł - zenada pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK Drożeje kablówka IP: *.c157.petrotel.pl 25.11.06, 17:56 WYWALIC POŁOWĘ TYCH DUP Z BIURA Z PUSZYSTĄ PANIĄ KIEROWNIK ANIĄ. OD RAZU BĘDZIE TANIEJ. SPRÓBUJCIE ZAŁATWIC COS PRZEZ TELEFON. ZERO KOMPETENCJI. ALE JAK CIE TRZYMA PALEC W D... GDYNI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buda Re: Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 18:05 kupe moich znajomych ma zamiar podziekowac tej pseudo TV , ja kupuje talerz i bede mial na moim 100 hz telewizorku czysty piekny obraz, a tu zenada snierzy non stop , najlepsze sa wiadomosci tzn juz od tego odeszli ale było tak codzienne prawie, informacje z ZOO, Hilary Januszczyk, i jakies bzdety , a otej kierowniccce tez slyszales ze gburzasta pierzasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tele2 Re: Drożeje kablówka IP: *.plock.mm.pl 25.11.06, 19:05 Pisza nam , telewizja cyfrowa. Pasmo Tv wynosi 6,5 MHz. Daje to standartowy obraz . Kablówka dzieli 1 pasmo na 2 lub 3 części. Daje to obraz jakości VHS a nawet mniej . My to nagrywamy na naszym sprzęcie, rzekomo lepszym od jakosci magnetowidu. Niestety obraz nagrany na nagrywarce DVD, nie może byc jakosciowy, kiedy wsad do niej , to zaledwie 2,5 MHz. i to jest odtwarzanie cyfrowe dla nas ogladaczy. A grzeczni , to nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:31 Pomogliście podjąć mi decyzję ...dziękuję nigdy do was nie wrócę -marny obraz jak i oferta .Tylko odbiór satelitarny ... więcej kanałów za niższą opłatę i przedewszystkim jakość .Mam szczerze dość tego żenującego programu Tele Top . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Drożeje kablówka IP: *.c245.petrotel.pl 25.11.06, 19:24 To było rok temu Podpisałem umowę z przedstawicielem multimedia. W czasie podpisywania pytam się Pani kiedy będzie instalacja. Otrzymałem odpowiedź że panowie przyjadą i podłączą sygnał na zewnątrz w skrzynce i mnie nie musi być. Ale ja jej powiedziałem że ja chcę żeby ci paniowie odłączyli mi też telewizor kablem do gniazdka antenowego. Ona posprawdzała i mówi mi że ja mam już pakiet podstawawy więc muszę mieć podłączony telewizor. Tłumaczę Pani że blok ma 2 lata, od roku mieszkamy w mieszkaniu i odbieraliśmy TV z szerokopasmówki a pakiet podstawowy jest w czynszu więc jesteśmy dlanich nowym klientem i prosze o podłączenie kabelkiem TV do gniazda - pani z uporem powtarza że nie rozumie bo mamy pakiet podstawowy więć powinniśmy mieć już podłączony telewizor :/. Prosiłęm nawet panią żeby nam pokazała kabelek od gniazda do TV - nie potrafiła - bo go nie było- ale i tak mówiła że oni tego nie robią. Zdenerwowało mnie to bardzo. Dzwonię do BOKu w Płocku a tam słyszę to samo!!! No szlak - To nawet nie sprawdzą czy ten sygnał ze skrzynki faktycznie domnie dociera. Zażądałem że ci panowie mają się zameldować u mie i kropka. Panowie przyszli i zdziwili się jak im opowiedziałem całą historię, stwierdzili że zawsze sprawdzają czy działa OK i jak coś to dorabiają potzrebne przewody. poziom informacji i wiedzy tych pań 0(słownie ZERO) A dodzwonić się do biura w Płocku to już ogromne szczęśćcie Minął rok - kablówka zdrożała - internetu nie ma - Koniec współpracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Drożeje kablówka IP: *.c245.petrotel.pl 25.11.06, 19:29 A dodam jeszcze że nazywanie sukcesem wpuszczenie w kabel PLANET a zlikwidowanie National Geographic jest moim zdaniem obrzydliwe!!! www.multimedia.pl/dee25554b425deb1812be53d56bdd2cc/oid/9819e0ed62e52be127bf4389a45579f3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikodem Re: Drożeje kablówka IP: *.plock.msk.pl 25.11.06, 19:59 To nazywasz obrzydliwe? To jest chamstwo ostatniego stopnia. Nikt by sie na taką zamianę nie zgodził. A na kiego nam te niemieckie kanały? Dobór emitowanych w kabel kanałów jest okropny. Tu nie ma czego oglądać! Nie uzywam tego kabla. Wolę to co mam ze swojego talerza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos A ja mam Cyfrowy Polsat i nie mam kiedy ogladac :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:44 Ja mam Cyfrowy Polsat za 35 zl, wszystkie polskie kanaly i tak nie mam kiedy tego wszystkiego ogladac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Drożeje kablówka IP: *.plock.msk.pl 25.11.06, 21:06 Niech lepiej jakosc poprawią i dadzą miłą obsługę. Gdzie jest TVP Sport chcą byc najlepsi a są 100 lat za murzynami. Szkoda na nich słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Drożeje kablówka IP: *.c158.petrotel.pl 26.11.06, 19:03 Też bym od nich odszedł i zmienił na cyfrową, ale..... mam dwa telewizory i co? Będziemy w tym samym czasie oglądac to samo, albo: chcę coś nagrać na VHS i muszę na to patrzeć, bo nie mogę przełączyć. Z bólem ale zostaję choć ta podwyżka mi się nie podoba - może w naszej mieścinie zadomowi się jakaś inna tv kablowa. Pozdrawiam Poldek Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Drożeje kablówka 26.11.06, 19:24 Wydaje mi się, że ta wada telewizji cyfrowej jest głównym (jeśli nie jedynym) powodem, dla którego ludzie nie rezygnują z kablówki. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Drożeje kablówka 27.11.06, 20:54 masz dwa telewizory i wtedy www.damixsat.pl/ i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:40 Dopiero teraz wymysliliscie, ze multimedia jest do bani? Ludzie, taka cene placic za ta szmire? Juz kilka lat temu zrezygnowalem na rzecz cyfrowki i mam nie dosc, ze pelniejsza kieszen, to i odbior lepszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowy TV Re: Drożeje kablówka IP: *.plock.mm.pl 27.11.06, 16:39 Niestety sprawa nie jest prosta. Byłem dzisiaj w zakladzie. Talerz 80 zł. podwójny konwerter 187 zł. 2 tunery po 99 zl. powójny kabel satelitarny. podwojona opłata za abonament - 2 x po 35 zł. - Pakiet Familijny. 200 zł. za montaz anteny na dachu ( zasłania drugi blok), wymagana zgoda spółdzielni. Bez drugiego tunera, wszyscy musza oglądac ten sam program..... no i koniec. Nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sacik Re: Drożeje kablówka IP: *.plock.msk.pl 27.11.06, 17:10 Stary to nie tak sie robi. Posłuchaj: 1. W czynszu tak czy siak pobierana jest opłata eksploatacyjna za instalacje antenowa itu jest emitowany PR 1, PR2 i chyba Polsat oraz radia. 2. Kupujesz sobie wolny odbiornik TVSAT z anteną bliżej popatrz sobie tutaj:www.hollex.pl/index.php?page=promocje W ten sposób zdobywasz TVN-y i wiele wiele innych kanałow wolnych od opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antenowy Re: Drożeje kablówka IP: *.plock.mm.pl 27.11.06, 17:38 Odbiornik Topfield TF6010PVR Wireless LAN Cena: 2799 PLN Nowy produkt Klasa: (high-end) odbiornik PVR Wireless LAN Czy kolega sie z nas nabija? Za 3000 zł? jakie stacje w gniazdku? ? tam nic nie nadają. Sygnału nie ma .Płaci sie za 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty MM Re: Drożeje kablówka IP: *.c157.petrotel.pl 27.11.06, 20:00 Jakie TVN-y już od dawna są kodowane ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:42 czy ktoś zastanowił się dlaczego w płockich zasobach jest tylko jeden kabel? Dlatego żeby nie było konkurencji - to chyba jasne. Mamy juz na rynku trzy platformy cyfrowe ale dlaczego żadna rada nadzorcza spółdzielni czy wspólnoty mieszkaniowej nie pokusi się na zainstalowanie na swoich budynkach zbiorczej anteny satelitarnej jest to niedroga inwestycja ale po co robić sobie niepotrzebny kłopot. Mają multymedia i to wystarczy. W związku z powyższym nasuwa się pytanie jak mogę zainstalować sobie np.tvn N WYSOKA JAKOść ODBIORU SKORO MOJE MIESZKANIE JEST OD PÓłNOCY, chciałby niejeden mieszkaniec sobie wybrać inną platforme ale nie. Skazany jest na multimedia. Dlaczego tak jest? gdzie rzecznik ochrony praw konsumenta, a no w ratuszu piszcie do niego przedstawcie problem moze się ktoś obudzi! i pomoże gazeta powinna podjąć w tym kierunku jakąś pomoc a jest odwrotnie dlaczego broni jednego operator chociażby tym: pisze iż jest najwjększą siecią kablową w polsce co jest nieprawdą mamy wybraną nową radę miasta napewno nie może ingerować w zasoby spółdzelni ale w spółki które jej podlegają dlaczego nie są to nie duże pieniądze w dużej części zasobów są rozprowadzone kanalizacje do systemów telekomunikacyjnych można je wykozystać chociażby za to że miasto płaci za dzierżawe monitoryngu zainteresowanych proszę o wnioski dla przykładu podam jeden program komercyjny kosztuje w granicach 20-30 centow czy nie powinniśmy się nad tym zastanowić? Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Drożeje kablówka 07.12.06, 12:08 Gość portalu: osiedlowy TV napisał(a): > Niestety sprawa nie jest prosta. Byłem dzisiaj w zakladzie. Talerz 80 zł. > podwójny konwerter 187 zł. 2 tunery po 99 zl. > powójny kabel satelitarny. podwojona opłata za abonament - 2 x po 35 zł. - > Pakiet Familijny. 200 zł. za montaz anteny na dachu ( zasłania drugi blok), > wymagana zgoda spółdzielni. > Bez drugiego tunera, wszyscy musza oglądac ten sam program..... no i koniec. > Nierealne. wystarczy jeden konwerter i jedna opłata abonamentowa do tego spliter ok 400 i karty cyfrowe po ok 40 zl (ile tv tyle kart) 1 kabelek od anteny do splitera i od splitera na każdy dekoder i teraz albo płacisz szpecjaliście i wszystko montuje albo sam probujesz sie bawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Drożeje kablówka IP: 213.77.0.* 29.11.06, 10:22 Ja przepraszam bardzo, ale jeśli mi coś nie odpowiada, to poprostu z tego nie korzystam. Nie rozumiem tego całego zamieszania wokół podwyżki abonamentu w Multimedia. Jak zdrożeje chleb to też się kłócicie w piekarni??? Telewizja na szczęście nie jest nam potrzebna do życia jak chleb, ale zdaje się że wielu z was te proporcje się poprzestawiały. Kondolencje i pomyślności na przyszłość. p.s. może lepiej zamiast wgapiać się w kolejny program w TV pójść z przyjacielem na spacer lub zaprosić go na rozmowę przy kawie. pomyślcie... naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:28 szanowny panie! po części ma pan rację napewno chcielibyśmy aby chleb był jak najtańszy a państwo czy nawet gmina powinny zbezpieczyć surowce ze swojej rezerwy w czasie klęsk rożnego rodzaju ale w przypadku telewizji kablowej jest trochę inaczej. nie mamy kilku kablówek przez co nie ma z czego zrezygnować by kupić tańszą lub lepszą (a chleb mozna:) a i nie zawsze jest ochota na spacer dla niektórych samemu troche strach, a trzecia sprawa godna uwagi to że są prograny w tv które kształcą pokazują dobry świat a to też "kromka chleba" tylko że z jednego kabla a nie z wielu piekarni tańszych. Być może nie powinienem tego mowić ale pamiętam tak zwane KOłCHżNIKI ROżNIłY SIę TYM ZE MIAłY TYLKO JEDEN PROGRAM A W NASZEJ KABLóWCE JEST PIęDZIESIąT NO ALE LATA SWOJE ROBIą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Drożeje kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 18:28 Mieszkam w budynku na Skarpie 24 okno mam od strony północnej prosiłem kilku monterów o zainstalowanie cyfry + i nic z tego. Nikt nie chce się podjąć montażu talerza bo nie ma jak uzyskać dobrego sygnału. Co mam zrobić? Może ktoś pomoże bo kablówki mam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Drożeje kablówka 07.12.06, 12:33 Dwa podobne programy - TVP 3 Łódź, TVP3 Warszawa Może warto wybrać jeden lokalny program - Bliżej nam do Łodzi czy Warszawy. Dzieki takiej ofercie programowej możemy na kilku kanałach oglądać ten sam program Odpowiedz Link Zgłoś