18.01.07, 00:10
Piszemy bloga na temat Zydow Czxy sadzicie ze dobrze robimy zajmujac sie ta tematyka uczenzklasa.gazeta.pl/gimnazjumbarcin5/
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 08:52
      To zalezy od celu tego przedsiewziecia. kto wam nadał temat. Co zamierzacie
      uzyskac?

Jeżeli jesteś uczniem, czyli człowiekiem poznajacym zasady życia, to mozna ci
      przekazac to co pragnie nauczajacy.

Starożytni stosowali w nauczaniu zasadę złotego środka , czyli znali temat
      dokładnie ZA I PRZECIW.
      Niestety nasz kraj odszedł od systemu nauczania stosowanego przed wojna.
      Polacy z tej przyczyny nie znaja zasad filozofii, laciny , greki.

Wymordowano inteligencje polska i nikt was juz godnego nie nauczy.

jestem przekonany, że temat jaki będziecie ciągnąc nie będzie bezstrornny.

Dowód chocby wypowiedzi na tym Forum. Obelrzywe dla Polaków. A to co wyrabia
      kobieta z Agory do której wnoszone sa prosby o interwncję, źle rokuje.

Akurat ta nacja jest taka, że o nich nie wolno pisac wogóle ani dobrze ani źle,

Uważają ze Polacy nie maja do tego prawa, ponieważ to w Polsce dokonała sie
      zagłada ich narodu. Polska to Szeol i jeżeli Bóg dopuścił, ze stało sie to na
      naszej ziemi, to znaczy, ze jestesmy winni !

Kiedy byłem przewodniczącym MKOPWiM, posłałem do ambasady Izraela 50 eg. pisma
      naszego Komitetu Pamięci pt. "Pamiętac Aby Życ" z opisem wydarzenia, kiedy to
      zamontowaliśmy na murze kirkutu macewy odnalezione na płockich ulicach i
      zgromadzone przez konserwatora wojewódzkiego. Odbyła sie ekumeniczna
      uroczystośc tym kilka razy. Zero odpowiedzi a chcieliśmy dobrze. Chcieliśmy
      zeby młodzież izraelska odwiedzała Płock i wiedziała, że płoccy Żydzi są
      szanowani i zadbano o ich pamięc.
      Niestety zgodnie jw, olano nas.

Myslę, że źle robicie albo ktos was sprowokował. Ja za swoje starania o pamięc
      Żydów, stałem sie antysemitą i jestem programowo niszczony tu na Forum. Nie
      wiem, czy twój nauczyciel potrafi wam wyjaśnic ww.
      Jak wam wytłumaczy , że Polacy programowo sa uznani za winnych z racji Szeolu.
      To niemożliwe.

Jedwabne Moje

W Edenie Nieskończony,
      Żyda stworzył i Polaka.
      Nieszczęsnych przecież.
      Wnet Anioł zapłakał.
      Czyż dłoń znaczona nie była Brata?
      A stos Kainowy
      Zapłonął sam w sobie
      I zniknął krzykiem milionów iskier?
      Syn Zmartwychwstały miłość mi wyznaczył.
      Pan wszak powiedział – JESTEŚ CZŁOWIEKIEM.
      Powiedzieć pragnę żydowskiemu dziecku,
      W Szeol wodzonemu,
      Nienawiść jest grzechem.
      Ja Ciebie kocham.
      Więc bliźnim jestem, czy katem
      Z winą, czy bez winy.
      Bo jestem Polakiem?

5 czerwca 2001r.

Przekaż nauczycielowi i lepiej piszcie o czym innym. Przynajmniej nikt was nie
      wyzwie. Przesyłam pozdrowienia.

• madsheep Re: Zydzi 18.01.07, 08:59
        dlaczego akurat o Zydach?
        czemu nikt nic nie pisze na forach o murzynach,cyganach,żółtkach??
        • krzysiek_33 Re: Zydzi 18.01.07, 09:48
          Albo o kierowcach dojeżdżających do pracy w Płocku z prowincji :)
      • Gość: dei Zenek nie pal browna człowieku! IP: 80.48.4.* 18.01.07, 11:26
        Już starczy tych andronów rabe dylewski. Szalom
        • Gość: rem Re: Zenek nie pal browna człowieku! IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 11:43
          czy jestes przygłup?
          • Gość: dei Re: Zenek nie pal browna człowieku! IP: 80.48.4.* 18.01.07, 11:57
            a ty bierzesz do pysia??
      • Gość: asd Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:28
        Znowu ulubiony temat. co by Pan zrobil bez tych Zydow? Moze sklejanie modeli,
        tak zeby rece czyms zajac? Byle daleko od klawiatury.
        • Gość: ............ Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 14:31
          ??????????????????
          • Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 14:38
            jak widzisz Gimbarcin, uderzyłes w stół i nozyce sie odezwały. To jest odpowiedź
            na wasze blogi. Sa niebezpieczne. O Żydach nie wolno nic pisac, mówic. Odrazu
            wrzeszczą. jest to opisane w książce "21 dowodów na istnienie diabła",
            cenzurowanej w PRL. Diabeł robi wszelkie starania, zeby przekonac ludzi, że go
            nie ma. Chce tylko nieśc Zło.
            • Gość: dei Zenek ty znajdź sobie jakąś kobitę nie męcz tego.. IP: 80.48.4.* 18.01.07, 14:52
              ...biednego konia. Prrr szalony!
            • Gość: szmaja Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:53
              Panie Zenonie !chyba siebie do inteligencji nie zalicza i pewnie wyksztalcenia
              za duzego Pan tez nie ma Wnosze to po karygodnych bledach ortograficznych np.
              pisze Pan "obelrzywe" zamiast "obelzywe" i przyklad kolejny "odrazu" zamiast "
              od razu" Co do stylu ,interpunkcji itp nie bede sie odnosil Chce pan robic za
              znawce historii, kreatora pogladow i rzeczywistosci Robi to Pan w sposob
              uporczywy ,ba ,nawet paranoiczny Musi Pan miec spore problemy z wlasna
              osobowoscia Radze udac sie do dobrego medyka najlepiej psychiatry choc na tym
              etapie rozwoju schorzenia moze by wystarczyl zwykly psycholog
              • Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 15:28
                I to jest sedno tematu. Nie piszecie o meritum sprawy dlatego, ze temat nie
                pasuje. Nie wiecie co powiedziec. jeden pisze o klawiaturze, drugi o błedach ale
                nie swoich. Ja wiem co pisze. Ale wy nie. Odwracanie kota ogonem nic nie da.
                Żydzi sa na świecie i to wszyscy wiedza. nagle powstał rwetest. Prosze mi
                napisac, co sami zrobiliście dla Żydów płockich? oprócz stawiania obok
                wulgarnych słów. CZy to stanowi dla was jedno?
                CZy słowa o klawiaturze istota ludzka odnosi do mnie? Co jest nieprawdziwego w
                opisie zamontowania macew na kirkucie i uroczystości ekumenicznej z udziałem
                naczelnych władz żydowskiego stowarzyszenia religijnego. Czy sam byś człeku to
                zorganizował, zabudował, opisał? Pustosłowie. Czy znajomoś wodowała, że
                staliście sie ludźmi cywilizowanymi i spolegliwymi dla społeczeństwa.?
                Po was zostanie tylko zła pamięc. Słowa napisane na tym Forum sa zapisane i
                zważone.Bądź wykształconym dobrym człowiekiem. Inaczej po co ci to. AŻydzi
                płoccy byli naszymi współmieszkańcami i pamięc sie im należy. A błedy, robie je
                kiedy niedowidze. Korzystam z darmowego Worda, wygasnie w lutym. Ma
                ograniczenia. A wy ich nie macie w opluwaniu. Czy myślicie że wszyscy Żydzi was
                pochwalą za brak kultury kojarzony z ich nacją, jakie dajecie przykłady szacunku
                do Żydów?
                • Gość: asd Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:51
                  Zle mnie Pan zrozumial. Zydzi sa i beda. Z zamieszania nic dobrego nie wyniknie.
                  Pan wiele zrobil, nalezy sie Panu szacunek. Dajmy spokuj tym Zydom. Metne to sie
                  robi i nie zrozumiale.
              • Gość: klio Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:29
                Protestuje przeciwko przesiaknietymi jadem nienawisci i zwyklo glupota wpisom
                zenka dylewskiego To psyhicznie chory oszolom
                • Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 15:42
                  > Protestuje przeciwko przesiaknietymi jadem nienawisci i zwyklo glupota wpisom
                  > zenka dylewskiego To psyhicznie chory oszolom

Ten wpis pomaga Zydom w utrzymaniu dobrego wizerunku? Teraz juz jest dobrze?
                  Adminie gratulacje. Cel osiągnąłeś.
                  • Gość: duduś Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:06
                    Zenek, kiedy napiszesz o portkach z Levis'a
                    • Gość: Lewi Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 16:24
                      No iżyd to Lewis i portki. Żyd i porki to to samoi. Tak sławicie Żydów?
                      • Gość: zgintera Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:36
                        zenka trzeba zamknac koniecznie w skansenie w zydowskiej gospodzie Niech
                        spredaje okowite Trzeba zapuscic mu pejsy ,ubrac w halat i jarmulke i lepszego
                        zyda z wygladu nie znajdzie sie w calym Izraelu On tylko udaje ,ze pluje na
                        zydow bo sam jest nastajaszczyj plocki zyd z ul plonskiej ,dzis nie wiedziec
                        czemu przemianowanej na padlewskiego Szalom
                        • Gość: .................. Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 17:22
                          A oto jak mieszkancy płocka stwarzaja wizerunek Żydom. Czy to cel Admina Z Agory?

> zenka trzeba zamknac koniecznie w skansenie w zydowskiej gospodzie Niech
                          > spredaje okowite Trzeba zapuscic mu pejsy ,ubrac w halat i jarmulke i lepszego
                          > zyda z wygladu nie znajdzie sie w calym Izraelu On tylko udaje ,ze pluje na
                          > zydow bo sam jest nastajaszczyj plocki zyd z ul plonskiej ,dzis nie wiedziec
                          > czemu przemianowanej na padlewskiego Szalom

Adminowi gratuluje.
      • Gość: x Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 17:37
        panie Zenku! Czy mógłby Pan szanowny przestać na trochę siać kontrowersje i
        zamieszanie na tym forum. Był już tutaj taki jeden(i nadal jest) co próbował być
        jedynym plewiącym prawdę i nękający wszystkich swoim punktem widzenia... ale
        ostatnio przestał szaleć, nabrał dystansu i nawet humor mu zaczął dopisywać.
        Czego i Panu życzę.

Więcej optymizmu i pogody ducha, bo zamęczy Pan to forum (i vice versa)
        • Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 18:28
          Jaśniej. jakie kontrowersje? A co będzie www szkole w czasie omawiania tematu
          Żydzi. Czy tam zapadnie MILCZENIE? Czy dobry Żyd, to milczący Żyd. Nie rozumiem.
          A na czym polegają te kontrowersje?
    • roman_j Re: Zydzi 19.01.07, 06:47
      Pytanie jest niewłaściwie postawione. Nie pytajcie, czy to dobrze, że zajmujecie
      się tą tematyką, ale raczej czy dobrze się nią zajmujecie. Według mnie tak. :-))
      • Gość: mosze Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:25
        zenek to wg definicji samego zainteresowanego to dobry zyd bo nie milczy tylko
        kombinuje raz za zydami raz przeciw zydom Czy to jest typowe dzialanie
        przechrzty ? I czy rzeczywiscie na plonskiej mieszkali zydzi ? Kto wie ?
        • Gość: historyk Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:09
          Tak mieszkali na plonskiej a teraz jeden z nich straszy dzieci kolo cotexu Ma
          zepsutego kompa i wali blad za bledem bo niestety polski to nie jest jego jezyk
          ojczysty a do szkoly chodzil na wieczorowke i uciekal z polskiego i religii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka