gimbarcin 18.01.07, 00:10 Piszemy bloga na temat Zydow Czxy sadzicie ze dobrze robimy zajmujac sie ta tematyka uczenzklasa.gazeta.pl/gimnazjumbarcin5/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 08:52 To zalezy od celu tego przedsiewziecia. kto wam nadał temat. Co zamierzacie uzyskac? Jeżeli jesteś uczniem, czyli człowiekiem poznajacym zasady życia, to mozna ci przekazac to co pragnie nauczajacy. Starożytni stosowali w nauczaniu zasadę złotego środka , czyli znali temat dokładnie ZA I PRZECIW. Niestety nasz kraj odszedł od systemu nauczania stosowanego przed wojna. Polacy z tej przyczyny nie znaja zasad filozofii, laciny , greki. Wymordowano inteligencje polska i nikt was juz godnego nie nauczy. jestem przekonany, że temat jaki będziecie ciągnąc nie będzie bezstrornny. Dowód chocby wypowiedzi na tym Forum. Obelrzywe dla Polaków. A to co wyrabia kobieta z Agory do której wnoszone sa prosby o interwncję, źle rokuje. Akurat ta nacja jest taka, że o nich nie wolno pisac wogóle ani dobrze ani źle, Uważają ze Polacy nie maja do tego prawa, ponieważ to w Polsce dokonała sie zagłada ich narodu. Polska to Szeol i jeżeli Bóg dopuścił, ze stało sie to na naszej ziemi, to znaczy, ze jestesmy winni ! Kiedy byłem przewodniczącym MKOPWiM, posłałem do ambasady Izraela 50 eg. pisma naszego Komitetu Pamięci pt. "Pamiętac Aby Życ" z opisem wydarzenia, kiedy to zamontowaliśmy na murze kirkutu macewy odnalezione na płockich ulicach i zgromadzone przez konserwatora wojewódzkiego. Odbyła sie ekumeniczna uroczystośc tym kilka razy. Zero odpowiedzi a chcieliśmy dobrze. Chcieliśmy zeby młodzież izraelska odwiedzała Płock i wiedziała, że płoccy Żydzi są szanowani i zadbano o ich pamięc. Niestety zgodnie jw, olano nas. Myslę, że źle robicie albo ktos was sprowokował. Ja za swoje starania o pamięc Żydów, stałem sie antysemitą i jestem programowo niszczony tu na Forum. Nie wiem, czy twój nauczyciel potrafi wam wyjaśnic ww. Jak wam wytłumaczy , że Polacy programowo sa uznani za winnych z racji Szeolu. To niemożliwe. Jedwabne Moje W Edenie Nieskończony, Żyda stworzył i Polaka. Nieszczęsnych przecież. Wnet Anioł zapłakał. Czyż dłoń znaczona nie była Brata? A stos Kainowy Zapłonął sam w sobie I zniknął krzykiem milionów iskier? Syn Zmartwychwstały miłość mi wyznaczył. Pan wszak powiedział – JESTEŚ CZŁOWIEKIEM. Powiedzieć pragnę żydowskiemu dziecku, W Szeol wodzonemu, Nienawiść jest grzechem. Ja Ciebie kocham. Więc bliźnim jestem, czy katem Z winą, czy bez winy. Bo jestem Polakiem? 5 czerwca 2001r. Przekaż nauczycielowi i lepiej piszcie o czym innym. Przynajmniej nikt was nie wyzwie. Przesyłam pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
madsheep Re: Zydzi 18.01.07, 08:59 dlaczego akurat o Zydach? czemu nikt nic nie pisze na forach o murzynach,cyganach,żółtkach?? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_33 Re: Zydzi 18.01.07, 09:48 Albo o kierowcach dojeżdżających do pracy w Płocku z prowincji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dei Zenek nie pal browna człowieku! IP: 80.48.4.* 18.01.07, 11:26 Już starczy tych andronów rabe dylewski. Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Zenek nie pal browna człowieku! IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 11:43 czy jestes przygłup? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dei Re: Zenek nie pal browna człowieku! IP: 80.48.4.* 18.01.07, 11:57 a ty bierzesz do pysia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:28 Znowu ulubiony temat. co by Pan zrobil bez tych Zydow? Moze sklejanie modeli, tak zeby rece czyms zajac? Byle daleko od klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 14:31 ?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 14:38 jak widzisz Gimbarcin, uderzyłes w stół i nozyce sie odezwały. To jest odpowiedź na wasze blogi. Sa niebezpieczne. O Żydach nie wolno nic pisac, mówic. Odrazu wrzeszczą. jest to opisane w książce "21 dowodów na istnienie diabła", cenzurowanej w PRL. Diabeł robi wszelkie starania, zeby przekonac ludzi, że go nie ma. Chce tylko nieśc Zło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dei Zenek ty znajdź sobie jakąś kobitę nie męcz tego.. IP: 80.48.4.* 18.01.07, 14:52 ...biednego konia. Prrr szalony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmaja Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:53 Panie Zenonie !chyba siebie do inteligencji nie zalicza i pewnie wyksztalcenia za duzego Pan tez nie ma Wnosze to po karygodnych bledach ortograficznych np. pisze Pan "obelrzywe" zamiast "obelzywe" i przyklad kolejny "odrazu" zamiast " od razu" Co do stylu ,interpunkcji itp nie bede sie odnosil Chce pan robic za znawce historii, kreatora pogladow i rzeczywistosci Robi to Pan w sposob uporczywy ,ba ,nawet paranoiczny Musi Pan miec spore problemy z wlasna osobowoscia Radze udac sie do dobrego medyka najlepiej psychiatry choc na tym etapie rozwoju schorzenia moze by wystarczyl zwykly psycholog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 15:28 I to jest sedno tematu. Nie piszecie o meritum sprawy dlatego, ze temat nie pasuje. Nie wiecie co powiedziec. jeden pisze o klawiaturze, drugi o błedach ale nie swoich. Ja wiem co pisze. Ale wy nie. Odwracanie kota ogonem nic nie da. Żydzi sa na świecie i to wszyscy wiedza. nagle powstał rwetest. Prosze mi napisac, co sami zrobiliście dla Żydów płockich? oprócz stawiania obok wulgarnych słów. CZy to stanowi dla was jedno? CZy słowa o klawiaturze istota ludzka odnosi do mnie? Co jest nieprawdziwego w opisie zamontowania macew na kirkucie i uroczystości ekumenicznej z udziałem naczelnych władz żydowskiego stowarzyszenia religijnego. Czy sam byś człeku to zorganizował, zabudował, opisał? Pustosłowie. Czy znajomoś wodowała, że staliście sie ludźmi cywilizowanymi i spolegliwymi dla społeczeństwa.? Po was zostanie tylko zła pamięc. Słowa napisane na tym Forum sa zapisane i zważone.Bądź wykształconym dobrym człowiekiem. Inaczej po co ci to. AŻydzi płoccy byli naszymi współmieszkańcami i pamięc sie im należy. A błedy, robie je kiedy niedowidze. Korzystam z darmowego Worda, wygasnie w lutym. Ma ograniczenia. A wy ich nie macie w opluwaniu. Czy myślicie że wszyscy Żydzi was pochwalą za brak kultury kojarzony z ich nacją, jakie dajecie przykłady szacunku do Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:51 Zle mnie Pan zrozumial. Zydzi sa i beda. Z zamieszania nic dobrego nie wyniknie. Pan wiele zrobil, nalezy sie Panu szacunek. Dajmy spokuj tym Zydom. Metne to sie robi i nie zrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:29 Protestuje przeciwko przesiaknietymi jadem nienawisci i zwyklo glupota wpisom zenka dylewskiego To psyhicznie chory oszolom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 15:42 > Protestuje przeciwko przesiaknietymi jadem nienawisci i zwyklo glupota wpisom > zenka dylewskiego To psyhicznie chory oszolom Ten wpis pomaga Zydom w utrzymaniu dobrego wizerunku? Teraz juz jest dobrze? Adminie gratulacje. Cel osiągnąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:06 Zenek, kiedy napiszesz o portkach z Levis'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewi Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 16:24 No iżyd to Lewis i portki. Żyd i porki to to samoi. Tak sławicie Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgintera Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:36 zenka trzeba zamknac koniecznie w skansenie w zydowskiej gospodzie Niech spredaje okowite Trzeba zapuscic mu pejsy ,ubrac w halat i jarmulke i lepszego zyda z wygladu nie znajdzie sie w calym Izraelu On tylko udaje ,ze pluje na zydow bo sam jest nastajaszczyj plocki zyd z ul plonskiej ,dzis nie wiedziec czemu przemianowanej na padlewskiego Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 17:22 A oto jak mieszkancy płocka stwarzaja wizerunek Żydom. Czy to cel Admina Z Agory? > zenka trzeba zamknac koniecznie w skansenie w zydowskiej gospodzie Niech > spredaje okowite Trzeba zapuscic mu pejsy ,ubrac w halat i jarmulke i lepszego > zyda z wygladu nie znajdzie sie w calym Izraelu On tylko udaje ,ze pluje na > zydow bo sam jest nastajaszczyj plocki zyd z ul plonskiej ,dzis nie wiedziec > czemu przemianowanej na padlewskiego Szalom Adminowi gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 17:37 panie Zenku! Czy mógłby Pan szanowny przestać na trochę siać kontrowersje i zamieszanie na tym forum. Był już tutaj taki jeden(i nadal jest) co próbował być jedynym plewiącym prawdę i nękający wszystkich swoim punktem widzenia... ale ostatnio przestał szaleć, nabrał dystansu i nawet humor mu zaczął dopisywać. Czego i Panu życzę. Więcej optymizmu i pogody ducha, bo zamęczy Pan to forum (i vice versa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: Zydzi IP: *.plock.mm.pl 18.01.07, 18:28 Jaśniej. jakie kontrowersje? A co będzie www szkole w czasie omawiania tematu Żydzi. Czy tam zapadnie MILCZENIE? Czy dobry Żyd, to milczący Żyd. Nie rozumiem. A na czym polegają te kontrowersje? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Zydzi 19.01.07, 06:47 Pytanie jest niewłaściwie postawione. Nie pytajcie, czy to dobrze, że zajmujecie się tą tematyką, ale raczej czy dobrze się nią zajmujecie. Według mnie tak. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosze Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:25 zenek to wg definicji samego zainteresowanego to dobry zyd bo nie milczy tylko kombinuje raz za zydami raz przeciw zydom Czy to jest typowe dzialanie przechrzty ? I czy rzeczywiscie na plonskiej mieszkali zydzi ? Kto wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:09 Tak mieszkali na plonskiej a teraz jeden z nich straszy dzieci kolo cotexu Ma zepsutego kompa i wali blad za bledem bo niestety polski to nie jest jego jezyk ojczysty a do szkoly chodzil na wieczorowke i uciekal z polskiego i religii Odpowiedz Link Zgłoś