gdkj 09.03.07, 08:37 wystarczy do 1kV. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zielonyjarek Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP IP: *.plock.msk.pl 09.03.07, 09:09 Chyba w ZE lub w ZDZ koło SP na Wszogrodzkiej. Ależ ty nic nie kumasz! A jakiś ...wygodny. Uuuu, chłopie! Masz telefo?, pochodz troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP IP: 193.59.95.* 09.03.07, 09:41 Ale wygodny jesteś - nie chce Ci sie do zakładu energetycznego przejść?? Jest tylko jedna komisja przed którą zdajesz egzamin - ja zdawałem 2 razy - i nie potrzebowałem tego zaswiadczenia - tak dla siebie na 5 lat dostajesz papier. Ale wiedze musisz mieć ogromną, jak pierwszy raz zdajesz - licz się z tym, że Cię przemaglują, a jak do tego nie masz stażu jako elektryk - to mogiła już jest. Ja tak miałem - tyle, że nie zagięli mnie niczym. aha - piszesz że do 1 kV Ci wystarczy - a czego Ty się spodziewasz??? do 30 kV, czy 100??? Śmieszne to co piszesz - jeżeli już, to co najwyżej dostaniesz do 1 kV na stanowisku dozoru. Czuj się wyróżnionym jak dostaniesz uprawnienie na eksploatację - oczywiście wszystko bez samodzielnej pracy :) Idź do zakładu energetycznego. W komisji jest pan mgr inż. Marek Karpiński - uffffff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdkj Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:52 fakt ,jestem wygodny bo siedzę sobie przed komputerem i już mam odpowiedź. dzięki Wam. tylko nie wiem czemu sie tak podniecacie. w końcu internet wymyślili do czegoś a nie po to by był sobie. po za tym myślałem ,że może gdzieś jest łatwiej przejść taki egzamin. ZEP to raczej upierdliwy jest... uprawnienia sep robiłem w wojsku a było to "uuuu albo i dłużej" temu nazad. a teraz mam ochotę z lekka zmienić zawód (siedzę w elektronice) i tak sobie pomyślałem ,że pewnie będzie to potrzebne... dzięki wielkie i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP IP: 193.59.95.* 09.03.07, 12:08 Cóż, to zmienia postać żeczy - robiłeś uprawnienia SEP, to powinieneś tymbardziej wiedzieć, że to nie jest takie łatwie jak zjeśc kremówkę :) Masz prawo korzystać z internetu, ale takie pytania w stylu "gdzie można łatwo zdac" ? Nigdzie - nikt Ci nie da za darmo uprawnień, bo niedość posiadania wiedzy - musisz zapłacić i wcale nie mało :) Nawet swoim znajomym nie rozdają po znajomości uprawnień - musząmieć pojęcie pretendenci do tego papierka, żeby wiedzieli, że prąd i napięcie nie występują tylko w rzekach i kontaktach miedzyludzkich :) Powodzenia Zasuwaj do ZEP-u :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 00:00 zorpot.plocman.pl/ - tutaj działa komisja energetyczna egzaminy na dozor jak i eksplatacje - do 1kv i powyzej tez Odpowiedz Link Zgłoś
deltabhp.pl Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP 14.01.15, 22:49 Od 1 lutego 2015 r. zapraszamy do filii Centrum Edukacyjno-Szkoleniowego DELTA w Płocku Organizujemy szkolenia SEP, BHP, UDT, Spawalnicze, Pierwsza Pomoc Więcej na www.deltabhp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma1973 Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP 15.01.15, 06:23 Najprostszym sposobem zdania jakiego kol-wiek egzaminu o czym rzadko kto wie .est możliwość po złożeniu wniosku w sekretariacie UDT koszt.ok 200 zł.W ten sposób idzie się na skróty omijając dodatkowe koszta ../firmy szkoleniowe itp./. Oczywiście samemu trzeba zorganizować miejsce i sprzęt do szkolenia teoretycznego.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma1973 Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP 15.01.15, 06:27 Przepraszam jeszcze raz .. Najprostszym sposobem zdania jakiego kol-wiek egzaminu o czym rzadko kto wie jest możliwość po złożeniu wniosku w sekretariacie królestwa UDT koszt.ok 200 zł.W ten sposób idzie się na skróty omijając dodatkowe koszta ../firmy szkoleniowe itp./. Oczywiście samemu trzeba zorganizować miejsce i sprzęt do szkolenia praktycznego .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP IP: *.019.c80.petrotel.pl 09.07.18, 14:54 UDT w Płocku nie ma tych kursów i szkolen w ofercie Odpowiedz Link Zgłoś
deltabhp.pl Egzaminy SEP 23.01.15, 15:22 Niestety pomyliły sie Panu dwa zupełnie inne pojęcia 1. UDT - Certyfikacja osób przy obsłudze urządzeń transportu bliskiego oraz przy napełnianiu ciśnieniowych zbiorników przenośnych o pojemności powyżej 350 cm3 reguluje Rozporządzenie Ministra Gospodarki z dnia 18 lipca 2001 r. w sprawie trybu sprawdzania kwalifikacji wymaganych przy obsłudze i konserwacji urządzeń technicznych (Dz. U. Nr 79, poz. 849), zmienionym rozporządzeniem z dnia 20 lutego 2003 r. (Dz. U. Nr 50, poz. 426), wydanym na podstawie art. 23 ust. 5 ustawy o dozorze technicznym. Drogi zdobycia: a) szkolenie w firmie szkoleniowej na ich urządzeniu b) posiadanie urządzenia dopuszczonego przez UDT (oczywiście takie urządzenie można wynająć ale gdzie tu sens gdzie logika) = koszt egzaminu 152 zł 2. Tzw uprawnienia SEP reguluje art. 54 ustawy Prawo energetyczne: specjaliści zajmujący się eksploatacją sieci oraz urządzeń i instalacji określonych w przepisach prawa energetycznego powinni posiadać kwalifikacje potwierdzone świadectwem wydanym przez stosowne komisje kwalifikacyjne. Komisje kwalifikacyjne co 5 lat powołują: Prezes Urzędu Regulacji Energetyki, ministrowie i Szefowie Agencji, o których mowa w art. 21a ustawy prawo energetyczne - w zakresie eksploatacji urządzeń i instalacji gazowych, elektrycznych i cieplnych w jednostkach organizacyjnych, podległych tym ministrom lub Szefom Agencji lub przez nich nadzorowanych oraz minister właściwy do spraw transportu - w zakresie eksploatacji urządzeń i instalacji energetycznych stosowanych w jednostkach organizacyjnych transportu kolejowego. Nie ma możliwości zdania nabycia ww. uprawnień przed komisją przed UDT (bynajmniej takowa nie została zatwierdzona przez URE) :-) Poniżej wykaz komisji www.ure.gov.pl/download/1/6216/aktualizacjaczlonkowkk-09-01-2015.pdf Od 1 lutego w naszej placówce raz w miesiącu dla osób przedłużających uprawnienia będzie możliwość podejścia do samego egzaminu (bez kosztów szkolenia pod warunkiem ze kandydat posiada wiedzę z danego zakresu: Wymagana wiedza Osoby zajmujące się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci, przy których wymagane jest posiadanie świadectw kwalifikacyjnych powinny wykazać się na egzaminie kwalifikacyjnym wiedzą w zakresie: Na stanowisku DOZORU Przepisy dotyczące przyłączania urządzeń i instalacji do sieci, dostarczania paliw i energii oraz prowadzenia ruchu i eksploatacji urządzeń, instalacji i sieci. Przepisy i zasady postępowania przy programowaniu pracy urządzeń, instalacji i sieci, z uwzględnieniem zasad racjonalnego użytkowania paliw i energii. Przepisy dotyczące eksploatacji, wymagania w zakresie prowadzenia dokumentacji technicznej i eksploatacyjnej oraz stosowania instrukcji eksploatacji urządzeń, instalacji i sieci. Przepisy dotyczące budowy urządzeń, instalacji i sieci oraz norm i warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać te urządzenia, instalacje i sieci. Przepisy dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej, z uwzględnieniem udzielania pierwszej pomocy oraz wymagań ochrony środowiska. Zasady postępowania w razie awarii, pożaru lub innego zagrożenia bezpieczeństwa ruchu urządzeń przyłączonych do sieci. Zasady dysponowania mocą urządzeń przyłączonych do sieci. Zasady i warunki wykonywania prac kontrolno - pomiarowych i montażowych. Na stanowisku EKSPLOATACJI Zasady budowy, działania oraz warunki techniczne obsługi urządzeń, instalacji i sieci. Zasady eksploatacji oraz instrukcje eksploatacji urządzeń, instalacji i sieci. Zasady i warunki wykonywania prac kontrolno - pomiarowych i montażowych. Zasady i wymagania bezpieczeństwa pracy i ochrony przeciwpożarowej oraz umiejętności udzielania pierwszej pomocy. Instrukcje postępowania w razie awarii, pożaru lub innego zagrożenia bezpieczeństwa obsługi urządzeń lub zagrożenia życia, zdrowia i środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
deltabhp.pl Re: Egzaminy SEP 23.01.15, 15:25 Do dyzmy: Ale próbować zawsze można tylko czy nie lepiej poszukać sprawdzonych i rzetelnych rozwiązań Odpowiedz Link Zgłoś
karol1krakowski Re: Egzaminy SEP 21.03.17, 09:30 przygotuj się właściwie do egzaminu SEP szkoleniasep.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sepowicz Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP 24.11.15, 13:34 Zainteresowanych zapraszam do Łodzi a dla większych grup możemy przyjechać do Płocka również. www.centrumszkolen.net/sep/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP IP: *.025.c89.petrotel.pl 24.11.15, 19:29 Ja robiłem na Jachowicza przy Stanisławówce zaraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.16, 10:25 Na Jachowicza szybko i bezproblemowo: szkolenia.plock.pl/16.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Gdzie w Płocku najlepiej zdać uprawnienia SEP IP: *.019.c80.petrotel.pl 09.07.18, 14:55 Potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś