Dodaj do ulubionych

4 x NIE dla Polaków

04.04.07, 16:40
1. Pobudowano w Polsce luksusowe hotele ale nie dla Polaków tylko dla
obcokrajowców. Polaków nie stać na luksusowy hotel

2. Pobudowaliście nowe zakłady ale nie dla Polaków (fabryka LCD) Polacy nie
chcą pracować za 900zł brutto - trzeba zatrudnić Chińczyków

3. Polacy nie chcą pracować w rolnictwie - TVN24 podało że będzie sprowadzać
z Ukrainy, Litwy osoby do zbierania owoców w Polsce bo to tańsi pracownicy

4 Polacy nie chcą pracować w budownictwie - trzeba sprowadzać osoby z
zagranicy

Jakby tak sprowadził ludzi do pracy w Polsce np. z Somalii to pracowaliby za
1 euro na dobę. Dziś pracodawca musi dać niecałe euro na godz. Polaków

konkludując
Polska Nie dla Polaków -
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:59
      ty kfiśnieski nic nie rozumiesz.... bardzo rozległe tematy sprowadzasz do bardzo
      prostych czarno-białych i do tego głupich stwierdzeń

• Gość: Płocczanin. Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.plock.mm.pl 04.04.07, 17:08
        Polak nie musi rozumieć, aby tylko tyrał za 600 zł
      • kwisniewski Re: 4 x NIE dla Polaków 04.04.07, 17:13
        Nie zaczyna się zdania od ty - błąd gramatyczny
        To dyskwalifikuje obecnie maturzystę, jesli ją masz to wstyd dla nauczyciela i
        szkoły

ale rozumiem, że ładniej rozumiesz, łatwiej czytasz, łatwiej piszesz po
        angielsku niż po polsku.
        Przez ostatnie lata nie uczono dobrze historii Polski i języka polskiego.
        Wiecej godzin nauki był z języka obcego, a nawet dwóch obcych języków.
    • Gość: ple ple Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.c155.petrotel.pl 04.04.07, 17:11
      ple ple ple
      bzdury, w Polsce jest za duży socjał i wielu nie chce się pracować
      • Gość: zawiedziony Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.plock.mm.pl 04.04.07, 17:19
        Kłamiesz celowo? Znasz system pomocy?
        • Gość: ple ple Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.c155.petrotel.pl 04.04.07, 17:24
          ple ple ple
          co ty plepiesz?
          • Gość: płocczanin Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.plock.mm.pl 04.04.07, 17:27
            czy jesteś ze wsi?
            • Gość: ple ple Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.c155.petrotel.pl 04.04.07, 17:29
              przestań plepać i naucz się szacunku
              • kwisniewski Re: 4 x NIE dla Polaków 04.04.07, 17:36
                wypowiedź Bartoszewskiego
                Jak nie wyjdzie z weterynarią, to się próbuje z martyrologią - tak Władysław
                Bartoszewski, przewodniczący Międzynarodowej Rady Oświęcimskiej, podsumował
                w "Dzienniku" doniesienia "Kommiersanta". Według rosyjskiej gazety, Polacy z
                przyczyn politycznych zamknęli rosyjską ekspozycję w Państwowym Muzeum
                Auschwitz-Birkenau.
                -To brudne triki i spekulowanie na martyrologii - ocenia były szef polskiej
                dyplomacji. Jego zdaniem, Rosjanie chcą w swoim pawilonie pokazać dziewięć
                polskich województw wschodnich oraz kraje bałtyckie jako "miejsce strat
                obywateli sowieckich". - W ten sposób chcą zawłaszczyć pośmiertnie Polaków i
                Żydów. To jest niedopuszczalne. Z martyrologii nie robi się historii
                politycznej - protestuje na łamach "Dziennika" prof. Bartoszewski. Stoi on na
                czele Międzynarodowej Rady Oświęcimskiej, która poparła stanowisko muzeum.

"Die Welt" usunął z Internetu kpiący artykuł o Janie Pawle II

Nawiązując do procesu beatyfikacyjnego polskiego papieża, gazeta w swojej
                rubryce satyrycznej podała przykłady rzekomych innych cudów. Zamieszczono
                zdjęcie papieża z Fidelem Castro. Komentarz głosił, że fakt, iż kubański
                dyktator od 50 lat unika śmierci z rąk agentów CIA powinno się uznać za cud. Na
                innym zdjęciu Jan Paweł II jedzie papamobilem po bieżni stadionu sportowego.
                Podpis mówi, że jest to moment zdobycia złotego medalu w igrzyskach
                paraolimpijskich w Port Parkinson.

Fotografii opatrzonych tego typu komentarzami berliński dziennik zamieścił
                jeszcze kilka. Towarzyszył im tekst, w którym polski papież został
                nazwany "niesympatycznym starcem, który stał się sławny na forach
                internetowych" dzięki takim książkom jak "Nigdy nie było palenia czarownic"
                czy "Oświecenie, czyli żydowski spisek".

Tak szanują Polaków za granicą. ale nic dziwnego że dzisiejsi nowouczeni
                internauci potrafią pisać tylko ple ple, przykład powyżej
    • Gość: ppp Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 21:18
      > 1. Pobudowano w Polsce luksusowe hotele ale nie dla Polaków tylko dla
      > obcokrajowców. Polaków nie stać na luksusowy hotel

Najlepiej to niech obcokrajowcy, biznesmeni, politycy, turyści przyjeżdżają i
      kfiśnieski przyjmuj ich u siebie w bloku. O to chodzi? Skoro jest
      zapotrzebowanie, to się buduje hotele. Proste. Dlaczego w takich luksusowych
      hotelach nie mieszkają zwykli Kowalscy? A dlaczego wszyscy nie jeżdżą
      Maybachami? Idąc tym tokiem myślenia - jeśli na coś nie stać średnio zamożnej
      rodziny to należy zakazać sprzedaży danego produktu w całym kraju? TO CHYBA
      NORMALNE, ŻE NA ŚWIECIE SĄ BIEDNIEJSI I BOGATSI! Jeśli nie potrafisz tego pojąć,
      to ja nie wiem kto tobie dał maturę mądralo. Poza tym niektórych Polaków stać na
      takie hotele. Jeszcze innych stać, ale wolą mieszkać (o dziwo) we własnych
      willach. Poza tym.... dla kogo są hotele? Przecież Polacy przeważnie nie muszą
      mieszkać w hotelach. Pracują i mieszkają w obrębie jednej miejscowości.
      Wytłumacz sobie geniuszu po co są budowane hotele.

> 2. Pobudowaliście nowe zakłady ale nie dla Polaków (fabryka LCD) Polacy nie
      > chcą pracować za 900zł brutto - trzeba zatrudnić Chińczyków

Kolejna bzdura. Gdybyś był pracodawcą, prowadził wielką firmę(całkowita
      abstrakcja), to zatrudniłbyś kogoś kogo zadowoli 900 zł, czy będziesz przyjmował
      tak samo wykwalifikowanych, a może nawet mniej pracowitych za 3 razy wyższą
      pensję? Proste prawa ekonomiczne. A może nie zatrudnisz Chińczyków bo są
      Chińczykami, albo chcą te 900zł? Zmuś sobie tych Żółtków, żeby nie pracowali za
      grosze. Jeśli ty ich nie zatrudnisz to zrobi to ktoś inny.

Dalej ten sam bełkot. Po prostu jest tańsza siła robocza, a Polacy wyjechali tam
      gdzie znaleźli lepiej płatną pracę. Naturalna kolej rzeczy. Co się teraz dzieje?
      Strumień pieniędzy zarobionych przez naszych rodaków za granicą wraca do ich
      rodzin w Polsce powodując tym samym, że stają się zamożniejsze, zwiększa się
      konsumpcja, gospodarka nabiera tempa, wzrastają płace. Proste

> konkludując
      > Polska Nie dla Polaków -

Na samo zakończenie bzdet. Można powiedzieć że Anglia nie dla Anglików, bo na
      Wyspach zalęgli się Polacy i zajęli ich miejsca pracy. Zrozum kfiśnieski, że
      Polska stopniowo będzie równać do standardów europejskich, wszystkie odrębności
      polityczne, społeczne, kulturowe, ekonomiczne będą się wyrównywać w miarę jak
      Polska będzie się integrować z Europą. To nie stanie się z dnia na dzień, ale
      będzie wymagało wielu dziesiątek lat.

Jeszcze inną sprawą jest samo przywiązanie do Polski. Mówisz "Polska nie dla
      Polaków", a dlaczego Polska musi być dla Polaków(tzn dla Polaków muszą być
      specjalne preferencje)? Za bardzo przywiązałeś się do swojej narodowości i
      miejsca, w którym się urodziłeś. Migracje ludności są częścią integracji z
      Europą i ze Światem. Granice państw nie mają już takiego znaczenia jak w
      Średniowieczu.

> Jakby tak sprowadził ludzi do pracy w Polsce np. z Somalii to pracowaliby za
      > 1 euro na dobę. Dziś pracodawca musi dać niecałe euro na godz. Polaków

Barierą jest język, kultura, doświadczenie, wykształcenie, umiejętności,
      religia, a przede wszystkim spora część Somalijczyków używa języka angielskiego
      i włoskiego więc raczej mają lepsze możliwości emigracji.

Wszystko to można rozwijać w nieskończoność analizując coraz bardziej złożone
      mechanizmy polityczne, ekonomiczne i społeczne. Polacy nie chcą pracować w
      budownictwie? Chcą, ale część wyjechała, większość pracuje na czarno, zamknięto
      szkoły zawodowe (brak nowych specjalistów), okazało się nagle że brakuje
      doświadczonych rąk do pracy(boom w budownictwie) i to dlatego trzeba sprowadzać
      obcokrajowców....itd. ( dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3922854.html )

Podsumowując: hasło "Polska nie dla Polaków" jest tak samo bezsensowne jak
      "Polska dla Polaków". Jak już wspomniałem minęły czasy Średniowiecza i Polska
      jest dla tych, którzy chcą w jej granicach mieszkać. Niektórym jest dobrze,
      innym jest źle, jedni wyjeżdżają inni przyjeżdżają. Praca dla Polaków jest i to
      dobrze płatna, ale do tego trzeba mieć umiejętności, wykształcenie, doświadczenie.
      • Gość: Zenon Dylewski Re nie dla Polakozercy. IP: *.plock.mm.pl 04.04.07, 22:05
        Panie bełkocie ppp. Pisze pan porażające rzeczy. Patrzy pan na ludzi jak na
        biologiczne narzędzia nazywając ludzi "Zółtkami", jest pan również ksenofobem i
        rasista.
        ludzie żółtej rasy istnieją rzeczywiście ale to są wielkie narody i zasługują na
        szacunek.
        Rozpisywanie sie, że są wymogi Tzw. ekonomiczne , żeby nie dać ludziom godnego
        zarobku za ich prace wskazuje, ze jest pan odczłowieczony.
        Prześladując Krzysztofa który w odróżnieniu od Pana czyni szereg prac dla
        społeczności płockiej neguje pan jego człowieczeństwo i dobroć jaką posiada.
        Nie widzi pan tego, mając taki nikczemny charakter.

A całkiem mimochodem przeleciał sie pan po Polsce. Tak od niechcenia.
        Nieszanowny obywatelu Rzeczpospolitej Polskiej. Za to , żeby Ona zaistniała i
        istniała nadal, oddało za Polskę życie miliony Polaków. To Ona nasza Matka ,
        nasza Ojczyzna. Mówił o tym NASZ POLSKI PAPIEż Jan PAweł II.
        Nie wycierajcie nami obywatelu zamieszkujący nasza Polskę swoich obelżywości.
        Jecie Polski chleb nadal.
        Nie do uwierzenia jest, ze taka osoba została w taki sposób ukształtowana.
        jakże wielka musiała być pustka domowa albo tez wrogość do kraju zamieszkania,
        żeby dorosłego człowieka tak ukształtowac jak ciebie.
        Twoje wyznaie jest obelzywe dla narodu polskiego.

Co za chamstwo a staram sie unikać obelg, pisać podły człecze, ze
        ................szcze inną sprawą jest samo przywiązanie do Polski. Mówisz
        "Polska nie dla
        miejsca, w którym się urodziłeś...............

Twoje wynurzenie powinni nauczyciele wziąć na lekcje wychowania patriotycznego,
        żeby ukazać - jacy wrogowie Polski zamieszkują Polskę i staraja sie ja przejąc.

Polska jest moim krajem. Nie muszę jak Żydzi być w diasporze przez 2 000 lat.
        Nie jestem również koczownikiem . Nie mów mi , gdzie mam mieszkać i do kogo sie
        przywiązywać.
        Ukryłeś sie po ksywą i myślisz , że jesteś niewiadomy.... złuda.

Jeden wielki bełkot i pogarda dla Polaków.
        Az strach przypuszczać, ze możesz mieć jakieś potomstwo , które zostanie
        wychowane w takiej POLAKOFOBII. Nie powiem, ze gardzę tobą. Jesteś po prostu
        niebezpieczny razem z Szymecha.
        • Gość: Polakożerca ja, obelżywy cham, wróg podły heheh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 00:12
          Zenon Dylewski uczy mnie co to jest rasizm i ksenofobia. Użyłem pojęcia "Żółtek"
          (celowo z dużej litery) gdyż nie chciałem kolejny raz pisać Chińczyk..... no i
          mi się napisało trochę tak nieco pejoratywnie rzekłbym, chociaż nie miałem tu
          nic złego na myśli. (to a propos rasizmu)

> Rozpisywanie sie, że są wymogi Tzw. ekonomiczne , żeby nie dać ludziom godnego
          > zarobku za ich prace wskazuje, ze jest pan odczłowieczony.

Po pierwsze: godnego zarobku to oni nie otrzymują w Chinach, 900 zł, które mieli
          otrzymywać wcale nie jest takie złe zakładając że otrzymują do tego wyżywienie i
          nocleg. Nie jest moim problemem że godzą się za taką pensję (czterokrotnie
          wyższą niż w Chinach) pracować. Chociaż Polacy w Polsce za takie pieniądze też
          pracują

> A całkiem mimochodem przeleciał sie pan po Polsce. Tak od niechcenia.
          > Nieszanowny obywatelu Rzeczpospolitej Polskiej. Za to , żeby Ona zaistniała i
          > istniała nadal, oddało za Polskę życie miliony Polaków. To Ona nasza Matka ,
          > nasza Ojczyzna. Mówił o tym NASZ POLSKI PAPIEż Jan PAweł II.

Duma narodowa mnie rozpiera.

> Ukryłeś sie po ksywą i myślisz , że jesteś niewiadomy.... złuda.

Piszę jako niezalogowany bo zdawałem sobie sprawę że przykleiłby się jakiś
          fan-atyk jeden z drugim i zamęczał mnie na śmierć. Dzięki temu jak coś napiszę
          znowu nikt nie będzie mi wytykał że coś gdzieś rok temu napisałem nieskładnie
          lub zaprzeczając sobie.

Co tu mamy dalej- cała sterta mniej lub bardziej zabawnych epitetów pod moim
          adresem(w sumie nic ciekawego)

Dobrze, a teraz będzie wytłumaczenie dla wolniejszych:

ksenofob «człowiek niechętnie lub wrogo usposobiony do cudzoziemców i
          cudzoziemszczyzny albo obawiający się ich»

Czy ja, jako ksenofob napisałbym coś takiego:

Podsumowując: hasło "Polska nie dla Polaków" jest tak samo bezsensowne jak
          "Polska dla Polaków". Jak już wspomniałem minęły czasy Średniowiecza i Polska
          jest dla tych, którzy chcą w jej granicach mieszkać. Niektórym jest dobrze,
          innym jest źle, jedni wyjeżdżają inni przyjeżdżają.

Nie wiem czy jest pan w stanie to zrozumieć, ale wytłumaczę panu jak
          najprościej. NIE MAM NIC PRZECIWKO KOMUKOLWIEK KTO CHCIAŁBY SIĘ OSIEDLIĆ W
          POLSCE jak również nie gardzę tymi, którzy zostają w kraju lub wyjeżdżają. Każdy
          ma wolną wolę i sam decyduje gdzie chce mieszkać, może po prostu wyjechać,
          sprzedać wszystko i osiedlić się na drugim końcu świata. Jeśli nie chce
          podtrzymywać własnej kultury - ma do tego prawo

A teraz mój najbardziej kontrowersyjny kawałek:

Średniowieczu.

Po pierwsze: chciałem podkreślić że naturalne są migracje ludności oraz że
          ludność napływowa nie jest niczym złym ani nienormalnym, a co więcej będzie się
          taka sytuacja pogłębiać(myślę że do pewnego momentu)
          Po drugie: poczucie przynależności narodowej nie jest niczym złym, ale chciałem
          zauważyć, że ze zbyt wielkiego poczucia dumy narodowej wyrosło wiele krwawych
          reżimów. Odrzucam więc pewien radykalizm i staram się traktować każdą narodowość
          łącznie z własną na równi. Dlatego też nie mam nic przeciwko tym którzy
          wyjeżdżają i zmieniają obywatelstwo, przestają się czuć Polakami. W ogóle jakiś
          taki dziś tolerancyjny jestem;].

To co pan tutaj prezentuje to właśnie taki skrajny nacjonalizm w stylu: duma
          honor, ojczyzna, Polska najważniejsza, będę bronił Polski przed obcymi,
          cudzoziemcami osiedlającymi się w Polsce, wykupującymi Polskie firmy itd, itp.
          Czas wojen sie skończył, miłuj Niemca, miłuj Rosjanina, tacy sami ludzie, takie
          same prawa.

Kończąc temat chciałem tylko tylko powiedzieć że nie użyje wobec pana całego
          wora mniej lub bardziej 'kreatywnych epitetów', albowiem również pana zdanie
          toleruję chociaż uważam je za błędne od podstaw
          • Gość: Zenon Dylewski Polska nie zgnie IP: *.plock.mm.pl 05.04.07, 08:58
            Powiem tak. Jestem Polakiem. Jednym z wielu milionów zamieszkujących kraj od -
            do jako naród słowiański. Nie rozmywam się w ilości mieszkających tu Obywateli
            mających prawa obywatelskie mocą Konstytucji i posiadających takie same prawa
            jak Polacy. Prawa, lecz i obowiązki.

W Internecie można znaleźć dane tzw. mniejszości narodowych , pielęgnujących
            swoje pochodzenie etniczne, tradycje, religie. Sami tego sobie życzą i tego
            pilnują.

Ww. Polakożerca, rasista, pisze, że cieszy się z ukrycia swoich danych
            osobowych. Kąsa z ukrycia. Polska nasza Ojczyzna nie jest zbiorem
            zamieszkujących nasze terytorium kosmopolitów., przelewających się tabunami z
            kraju do kraju. Chociaż taki precedens istnieje.

Żeby w wieku dorosłym dojść do przekonania , że Polska to sztuczny twór a
            Polaków to nie ma , bo to nie jest średniowiecze, trzeba było gdzieś załapać
            takie wzorce. Nasze Prawo zapewnia każdemu Obywatelowi jednakowe prawo do
            istnienia, życia, kultury. nie wolno potępiać ludzi za poglądy. To prawda. Nasz
            a Ojczyzna przez wieki dawała schronienie ludziom, którzy chcieli w naszych
            granicach istnieć. Rzeczywiście Polska przyjęła całe nacje, które żyły z nami.
            Ale też i od początku żyły w Polsce grupy etniczne, które odcinały się od nas,
            zamieszkując jednorodne miejsca osiedlenia z własnej woli, żeby ni rozpłynąć się
            w polskości. Znamy to dobrze.
            Było i tak, ze osiadłe w Polsce narody asymilowały się z Polakami, Również
            poprzez liczne małżeństwa, zmianę wiary z własnego wyboru. Żadnym ewenementem
            nie były nadania szlacheckie dla Tatarów broniący Rzeczpospolitej na Kresach.
            Dla Litwinów w Ramach Unii.
            Ludy te do dzisiaj mieszkają w Polsce zachowując swoje tradycje i wiarę. Są
            Polakami pochodzenia tatarskiego. Szczycą się tym zasłużenie.
            Nie pora tu na opisy znanych faktów.
            Nie uda się zlikwidowania Polaka i Polski , poprzez wmawianie nam, ze jak
            przestaniemy żyć średniowieczem, to będziemy nowocześni i możemy cały świat
            uważać za równie dobry jak Polska.
            Tak nie ma i nie będzie.

Natomiast istnieje realne niebezpieczeństwo a nawet już zaistniało, że Tacy Tam
            , jak SWW kosmopolita, dostanie pracę jako decydent, urzędnik miejski i zacznie
            sabotować Polskę w imię kosmopolityzmu.
            Każe wtedy zniszczyć zabytki, groby narodu polskiego , może na arenach
            międzynarodowych podpisywać traktaty sprzeczne z polskością. Może stać się V
            Kolumna wrogów Polski i Narodu Polskiego.

Prawem Naturalnym Polacy bronili i bronią soja Ojczyznę Polskę i tak już
            zostanie. Doszło jednak do takich wynaturzeń, że mniejszości żyjące obecnie w
            Polsce chcą zawładnąć Większością. I stało się to co jest . Zakaz pisania
            historii Polski, krzyki o wolność słowa , wymyślanie tych urojonych krzywd i
            przekonywanie Młodego pokolenia Polaków, że są zacofani m, bo dbają o własną
            Ojczyznę.

Prawo wolności do własnych przekonań jest wykorzystywane do zniszczenia Polski i
            Polaków. Ktoś powinien nad tym zapanować i utrzymać w wymiarze zgodnego
            współżycia różnorodnych narodowości zamieszkujących prawnie nasz kraj.
            Tradycja narodowa, obyczaje narodowe, NARODU POLSKIEGO, nie znikną na życzenie
            kosmopolitów i organowa infitrująch Polaków.
            Kiedy ktoś Trzeci nie włączał się do współżycia różnych nacji żyjących razem w
            X miasteczku, nie było niepokojów. Żyd chodził do synagogi, katolik do kościoła,
            ewangelik do zboru a prawosławny do cerkwi. Była to Normalność ukształtowana
            Jednością Duszy Tych Ludzi w obrębie Sacrum.
            Po wyjściu ze świątyni, każdy żył jak potrzebował.
            Dzisiaj jest odwrotnie. Są systemy celowo skłócające Polaków z mniejszościami
            narodowymi. Ale trzeba powrócić do wypracowanych sposobów dobrego współżycia.
            Żyjąc w wielości, możemy być Jednością w sprawach istnienia Polski i jej Obywateli.
            Dlatego musi powrócić historia do szkół. Należy patrzeć, czy jakaś X Władza nie
            niszczy polskości . Jeszcze Polska nie zginęła kiedy my żyjemy.
          • teufel7 Re: ja, obelżywy cham, wróg podły heheh 05.04.07, 12:17
            Gość portalu: Polakożerca napisał(a):
            > To co pan tutaj prezentuje to właśnie taki skrajny nacjonalizm w stylu: duma
            > honor, ojczyzna, Polska najważniejsza, będę bronił Polski przed obcymi,
            > cudzoziemcami osiedlającymi się w Polsce, wykupującymi Polskie firmy itd, itp.

...żebyż to jeszcze była prawda...Pewnie nie miał Pan "przyjemności" zetknąć
            sie z "przemyśleniami" p.ZD w większej dawce? No i dobrze.Nie polecam, choć i
            tak wykazał się Pan dużą odpornością i wytrwałością, analizując i odpowiadając
            na teksty autorstwa tegoż w niniejszym wątku. Chylę czoła.:)
            Lepiej jednak zastosować zasadę "nie karmić trolla".
            "Publicystyka" pp. ZD i kwisniewskiego nie zginie z tego forum, ale,
            ignorowana, pozwoli system nerwowy ludzi w miarę normalnych pozostawić bez
            szwanku.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Zenon Dylewski Re: ja, obelżywy cham, wróg podły heheh IP: *.plock.mm.pl 05.04.07, 12:42
              Co ty z siebie robisz?Czy jesteś inteligentem? Co piszesz, co tworzysz, żeby o
              tobie nie pisali , że jesteś patriotą Polakiem? Poczytujesz sobie za zaszczyt,
              że nie chcesz Polski.Tez mi coś.Ignorowanie przez ciebie? Czy jesteś tego wart?
              Przecież masz prymitywne wypowiedzi.

Są pewne zasady, kanony. nigdy nie zginą. Natomiast przeciwnicy naszej Ojczyzny
              tak. Do tego jeszcze to piszesz na wieczne pohańbienie.Zapis to trwały wyrób.
              • teufel7 Re:Ignorowanie.:) 05.04.07, 13:21
                Po nocnym obchodzie po parku, dwóch policjantów wraca na komisariat.
                - No i jak tam było chłopcy, wszystko w porządku ? - pyta szef
                - Spoko, panie komendancie, tylko taką gołą laskę spotkaliśmy. Nawet niezła
                była...
                - I co, zignorowaliście ją?
                - Oczywiście, komendancie. Ja raz, a kolega to nawet dwa razy...

:)))
        • Gość: margot Re: Re nie dla Polakozercy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 07:27
          po przeczytaniu wypocin polakozercy stwierdzam kompletny brak wiedzy
          tak cchetnie prezentowanej bez żadnej zenady na forum
          Upewniłem sie po raz kolejny żę Pan Dylewski ma racje, a wma koledzy brak
          argumentów który zastepujecie mową trawą i ubliżaniem, to wasza porażka
        • Gość: RJ Re: Re nie dla Polakozercy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:11
          Zenek tylko nie mow ze ty walczyles o wolna Polske Za pare lat pewnie bedziesz
          pokazywal rany na plecach od pal zomowcow rozpedzajacych manifestacje
          robotnikow na kombinacie w stanie wojennym Gdzie wtedy byles naprawde ?Co
          robiles i w jakiej organizacji ? Kto ci dal przydzil i za co na mieszkanie w
          bloku zbudowanm w patrnacie zsmp ?
          • Gość: Zenon Dylewski Re: Re nie dla Polakozercy. IP: *.plock.mm.pl 05.04.07, 09:15
            To wszystko możesz powiedzieć w Prokuraturze Rejonowej w Płocku .Sprawę prowadzi
            prokurator Sobczak.
    • wireshark Re: 4 x NIE dla Polaków 04.04.07, 21:36
      > 1. Pobudowano w Polsce luksusowe hotele ale nie dla Polaków tylko dla
      > obcokrajowców. Polaków nie stać na luksusowy hotel

Podobnie jak na całym świecie - są hotele tańsze, dostępne dla szerokiej rzeszy
      ludzi, i droższe, na które stać niewielu.

> 2. Pobudowaliście nowe zakłady ale nie dla Polaków (fabryka LCD) Polacy nie
      > chcą pracować za 900zł brutto - trzeba zatrudnić Chińczyków

Na razie Koreańczyków to zatrudnia (pośrednio) Stocznia Gdańska... A jeśli ktoś
      (na własny koszt) pobudował zakład, i przeliczył się z "ceną" siły roboczej - to
      jego problem. O ile wiem, to bez pozwolenia urzędów państwowych nie zatrudnią
      nikogo spoza UE.

> 3. Polacy nie chcą pracować w rolnictwie - TVN24 podało że będzie sprowadzać
      > z Ukrainy, Litwy osoby do zbierania owoców w Polsce bo to tańsi pracownicy

Bo jeśli Polakom nie chce się pracować przy zbiorze owoców czy w rolnictwie (a
      dokładnie tak jest - sadownicy nie znajdują chętnych do tej nie wymagającej
      kwalifikacji i niskopłatnej pracy), to pozostaje albo zlikwidować rolnictwo,
      albo sprowadzić robotników rolnych z miejsc, gdzie siła robocza jest tańsza.

> 4 Polacy nie chcą pracować w budownictwie - trzeba sprowadzać osoby z
      > zagranicy

A tu to już zupełnie trafienie kulą w płot. Problem w tym, że 90% dobrych
      budowlańców już wyjechało, a pozostali zachowują się niczym prima donny,
      przebierając w klientach jak w ulęgałkach. Nie wspomnę już o horrendalnych
      cenach usług budowlanych... A do zawodów budowlanych garnie się obecnie mnóstwo
      ludzi - tylko najczęściej kwalifikacji brak...
    • Gość: patriot Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:06
      A po wuja mamy zapieprzac Niech robia to ruskie i czarne oraz skosnookie
    • gibki Re: 4 x NIE dla Polaków 05.04.07, 10:42
      ad. 1 Polacy też mieszkają w luksusowych hotelach
      ad. 2 Jeśli ktoś nie chce pracować za 900 zł brutto (co zresztą nie jest prawdą
      bo oferowane są płace 900 zł netto, minimalna płaca brutto w Polsce to 936 zł
      brutto) to jest jego własna ocena ekonomiczna takiego przedsięwzięcia - NIE MA
      PRZYMUSU PRACY, a jeśli Polak może zarobić więcej w innym miejscu to czemu ma
      tego nie robić

ad. 3 = ad. 2
      ad. 4 = ad. 3 = ad. 2

jeśli ktoś nie chce pracować w danej dzidzinie to do kogo Ty masz pretensje?

gdzie tu sens, gdzie logika?
      • Gość: kwisniewski Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 19:14
        ad. 1 Polacy też mieszkają w luksusowych hotelach

Tylko Ci Polacy 0 tzn.mający obywatelstwo polskie, których jeszcze nie złapała
        policja - Ci którzy okradają Polskę i Polaków mieszkają w luksusowych hotelach.

gdzie tu sens, gdzie logika?

Logika i sens jest taki = Człowiek nic nie jest wart bez pracy. Ważniejszy jest
        pieniadz dla pracodawcy, właściciela, niż robotnik który pracuję często ponad
        siły by właściciel czy inny pracodawq mógł własną Żopę opalać na plażach całego
        świata.

Jeśli się sprowadzi zagranicznych pracodawców to .........

Przypomnijcie sobię naukę z historii Polski

Co się stało kiedy sprowadzono do Polski Krzyżaków?

Co się stanie kiedy do Polski zostaną sprowadzeni zagraniczni peacodawcy?

Polska nie dla Polaków bo Polacy dla pracodawcy to duże koszty pracy, lepiej
        sprowadzić Chińczyków - a może Somalijczyków lub z Ugandy?

Miejcie umiar we wszystkim co piszecie

Polska ro pzeżytek jak to ktoś napisał - Nie szanujwsz Polski, nie szanujesz
        Polaków, hie szanujesz hidtorii Jesteś współczesnym zaborcą - Czy podpisałeś
        już współczesną volkslistę

• Gość: polonista-amator Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.c251.petrotel.pl 05.04.07, 20:05
          Gość portalu: kwisniewski napisał(a):
          pieniadz dla pracodawcy, właściciela, niż robotnik który pracuję często ponad
          > siły by właściciel czy inny pracodawq mógł własną Żopę opalać na plażach całego
          >
          > świata.

Oczywiście, polski pracodawca powinien myśleć o wszystkim, tylko nie o własnym
          zysku. Najlepiej ,żeby s wojej firmie założył ZMS, żebyś ty, kwisniewski, jak za
          dawnych lat, mógł się zapisać, żeby pojechać na plażę do Bułgarii. Zdaje się, że
          się przyznałeś do takiej swojej przeszłości, tak? No i tęsknisz, tęsknisz do
          tamtych czasów...

> Przypomnijcie sobię naukę z historii Polski
          >
          > Co się stało kiedy sprowadzono do Polski Krzyżaków?

Szczególna jest twoja znajomość historii, po raz pierwszy słyszę, żeby Krzyżacy
          przyjechali do nas na saksy. Ciekawe, bardzo ciekawe...

> Polska nie dla Polaków bo Polacy dla pracodawcy to duże koszty pracy, lepiej
          > sprowadzić Chińczyków - a może Somalijczyków lub z Ugandy?

Powinieneś się leczyć z kompleksów, masz wyraźny kompleks niższości. A tych
          Somalijczyków to najlepiej na dzień dobry skopać i opluć, ludożerców jednych! Bo
          jeszcze pożrą Polaków!
          A potem Anglicy czy Szkoci skopią i oplują naszych. To my im w zęby! To Niemcy
          napiszą, że kartofle rozrabiają. A my ich pozwiemy na sąd Boży, na udeptaną
          ziemię... Bo przecież Polacy to taki honorowy i bitny naród! I tak odzyskamy
          nasze poczucie godności....

> Polska ro pzeżytek jak to ktoś napisał - Nie szanujwsz Polski, nie szanujesz
          > Polaków, hie szanujesz hidtorii Jesteś współczesnym zaborcą - Czy podpisałeś
          > już współczesną volkslistę
          >

Genialny wniosek! każdy, kto nie jest kwisniewskim i Dylewskim zostanie ogolony
          na łyso! I tak się odróżni zdrajców i kolaborantów. A jak znajdzie się jakiś
          łysy dobry Polak, to mu się dla odróżnienia sprawi perukę.

> gdzie tu sens, gdzie logika?

No właśnie...
          • Gość: Amator Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.plock.mm.pl 05.04.07, 20:22

Szanowny amatorze polskości.Czy niżej podany wpis znudzonego Polską popierasz,
            czy odcinasz się.? To z pewnością jest obywatel naszego kraju i mieszka tu
            legalnie ale jak sie wyraża o ziemi , która go karmi?

Pomiń na chwile osoby opisane przez ciebie dobry człowieku i wtedy sam sobie
            powiedz a może na tym nierozgarniętym na forum, czy Polska istnieje a ludzie
            muszą sie pozbawiać polskości< żeby zostać kosmopolitą.

Średniowieczu.
            • Gość: polonista-amator Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.c251.petrotel.pl 05.04.07, 21:07
              To i ja zadam pytanie. Czy patriotą może być tylko bęcwał, który poza czubkiem
              swojego nosa nie jest w stanie dostrzec ani innych, ani dorobku sąsiednich
              narodów, ani korzyści, jakie wynikają z wyjścia ze swojego grajdołka? Czy ten
              bęcwał ma jedyne prawo, by się nazywać Polakiem? I czy gorszy jest
              kosmopolityzm, otwarcie się na świat, od ciasnego, ciemnego, nietolerancyjnego
              nacjonalizmu?
              I jeszcze - czy ten nie-Polak kosmopolita nie czyni przypadkiem więcej dla sławy
              swojej ojczyzny, promując ją swoją obecnością w świecie oraz zapraszaniem gości
              i traktowaniem ich na równych prawa u siebie, niż wymachujący pięściami
              nacjonalista, który gościa traktuje jak wroga i zaborcę, który odbiera mu chleb
              i prawo do życia? Nacjonalista, który czuje się przymuszony do sąsiedztwa z
              Żydem albo Somalijczykiem, ale żąda dla niego pokory i dozgonnej wdzięczności?
              Napisał pan tak:
              To z pewnością jest obywatel naszego kraju i mieszka tu
              > legalnie ale jak sie wyraża o ziemi , która go karmi?
              To jakieś dziwaczne, nacjonalistyczne sformułowanie. Żiemia sama nikogo nie
              wykarmi, to obywatel dba o ziemię, żeby nie wyjałowiała, żeby rodziła ziarno.
              Ziemia bez tego obywatela to byłby po prostu bezużyteczny, jałowy ugór. Więc
              zamiast powtarzać takie bzdety, należy docenić każdego człowieka, który tu
              haruje na swój chleb, bo nikt za darmo go nie dostaje.
              Świat, jak długi i szeroki, usiany jest skupiskami Polonii. Mimo upływu lat,
              Polonusi czują się związani z ojczyzną, mimo że tu nie wracają. Inne kraje dały
              im pracę, przywileje socjalne, emerytury - bo na to sobie zapracowali. Czy to
              wszystko wredni kosmopolici niegodni miana Polaków?
              Można by w ogóle nie odpowiadać na pana pytania, bo reakcja jest z góry do
              przewidzenia, ani razu nie zrobił pan wyjątku. Ale obrzydliwe insynuacje
              powtarzane za dyrektorem z Torunia to nie jedyny katolicki głos w twoim domu.
              bardziej od tego kto głosi świństwa, głupoty i kłamstwa grzeszy ten, kto nie ma
              odwagi się tym świństwom i kłamstwom sprzeciwić.
              No! Jak dla mnie to koniec dyskusji na dziś.

• Gość: Autochton Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.plock.mm.pl 05.04.07, 21:50
                Panie bęc. Spokojnie. Napewno kosmopolici sa lepsi? Sprzedadza wszystko co
                polskie dla zysku? To juz było i jest nadal. Pewnie jak Rzeczpospolita bedzie
                zagrozona to wyjedzie pan z tego miejsca pobytu . Gdzie moja noga to moja nowa
                ojczyzna. Panie to juz było i jest nadal. Dobrze że jest pan amatorem
                polskosci.co nieco przyda sie za noga.
        • gibki Re: 4 x NIE dla Polaków 06.04.07, 08:57
          nie zarabiam kokosów
          nie mam własnej firmy
          nie jestem złodziejem
          a jakoś stać mnie aby skorzytać z luksusowego hotelu raz na jakiś czas

mój pracodawca nie kradnie pracownikom, nie jeździ niesamowitym wozem
          i nie opala się na plażach całego świata
          zysk inwestuje w firmę

w firmie pracują sami Polacy

i właśnie to najczęsciej robotnicy są tym najsłabszym ogniwem
          leniwi, omykający, mający zawsze pretensje
    • Gość: alex Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:32
      schodzi cos temu prokuratorowi, a dudus swoje, nudne to ale na nic innego nie
      stac go,
    • teufel7 Re: 4 x NIE dla Polaków 05.04.07, 12:07
      kwisniewski napisał:
      (...)

Szkoda "nafty", żeby to cytować.
      W skrócie:
      1. - Polaków nie stać,
      2,3,4, - Polacy nie chcą...
      Konkluzja (kwisniewskiego)- Polska nie dla Polaków.

Opinia (moja - t7):
      Ad 1 - kłamstwo.
      Ad 2,3,4 - jeśli nie chcą, pewnie mają swoje powody. Wypada je uszanować.
      Skoro za granicą Polaków nie szanują, to może chociaż tu, na miejscu,
      patrioci, obrońcy polskości, dadzą przykład?
      • kwisniewski Re: 4 x NIE dla Polaków 05.04.07, 14:49
        Wszystkie te zdania zawarte w czterech punktach powiedział w Kołobrzegu turysta
        z Niemiec polskiego pochodzenia który przyjechał do Polski, nad polskie morze
        wypocząć na urlopie.
    • Gość: er Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 20:56
      maja rację , na drani mają
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,4012401.html pracować ?
    • ze.wsi Re: 4 x NIE dla Polaków 06.04.07, 03:05
      sprofcom.
    • ze.wsi Re: 4 x NIE dla Polaków 06.04.07, 03:09
      satan7-mocie Ponie racyjum.
      Nietanie Forumy--niekarmta totyk ófolutkuf.
    • ze.wsi Re: 4 x NIE dla Polaków 06.04.07, 03:30
      Łońskego roku to juz nawed Łonkrajince niekciały truskafkuf zbiroć---same musielym we retlynkach kucać aze ksyze bolely mniastse podespondzielnio kastelano pociungać.Uni zmuntsyłysiem i na Ytaljie i do Farancusuf jadom.
      A nase jak jeich tarantowały--sponie jeim po klewikah cy insych komurkah porobiły--pokarmy najgorse dawały--pinionc taksesamo byle--tak i une dawaj uciekały po nocamy. I płacom nase ze z 10 gektary pinć gektary psestojało i zrobiłsiem na zagonie dzym cyli marmelado truskafkofo
      • Gość: ar Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:48
        powazna infekcja, facet do leczenia,
    • jurek383600 Re: 4 x NIE dla Polaków Tylko dla mądrych 06.04.07, 19:55
      Alarmujące jest to że akademie ekonomiczne opuszczają tysiące absolwentów,
      przekonanych że myśleniena na nic się nie zdaje. absolwenci szkół biznesu
      kierują większością wielkich funduszy inwestycyjnych, jednak nie są oni dobrymi
      inwestorami najwyżej mogą być przeciętnymi dlaczego bo mają biednych
      nauczycieli kształcących biednych absolwentów nie mających mądrego przykładu na
      życie.Czy wiesz, że wielu utalentowanych absolwentów wyższych uczelni chce
      pracować dla ludzi, którzy porzucili studia - takich, jak np.: Bill Gates z
      Microsoftu, Richard Branson z Virgin Industries, Michael Dell z Dell Computers
      czy Ted Turner z CNN? To są multimilionerzy,
      Którym dyplomy nie były potrzebne. Ale posiedli wiedzę jak skorzystać z wiedzy
      wyniesionej z licznych porażek.

Spotkania, zawierające odpowiedź na te pytania, pomogą Ci znaleźć swoją własną
      drogę do finansowej niezależności w świecie, w którym zachodzą coraz większe
      zmiany związane z pieniędzmi.
      Więcej e-mail >kierunek_sukces@op.pl<
      Skype jurek383600 zgłoś się z zapytaniem
      • kwisniewski Re: 4 x NIE dla Polaków Tylko dla mądrych 06.04.07, 20:30
        jurek383600 nawet w okresie Świąt myśli jak się wzbogacić. Nowy łańcuszek
        świętego Antoniego chce założyć
        • Gość: ramzes Re: 4 x NIE dla Polaków Tylko dla mądrych IP: *.plock.msk.pl 06.04.07, 21:16
          Fajna lektura ten wątek - a najlepszy jest tekst "To wszystko możesz powiedzieć
          w Prokuraturze Rejonowej w Płocku .Sprawę prowadzi prokurator Sobczak."
          normalnie szok. Moim zdaniem koleś "ppp" mądrze pisze - takie są prawa wolnego
          rynku - ale niestety Polska jest cały wiek do tyłu za "zachodem" więc stąd
          bełkot. Ehh wesołego Alleluja i do przodu :)
          • Gość: old Re: 4 x NIE dla Polaków Tylko dla mądrych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:35
            nie obawiaj się, szatan czuwa cały czas,
        • Gość: jurek Re: 4 x NIE dla Polaków Tylko dla mądrych IP: *.c156.petrotel.pl 06.04.07, 21:41
          Kwiśniewski jednak glowa najbardziej przeszkadza Ci w myśleniu
          • Gość: jerzy Netyketa cie nie obowiązuje "jurek " ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:45
            o kulturze nie wspominam wogóle,
            • kwisniewski Re: Netyketa cie nie obowiązuje "jurek " ? 07.04.07, 09:11
              Może więc zacznij własciwie myśleć i nie pisać
              takie prawa rynku
              - a gdzie jest
              w tym wzystkim człowiek?

Czas Wielkiej Nocy - 2 tys. lat temu zniszczono człowieka bo zagrażał ówczesnej
              wladzy - nie mogło być w tym samym czasie i w tym samym miejscu dwóch królów
              jeden musi zginąć
              Inny czas, inna władza, zagrożenie podobne - Królem dziś jest pieniądz trzeba
              zniszczyć wszystko co przynosi straty - stare zabytki, starego człowieka -
              prawa rynku - a gdzie prawo człowieka?
              • Gość: ramzes Re: Netyketa cie nie obowiązuje "jurek " ? IP: *.plock.msk.pl 07.04.07, 15:16
                Wszystko ok ! Tylko weź się postaw na miejscu pracodawcy - na bank byś robił tak
                samo ! Niestety takie czasy - będziesz dobrą dusza to zbankrutujesz a pracownicy
                cię okradną i nawet łezka im się w oku nie zakręci jak stoczysz się do
                rynsztoku. Każdy patrzy jak tu każdego orżnąć - pracodawca pracownika i państwo,
                pracownik pracodawce, a państwo jak tu wydoić ich obydwu na raz. I dlatego tutaj
                jest jak w Ruandzie - każdy ma wytężony wzrok jak tu by orżnąć kogoś i żeby
                czasami jego nie orżnięto. Tu jest wolna - amerykanka - każdy każdego oszukuję -
                obywatel państwo, a państwo obywatela ! Pamiętam jak dziś referendum ds. wejścia
                Polski do unii - nie będzie granic - wolny przepływ towarów i usług - kupując
                auto w Niemczech będzie tak samo jakbyśmy teraz (wtedy) pojechali do województwa
                łódzkiego po auto !!! jak jest każdy wie - a kto tak nagina przepisy i oszukał
                swoich obywateli ??? no kto ??? wiadomo - a co obywatele na to ?? jakto co - tez
                bedziemy ich robić w kanał i będziemy zaniżali faktury - a co tam - każdy
                każdego oszukuje !!! to jest chore !!! ale niestety takie są realia - nie dasz w
                łapę to cię odłączą od respiratora albo pawulon dostaniesz w prezencie za tyle
                lat składek do ZUS. Nie ma miejsca na szlachetność i poszanowanie drugiego
                człowieka - nawet jak się taki trafi to zaraz zostanie sprowadzony na ziemię.
                Przykre to ale niestety prawdziwe :( Alleluja
                • kwisniewski Re: Netyketa cie nie obowiązuje "jurek " ? 07.04.07, 15:30
                  To wszystko prawda bo to prawa rynku

Zacznijmy stosować Boże Prawo a nie prawo rynku, Unii Europejskiej czy innego
                  draństwa.
                  • Gość: ramzes Re: Netyketa cie nie obowiązuje "jurek " ? IP: *.plock.msk.pl 07.04.07, 16:25
                    Teraz masz kasę to masz wszystko - wolne łóżko w szpitalu, możesz nie stosować
                    się do przepisów ruchu drogowego, możesz dostać rozwód kościelny (jednak można
                    rozdzielić co Bóg złączył), możesz mieć piękną kobietę (albo dwie czy trzy),
                    dasz na ogrzewanie kościoła - ksiądz wyczyta cię z ambony i już masz wtedy
                    pozycję społeczną oraz metkę dobrodzieja. Układy wszędzie z z wszystkimi
                    zapewnią ci nietykalność ze strony urzędników zła. Pieniądz rządzi światem -
                    teraz za kase możesz wszystko kupić. Nie masz kasy to nawet ksiądz się nad tobą
                    nie przeżegna jak kipniesz.
                  • gibki Re: Netyketa cie nie obowiązuje "jurek " ? 11.04.07, 16:59
                    którego boga prawo chcesz stosować?
                    bo bóstw wiele, a i interpretacji miliony
                    • ainipoajom Re: Netyketa cie nie obowiązuje "jurek " ? 13.04.07, 08:25
                      masz reacje, precz z religijnymi oszolomami
                      • Gość: r Re: ainipoajom, kompromitujesz się ! IP: *.c240.petrotel.pl 13.04.07, 09:01
                        ainipoajom napisał:

> masz reacje, precz z religijnymi oszolomami

Zakładam, że Twoja, delikatnie mówiąc, niechęć do kapłanów w ogóle a do
                        katolickiego kleru w szczególności, jest w pełni uświadomiona. Zakładam też, że
                        prezentując swoje poglądy na publicznym forum, chciałbyś do nich przekonać
                        innych, czyli "zarazić" ich nimi. Pozyskać przekonanych dla sojuszu w swoich
                        staraniach. Racjonalne działanie powinno przecież prowadzić do określonego
                        przez autora celu.
                        Z takiego punktu widzenia - Twoja wypowiedź "precz z religijnymi oszołomami"
                        jest bezsensowna. Po pierwsze - co to znaczy "precz"? Zabić ich?..Zamknąć w
                        miejscach odosobnienia?.. Wygonić z kraju?.. Żadna z tych możliwości jest nie
                        do zrealizowania. Czyli - pustosłowie, bezsens.
                        Po drugie - co to są "religijne oszołomy"? Dysponujesz ogólnie przyjętą, jasną
                        definicją? To ją zaprezentuj, bo bez niej to kolejne pustosłowie, bezsens,
                        głupota. Chcesz walczyć o swoje przekonania? Walcz mądrze. Bo dotychczas w
                        Twoich wpisach w różnych wątkach śladu mądrości nie można nawet znaleźć.
                        Zionie z nich tylko jedno. Nienawiść i głupota.

• Gość: aleks Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:46
      nad toba sie przezegna
      z litością
      • Gość: ramzes Re: 4 x NIE dla Polaków IP: *.plock.msk.pl 07.04.07, 16:52
        Taka prawda niestety - wszyscy są napędzani na kasę $$$
      • Gość: opój Re: Netyketa cie nie obowiązuje "jurek " ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:52
        o so chodzi ?
    • Gość: macekk11 zgadzam się ! IP: *.c158.petrotel.pl 11.04.07, 08:26
      Zgadzam się z przedmówcą!!!! Ten kraj nie jest przyjazny dla swoich
      obywateli!!! Podróżowałem trochę .. byłem w kilku miejscach na kuli ziemskiej i
      polaczki to jeden z bardziej destrukcyjnych narodów na świecie.
      • Gość: płocczanin 4 Re: zgadzam się ! IP: *.plock.mm.pl 11.04.07, 17:11
        kim jestes ,ze piszesz tak o moim Narodzie? czy diaspora zabrała ci
        człowieczeństwo? i podstawowe zasady kultury.Łamanie Regulaminu.
        • Gość: mariawita Re: zgadzam się ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:38
          Przestań z tym narodem. Ja wolę mądrego ruska czy mośka od Prawdziwego Poczetego Po Katolicku Polaka śpiącego pod BUDKĄ Z PIWEM. A co do tematu - to rzeczywiscie - w żadnej PAŃSTWOWEJ Szwajcarskiej firmie nie ma takiej rozpiętści płac jak u nas. Robimy kapitalizm dziki na którym korzystają tylko elity a potem dziwimy się ,że mocherowe berety wygrywają. Nie budujemy klasy średniej. Prawo pracy mamy najgorsze w Unii i jak bysmy nie krzyczeli gorsze niż za komuny. Boję się ,że rządy PO poprawią elitom jeszcze bardziej a szarym ludzim pogorszą. Prawdziwi Polacy Katolicy w Sejmie odbierają wlasnie hołocie prawo do wczesniejszych emerytur. I nikt o tym nie mówi a emocjonujemy się lustracją. Polsce trzeba porządnej " hiszpańskiej" lewicy. Niech żyje Zapatero no i Andrzej Celiński. Bo mam nadzieję , ze to ON będzie sprzątał po prawicowych rządach PIS i PO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka