vader36 25.06.07, 21:00 "nasz wspaniały" poseł zenobiusz wiśnia(dawniej SLD) rozdaje stołki: w KRUS- Burak, a w ARiMR już zwalnia szefa. Czerwoni w odrwocie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eeech Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:09 burak to wspaniały kolo - dla komuchów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vader36 Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.eranet.pl 25.06.07, 21:17 Informacja o wyniku naboru Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego – Centrala w Warszawie informuje, że w wyniku zamieszczonego ogłoszenia o naborze kandydatów do pracy, opublikowanego w Biuletynie Informacji Publicznej w dniu: 16.03.2007 r. - KS- 30/2007 na stanowisku: Zastępca Dyrektora w Oddziale Regionalnym KRUS w Płocku został zatrudniony: Zygmunt Buraczyński zam: Płock Uzasadnienie zatrudnienia kandydata: W czasie rozmowy kwalifikacyjnej kandydat wykazał się bardzo dobrą znajomością przepisów ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników. Cechuje go wysoka kultura osobista. W najwyższym stopniu spełnia kryteria wskazane w ogłoszeniu o naborze. DYREKTOR Biura Kadr i Szkolenia mgr Leszek Kwiatkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.eranet.pl 25.06.07, 21:18 "wysoka kultura"? szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:02 a lesiu latarski ma być wiceszefem płockiego zusu, ten stołek marzy mu się już od roku, a chłopak cierpliwie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wh Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:01 to miał byc taki ideolog, a tu kasa wazna a nie ideały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal1981 Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 22:07 pewnie lepiej według ciebie jak człowiek będzie sie trzymać ideologii a będzie szukać pracy i grzbać w smietniku, hahaha luknijcie na hetkowskiego jaki ideolog, nie ośmieszjcie się pisząc o jakiejś ideologii. a burak siedzi w domu i się z was śmieje heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 21:18 Burakiem sie urodził i burakiem zemrze Frak sie należy w trzecim pokoleniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.eranet.pl 26.06.07, 21:13 czerwona zaraza gorsza od przymrozków. na to nie ma pestycydów. tylko kto ją zrzucił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.class147.petrotel.pl 27.06.07, 07:49 Co ty pieprzysz !!! Przecież "Samoobrona" razem z LPR i PiS /czytaj Kaczyńskimi/ rządzi Polską. Nie kto inny jak właśnie oni wymyślili ustawę dekomunizacyjną, czy ty myślisz że sami ja lekceważą ??? To nie możliwe oni są bardzo uczciwi i przestrzegający prawa. HAhahahahaha............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psl Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 09:58 Gazeta donosi: "Ludzie Samoobrony wygrali wiosną konkursy na wicedyrektorów w KRUS. Lato zaczynają już na stanowiskach dyrektorów Od kwietnia ujawniamy, jak ludzie Samoobrony przejmują urzędy podległe ministrowi rolnictwa Andrzejowi Lepperowi. Zgodnie z apelem szefa partii "Zatrudniajmy swoich!" w Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego konkursy na wicedyrektorów terenowych wygrali tylko działacze lub sympatycy Samoobrony. A stanowiska te utworzono tuż przed konkursami. Już wtedy były prezes KRUS Dariusz Rohde w rozmowie z "Gazetą" ostrzegał: - Samoobrona chce wymienić dyrektorów tych oddziałów. Rohde się nie pomylił. W czterech oddziałach KRUS nowi partyjni wicedyrektorzy właśnie zamienili się stanowiskami z niepodobającymi się Samoobronie dyrektorami. W Bydgoszczy awansował Jerzy Żemojcin, w Grudziądzu Lech Szymański, w Biłgoraju Jan Rój, w Opolu Andrzej Gorczyca. Wszyscy byli doradcami partii Leppera albo startowali w wyborach z jej list. Jeden z dotychczasowych szefów oddziału terenowego KRUS ujawnia: - W maju otrzymaliśmy z centrali KRUS propozycję, aby złożyć wnioski o przeniesienie na stanowisko wicedyrektora. "Gazeta": A jaki mieliście wskazać powód? - Też o to zapytałem. I usłyszałem: jakikolwiek, może być zdrowotny. I na biurku prezesa KRUS znalazły się cztery wnioski czterech dyrektorów, którzy proszą o degradację z powodów zdrowotnych. Były dyrektor dodaje: - Ale nie dla wszystkich centrala była taka "miłosierna". W kilku oddziałach dyrektorów po prostu wyrzucono. Przykład - oddział KRUS w Jaśle. Miejsce dotychczasowego szefa zajęła Edyta Dolna, która w KRUS pracuje dopiero pół roku na stanowisku specjalisty. Skąd tak szybki awans? Dolną wskazał Józef Habrat, dyrektor biura poselskiego Janusza Maksymiuka. Dolna: - Polityka nie miała znaczenia. Liczą się moje kompetencje, a jestem prawnikiem. "Gazeta": - A nie jest też pani członkiem Samoobrony? Dolna: - Dawno temu złożyłam deklarację, ale nawet nie wiem, czy mnie przyjęli. "Dawno temu" oznacza w ubiegłym roku. Jak centrala KRUS tłumaczy przetasowania na stanowiskach dyrektorów? Że to sami dyrektorzy chcieli się zdegradować. - Złożyli wnioski z prośbą o przeniesienie na niższe stanowiska. I prezes je przyjął - mówi Maria Lewandowska, rzecznik KRUS. Lewandowska dodaje, że taki "pionowy awans" wicedyrektorów nie wymagał konkursów. Według naszych informacji w najbliższych tygodniach "pionowe awanse" mają nastąpić w kolejnych oddziałach terenowych KRUS. Oddziałów regionalnych KRUS ma 50. Tymczasem kancelaria premiera czeka na wyniki kontroli w KRUS, którą premier zlecił w kwietniu po tekstach "Gazety". Według nieoficjalnych informacji kontrola potwierdza nieprawidłowości przy zatrudnianiu ludzi Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psl2 Ze średnim bez matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:02 Aktywny działacz Samoobrony z Małopolski Kazimierz Wójcik został doradcą zarządu Funduszu Składkowego Ubezpieczenia Społecznego Rolników odpowiedzialnym za kontakty z parlamentem. Władzom funduszu nie przeszkadza, że Wójcik nie ma nawet matury Fundusz Składkowy Ubezpieczenia Społecznego Rolników jest ściśle powiązany z kontrolowaną przez Samoobronę Kasą Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego. Na czele Funduszu stoi prezes KRUS. Jednak w przeciwieństwie do KRUS pieniądze dla funduszu pochodzą ze składek samych rolników, a nie z budżetu. Fundusz wypłaca rolnikom pieniądze na świadczenia macierzyńskie, wypadkowe, chorobowe. Instytucja obracająca milionami złotych zyskała właśnie nowego doradcę w osobie Kazimierza Wójcika. Były poseł Samoobrony z powodu niedostatków wykształcenia nie mógł objąć żadnego eksponowanego stanowiska, ale w Funduszu znaleziono sposób, żeby obejść przepisy. - Z panem Wójcikiem została niedawno podpisana umowa cywilno-prawna, do jego zadań będzie należało doradzanie władzom Funduszu Składkowego - tłumaczy Paweł Ludwicki, rzecznik Funduszu. Jakie kompetencje ma Kazimierz Wójcik, żeby zajmować stanowisko doradcy? - pytamy Ludwickiego. - Pan Wójcik ma średnie wykształcenie. - Z maturą? - Bez, ale jest byłym posłem, jest byłym członkiem rady rolników przy KRUS. Zna się na tym zakresie rzeczy, które wykonuje, czyli współpracy zarządu z parlamentem. Jako były poseł świetnie się na tym rozeznaje. Ludwicki nie chciał zdradzić na ile opiewa umowa z Wójcikiem. - Nie ma tu żadnej sensacji, bo to nie są ogromne sumy - stwierdził. Naciskany przyznał jednak, że b. poseł zainkasuje z Funduszu parę tysięcy złotych. Posada Wójcika zdziwiła działaczy Samoobrony z Małopolski. - Przecież już raz stracił stanowisko szefa partii w regionie, jak się okazało, że zatrudnia syna jako dyrektora biura poselskiego i ma rodzinę na listach wyborczych - wspomina partyjny kolega b. posła. Zaskoczony jest również Marek Rocki, b. szef Rady Służby Cywilnej, obecnie senator PO: - Oceniam tą decyzję jako coś dziwnego i nienaturalnego. Bo do spraw kontaktów z parlamentem nie wystarczy doświadczenie bycia posłem, a znajomość prawa i konstytucji, ewentualnie wiedza z zakresu Public Relations, czyli raczej powinien się tym zajmować prawnik albo specjalista od PR. Zresztą w takich instytucjach są osoby znające się na tych zagadnieniach i nie trzeba powoływać nikogo dodatkowo. Wygląda to na stworzenie stanowiska dla kolegi. A ponieważ robi to instytucja publiczna, na świadczenie tego typu usług wypadałoby rozpisać przetarg, żeby zachować czystość procedur. Bo zatrudnianie kolegi partyjnego budzi wątpliwości co ich czystości. Sam Wójcik na temat swojej kariery w Funduszu Składkowym mówi niechętnie. Jak wyjaśnia posadę doradcy? - Nie muszę się z niczego tłumaczyć. To co ja wykonywałem całe życie się przydało partii. Moje działania doprowadziły do tego, że Samoobrona jest teraz w Sejmie, ma swoich ministrów. Doradca Wójcik nie chce powiedzieć, czym ma się zajmować. Pytamy, jakie ma kompetencje, żeby doradzać poważnej instytucji, która sprawuje pieczę nad pieniędzmi rolników? - Każdy obywatel, który skończył jakąś szkołę i potrafi posługiwać się językiem polskim ma kompetencje i ma prawo być zatrudniany. - A propos skończonych szkół. Podobno matury pan nie ma. - Mam wykształcenie średnie, bez matury. Mam takie samo wykształcenie jak premier Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal1981 koś Pan hajs! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 12:32 boli, że ktoś zarabia? to dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 20:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:32 Pan Buraczyński jest wspaniałym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 11:47 troche późno opuścił czerwona zarazę ale dobrze ze wreszcie zrozzumiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:38 Jak mogl zrozumiec skoro ponad 40 lat z zapalem ja tworzyl i byl jej bardzo waznym przez cale swoje zycie liderem Dzis zrozumial ze kasa i stolki to tylko w samejbronie i tam polecial ,ale znamy jego ideowosci i jak wiatr zmieni kierunek znow jak orzel przyleci do nas czerwonych dla ciebie tow zygmuncie miejsce po lewej stronie jest zawsze i znow kogos wykolujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:49 Dajcie spokoj buraczkowemu facet jak mowi nie nalezy do samoobrony ,posla wisniewskiego zna ze slyszenia ,stowarzyszeniem *nasze miasto plock* sie brzydzi I trzeba mu w to wierzyc To wierny towarzysz i zaciekly wrog prawicy Przeczytal ogloszenie o konkursie ,a poniewaz jest kompetentny we wszystkich dziedzinac zglosil sie do konkursu Zna srodowisko wiejskie bo przez wiele lat byl sekretarzem pzpr w bielsku i musial wygrac bo nikt inny sie nie zglosil Widocznie barany nie czytaja ogloszen za chwile wygryzie swoja szefowa i do przodu potem komuchy beda mieli jak znalazl swojego na wlasciwym miejscu Brawo burak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diego Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:06 Burak to wie jak sie ustawic, lawirat w bialych bucikach , przeciez to juz dziadek jest ? myslalem ze juz na emeryturze a on jeszcze z koryta chce ciagnac, nie ladnie nie ladnie, a co na to PiS musi by jakas rekacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal1981 Niech pisuary zajmą się swoim korytem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:25 Bo nie długo społeczeństwo powie: "time":DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awer [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:54 Buraczynski to tez nie komuch tylko facet ktory zawsze wie z ktorej strony wieje wiatr przez 40 lat jego zycia wiatr zawsze wial z lewej i zygmunt z nim plynal do przodu Teraz wieje z prawej i buraczek zmienia kurs tez na wlasciwy Ino patrzec jak bedzie liderem PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbicielka Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:30 Brawo Zygmunt Ciesze sie ze nic a nic sie nie zmieniles Jak zwykle po mistrzowsku dy....sz towarzyszy i z prawa i z lewa jestes moim niedosciglym mistrzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analytyk Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:12 Wcale sie nie zdziwie jak burak wkrotce zapisze sie do pisu i zostanie tam przyjety z otwartymi ramionami to stary lis po liftingu ktory zawsze jest po wlasciwej stronie kiedys mial zalete bo jednym okiem lypal na prawo a drugim na lewo Wielu sie dalo na to nabrac Wyprostowal sobie patrzalki i teraz mu jest trudniej ale ciagle plywa od brzega do brzega Ciekawe czy zacznie placic teraz alimenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal1981 Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:13 Czytając wasze wpisy, można odnieść wrażenie, że jest się w maglu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop z brudzenia Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:44 za kilka tygodni burak zalatwi sylwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Buraczyński(SLD) w szeregach Samoobrony w KRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 16:54 Wygląda mi, że to przejaw czystej zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś