Dodaj do ulubionych

JAGIELLONKA - radni bez praw

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 08:46
Decyzja prezydenta narusza prawo - ustawę o samorządzie. Ciekawe jak
zachowają się radni i Komisja, której odbiera się prawa nadane ustawą, a
Komisja przecież została powołana ogromna większością głosów na posiedzeniu
Rady.
Czy aż muszą prosić prezydenta czy powinni żądać?
Obserwuj wątek
    • Gość: radca Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 09:23
      Tak, tego należało się spodziewać. Oczekiwanej konferencji prasowej nie było -
      a miała przecież wyjaśnić, Komisja nie może działać - a miała wyjaśnić.
      Chyba została czwarta władza dla wyjaśnienia RATUSZGATE.
      • Gość: zyx Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 22:22
        I co dalej ze sprawą?
    • Gość: Filozof Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 09:50
      Świetny przyczynek do analizy relacji: samowładztwo – samorządność –
      samostanowienie.
      Czy radni są bezradni, czy znają swoje prawa?
      Chyba właśnie przyszedł czas na weryfikację ogłoszonej przez niektórych z nich
      apolityczność i niezależność.
      „Po czynach poznacie ich”.
      • Gość: pepe Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 14:31
        1-0 dla SLD!!!! oby tak dalej Mirek brawo!!!!!
        • Gość: kibic Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 15:04
          Mylisz się - jak obserwuję rywalizację od pierwszego gwizdka to jest 5:0
          1:0 - dobry projekt
          2:0 - akceptowany projekt (dowody na innych stronach)
          3:0 - nie odbyła się konferencja prasowa
          4:0 - projekt dla miasta za darmo
          5:0 - upupienie Komisji z powodu ???? braku argumentów

czekam na dalsze bramki
    • Gość: ZYX Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 21:53
      Projektantom pozostały dwa ruchy :
      - opracować "białą księgę" /zbiór wszystkich dokumentów dotyczących sprawy/ i
      opublikować ją na specjalnej konferencji prasowej
      - oddać sprawę do Sądu.
      A wn ogóle to czy niesłuszna jest ksywka Łukaszenko - nie liczy się z nikim i z
      niczym.
      • Gość: radca2 Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 19:33
        Dokumentów jest cała księga i wszystkie świadczą przeciwko Milewskiemu.
        Za dużo jest ich na publikacje w gazecie, ale mozna wybrać najciekawsze.
        Jeśli chodzi o drugie wyjście, to właśnie jest w trakcie przygotowywania. Mam
        nadzieję,że uda się to tak przygotować, że Panu Prezydentowi, nie tylko będzie
        głupio, ale również odpowie przed sądem, za łamanie prawa, które jest ewidentne
        i marnowanie pieniedzęcy podatników odbije mu się czkawką.
        • Gość: naukowiec Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 08:07
          A jednak wychodzą różne rzeczy i chyba wychodzi śmieszność Ratusza.
          Ten co pisał wcześniej - RATUSZGATE - ma rację.
    • Gość: ornitolog Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 12:36
      Jeden wróbel załatwił cały ratusz - wróbel na prezydenta.
    • Gość: fifi Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.pt-2.petrotel.pl 14.10.03, 14:30
      MM chodzi o to aby radni nie robili zwykłego efekciarstwa.Przecież uznał,że
      wszelkie dokumenty przekaże drogą oficjalną,bo po co subiektywne zeznania
      pracowników miałyby zamazywać obraz całej sprawy.Czy radnym nie chodzi o to by
      zdobyć tanią popularność? Poza tym to ewenement w skali kraju - Miejska
      Komisja Śledcza.
    • Gość: zyx Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 23:51
      Największym ewnementem w całej sprawie jest Milewski i to nie tylko na skalę
      Polski, ale całej Europy. Takiego /tutaj każdy może pomyśleć co mu
      odpowiada/nie ma nigdzie na świecie.
    • Gość: cyrkowiec Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 08:23
      Efekciarstwo = pomysły radnych, takiej definicji jeszcze nie znaliśmy,
      gratuluję strzału do własnej bramki.
      Dotąd myślałem, że SLD-owskie resztki zakłócają pracę Rady i odrywają naszego
      prezydenta od pracy na rzecz i w celu ale teraz wiem już, że były to
      ostrzeżenia przed terrorem. Nie trzeba rzucać bomby żeby powodować straty.
      A komisja niech pisze, wybierze się pytania, które nam pasują? a jak takich nie
      będzie, to aktyw napisze, czy też najpierw napiszemy odpowiedzi i damy aktywowi
      do napisania pytania?
      - takie akademie i spotkania z ludźmi pracy już były.
    • Gość: obywatel Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 09:52
      Żądam ustąpienia prezydenta, niech złoży dymisję, utrudnianie a wręcz
      uniemożliwianie pracy radnym to kryminał.
      • Gość: gogo Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 15:14
        Po takich wydarzeniach to już tylko zostało podać się do dymisji. Wątpię jednak
        żeby prezydent MM to uczynił, gdyż do tego rodzaju czynu trzeba odwagi, której
        takowy nie posiada.
        Moim zdaniem to jest osoba, która mogłaby się zajmować jedynie wynajdowaniem
        afer wartych 10 zł lub sporządzaniem "papierów" na innych ludzi - w czym ma
        duże doświadczenie. To jes taki pies do węszenia nie posiadający rozumu tylko
        robi to co mu kijem do łba wtłukli.
        • Gość: osioł Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 16:52
          No i skończyło się "rumakowanie" rzekł Osioł do Shreka (w tym wypadku do Urzędu
          Miasta). Przyjdzie się przyznać do błędów i wyciągnąć konsekwencje personalne i
          wydaje mi się, że od samej "góry" trzeba zacząć.
          • Gość: zyx Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 21:57
            Jeżeli okaże się, że prezydenci "oleją" komisję to będzie dowód ,że nie tylko
            nie mają honoru ale jeszcze są śmierdzącymi tchórzami.
    • Gość: zez Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.10.03, 21:49
      No i co, prezydenci olali w czwartek Komisję w sprawie Jagiellonki. Szanowni
      radni jeśli macie trochę ambicji podajcie się do dymisji. Organ, który
      powinniście kontrolować ma Was w bardzo głębokim poważaniu. Tak to jest jak
      miastem rządzą kontroler ZUS-u i frezer - nauczyciel zawodu.
      • Gość: żądny PIS Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:48
        To sensacja! Rok potrzebował nasz Władca, żeby wymyślić taki krok!
        Kochana Komisjo Rady - jak nie można waszej pracy i ustaleń zatrzymać, to
        trzeba widokówkę do prokuratora wysłać, niech się sprawa gotuje a my, WY (?)
        poczekamy na "obiektywne ustalenia" do świętego nigdy.
        Ciekawe Komisjo, czy starczy Ci jej na ogłoszenie publiczne raportu i czy go
        zrobisz?
      • Gość: goniec Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 16:37
        To co przeczytałem w dzisiejszej GW na temat zawiadomienia prezydenta do
        prokuratury nasuwa mi się kilka myśli:
        1) Prezydent gra na czas aby zdyskredytować Komisję.
        2) Próbuje ukryć nikompetencje swoją i swoich podwładnych, która to wyłazi już
        tak mocno, że za moment się wysypie.
        3) Jeżeli takowe zawiadomienie miało miejsce to niech władze uważają, bo w ten
        sam sposób bez zawiadomień uchwalili i przepchnęli projekt na amfiteatr co im
        nie przeszkadzało, a jest w czym grzebać.
        4) Wyrwane z cytatu "poleciłem odpowiednim służbom" zaczynam mieć totalitarne
        skojarzenia, tylko teraz ludzi się mniej boją.
        5) Może wreszcie sprawa przez kogoś zostanie rozwiązana - zatem jest nadzieja -
        tylko czy M&M przewidział rezultat?
        6) dochodzę do wniosku, że wyżej wymieniony posiada na swoim biurku tylko jeden
        druk - zawiadomienie do prokuratury,
        7) Niespełnione obietnice i zawiadomienia, które nigdzie nie dotarły ale
        publicznie zostały wypowiedziane.
        8) ........

Nie chce mi się więcej pisać bo szkoda czasu i niektórzy ludzie nie zasługują
        na więcej uwagi.
    • Gość: Samoobrończyk Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 11:17
      Ja wiem wszystko najlepiej ja jestem panem i wladca. Jam jest A. Lepper
      Tak to sie spodobalo naszemu panu prezydentowi ze chyba powinien sie przepisac
      do samoobrony tam by mial pole do popisu i godnego kandydata do swoich
      rozgrywek. Smutne ale drogi wyborco ja ci wszystko obiecam, wszystko ci
      zapewnie tylko na mnie zaglosuj moj ty kochaniutki. A potem ja sie na ciebie
      wypne bo i tak juz mi nie bedziesz potrzebny.
      I Love my Idol A. Lepper
      • Gość: login Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 11:47
        W zasadzie z ust mi wyjąłeś drogi przedmówco te słowa. Zgadzam się z nimi w
        100%.
    • Gość: TEXT KOMISJI Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 08:06
      Informacja z działalności doraźnej Komisji mającej na celu zbadanie zasadności
      wstrzymania prac modernizacyjnych L.O. im Wł. Jagiełły
      Doraźna Komisja mająca na celu zbadanie zasadności wstrzymania prac
      modernizacyjnych L.O. im. Wł. Jagiełły zapoznała się z dokumentacją. W trakcie
      6 -ciu spotkań Komisja rozmawiała z byłymi pracownikami:
      1.Maciejem Wróblewskim byłym Kierownikiem Wydziału Inwestycji Urzędu Miasta,
      2.Anną Mysiak Przewodniczącą Komisji Przetargowej ds. Jagiellonki
      oraz projektantami Panem T. Królikowskim i J. Jaworskim, a także Panem Józefem
      Krawczykiem Dyrektorem Firmy „Budoplan”.
      Komisji nie udało się porozmawiać z pracownikami Urzędu z powodu zakazu Pana
      Prezydenta oraz zapoznać z wszystkimi materiałami o które Komisja prosiła.
      Interwencje ustne oraz pisemne-w tej sprawie do dnia dzisiejszego nie odniosły
      skutku .
      Prosimy zatem Pana Prezydenta o ewentualne wyjaśnienie tej sytuacji w chwili
      obecnej.
      Nadmieniamy ,że ani -Pan Prezydent Miasta ani Zastępca Prezydenta Miasta Płocka
      Pan Tomasz Kolczyński nie znaleźli czasu aby porozmawiać z Komisją w dniu
      23.10.2003r. o godz. 8.00 pomimo wcześniejszego pisemnego zaproszenia. Mediacje
      Przewodniczącego Rady Miasta i Wiceprzewodniczącego Rady Miasta w tej sprawie
      nie przyniosły rezultatu.
      Wobec tego Komisja zwróciła się do radcy prawnego Pana Romana Wróblewskiego o
      opinię dotyczącą zasadności zakazu rozmów członków Komisji z pracownikami
      Urzędu w przedmiotowej sprawie . Prawdopodobnie opinię taką otrzymał kilka dni
      temu Przewodniczący Rady Miasta i nie udostępnił jej do dnia dzisiejszego
      Komisji.
      Prosimy Pana Przewodniczącego o wyjaśnienie tej sprawy i zajęcie stanowiska
      przez radcę prawnego.
      Na obecny stan wiedzy Komisji, po zapoznaniu się z dokumentacją po
      przeprowadzeniu rozmów , które były możliwe, Komisja nie znalazła podstaw do
      rezygnacji z pierwotnej koncepcji rozbudowy Jagiellonki zważywszy dodatkowo na
      fakt, że Dyrektor Firmy „Budoplan” Pan Józef Krawczyk podtrzymuje wykonanie i
      przekazanie projektu za darmo.
      Prosimy Szanowną Radę o zajęcie stanowiska czy Komisja ma dalej kontynuować
      swoją pracę i na jakich zasadach .
      • Gość: TEX Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 17:51
        Doba milczenia w internecie - to się nie zdarza. Czyżby wszystkich zamurowało?
        W poniedziałek następny ważny i ciekawy dokument.
    • Gość: Skruszony Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 13:45
      Przyznaję, zamurowało mnie na ament, ale ciekawsze jest to, że wszystkie gazety
      zabetonowało, co jest wyższą formą zamknięcia ust.
      Codziennie omawiane sensacje w poziomie przewróconej śmietniczki, dziury w
      chodniku, niepozbieranych papierków od cukierków znajdują miejsce na jej łamach
      a prawdziwy NEWS nie - i to jest sensacja.
      • Gość: Rysio Re: JAGIELLONKA - radni bez praw IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 23:13
        Czy w świetle przedstawionych na sesji dokumentów prawnych pan prokurator nie
        powinien "z urzędu" rozpocząć działań sprawdzających w sprawie popełnienia
        przestępstwa przez Milewskiego ?
        A co na to łamanie prawa powie poseł Jasiński - były wiceminister
        sprawiedliości, prawnik, czołowy działacz /bez/ prawa i /nie/
        sprawiedliwości?
    • Gość: knyzio Re: JAGIELLONKA - zlikwidować IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 17:03
      Ja bym rozebrał Jagiellonkę, mamy przecież Małachowiankę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka