Dodaj do ulubionych

CZAT Z PREZYDENTEM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 21:33
W sobotniej gazecie Budoplan napisał o 10 mln kosztu Jagiellonki. Dzisiaj
prezydent znowu mówi o 18 mln. Ciekawi mnie też te 1,5 mln, bo jeśli to taka
sama prawda jak te 10 mln to Pan Prezydent robi nas w WAŁA.
Czy Budoplan coś odpowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kinooperator Re: CZAT Z PREZYDENTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 21:59
      Czy prawda o kinach jest też taka jak wszystko inne? - może trzeba zapytać
      poprzedników co wiedzą na ten temat - może trzeba 4 lat prezydentury żeby
      wiedzieć co robi podległy urząd?
      Co do Jagiellonki, to 1,5 mln to chyba cena wzięta z totolotka bo czytałem w
      gazecie, że projektant chce 0 zł i tyle mu dać niech projekt zrobi.
    • Gość: Krawczyk Re: CZAT Z PREZYDENTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 20:28
      Po zapoznaniu się z wypowiedzią p. Milewskiego w czacie zorganizowanym
      przez „Gazetę Wyborczą” i opublikowanym we wtorkowym jej wydaniu, kolejny raz
      prostujemy zawarte w niej nieprawdy:
      W dniu 15 stycznia 2003 roku przekazaliśmy Urzędowi Miasta pismo z projektem
      harmonogramu robót wraz z harmonogramem finansowania i wariantowaniem
      inwestycji. Przedstawiliśmy dwa warianty realizacji, pierwszy za 17,741 mln zł
      obejmujący całkowitą modernizację wszystkich obiektów wraz z dużą halą sportową
      oraz drugi za 9,68 mln zł (obie ceny z VAT).
      W cytowanym piśmie prosiliśmy Urząd Miasta o dokonanie wyboru wariantu
      realizacji (!) co do dnia dzisiejszego nie nastąpiło.
      Stwierdzamy również, że zakres konkursu ogłoszonego przez Urząd Miasta pokrywa
      się z opracowanym przez nas drugim, tańszym wariantem realizacji inwestycji.
      Nigdy nie określiliśmy w wymiarze kwotowym oczekiwanego przez nas
      wynagrodzenia. W opracowanym przez „BUDOPLAN” zestawieniu kosztów inwestycji na
      etapie koncepcji, kwota rezerwowana na opłacenie dokumentacji to 550 tys. zł
      netto. Będąc autorami tego opracowania i podpisując je, nie wyobrażam sobie,
      abyśmy mogli zażądać więcej. Kwota 1,5 mln zł została podana przez p.
      Milewskiego bezpodstawnie i nigdy nie miała związku z żadną naszą wypowiedzią i
      jest ewenementem kiedy ktoś za nas mówi ile my chcemy za coś pieniędzy. Co
      więcej przypominam, że opublikowaliśmy oświadczenie o nieodpłatnym wykonaniu
      tego projektu na rzecz Szkoły – co ponownie potwierdzamy.
      Mam również nadzieję, że ktoś wreszcie zapozna się z ustawą o prawach
      autorskich i zrozumie jej treść oraz przynależne autorom prawa.

Dyrektor i współwłaściciel „Budoplanu”
      Józef Krawczyk – absolwent Jagiellonki 1973
      • Gość: księgowy Re: CZAT Z PREZYDENTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 08:39
        Czekałem, czekałem i się doczekałem. Znowu Panu Prezydentowi się nie zgadza.
        Ciekawe czy to dwór taki głupi czy też król taki ograniczony. Jednak Urząd robi
        nas dalej w wała i to w epoce kiedy każdy może się wypowiedzieć i nie ma metody
        na zamknięcie ust. No i stare przysłowie "kłamstwo ma krótkie nogi", jeśli ktoś
        uważa, że daleko na nim zajdzie to się myli. Dziękuję Budoplanowi za odpowiedź
        i to podpisaną bo to znaczy, że jest prawdziwa.
      • Gość: anty milewski Re: CZAT Z PREZYDENTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 14:23
        powiem tak może nasz prezydencik ma kogoś innego do tej inwestycji
    • Gość: Oserwator Re: CZAT Z PREZYDENTEM IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 09:11
      Może któryś z was baranów sprawdziłby jak jest naprawdę , a dopiero opluwał
      bezkarnie różnych ludzi w internecie.Miejcie odwagę i sami oficjalnie pod
      swoimi nazwiskami występujcie. Wiekszość forum służy tchórzliwym i
      zakompleksionym ludziom, oraz chorym na władzę.
      • Gość: Jacek Re: CZAT Z PREZYDENTEM IP: *.pt-2.petrotel.pl 06.12.03, 14:27
        a ty flecie jak się podpisałeś czemu nie z imienia i nazwiska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka