Dodaj do ulubionych

HOTEL PLAZA Alanya

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 16:14
Witam!!!
Proszę o jakieś informacje i fotki na temat pobytu w hotelu PLAZA Alanya! Jak wyglada plaża przy hotelu, bo jedziemy w czerwcu 2010 r. z małymy dziećmi.
Z góry dziekuję za zainteresowanie moim wątkiem i prosze o odpowiedzi.
Podaję mój adres meilowy: maniek.j@poczta.fm
Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ania w. Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 24.01.10, 21:26
      hotel nie specjalnie dla dzieci - plaża słąbiutka żwirowo - kamienna, basen
      niezły (od zeszłego sezonu basen publiczny stał się basenem hotelowym - jak
      byłam w nim parę lat temu basenu nie było)
      to jest moja relacja - www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/plaza
      w zeszłym roku hotel po remoncie - podobno warunki sie poprawiły. Mam trochę
      doświadczenia z Turcją - 12 razy tam wczasowałam
      • Gość: maniek.j Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 06:31
        Dziękuję bardzo za opinie.
        Teraz to nie wiem co wybrać, bo są rożne opinie ... :(
        A ma ktoś jakies fotki z tego hotelu?
        A masz może jakiś hotel do polecenia ania w.?
        Oczywiście coś za podobne pieniążki ... :)
        • Gość: ania w. Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.10, 08:49
          może lepiej wybrać z Jetta hotel Blue Star - zdecydowanie lepszy a niewiele droższy
          /www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Blue+Star-ch_hb-hid_30471.html
          • Gość: ania w. Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.10, 08:51
            lub ARK SUITE
            www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Ark-hid_61251.html
          • Gość: ania w. Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.10, 09:02
            żeby było śmieszniej Plaza ma tutaj dobre opinie i bądż tu człowieku mądry, na
            pewno przyłączenie do hotelu basenu i remont podwyższyło standard
            holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Alanya+Plaza+Hotel-ch_ub-hid_203273.html?action=detail&detailPage=8#detailView

niemniej jednak upierałabym sie przy hotelach tych powyżej - mają marne
            położenie względem morza i portu (wieczorne atrakcje miasta) ,ale sama plaża
            Kleopatry rekompensuje tą niedogodność - dzieci niestety trzeba pilnować bo
            syzbko robi sie głęboko i są fale
        • Gość: jamm1 Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.man.bydgoszcz.pl 25.01.10, 15:26
          Wybieram sie tam w maju. Hotel po remoncie jest podobno
          przyjemniejszy, ma basen i plaze. Dla mnie najwazniejsze ze jest
          dobrze polozony. Ponoc ma piekne widoki z restauracji na 5 pietrze.
          A oto link do jego strony: www.alanyaplazahotel.com
          • Gość: ania w. Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.10, 16:22
            niestety plaża przy hotelu Plaza jest wąska nawet bardzo i kamienista nie jak
            na zdjęciach na stronie hotelowej,niestety zdjęcia mam z Plazy analogowe więc
            nie mogę podesłać
        • good.mood Re: HOTEL PLAZA Alanya 25.01.10, 19:05
          Witam.

Ja byłam w tym hotelu, więc mogę zabrać głos. :) Po pierwsze nie jest źle! Tzn.
          po przyjeździe troszkę się załamałam, tym, że tak może wyglądać hotel ?! W
          pokoju - nieschodząca woda w toalecie. Ciężki kontakt z obsługą. Bardzo gorąco
          na stołówce... i potrawy ułożone w taki sposób, tak było ich mało, że po
          pierwsze ciężko było się dostać, aby coś zjeść! Zaznaczam, że oczywiście all
          miałam z mamą. :) Przerażone tym wszystkim zmieniłyśmy hotel na Santanę, za dość
          wysoką opłatą, czego później jeszcze bardziej żałowałyśmy. Piękny widok był z
          tarasu widokowego hotelu Plaza... A poza tym nie było tak źle jak w Santanie!
          Plaża typowo kamienista! Przejście do niej jakimś tunelkiem... Daleko, b.daleko
          od centrum (Mahmutlar) i towarzystwo samych polaków... Nie polecam!

Podsumowując, opinie ludzi, moje wrażenia są takie - Plaza jak za tę cenę nie
          była zła! Za dużo trochę wymagałam, a przyjechałam na standart 3***. Kiedy byłam
          w 5***** to standart był inny (Sultan Sipahi Resort). Polecam także Selvi 3***,
          położony w Alanyi, jakoś 1,5 km od centrum. Byłam zadowolona, cena ok. 2500/ os.
          system all. Dość fajnie było, poza tym plaża Kleopatry, trzeba dojść ok. 10
          minut, ale warto! Dla takiej plaży.

Proszę pytać jak coś! Chętnie odpiszę. Pozdrawiam :)
          • Gość: maniek.j Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 05:18
            No to wykupilem wczasy w hotelu Plaza.
            Będzie jak będzie. Ja mam zamiar dobrze się bawić!!!
            Warunki będą jakie są :) Na pewno nie może być źle, bo w końcu są
            jakieś pozytywne opinie o tym hotelu i nawet jest ich duzo!!! :)
            Najważniejsze jest mieć pozytywne nastawienie.

Mam pytanko. Skoro przy hotelu jest kamienista plaża, to ile jest
            drogi plażą na plaże Kleopatry. Ile czasu zajmuje dojście!

Jak jest z wodą do picia? Bo jedziemy z dziećmi, to wiem że powinno
            sie kupować butelkowaną, a czy przy ALL można wnosić do hotelu
            zakupy kupione na zewnątrz?

Do "jamm1": Jedziesz na wczasy w maju, a ja w czerwcu dokładnie
            wylot z Wrocławia 09 czerwca na 2 tyg. Mam nadzieję, że po powrocie
            odezwiesz się i opiszesz swój pobyt i oczywiście licze na jakieś
            podpowiedzi przydatne dla super wypoczynku ... :)
            • Gość: ania w. Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 26.01.10, 09:39
              położenie względem atrakcji pozahotelowych świetne więc nudzić się nie będziesz.
              Zmierzyłam na mapie googli i najbliższa drogą jest 1850 m,ale idzie się 30 min z
              okładem, z dzicmi to nawet 1 godz. (idzie się częściowo między sklepami więc
              trasa jest utrudniona). Do hotelu można wnosic towry kupinoe na zewnątrz ale
              wiadomo zawsze dyskretnie - nie afiszować się (w plecaku,torbie i tp.) Na
              przeciko Plazy jest sklep - chyba AFRA (już nie pamiętam nazwy) gdzie ceny są na
              półkach - nie trzeba się domyślać za ile kupi się towar. Nie mam pojęcia jak
              jest w Plazie po przyłączeniu basenu tzn czy jest bar na zewnątrz hotelu (czytaj
              na parterze) bo kiedyś był tylko na 5 piętrze i to było uciążliwe. Miłego
              spędzenia wakacji życzę :)
            • Gość: jamm1 Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.01.10, 12:56
              W Alany juz bylem i z tego co pamietam to nie zabardzo da sie plaza
              dojsc do plazy Kleopatry bo po drodze jest polwysep z fortem
              (zreszta ciekawym) ale idac poprostu trzeba go przeciac w najwezszym
              miejscu. Wydaje mi sie ze to bedzie ponizej 1km Trzeba przejsc
              wybrzeze portowe i ten polwysep Tak samo do centrum, wydaje mi sie
              ze jest znacznie blizej niz 1800m, ale moge sie mylic. Poprzednio
              bylem z drugiej strony fortu przy plazy Kleopatry.
              Ta plaza jest najladniejsza ale za lezaki i parasole trzeba placuc
              (wtedy to bylo 7 euro) a w tym hotelu (Plaza) ponoc dla gosci lezaki
              sa gratis nabasenie i plazy.

Tak, ja jede w maju (5.05) z Poznania na 2 tyg. ale tydzien
              objezdzam Anatolie wiec tylko tydzien bede w hotelu i jak wroce to
              oczywiscie podziele informacjami na temat hotelu i okolic.
              • Gość: ania w. Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 26.01.10, 14:33
                plażą to jasne że nie da się przejść (byłoby to bardziej optymistyczne) niestety
                odległość jest ok 2 km i to nie zawsze po prostym (ulica Damlatas prowadZąca na
                zboczu góry jest pierw pod górkę póżniej w dół,a samo przejście przez bazar (ten
                przy porcie) tez ciu pod górkę, ale i tak część gości hotelu Plaza (oczywiście
                tych którzy zorientowali się,że istnieje takie cos jak plaza Kleopatry) dzielnie
                maszeruje w upale
                • Gość: gość -Ania Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.10, 21:39
                  jak możesz jescze zmienić,to zmień na Blue Star. byłam z
                  dzieckiem.polecam.
                  • Gość: maniek.j Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 05:03
                    Do "jamm1": Więc czekam na informacje na temat pobytu. Szczególnie
                    chodzi mi o plaże. Jak wygląda i jeśli będziesz przebywał na plaży
                    Kleopatra jak tam dotarłeś ... :) Uroki pobytu z dziećmi ... :)

Nie będę już zmieniał hotelu. W każdym jest coś super i coś nie
                    tak ... :) Ale dziekuję za informacje.

• Gość: marianna Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: 62.87.236.* 27.01.10, 10:31
      Ja zawsze szukam informacji o hotelu na różnych portalach, wysyłam Ci link z
      informacjami o hotelu Plaza:www.oceniacz.pl/hotel/4745/plaza/opinie
      Według mnie całkiem fajny, znajdziesz tu informacje z pierwszej ręki, od
      turystów którzy tam byli, możesz też zobaczyć, którzy użytkownicy lecą w twoim
      terminie do tego hotelu, nawiązać kontakt itp.
      • Gość: maniek.j Re: HOTEL PLAZA Alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 07:34
        Dziękuję bardzo "marianna" za link.
        Oczywiście przeczytałem masę informacji na różnych oceniaczach itp.
        I tak jak pisałem wcześniej, opinie są różne, a to zależy od gustu i
        upodobań wczasowiczów. Wiesz, różne są charaktery ... :)

A tutaj na forum, szukam opini z roku 2009, bo to już po tym
        remoncie tego hotelu, no i prosiłbym jeszcze o zdjęcia hotelu
        (pokoje, łazienki) i plaży i w ogóle z pobytu.
        Mój adres: maniek.j@poczta.fm

Dziekuję bardzo!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka