Dodaj do ulubionych

hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gorsze ?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 14:51
przeczytałem, ze hotel Joy Bella ma nowego właściciela i to obecnie
TTH Bella, o czym nie informuje Itaka w ofercie. Mam tam wykupione
wczasy - czy ktoś wie, czy ta zmiana oznacza pogorszenie warunków?
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 15:20
      W związku z bankructwem sieci Joy, należącymi do niej hotelamu
      zarządza obecnie TTH (TUI Travel Hotel Management Services), które
      zapewnia, że zmiany własnościowe nie będą miały wpływu na usługi
      • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 15:39
        dziękuje za informacje, a znasz może jakieś bliższe wiadomości na
        ten temat; pytam, bo obawiam się, czy nie zmieni się na gorsze np
        jedzenie itp, z góry dzięki za info.
        • Gość: Wo Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:27
          podbijam, w Itace palą głupa i udają, że hotel to nadal Joy bella
          • Gość: Bolek Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.wejherowo.vectranet.pl 05.05.10, 22:41
            Skąd mamy wiedzieć czy się coś zmieni? Tego nawet nie powiedza ludzie którzy
            teraz wrócą chyba że byli w poprzednich sezonach.
            • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.chello.pl 06.05.10, 10:45
              chodzi o to co powiedzą ogólnie, bo dotychczas opinie były mocno
              pozytywne i pewne rzeczy można porównać na podstawie relacji różnych
              osób
              • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.chello.pl 07.05.10, 22:26
                podbijam
                • Gość: TomTom Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.wejherowo.vectranet.pl 07.05.10, 22:46
                  Ogólne opinie przeczytasz tu
                  www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_TTH+Bella+Hotel+Hotel-ch_hb-hid_31168.html
                  Już na pierwszej stronie jest kilka co najmniej średnich.
                  Jedno jest pewnie lepiej nie będzie.Na pewno w sezonie nikt nie zrobi
                  remontu.Pokoje lepsze nie będą.Jedzenie w Turcji przeważnie jest dobre.
                  Nie ma się co martwić.No bo o co? Nawet gdyby wymienili kelnerów,sprzątaczki i
                  animatorów.Hotel jest sprawdzony.800 recencji na Holidaycheck.Możesz spać
                  spokojnie. Pierwsi turyści w Polski pewnie wrócą w połowie maja.
                  • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.chello.pl 07.05.10, 23:09
                    dzięki Tom Tom za słowa otuchy, mam nadzieję, ze masz rację,ten
                    hotel do tej pory miał dość dobre opinie, zwłaszcza dotyczące ogrodu
                    i plaży z piaszczystym i łagodnym zejściem do morza (co jak na
                    Turcję jest ewenementem), a to przecież nie może się zmienić
                    • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.chello.pl 08.05.10, 17:00
                      podbijam
                      • Gość: Paweł Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 19:55
                        Pooglądja sobie aktualne zdięcia na www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_TTH+Bella+Hotel+Hotel-ch_ub-hid_31168.html ogrodu już prawie niema jednego z basenów też niema więc nie wiem czy hotel utrzyma taki sam poziom co w zeszłym roku
                        • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.chello.pl 10.05.10, 20:13
                          ten poprzedni post miał być śmieszny?
                          • Gość: TomTom Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.wejherowo.vectranet.pl 10.05.10, 20:19
                            Przygotowania do sezonu...w koncu kiedyś trzeba jakiś remont zrobic.
                            • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.chello.pl 10.05.10, 20:23
                              MAm nadzieję Tom Tom, piszą, że TTH to filia TUI więc chyba nie
                              dadzą ciała, w przeciwnym razie ...!
    • Gość: ratio Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.10, 21:15
      Raczej musi się coś zmienić, bo gdyby wszystko grało to Joy by nie upadł. Niestety.
      • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.chello.pl 10.05.10, 22:31
        nawiązując do poprzedniego postu, to może jednak zmieni się na
        lepsze. Tak było w przypadku, kiedy ten hotel nazywając się
        poprzednio Riva Bella zmienił właściciela na sieć Joy, wiec może
        teraz, skoro zarządza tym filia TUI to przynajmniej nie będzie
        gorzej; to oczywiście tylko nadzieja...
        • Gość: ona Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 07:18
          całkowicie zgadzam się z Pawłem, ale mam nadzieję że będzie to udany
          wypoczynek.
          • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 09:50
            nie bardzo widzę, aby z tych najnowszych zdjęć wynikało, że nie ma
            basenu i ogrodu
            • Gość: ONA Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 10:02
              ale chodzi tu o mały basenik ze zjeżdżalniami i raczej o część ogrodu
              • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 10:06
                wie Pani coś bliżej na temat tych zmian, interesuje mnie to bo mam
                wykupione wczasy w tym hotelu?
                • Gość: ONA Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Ona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 13:26
                  również mam wykupione wczasy w tym hotelu, dlatego staram się
                  dowiedzieć jak najwięcej. Tylko skąd zaczerpnąć informacji skoro
                  sama ITAKA nic nie wie :/
                  • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 13:33
                    to wykupiła filia TUI i w Itace mówili mi, że warunki mają być na
                    bank takie same, dodatkowo dowiedziałem się że hotel TTH Nashira,
                    który również był Joy świadczy usługi na tym samym poziomie i mowili
                    mi to w Eximtours, ze turysci już wrócili w maju z niego zadowoleni,
                    więc może będzie ok; niepokoją trochę te zdjęcia na Holidaycheck,
                    ale pochodzą z kwietnia i pocieszam się, ze to może prace remontowe
                    przed sezonem?
    • Gość: Paweł Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 19:00
      Drodzy użytkownicy forum nie miałem na myśli nikogo rozśmieszyć ani przestraszyć!!! Byłem w tym hotelu w tamtym roku i naprawdę było OK!!!ale oglądając otatnio zamieszczone zdięcia to wizerunek hotelu się zmienił tzn znikneło 2/3 ogrodu anfiteatr gdzie odbywały sie animacje i basen ze zjeżdżalniami a jak jest naprawdę to się przekonacie.Podjrzewam że hotel sprzedał część terenu i na tym miejscu powstanie jakiś inny hotel bo po co by wycieli tyle ogrodu? Mimo wszystko życzę udanych wakacji
      • Gość: TomTom Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 19:08
        Ja myślę, że to przygotowania do sezonu.Oczywiście mogę się mylić.
        Takie modernizacje poza sezonem to normalka.W miesiącach letnich nie da się tego
        zrobić.
        Trzeba poczekać na pierwsze opinie na holidaycheck i oceniacz...
        • Gość: Paweł Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 19:21
          Zgadzam się trzeba poczekać na opinie!! Bo tak naprawdę to my teraz nie wiemy jak jest w tym hotelu i możemy sobie pisać i domniemywać bez końca
          • Gość: Wo Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Pawła IP: *.chello.pl 11.05.10, 20:44
            ma prośbę Paweł, napisz, czy na pewno na tych zdjęciach w
            Holidaycheck (mając na uwadze Twoje doświadczenie jak ten teren
            wyglądał w zeszłym sezonie)widać, że ogród jest powycinany i teren
            jest mniejszy oraz, że nie ma amfiteatru - bo jeżeli tak jest, to
            już będe reklamował tą imprezę, jeszcze przed wylotem (02.06.2010r.)
            albowiem oznacza to, że Itaka nie wywiązuje się z umowy świadcząc
            inny rodzaj usług niż jest to w umowie. Wiem, że nie wieszmy jak to
            jest teraz w realu, napisz tylko, czy w tych zdjęciach rozpoznajesz
            opisane przez Ciebie zmiany, czy może to tylko okresowe prace
            remontowe przed sezonem, będę wdzięczny za szybką odpowiedź. W.
            • Gość: Żuk Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 21:25
              Wo i co chciałbyś osiągnąć tą raklamacją?Zmienić hotel czy dostać rabat?
              Czytając Twoje tematy na tym forum mam wrażenie, że plujesz sobie w brodę że
              wybrałeś ten hotel.Zmiana właściciela to chyba za mało żeby Itaka się tym
              zajeła.Ja Cię rozumiem, ale według mnie oleją ten fakt.
              Kilka zdjęć to za mało.Widziałem już takie zdjęcia innych z jesieni i wiosny.Tez
              widać jakieś gruzy itp.Kilka lat temu Joy Nashira był malutkim hotelem z małymi
              basenami.Może Belle też powiększają...
              • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 11:29
                oj dzwoniłem do Itaki i coś mnie próbują zbyć!
            • Gość: Paweł Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 16:37
              Witam
              Oglądając ostatnio zamieszczone zdięcia przez Franka na Holidaycheck to w prównaniu do tamtego roku trochę się zmieniło. 1.Patrząc od strony hotelu w stronę morza to po prawej stronie był anfiteatr 2.po lewej był basen ze zjeżdżalniami 3.na wprost za barem przy basenie był bar przy plaży też go już niema 4.ogród kończył się za białymi budynkami które zostały teraz wybudowane 5.niema altanek w ogrodzie w których można było wypocząć. Pooglądaj sobie uważnie aktualne zdięcia Franka który robił je w kwietniu i porównaj je ze zdięciami z tamtego roku a napewno zuważysz zmiany.A co do reklamacji to może być trudno coś wywalczyć pomimo tego że nie wywiązują się z umowy bo przecież kupiłeś Joy Bella a nie TTH Bella ale mimo wszystko próbuj.Powodzenia i Pozdrawiam
              • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Pawła IP: *.chello.pl 12.05.10, 19:48
                dzięki Paweł, 2 lata temu wyrwałem od nich w ramach reklamacji 750
                zł z sumy za całe wczasy 5900 za niesprawną klimę w hotel;u Presa di
                Finica. Jest to do zrobienia przy w miarę fachowej reklamacji, w
                czym z zawodu się orientuję. Nie chodzi jednak o to by wyrywać kase
                z reklamacji tylko dobrze wypocząć. Już im napisałem i sprawdzają
                podane przeze mnie wątpliwości. JEżeli fakty, na które słusznie
                zwracasz mi uwagę się potwierdzą będę żądał innego hotelu lub sprawa
                znajdzie finał w sądzie. Dzięki za Twoje spostrzezenia, po analizie
                zdjęć z katalogu i tych z Holidaycheck dochodze do wniosku, ze masz
                rację. MAm nadzieję, że może to jakiś remont i przemieszczenie
                atrkcji w hotelu, bo jak go pomniejszyli to zapłaca za to. Dzięki
                raz jeszcze. W.
                • Gość: ona Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do WO IP: 94.254.142.* 12.05.10, 21:16
                  WO chyba będziesz pierwszym który z tamtąd wróci( o ile wyjazd
                  dojdzie do skutku) tak więc mam nadzieję na jakiekolwiek informacje
                  od Ciebie.
                  • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do ONA IP: *.chello.pl 12.05.10, 21:19
                    nie, wyjazdy były z Itaki ju od 28.04.2010r, więc po 2 tygodniach
                    ludzię właśnie będą wracać - chyba, że się załamali i wrócili
                    wcześniej...
                • Gość: Agata Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Pawła IP: *.sileman.net.pl 12.05.10, 21:23
                  Napisz proszę jak dostaniesz informacje w sprawie zmian w hotelu
                  (agatab@op.pl). Priorytetem w wyborze hotelu było dla nas
                  wyposażenie basenu w duże zjeżdżalnie. W propozycji jaką nam
                  przedstawiono hotel Joy Bella takie zjeżdżalnie posiada. Jednak jak
                  wynika ze zdjęć i informacji znalezionych przez zemnie w internecie
                  owe zjeżdżalnie przestały istnieć!!! Wylot do Turcji 16.06.
                  • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Agaty IP: *.chello.pl 12.05.10, 22:15
                    podpowiem numer telefonu do Itaki do faceta zajmującego się
                    kierowaniem działu reklamacji - Paweł Koterbicki tel. 77 - 5412246 -
                    baardzo trudno się dodzwonić, można też do ogólnego działu
                    reklamacji z numerów na strnie Itaki - trzeba dzwonić i pytać o
                    zmianę warunków, tylko działanie w takiej sprawie może coś dać.
                    • Gość: Agata Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do WO IP: *.sileman.net.pl 12.05.10, 22:32
                      Dziekuje za namiary.
                      www.wujek-i-mariolka.com - napisałam do nich gdyz na innym forum
                      proponowali pomoc w znalezieniu aktualnych informacji dotyczacych
                      hotelu. Mam nadzieję, że "moje" zjeżdżalnie wróciły na swoje miejsce.
                      • Gość: Agata Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do WO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.10, 10:32
                        Od Pani Marioli otrzymałam taka oto wiadomość:
                        Witam,
                        Ja niestety nie bylam po zmianie nazwy tego hotelu w nim,
                        takze najlepiej bedzie jak zaciagniecie opini od kogos kto z niego
                        wlasnie wrocil,
                        wiem tylko ze zmiana nazwy hotelu miala zwiazek z podatkami,
                        grupa hoteli JOY byla bardzo zadluzona w Urzedzie Skarbowym,
                        tu sie tak czasami robi,
                        prawdziwy wlasciciel ten sam, moze tylko przepisal na szwagra czy
                        kogos z rodziny :)))
    • Gość: ratio Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.10, 22:59
      W Joy'ach było za pięknie i niestety, jak to w życiu bywa, musiało coś się ...
      zepsuć. Za tę cenę oferowano chyba nieco zbyt wiele i teraz muszą być cięcia,
      niewielkie, ale jednak.
      • Gość: WO Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.chello.pl 13.05.10, 14:08
        dziesiaj mam mieć odpowiedź z Itaki - podobno to sprawdzają.
        • Gość: ona Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: 109.243.223.* 13.05.10, 23:00
          mam nadzieję że napiszą coś bardziej konkretnego oprócz zmiany
          właściciela, bo to już chyba wszyscy wiemy :)
    • Gość: Asia Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.acn.waw.pl 14.05.10, 23:09
      Nie martwcie się. Hotel jest ok. Byłam tam od 30 IV do 9 V z Itaki.
      Pokoje jedynie są mało ciekawe. Na początku mi to przeszkadzało, ale
      przecież nie jechaliśmy tam po to żeby siedzieć w pokoju ;) Pokoje
      były wilgotne, bo dopiero co otworzyli hotel na sezon. Ciekła nam też
      woda z WC, ale szybko naprawiali. Poza tym wszystko było OK. Obsługa
      przemiła. Jeszcze nie spotkałam się nigdzie z tak sympatycznymi
      ludźmi. Bardzo pomocni. Kelnerzy nawet potrafili zabrać mi z ręki
      filiżankę, czy talerz i zanieść do stołu. Codziennie animacje. W
      dzień nie można się nudzić - animatorzy zapewniają dużo rozrywek -
      mini disco dla dzieci, joga, piłka w wodzie, kule, rzutki, strzelanie
      z wiatrówek itp. Basen czyszczony codziennie przez kilka godzin.
      Jedzenie jak wszędzie się nudzi po kilku dniach, ale cały czas jest
      coś do jedzenia. No i mają prawdziwą cole, fantę i sprita :) Ja
      polecam !!
      • Gość: Aa Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Asi IP: *.chello.pl 15.05.10, 02:34
        a było tak, że nie ma już oddzielnego basenu ze zjeżdżalniami bo
        jest zasypany w porównaniu do oferty katalogowej Itaki i zjeżdżalnie
        były w głównym basenie - oraz że teren hotelu w porówaniu do zdjęć w
        katalogu jest mniejszy; jak z plażą i zejściem do morza?
        • Gość: Agata Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do Asi IP: *.sileman.net.pl 15.05.10, 23:41
          Dziękuję, że podzieliłaś sie swoimi spostrzeżeniami. Napisz proszę
          czy do dużego basenu przeniesiono wszystkie trzy zjezdzalnie?
      • Gość: ona Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: 109.243.102.* 15.05.10, 08:51
        Asia czy mogłabyś wrzucic jakieś fotki np. na stronę holidaycheck???
        • Gość: mis Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: 94.254.183.* 16.05.10, 19:01
          W katalogu Itaki 5 gwiazdek i tak kupowaliśmy, a teraz widzę 4 gwiazdki na
          holidaycheck. Czy tak było zawsze czy spadła kategoria?
          • Gość: ona Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - do mis IP: 109.243.144.* 16.05.10, 20:29
            ja rezerwowałam wczasy w styczniu tak więc na holidaycheck były już
            4 i pół gwiazdki.
            • Gość: Agata Re: hotel Joy Bella i TTH Bella IP: *.sileman.net.pl 18.05.10, 15:40

Poniżej wkleiłam odpowiedź z Itaki. Nie wiem sama czy miała mnie ona
              uspokoić czy zaniepokoić? Oceńcie sami.

Witam

Dostaliśmy infomrację od osoby od kierunku, która właśnie wróciła z
              Turcji.

Po zmianie właściciela nie ma zadnych zmian w hotelu.Koło hotelu
              budowana jest droga przez co zmniejszył sie delikatnie ale
              nieznacząco ogród.Hotel dobudowywuje dodatkowa zjeżdzalnię w sumie
              będa 3 zjeżdzalnie dla dorosłych i 2 dla dzieci.Wszystko inne jest
              bez zmian.

Pozdrawiam

• Gość: megan77 TTH Nashira i inne TTH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 17:56
                Wklejam artykuł który mówi o przejęciu Joy Group w Turcji przez TUI.
                Zrobili to głównie dlatego aby ich klienci w sezonie 2010 mogli bez
                problemów spędzić wakacje - więc mam nadzije że wszystko będzie OK :)

www.fvw.com/index.cfm?objectid=E251F91D-C3B1-C604-80774BC1F18EF69C

Ja się wybieram do TTH Nashira, jeśli ktoś był to prosze o info.
                • Gość: WO Joy Bella IP: *.chello.pl 18.05.10, 20:36
                  UWAŻAJCIE właśnie otrzymałem zwrot gotówki za wczasy w tym hotelu na
                  2 czerwca 2010r.po licznych reklamacjach z mojej strony. Z Itaki pan
                  Paweł Koterbicki (bardzo trudno się dodzwonić)przyznał mi rację, że
                  zgodnie ze zdjęciami umieszczonymi w 2010r w kwietniu na stronach
                  Holidaycheck ZASYPANO basen ze zjeżdżalniami, który figuruje w
                  katalogu Itaki w opisie tego hotelu. Zgodnie z tą informacją
                  zjeżdżalnie przeniesiono do basenu głównego a ten basen
                  dotychczasowy ze zjeżdżalniami po prostu ZLIKWODOWANO. Zaproponowano
                  mi w ramach rekompensaty wczasy w tym samym terminie w 5 hotelach 5*
                  m.inn. Joy Pegasus World, ale nie skorzystałem, tylko zabrałem
                  wpłatę. Prawda jest taka, że hotel zlikwidował basen, co jest zmianą
                  warunków umowy po stronie ITAKA!!!
                  • Gość: ona Re: Joy Bella IP: 188.33.7.* 18.05.10, 22:11
                    no to mamy dwie różne wersje: jedna od Agaty, druga od Wo...... Sama
                    przejdę się do Itaki, może będzie i trzecia ;)
                    • Gość: WO Re: Joy Bella IP: *.chello.pl 18.05.10, 22:29
                      moja wersja jest wersją od pana Pawła Koterbickiego - Kierownika
                      Działu Reklamacji, proszę się do niego zwrócić o udzielenie wiążącej
                      odpowiedzi pisemnej (to stanowi dowód dla dochodzenia swoich
                      roszczeń) czy basen ze zjeżdżalniami opisany w katalogu Itaki
                      istnieje, czy został zlikwidowany i czy zmienił sie teren hotelu w
                      porównaniu z katalogowym opisem.
                      • Gość: Agata Re: Joy Bella IP: *.sileman.net.pl 18.05.10, 23:54
                        Wysłałam maila do Pana Koterbickiego. Czekam zatem na odpowiedź.
                        • Gość: WO Re: Joy Bella IP: *.chello.pl 19.05.10, 00:05
                          Ja długo czekałem na odpowiedź od tego Pana, co więcej nie
                          odpowiadał mailem mimo tego, że w rozmowie telefonicznej zapewniał
                          mnie "że właśnie go pisze i wysyła". Dopiero po kilku rozmowach
                          telefonicznych i mailach z informacją, że sprawę skieruję na drogę
                          sądową przyznał, że faktycznie basenu już nie ma i hotel zmienił
                          warunki w porównaniu do tyhc z katalogu (wiążących biuro) proponujac
                          wzamian inne hotele, m. inn. Joy Pegasus World w cenie jaką
                          zapłaciłem za Joy Bella
                          • Gość: ona Re: do-Wo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 09:06
                            Wo a pamietasz jakie inne hotele Tobie zaproponowali w zamian za Joy
                            Bellę?
                          • Gość: Agata Re: Joy Bella IP: *.sileman.net.pl 19.05.10, 15:43
                            Dostałam odpowiedź z Itaki. Wo, czy mogę Cię prosić o nr tel lub
                            adres mailowy do Ciebie bo mam kilka szczegółowych pytań?
                            agatab@op.pl
                            • Gość: ona Re: Joy Bella-do Agata IP: 188.33.139.* 20.05.10, 20:59
                              Agata Ty też reklamujesz wczasy???
                              • Gość: Agata Re: Joy Bella IP: *.sileman.net.pl 20.05.10, 23:00
                                Po interwencji w Itace zaproponowano mi Selge Beach Resort w cenie
                                TTH Bella i zgodziłam się.

• Gość: Kaja Re: Joy Bella IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.10, 18:21
                                  Czy ktoś jeszcze reklamował hotel BELLA, a może ktoś z niego właśnie
                                  wrócił po zmianach ?
                                  • Gość: ona Re: Joy Bella- do Kaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 12:06
                                    dziś idę do biura i jeśli bedzie taka możliwość to zamienię na Albę
                                    Resort. Sam hotel z pewnością gorszy ale wydaje mi się że bedzie
                                    miał więcej atrakcji. Zobacze co mi powiedzą :)
                                    • algadak Re: Joy Bella- do Kaja 27.05.10, 18:25

witam
                                      byliśmy w zeszłym roku było super, nie sądzę żeby coś się zmieniło a już na
                                      pewno nikt nie zlikwidował pięknego ogrodu! to jedna z atrakcji i powód do dumy
                                      tego hotelu.
                                      • Gość: Kaja TTH Bella IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.10, 19:42
                                        algadak napisała:

nie sądzę żeby coś się zmieniło
                                        a już na pewno nikt nie zlikwidował pięknego ogrodu! to jedna z
                                        atrakcji i powód do dumy tego hotelu.

... a jednak się zmieniło, co można zobaczyć na zdjęciach na
                                        checkholiday.
                                        Dzisiaj widziałam w biurze podróży info od ITAKI o zmianach oraz
                                        aktualne zdjęcie basenu, przeniesiono zjeżdżalnie do głównego basenu
                                        ale ogrodu raczej nie odbudują :(
                                    • Gość: Kaja Re: Joy Bella- do Kaja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.10, 19:59
                                      daj znać co załatwiłaś, ja narazie czekam na odpowiedź z biura
                                      • Gość: ona Re: Joy Bella- do Kaja IP: 94.254.157.* 27.05.10, 20:16
                                        teraz czekam na tel od pana z Itaki, ale mówił że nie powinno byc
                                        problemu ze zamianą hotelu, tym bardziej że otrzymałam maila z biura
                                        obsługi klienta o możliwości zamiany w cenie jaka była przy
                                        rezerwacji Joy Belli.
                                        • Gość: ktos Re: Joy Bella- do Kaja IP: 109.243.244.* 27.05.10, 22:19
                                          Basen jeden zlikwidowano to fakt, zieleni mniej. Zauważcie, że wszyscy bazują
                                          na zdjęciach jednego człowieka zamieszczone na holidaycheck z kwietnia. Oby
                                          nie wpaść z deszczu pod rynnę. Prawda jest taka, że nie ma drugiego tak
                                          kameralnego hotelu na Side w ofercie Itaki.
                                          • Gość: ona Re: Joy Bella- IP: 109.243.246.* 30.05.10, 12:49
                                            może to i racja ale ja po dłuższych zastanowieniach cieszę się że
                                            zamieniłam hotel.
                                      • Gość: Kasia Re: Joy Bella- do Kaja IP: *.naramowice.maverick.com.pl 03.06.10, 22:42
                                        Witajcie
                                        po przeczytaniu waszych wypowiedzi bardzo mnie zdenerwowało to co czytałam o
                                        zmianach tym bardziej że wylatuję 18 czerwca Natychmiast wykonałam kilka
                                        telefonów do biura podróży w którym kupowałam wycieczkę (a było to w
                                        styczniu)Personel był zszokowany i nic nie wiedział o owych zmianach tylko tyle
                                        że nastąpiła zmiana właściciela.Na szczęście bardzo miła pani która zresztą
                                        zachwalała przy zakupie ten hotel "stanęła na głowie" i w przeciągu doby
                                        wywiedziała się wszystkiego u Itaki.Po wykopaniu kilku informacji (ma znajomego
                                        turka i poprosiła go o szybkie zbadanie sprawy na miejscu)firma Itaka przesłała
                                        informację,że możemy zrezygnować dają do wyboru natychmiastowy zwrot
                                        pieniędzy,zmianę hotelu na taki który ja chcę a nie oni w zamian
                                        proponują,zmianę daty wylotu lub nawet kierunku przyznali się do tego że część
                                        ogrodu zostało zabrane i zlikwidowano jeden z basenów oraz zjeżdżalnie
                                        przeniesiono do głównego basenu.W moim przypadku wyszło mi to na dobre ponieważ
                                        lecę do hotelu sprawdzonego przez znajomych i dodam że w przeciwnym kierunku bo
                                        Turcja Egejska zmianą jest też dzień wylotu bo z 18 na 19 ale o jeden dzień nie
                                        chodzi.Walczcie o swoje bo to wasze pieniądze i chwile relaksu i odpoczynku a
                                        nie niezadowolenie i stres że miało być tak pięknie a na miejscu okazało się
                                        inaczej.pozdrawiam i trzymam za wszystkich kciuki
                                        • Gość: ona Re: Joy Bella- do Kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 14:48
                                          Kasia masz absolutną racje, ja tez zamieniłam hotel i jestem z tego
                                          zadowolona, to są spore pieniadze jakie płaci sie za wczasy i
                                          dlatego muszą byc udane. pozdrawiam :))
                                          • Gość: beata Re: Joy Bella- do Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 14:18
                                            właśnie dzisiaj wróciłam z TTH Bella i niech żałuje ten kto
                                            zrezygnował z tego hotelu. zmiany sa ale na lepsze. likwidacja
                                            małego basenu niczego nie zmieniła, 80% ludzi wyleguje się na
                                            szerokiej, piaszczystej plaży. powstały prysznice przy plaży,
                                            wyłożono kamieniem dojście do plaży, na codzień widać że starają się
                                            wymieniać po poprzednich właścicielach to co jest zuzyte czy
                                            zniszczone. ogród jest przepiekny, pełen palm i kwiatów i żaden z
                                            nalbliższych hoteli nie moze mu sie równać. zdjecia które pojawiły
                                            się w internecie to fragment obszaru który przylega do hotelu ale do
                                            niego nie należy. obsługa jest przemiła.gdy chwilowo czegoś braknie
                                            wystarczy zasygnalizować.jedzenia i picia do bólu. na plaży też.
                                            jedyne czego brak to animacji po polsku ale myślę że to kwestia
                                            czasu bo Polaków coraz więcej. najgorsze są spekulacje które
                                            doprowadziły do niepotrzebnych dyskusji na temat niesprawdzonych
                                            informacji.
                                            • Gość: paweł Re: Joy Bella- do Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 16:27
                                              byłem w tym hotelu w tamtym roku i powiem tak że prysznice na plaży też były i dojście do plaży było wyłożone kamieniem jedzenia i picia też nie brakowało.Więc jak nie byłaś w tym hotelu wcześniej to się nie wypowiadaj na tym forum bo nie masz żadnego porównania
                                              • Gość: beata Re: Joy Bella- do Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 19:12
                                                z Twojej wypowiedzi nie wynika żebyś był niezadowolony z pobytu w
                                                tym hotelu a moją intencją było tylko uspokojenie jadących tam ludzi
                                                że w tym hotelu jest naprawdę super. i nie pouczaj mnie zebym się
                                                nie wypowiadała na tym forum bo ja dzisiaj z tego hotelu wróciłam i
                                                wiem jak jest a 90% ludzi będących na tym forum nie było tam i
                                                wypowiada się i pyta czy ktoś coś wie na temat tego hotelu.
                                                pozdrawiam
                                                • Gość: waldi Re: Joy Bella- do Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 20:22
                                                  tresicią tego forum jest to czy hotel zmienił się po zmianie właściciela!!Przypominam że hotel nazywał się Joy Bella a nie TTH Bella. Jeszcze dwa tygodnie temu Itaka sprzedawała ten hotel jako Joy Bella nie informując klientów że nastąpiły duże zmiany w infrastrukturze hotelu.Urzytkownik forum Paweł ma w pewnym sensie racje jak ktoś nie był w tym hotelu wcześniej to niewie jak tam było naprawde
                                                  • Gość: beata Re: Joy Bella- do Waldi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 20:27
                                                    nudzą mnie te przegadywanki. chciałam dobrze ale dla Was to nie ma
                                                    znaczenia. a użytkownik pisze się przez "ż" i więcej sie nie
                                                    wypowiadam bo nauczyłam się dzisiaj że lepiej wiedzę zachować dla
                                                    siebie.
                                                  • e25 Re: Joy Bella- do Waldi 12.06.10, 10:42
                                                    Beata,
                                                    Ja bardzo Ci dziękuję za wypowiedź. Jadę do tego hotelu w środę i po
                                                    czytaniu różnych postów byłam dość zaniepokojona. Twoja opinia -
                                                    jako osoby, która widziała jak tam jest na własne oczy - jest dla
                                                    mnie bardzo cenna i przyznam, że mnie uspokoiła.
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Edyta
                                            • Gość: Monika Re: Joy Bella- do Kasia IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.10, 10:09
                                              Cieszy mnie Twoja opinia, ale czy mogłabyś jeszcze napisać o tych
                                              zjeżdżalniach. Chodzi mi o te duże i kręte. I jeśli są faktycznie
                                              przeniesione do dużego basenu, to czy jest w nim wyodrębniona część
                                              dla dzieci (do głębokości 1,10 m). Mam 6-cio letnią córeczkę, która
                                              na nie bardzo liczy:-) Jeśli te warunki nie będą spełnione, muszę
                                              szybko działać. Z góry dziękuję.
                                              • Gość: ona Re: Joy Bella- do Wszystkich !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 14:41
                                                KTO CHCE TEN JEDZIE , KTO NIE CHCE TEN NIE JEDZIE !!! I TYLE...
                                                • Gość: OMFG Re: Joy Bella- do Wszystkich !! IP: 89.191.147.* 14.06.10, 21:00
                                                  Ludziska ... co mam czynić iść i wykłucać sie o swoje czy spokojnie
                                                  pojechać czy ktoś kto wrocił mogłby coś sensownego
                                                  napisać ...............
                                                  • Gość: ona Re: Joy Bella- do OMFG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 07:17
                                                    ależ nie trzeba sie wykłucać, spokojnie można zamienić hotel bez
                                                    problemu :)
                                                  • Gość: SJ Re: Joy Bella- do OMFG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 22:30
                                                    Obserwowałam Wasze rozmowy, powiem szczerze że mam taki sam problem, wczoraj
                                                    dostałam pismo z Itaki z wiadomością iż zmienił się właściciel hotelu i nie ma
                                                    już basenu,jutro wybieram się do biura i sama zobaczę co zaproponują.
                                                  • Gość: Monika Re: Joy Bella- do OMFG IP: *.wroclaw.mm.pl 16.06.10, 20:27
                                                    Ja pojadę i tak:-) Ale jeśli chodzi o zmianę hotelu, to w Side są
                                                    już tylko miejsca w Alara Star (Incekum, 5*). Byłam tam dwa lata
                                                    temu. Zjeżdżalni nie ma, ale cała reszta jest. Jeśli komuś nie
                                                    przeszkadzają cykady (włączają się o 6 - 6:30), niech jedzie.
                                                    Kameralne zatoczki, zejście na plażę przez ogród hotelu Alara West,
                                                    bardzo dobra obsługa. Polecam SPA:-) I pamiętajcie o OFFie,
                                                    koniecznie.
                                                  • e25 Re: Joy Bella- do OMFG 25.06.10, 13:45
                                                    Hej! Właśnie wróciłam z hotelu TTH Bella. Bardzo udane wakacje.
                                                    Co do basenów: jeden został zlikwidowany, nie ma po nim śladu.
                                                    Zjeżdżalnie zostały przeniesione do dużego basenu w miejscu, gdzie
                                                    były schodki i jacuzzi (jacuzzi zatem zostało również wyłączone).
                                                    Szczerze mówiąc, to jak ktoś nie wiedział, że był ten trzeci basen,
                                                    to nie zauważy różnicy. Dla dzieci jest dość obszerny brodzik o
                                                    głębokości 50 cm z dwiema zjeżdżalniami. Duży basen ma 140 cm
                                                    głębokości na całej powierzchni.
                                                    Obsługa miła, jedzenie dobre, pokoje bez zarzutu. Nam trafił się
                                                    piękny widok na morze (bez żadnego proszenia i bakszyszu).
                                                    Animacje były po niemiecku, rosyjsku i angielsku. Jest mini club dla
                                                    dzieci i zacieniony (średni) plac zabaw. Wieczorem mini disco.
                                                    Plaża – leżaki pod zadaszeniem, przyjemny (gorący od słońca piasek)
                                                    i cieplutka woda.
                                                    Zarówno na plaży jak i przy basenie dużo leżaków i materacy.
                                                    Ręczniki plażowe zapewnione przez hotel; można codziennie wymieniać.
                                                    Nie żałuję, że nie zmieniłam hotelu.
                                                  • Gość: AmmiCa Re: Joy Bella- do OMFG IP: *.c153.petrotel.pl 25.06.10, 14:14
                                                    Bardzo mnie ucieszyła Twoja informacja.Mam rezerację w tym hotelu i
                                                    wielką nadzieję,że wszystko będzie ok. Jesteś na bieżąco po
                                                    powrocie, więc proszę, napisz coś więcej na temat, jak się
                                                    poruszać,jakie są barki i restauracje, co tam można otrzymac w
                                                    ramach all. jak dojechać z hotelu do sklepów, czy idąc piechotką
                                                    też można znaleźć jakiś bazerek czy coś w tym stylu.Z góry dziękuję
                                                    i pozdrawiam.
                                                  • Gość: gg Re: Joy Bella- do OMFG IP: *.toya.net.pl 26.06.10, 20:55
                                                    Wróciliśmy dziś.
                                                    Hotel oszczędza na gościach i włącza centralną klimatyzację tylko w trakcie
                                                    wydawania posiłków. Wtedy na stołówce i w pokojach jest strasznie zimno - skutek
                                                    to przeziębienia po przegrzaniu w słońcu. W nocy klimy nie włączają w ogóle
                                                    (nie jest popsuta). Reklamacja telefoniczna złożona do rezydenta nic nie dała.
                                                    Radzę uzyskać z Itaki zapewnienie na piśmie, że klimatyzacja będzie włączana w
                                                    nocy inaczej to walka z wiatrakami..

Reszta ok. Zieleni faktycznie jest tam o połowę mniej niż rok temu,ale to nie
                                                    przeszkadza.

Od wczoraj odbywa się tam świętowanie matury 2010 przez 500 19-latków z austrii
                                                    (będzie to trwało przez całe 2 tygodnie)
                                                    1 scena na plaży z nagłośnieniem koncertowym, druga na basenie, trzecia w
                                                    hotelu. W rozmowie z pracownikami hotelu, przyznają że liczą się z tym, że będą
                                                    zniszczenia. Przez ostatni tydzień hotel był czyszczony niemalże szczoteczkami
                                                    do zębów, uzupełniane fugi, oświetlane drzewa, etc.

Widzieliśmy to na własne oczy - działo się, młodzież szalała.
                                                  • Gość: bb Re: Joy Bella- do gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 21:59
                                                    strasznie jesteś sfrustrowana i za bardzo nie wiadomo czego chcesz.
                                                    jak wyłaczona klima to źle, jak właczona - jeszcze gorzej. mniej
                                                    zieleni niż w tamtym roku? jesteś drugi raz w tak "kiepsko"
                                                    klimatyzowanym hotelu? byłam na początku czerwca w tym hotelu i
                                                    klima działała bez zarzutu.w ciągu dnia w pokoju nie było co prawda
                                                    jak w lodówce, ale z tego to wiem to wszyscy wylegiwali się na plaży
                                                    albo przy basenie, ale klima działa, chyba że nie umiemy posługiwać
                                                    się kartą która włącza klimę............
                                                  • Gość: kk Re: Joy Bella- do OMFG IP: 46.112.11.* 03.07.10, 22:46
                                                    Mija właśnie tydzień imprezki dla Austriaków w Belli. Jeszcze tydzień. Imprezka
                                                    z tej serii to:
                                                    www.youtube.com/watch?v=acyJ1Zttt2M&feature=related
                                                    Chociaż konkretnie w Belli jest M2B (mission to beach).
                                                    Można wpisać w youtube "m2b" :) Fajna zabawa dla dzieciaków, tylko co z hotelu
                                                    zostanie.
                                                  • Gość: tt Re: Joy Bella- do OMFG IP: 217.98.41.* 08.07.10, 16:29
                                                    Ja zrezygnowałam z tego hotelu i zmienilam go. Bylam w hotelu
                                                    sultan of side, ale idąc spory kawałek plażą poszłam zobaczyć bellę.
                                                    Z tego to zobaczyłam to cały kompleks mieści się na znacznie
                                                    mniejszym terenie niż na zdjęciach (chodzi mi o ogród). Porównując
                                                    plażę z tą, którą ja miałam przy swoim hotelu to była
                                                    katastroficzna. Co z tego że na początku piasek jak dalej coś
                                                    skalistego... Myślę, że patrząc -tu podkreślam- zewnętrzny wygląd to
                                                    dobrze zrobiłam zmieniając ten hotel na wyżej wymieniony.
    • Gość: ilmasz Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 19:26
      I jak tam ma się ta Bella po nalocie tej szarańczy;)? Ktoś wrócił od tego czasu?
      • Gość: cootill Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 13:10
        Właśnie wróciłem z TTH Bella i jest wszystko super, plaża zaraz przy
        hotelu, pyszne jedzonko, obsługa - nic do zarzucenia, pokoje
        czyściutkie, jedynie mnóstwo rosjan i niemców, polacy w mniejszości.
        Podsumowując:cudowne miejsce na słodkie lenistwo!A teraz do pracy:
        (
        • koleke30 Re: hotel Joy Bella i TTH Bella - zmiana na gors 02.09.10, 16:15
          Byłem tydzień, wszystko w porządku, tylko klimatyzacja słabo chłodziła. W kółko leciało u la la la,
          fajna piosenka, nie mogę jej nigdzie znależc. Może ktoś pomoże?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka