Gość: ags-1 IP: *.lewandow.net.pl 11.05.10, 14:28 incekum beach- ktos sie wybiera w maju? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Atek Re: incekum beach IP: *.spray.net.pl 11.05.10, 21:26 Tak my 19go maja do Incekum Beach Resort. A Wy do jakiego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ags-1 Re: incekum beach IP: *.lewandow.net.pl 12.05.10, 10:02 My do tego samego ale w innym terminie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: incekum beach IP: 217.116.100.* 14.05.10, 16:31 ja wybieram się 30 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: incekum beach IP: *.toya.net.pl 14.05.10, 16:42 my 23 czerwca... napiszcie jak było ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
martasu33 Re: incekum beach 15.05.10, 15:51 my również 30.06 z warszawy do incekum beach + 4,5 letnia córka, czekam na wieści od tych co wrócą wczesniej, wesołej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atek Re: incekum beach IP: 167.232.240.* 28.05.10, 16:56 My właśnie wróciliśmy. Hotel bardzo fajny - piękna zieleń, fajna plaża, baseny OK, jedzenie OK, obsługa bardzo sympatyczna. Pokoje też w miarę OK, chociaż łazienki malutkie. Jak macie jakieś pytania to bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 28.05.10, 18:27 Witam ,chodzi mi o pokoje rodzinne ze Scana. Ponoć są dwa rodzaje z zabudowanym balkonem lub dwa pokoje połączone drzwiami czy może je widziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atek Re: incekum beach IP: *.opera-mini.net 30.05.10, 12:29 My mielismy pokoj rodzinny typu A. W recepcji w zasadzie nazywaja to connection room. Sa to po prostu dwa standardowe pokoje dwuosobowe z balkonami (a nawet trzyosobowe, bo mielismy tam dwa lozka - jedno malzenskie a drugie jednoosobowe - czyli lacznie spania na 6 osob) i sa one jak najbardziej OK. Co do tych pokojow z zabudowana weranda to widzialam je tylko z zewnatrz, ale faktycznie wyglada to srednio. Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 30.05.10, 14:38 Dzięki bardzo za informację właśnie chodziło mi o typ pokoju A. Napisz jeszcze jaki był widok z okna i co trzeba do pobrania ręczników. Bo ze zdjęć wynika że pobiera się chyba przy ślizgawkach. Może jeszcze czy w okolicy są jakieś sklepy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atek Re: incekum beach IP: *.spray.net.pl 30.05.10, 20:42 Jeżeli chodzi o widok to - mieszkaliśmy w bloku 12 na parterze. Widok był na alejkę, ale średnio uczęszczaną - generalnie niewiele czasu spędzaliśmy na tarasie :))) Zaleta była taka, że było bardzo blisko do restauracji i na basen. Co do ręczników to w recepcji dostaje się karty i można je wymienić na ręczniki właśnie w tym punkcie przy basenie. Sklepów za bardzo nie ma, za wyjątkiem hotelowych i jednego po drugiej stronie ulicy. Do większego centrum Avsalar jest ok. 4-5 km. Można dojechać taxi spod hotelu za 7 Eur albo dolmuszem - bilety po 1 Eur za osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Marek Re: incekum beach IP: 217.153.54.* 11.06.10, 14:00 Jeśli byliście w Incekum Beach w Turcji napiszcie proszę coś o plaży, czy jest kamienista czy piaszczysta(są rózne informacje na forach). Jeśli można to proszę o tel, będę bardzo wdzięczny. (kom:502554146).Wylatujemy z Poznania 25czerwiec 2010r. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa1674 Re: incekum beach 31.05.10, 09:19 Widzę, że już pierwsi wczasowicze wracają z Incekum Beach. Zadałam już to pytanie w innym poście, ale niestety nie otrzymałam odpowiedzi. Bardzo proszę o informację, czy z wózkami w hotelu są jakieś problemy? Czy wózki trzyma się w pokoju czy na korytarzu? Czy pokoje dwuosobowe są w ogóle na tyle duże, że jest gdzie go postawić? Czy w okolicy hotelu (może w samym hotelu) można kupić pampersy? Z góry dziękuję za każdą informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atek Re: incekum beach IP: *.spray.net.pl 31.05.10, 18:31 Z wózkami nie ma problemów pod warunkiem, że są w miarę małe. My mieliśmy spacerówkę Pliko P3 i trzymaliśmy ją w pokoju, ale z dużym wózkiem ciężko byłoby wjechać do pokoju, bo korytarze są dosyć wąskie. Jeżeli chodzi o wielkość pokoju to spokojnie się zmieści. Pampersy - my nie kupowaliśmy, bo mieliśmy z Polski i powiem szczerze, że nie zwróciłam na nie uwagi w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: incekum beach IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 19:12 mam pytanie: podobno ze SH kwaterują w budynku z widokiem na autostradę... wiesz cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 31.05.10, 20:06 Dzięki Atek za info. Jeszcze pytanko jaka jakość wyżywienia i zachowanie personelu hotelu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: incekum beach IP: 217.116.100.* 31.05.10, 21:26 A jak wygląda sprawa wycieczek fakultatywnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atek Re: incekum beach IP: *.spray.net.pl 02.06.10, 22:57 A propos wyżywienia to my nie narzekaliśmy. Każdy może coś dla siebie znaleźć dorośli w restauracji głównej a dzieciaki najczęściej w barze przy basenie - frytki, hamburgery, cieplutka pita i oczywiście gozleme (przygotowywuje je przesympatyczna turczynka). Obsługa bez zarzutu - bardzo miła, w restauracjach czysto, pościel i ręczniki wymieniane. Co do fakultetów to nie korzystaliśmy, bo byliśmy tylko tydzień i z dwójką małych dzieciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atek Re: incekum beach IP: *.spray.net.pl 02.06.10, 22:48 Nic na ten temat nie wiem. Byliśmy też ze SH i mieliśmy pokój w budynku bardzo blisko restauracji i basenu - bez hałasu autostradowego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: incekum beach IP: *.toya.net.pl 03.06.10, 10:04 Atek, dzięki za dobre wieści ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 05.06.10, 15:44 To może jeszcze prę pytań: -czy jest jakiś kanał TV po polsku -czy jest lodówka w pokoju -czy sejf jest płatny -jaka jest głębokość basenu -czy w sklepach hotelowych jest podana cena, czy trzeba się targować Z góry dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atek Re: incekum beach IP: 83.143.43.* 05.06.10, 18:40 > -czy jest jakiś kanał TV po polsku - Tylko Viva Polska > -czy jest lodówka w pokoju - tak jast mini bar > -czy sejf jest płatny - nie > -jaka jest głębokość basenu - głębokość jest zróżnicowana od płyciutkiego zejścia do tak na moje oko 140-150 > -czy w sklepach hotelowych jest podana cena, czy trzeba się targować - oczywiście trzeba się targować :))) > Z góry dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: incekum beach IP: *.toya.net.pl 06.06.10, 13:51 a czy korzystaliscie z wycieczek fakultatywnych? lub może cos słyszałes od innych osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: incekum beach IP: 217.116.100.* 10.06.10, 17:54 a czy ktoś leci 30 czerwca z gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: incekum beach IP: *.as.kn.pl 10.06.10, 22:32 Ja mam pytanie o animacje, czy są i czy fajne, no i czy są w ciągu dnia, czy tylko wieczorami??? W tamtym roku w Tunezji animatorzy nas "rozpieszczali" świetnym programem zarówno dziennym jak i wieczornym, mam nadzieję, ze tutaj też tak będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
martasu33 Re: incekum beach i nocny lot 11.06.10, 16:36 wylot mamy wieczorem, lecimy z córką (5 lat) -czy wasze dzieci łatwo zniosły nocną wyprawę?- to mnie martwi najbardziej -czy długo trwa podróż z lotniska do hotelu? -czy meldunek w hotelu przebiega sprawnie? Odpowiedz Link Zgłoś
martasu33 Re: incekum beach i zabawki dla dzieci 11.06.10, 16:44 -a jak wygląda sprawa zabawek dla dzieci w hotelu, czy można kupić na miejscu rękawki lub koło do pływania, foremki do piasku? jakie są ceny jeśli ktoś pamięta?! Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 16.06.10, 10:34 Mam jeszcze parę pytań do tych co wrócili. -czy na terenie hotelu można wymienić waluty na liry? -czy można w hotelu kupić papierosy i po ile? -czy są problemy z leżakami? Z góry dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 18.06.10, 16:16 Odświeżam temat, może ktoś odpowie na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 22.06.10, 17:10 Podbijam temat ,może jeszcze ktoś wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: incekum beach IP: *.icpnet.pl 30.06.10, 13:53 odnośnie leżaków nie ma problemu duży teren jak nie przy basenie to przy morzu daleko nie jest a więc bez problemu fajny hotel Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 30.06.10, 19:47 A jak z wymianą waluty w hotelu jest taka możliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: incekum beach IP: *.bialystok.vectranet.pl 08.07.10, 07:54 wczoraj wróciłam! z leżakami niestety nie jest łatwo! ludzie wstają 5-6 rano i zajmują leżaczki, po śniadaniu wolnego już nie znajdziesz!!!! nad morzem jest więcej wolnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: incekum beach IP: *.toya.net.pl 08.07.10, 09:16 my wstawalismy 7.30 i jeszcze udawało się je znależć przy basenie... po sniadaniu rzeczywiście już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 08.07.10, 10:22 A jak z wymianą walut w hotelu czy jest taka możliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: incekum beach IP: *.toya.net.pl 08.07.10, 17:27 można wymienić w recepcji ale trzeba uważać, żeby nie oszukali, choc ogólnie hotel OK Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 09.07.10, 16:30 Czy w hotelu można kupić papierosy i czy ręczniki na basenie pobiera się codziennie nowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: incekum beach IP: *.siec.idealan.pl 09.07.10, 21:22 przy zakwaterowaniu każda osoba otrzymuje kartę na ręcznik plazowy, wymiana raz dziennie bezpłatnie za kolejne wymiany opłata(chyba 2euro),papierosy były cen nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 09.07.10, 21:31 Witam martasu33 już wróciłeś? Jak wrażenia było warto ,wypoczełeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: incekum beach IP: *.siec.idealan.pl 10.07.10, 09:46 hotel sam w sobie ok, jesli coś było nie tak to tylko z winy wczasowiczów i to nie tylko polaków: - polacy polakom podmienili dziurawe koło do pływanaia - jakieś buraki siedziały w basenie i paliły papierochy a popiół do kratki odpływowej -jakiejś paniusi rozlała się kawka na stoliczku przy leżaku więc spłukała go sobie w brodziku -ludzie wzajemnie podciągali sobie leżaczki - i wszyscy nagminnie wynosili jedzenie z barów co nie było dozwolone nie zauważyłam żeby obsługa obijała się, starali się jak mogli pomóc: wyrozumiali(kiedy poprosiłam o pozwolenie wyniesienia bułki dziecku do pokoju bo źle się czuło), jeden z turków zainteresował się dlaczego rodzina z dzieckiem tak długo siedzi pod hotelem - podszedł, zapytał,ze swojego telefonu zadzwonił i wyjaśnił nam sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 10.07.10, 20:22 martasu33 dzięki za odpowiedzi. Może jeszcze jakieś własne wskazówki. Co warto a co nie? Pozdrawiam. (wylatuję w piątek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: incekum beach IP: *.bialystok.vectranet.pl 10.07.10, 21:46 na wycieczki fakultatywne z biur lokalnych, my braliśmy z pacho tour, delfinki, side,alanya, wodospady manavgat zdecydowanie na własną rękę dolmuszami, taxi nas okantowało ( może jakbysmy się kłócili wyszłoby innaczej), w side mąż nadział się na turka, który "samozwańczo robił mu za przewodnika" ( coś niby opowiadał i pokazywał na małej drodze kolumnowej, przykazał sobie pstryknąć fotkę, zaśpiewał 2euro,potem próbował zaciagnąć go na jakieś odludzie - w tym momencie mąż mu podziękował za towarzystwo i zdecydowanie pogonił) - warto uważać zawsze i wszędzie, miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: incekum beach IP: *.bialystok.vectranet.pl 10.07.10, 21:52 część polaków narzekała na pokoje w budynku przy drodze: mrówki i hałas, my dostaliśmy pokój z widoczkiem na morze, wysoko - bez wkładania waluty w paszport, kelnerowi 2-3 razy daliśmy zielony pieniążek, pokojówce na koniec również, Odpowiedz Link Zgłoś
jeff1965 Re: incekum beach 14.07.10, 19:06 Mam jeszcze pytanie jak w hotelu z komarami i czy trzeba nosić opaski? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa1674 Re: incekum beach 15.07.10, 12:11 W hotelu nie trzeba nosić opasek, wszyscy goście mają all. Z komarami nie ma problemu, pojawiały się sporadycznie wieczorem jak nie zamknęło się drzwi balkonowych, zresztą klimatyzacja nie działała przy otwartych drzwiach, dlatego nie było z tym problemu. Hotel wywarł na nas pozytywne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: incekum beach IP: *.as.kn.pl 24.07.10, 23:10 A ile trwa dojazd z lotniska do hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa1674 Re: incekum beach 25.07.10, 23:17 Dojazd z lotniska do hotelu trwa niecałe dwie godziny. Mowa była o 1,5 godzinnej podróży, ale już podczas tego pierwszego transferu do hotelu zaliczyliśmy postój, który nie za bardzo wiem, komu miał służyć (mały sklepik z restauracją i stacją paliw). Niestety droga trochę się dłuży, ale jest co oglądać za oknem i to trochę rekompensuje ten długi czas. Odpowiedz Link Zgłoś