Gość: daniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 10:55 Witam Dłuższa relacja jutro, jakieś pytania? pzdr daniel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roann Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe 19.05.10, 11:14 WITAM mam pytań kilkalece 18 czerwca z mezem i maludą niecałe 2 latka do alba resort 1. gdzie mozna kupić pampersy?? ile kosztyją może pan wie??? 2. czy na teranei hotelu lub w poblizu mozna kupić zabawki do wody ??? czy jest plac zabaw i piaskownica??? 3. czy jest jkies menu dla maluchów ?? 4. ile trwał trnasfer z lotniska z antaly do hotelu?? 5. czy starać sie o jakiś pokój , czy są lepsze gorsze pokoje??? 6. interesuje mnie brodzik jaki jest i czy trzeba wczesnie zajmować leżaki o 6 rano czy 7 czy jest duzo leżaków w okół niego ??? 7. jakie dania podaja na plaży i picie ?? PYTAM SIE POD KOTEM WSZYSTKO MOJEGO DZIECKA ( JADE 3 RAZ DO TURCJA A Z MALUDĄ 1 RAZ) DZIEKUJE ZA KAŻDA ODPOWIEDŹ SUGESTIE POZDRAIWAM ANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 12:37 Witam ad1 Na terenie ośrodka jest sklep ze skórami, fryzjer, sklep z ciuchami oraz sklep gdzie można dostać zabawki na plażę, pampersy, gumy do żucia itp. wiadomo, że ceny tam będą wyższe od sklepiku, który mieści się dosłownie 100 metrów od ośrodka, z tego co zauważyłem bez problemu można kupić pampersy różnego rozmiaru w w/w sklepiku. ad2 można praktycznie wszystko: kółka, pistolety wodne, materace jednakże ceny od 4 Euro za najprostsze kółko, dla porównania w Tesco 4 zł. Plac zabaw - wioska smerfów: 3 zjeżdżalnie, 4 huśtawki. Nasza 4 córa odwiedziła miejsce kila razy - bez większej ekscytacji. Większą frajdą była zbieranina różnego ptactwa i nie tylko(mini zoo). Piaskownicy brak, znaczy jest plaża :) super muszelki. ad3 przy wejściu do restauracji jest coś takiego jak kids buffet: frytki, paluszki rybne, kurczaczki, makaron z sosem (radzę spróbować najpierw samemu, bo np kurczak na wczorajszej kolacji był hmm ostry nawet bardzo). Generalnie 2 latek znajdzie sporo fajnych smakołyków z "dorosłego" bufetu. ad4 transfer z lotniska uzależniony jest od ilości hoteli postojowych po drodze. W naszym przypadku przylot o 11.55, jeden przystanek w Belek (chyba), następnie Alba, 90% pasażerów autobusu jechała do Aska Washington w Manavgat. Reasumując lotnisko-hotel 50 minut. ad 5 My mieszkaliśmy w 3 (tuż przy lobby)generalnie polecałbym pokoje w budynku gdzie jest kryty basen. Moim zdaniem najfajniej położony blok: cicho, z dala od basenów głównych, dyskoteki, amfiteatru a blisko do basenu dziecięcego. ad 6 raczej nie, my czasami po śniadaniu (około 9) rezerwowaliśmy leżaki, lecz po południu spokojnie można znaleźć miejsce przy brodziku. Na terenie ośrodka są dwa brodziki, przy dwóch basenach, ilość leżaków wystarczająca. ad 7 Rybka z frytkami, pizza, makaron, hot dog, hamburger, bufet sałatkowy oraz ciasta. Z napoi piwo Tuborg, wina bł i czw, drinki alkoholowe i bezalkoh. Odpowiedz Link Zgłoś
roann Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe 19.05.10, 13:15 bardzo dziekuję za odpowiedź jeszcze jedno czy bez problemu mozna wnosić swoje napoje chodzi mi o wode mineralna potrzebna do picia małej i do gotowania mleka ??? albo czy mozna bez problemu zorganizowac sobie przegotowana wodę ( chce wziąśc termos na noc bo moja je w nocy bardzo lubi jeść ) i takie nie typowe pytanie czy są pomidory rano lub wieczorem lub wędlina jakaś zjadliwa patrze pod kontem malucha ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:38 Bez problemu. Poza tym na terenie restauracji są podgrzewacze do butelek. Rano były zawsze pomidory plus dwie typowe wędliny dla dzieci (szynka z kurcząt i szynka z kurcząt z warzywami). Na kolacje nie było wędlin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiaa Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.chello.pl 19.05.10, 17:08 można spytać jak z plażą i zejściem do morza dla dzieciaków? Są problemy z rezerwacją leżaków na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 17:26 Witam od budynku hotelowego na plażę jest około 300 metrów (dobre zejście dla podróżujących z wózkiem). Rezerwacja - absolutnie nie, mnóstwo leżaków. Podczas naszego pobytu podział był taki Anglicy - basen, Niemcy - basen/plaża, Polacy - plaża/basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 17:43 do Gosii-więc się spotkamy w Albie, w jakim wieku jest Wasza córeczka?nasza ma 2 lata i 3 miesiące. Lecimy z Bydgoszczy 23 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 18:40 23 czerwca lecę z mężem i dwuletnią córcią do Alba Resort, moje pytanie, to takie, czy w razie gdyby przypadł mi pokój w budynku nr 1, gdzie jest najgłośniej, czy istnieje przy zakwaterowaniu możliwość wymioany, -jakie było jedzenie? -jak wygląda sytaucja z internetem? -jak wygląda sytuacja z ręcznikami? -jak spisał się rezydent ITAKI? _jak wygląda plaża Gyd więcej pytań nasunie mi się na myśl będę pytała, to nasz pierwszy wyjazd, stąd te wszystkie pytania aha, odnośnie restauracji, ile razy można do każdej iść i jak to zaklepanie terminu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 19:42 Jeszcze mam pytanie, jaki numer ma budynek, w którym znajduje się kryty basen?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: 212.109.148.* 20.05.10, 08:30 > takie, czy w razie gdyby przypadł mi pokój w budynku nr 1, gdzie jest > najgłośniej, czy istnieje przy zakwaterowaniu możliwość wymioany, Jeżeli hotel nie będzie w pełni obłożony, z wymianą nie powinno być problemu. Na waszym miejscu, kiedy już przybędziecie do hotelu poproście recepcjonistę, czy moglibyście najpierw zobaczyć pokój bez pakowania tam waliz przez boy'a. Najlepsze budynki (moim zdaniem) to nr 4 i 5 (z basenem). > -jakie było jedzenie? ok, ale po tygodniu już tęskniłem za polskim. Dużo sałatek, warzyw, owoców i ciast. > -jak wygląda sytaucja z internetem? w lobby jest chyba bezprzewodowy (wnioskuję po ilości osób z laptopami) > -jak wygląda sytuacja z ręcznikami? absolutnie bez problemów. Plażowy możesz wymieniać codziennie tuz przy amfiteatrze, hotelowe codziennie (o ile pozostawisz je na podłodze) > -jak spisał się rezydent ITAKI? hmmm z panią rezydentką spotkałem się 1 na jej dyżurze. Nie byłem zainteresowany wycieczkami tak więc za dużo się nie wypowiem. Sympatyczna pani. > _jak wygląda plaża piasek, mnóstwo pięknych muszelek. Przy plaży automat z napojami i pani, która robiła tureckie placuszki -mniam. Jeżeli chodzi o restauracje a la carte możesz skorzystać z jednej restauracji na tydzień. Restauracje są dwie włoska i rybna. My skorzystaliśmy z włoskiej - szału nie było: carbonara z pieczarkami i szynką!!! szok !!! Restaurację rezerwuje się w lobby hotelowym, w punkcie Guest Relation od godziny 9. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.chello.pl 20.05.10, 10:05 hej Daniel, dzięki za info o hotelu. Czy wejście do morza też jest piaszczyste, tak że mogą kąpać się maluchy, czy zaraz po wejściu do wody robi się głęboko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: 212.109.148.* 20.05.10, 12:24 Zejście do morza jest piaszczyste, z kąpaniem się maluchów to bym raczej uważał gdyż jest dosyć głęboko już na samym początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 13:55 Już nie mogę doczekać się wyjazdu, mam jeszcze pytanko, jak z kosmetykami(mydło, szampon) czy zabierać, czy są już w wyposażeniu? -kolejne pytanie-o alkohol, drinki, jaka była ich jakość??dobre, czy nie do wypicia? -pytanie mojego męża łakomczucha-czy były kebaby? - czy jechaliście dolmuszem do Side, a jeśli tak czy dolmusz podwozi do centrum? - odnośnie języka, w jakim można się dogadać, ja znam jedynie trochę podstaw angielskiego, czy to wystarczy? -czy były komary, czy warto wziąć jakiś środek na komary? -czy w okolicy hotelu jest dużo miejsc do spacerowania? Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: 212.109.148.* 20.05.10, 14:52 Witam Mydło w łazience ok, płyn do kąpieli/szampon - ok, ale szampon do włosów na drugi raz wziąłbym swój Alkohole: z piw - Tuborg - bardzo OK, inne alkohole stosowane do drinków - OK, miały swoją moc i smak :)(moja żona Kasia uwielbiała drink Alexandria - robią go tylko w lobby). Czystych trunków (wodka, brandy) nie piłem. Wina czerwone - ble, rózowe - ble, białe ok. -Kebabów takich jak są u nie było, czyli bułka, mięso, surówki i sosy :(, było mięso Turkish Kebap na kolację. Ale bardziej przypominało to mięso gulaszowe. -Dolmusz podwiezie was gdzie tylko chcecie :) -Język angielski w formie podstawowej wystarczy, jednak lepiej znać niemiecki. -Komar jeden był, został zneutralizowany przez moja małżonkę w chwili gdy wleciał. Pełen respekt. -O miejsca do spacerowania bym się nie martwił z terenu hotelu można kierować się w stronę promenady (piechotką około 0,5h). Jak nadrobię zaległości w pracy wrzucę fotki z pobytu (może jutro). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmarta Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe 22.05.10, 04:07 Ja wylatuję 2 lipca z Wrocławia :) Już nie mogę się doczekać. Dziękuję za te wszystkie cenne informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.10, 06:36 Daniel-dzięki za wyczerpujące odpowiedzi, nasuwa mi się jeszcze kilka pytań -jak wygląda sytuacja z walutą, jaką najlepiej wziąć? -czy lepiej wziąć kartę płatniczą, czy gotówkę? -jak wygląda sytuacja z dzwonieniem, czy są tam budki telefoniczne i karty do zakupienia? -a jeśli tak jaki jest numer do Polski -czy ORANGE ma zasięg w Turcji, czy muszę iść do operatora i to ustawić? -czy są jakieś karty na ręczniki?A jeśli tak, jak to wygląda? -czy woda w morzu jest ciepła? -oraz czy warto wziąć grubsze rzeczy do ubrania, czy wieczory bywają chłodne? Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danie Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 08:15 > -jak wygląda sytuacja z walutą, jaką najlepiej wziąć? zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem są tureckie liry, wymianę waluty możesz załatwić na lotnisku w jednym z kantorów. Ja miałem dolary i euro (lepsze te drugie). Problem polegał na tym, że kupując cokolwiek sklepikarz nie zawsze ma z czego wydać resztę. My na zakup drobnych pamiątek (chałwy, słodyczy, alkoholu, tureckiej kawy) wysłania kartek pocztowych i s pełnieniu kilku drobnych prośb naszej córy wydaliśmy 100 Euro i 100 dolarów ( 1 tydzień). > -czy lepiej wziąć kartę płatniczą, czy gotówkę? Zawsze trochę gotówki lepiej mieć ze sobą. Stojąc przed wejściem do hotelu, kierujemy się lewą stronę, za około 400 są 2 bankomaty (ING i tureckiego banku) > -jak wygląda sytuacja z dzwonieniem, czy są tam budki telefoniczne i karty do zakupienia? Tak bez problemu, w kilku miejscach oddalonych od hotelu może z 200 metrów. > -czy ORANGE ma zasięg w Turcji, czy muszę iść do operatora i to ustawić? Nie wiem, jestem w plusie, ustawione miałen na Vodafone. > -czy są jakieś karty na ręczniki?A jeśli tak, jak to wygląda? Nie, pani wymienia zużyte ręcznik plażowe na czyste codziennie między 9-11 przy amfiteatrze. Ręczniki hotelowe wymienia pani sprzątaczka wedle twojego życzenia. > -czy woda w morzu jest ciepła? na pewno cieplejsza niż Bałtyk w lipcu, duże fale. > -oraz czy warto wziąć grubsze rzeczy do ubrania, czy wieczory bywają chłodne? między 20-8 rano podczas naszego pobytu było zawsze 21 stopni. Wieczorem większość osób chodziła w krótkich rękawach. Zalecałbym bluzkę czy koszulę. UWAGA: do kolacji zalecany są długie spodnie (dla panów) i mniej plażowy ubiór. Oczywiście nie było to przez wszystkich przestrzegane. > Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi proszę bardzo, zapomniałem dodać, że osoby wybierające się do Alby na pewno będą zadowolone ! Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe 23.05.10, 09:33 Wymienisz wszedzie na miejscu ,ale nie wymieniaj na lotnisku!!! kurs zanizony :( Odpowiedz Link Zgłoś
katpas Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe 22.05.10, 22:44 Wybiera się ktoś do Alba 16.czerwca??? Odpowiedz Link Zgłoś
roann Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe 24.05.10, 13:22 lece 18 czerwca z Poznania z męzem i cóeczka niecałe 2 latka Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe 24.05.10, 22:22 budynek w kt jest kryty basen, to budynek nr 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Alba Resort w Side - do Daniel IP: 94.254.246.* 25.05.10, 10:21 a może jakieś zdjęcia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side - do Daniel IP: 212.109.148.* 25.05.10, 14:19 Witam wrzuciłem kilka zdjęć tutaj: dansel.myphotoalbum.com - wybór zdjęć celowy pozdrawiam daniel Odpowiedz Link Zgłoś
roann Re: Alba Resort w Side - do Daniel 26.05.10, 07:36 Witam ponownie mam jeszcze jedno pytanie dotyczące klimatyzacja jak jest sterowana centralnie czy indywidulanie w pokoju jest to dla mnie ważne ze względu na maludę ???jesli centralnie to na ile ustwaiaja temperaturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side - do Daniel IP: 212.109.148.* 26.05.10, 08:02 Witam w okresie kiedy byłem 12-19.05 klimatyzacja włączana była w godzinach 18.30-20.30 oraz od 22.30-3.00. Temperaturę, moc nawiewu ustawiasz sam w pokoju. pozdrawiam daniel Odpowiedz Link Zgłoś
ogryzek_07 Re: Alba Resort w Side 12.05-19.05 byłem, wróciłe 26.05.10, 21:17 no to sie zbierze calkiem pokazna grupa na druga polowe czerwca w albie;) naprawde bedzie dobrze, my jedziemy drugi raz /ze wzgledu na zadowolenie dziecka/, od rana zawsze cos sie dzieje mini club dziewczyny wychodza z siebie, a to gotowanie a gry a wyscigi a loteria, mlody byl zachwycony wtedy lat 2;) na kolacje jak wspominal daniel stroj spokojniejszy, panowie dlugie spodnie - mile widziane. kwestia tez dawania napiwkow - z tego zyja kelnerzy - wystarczy na dzien 1 dinar i usmiech od ucha do ucha. Dla mlodego kucharz przy plazy specjalne pizze malenkie robil, przy basenie arbuza kroil a na kolacji 2 kelnerow zabawialo go na tyle skutecznie ,ze rodzice mogli zjesc spokojnie kolacje;) to wszystko za 1 dinar;) polecam wrazenia bezcenne ! chetnie odpowiem na pytania na maila - do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Alba Resort w Side - do Daniel IP: 94.254.255.* 26.05.10, 21:36 Dziękuję Daniel za możliwośc obejrzenia zdjęc, są świetne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side - do Daniel IP: 212.109.148.* 27.05.10, 10:04 Aniu dziękuję. Zdjęcia były robione zwykłym aparatem cyfrowym tak więc szału nie ma. pzdr daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Alba Resort w Side - do Daniel IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 11:13 Ja też potwierdzam, że zdjęcia są super,już nie mogę doczekać się 23 czerwca!:) jedynie co mnie stresuje to lot samolotem...:(aha mam jeszcze pytanko, jakie polskie kanały są w TV? Pozdrawiamy wszystkich Albowiczów!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort w Side - do Daniel IP: 212.109.148.* 27.05.10, 11:50 Witam TVP Polonia i TV Biznes pozdrawiam daniel ps lotu się nie obawiaj :) widoki są śliczne. Będąc już na Antalya samolot kieruje się w stronę morza aby wykonać nawrót na lotnisko, zwróćcie wtedy uwagę na wodospad - rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Wycieczki fakultatywne - www.lena-pachotour.pl.tl IP: 78.163.164.* 27.05.10, 12:02 Wycieczki fakultatywne w jazyku polskim Alanya - Side. Goraco pozdrawiam i zapraszam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Wycieczki fakultatywne - www.lena-pachotour.p IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 20:40 Dzięki Daniel za wszystkie cenne wiadomości, mam jeszcze pytanko odnośnie jak wygląda cała procedura po przyjeżdzie do hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Wycieczki fakultatywne - www.lena-pachotour.p IP: 212.109.148.* 28.05.10, 07:54 Witam Po wyładowaniu bagażu z autobusu podjeżdża boy hotelowy i pakuje wasze bagaże na wózek, wy udajecie się do recepcji. Pan/ Pani prosi o wasze paszporty i dokument z biura podróży, jednocześnie wręczając jednej osobie formularz do uzupełnienia (imię, nazwisko, mail, data ślubu etc). Następnie oddaje wam skserowane dokumenty i podaje numer pokoju. Boy prowadzi was do pokoju z bagażami (sugerowany napiwek). We innych postach czytałem, aby napiwek wręczyć również recepcjoniście (co też uczyniłem). _Miły akcent w chwili gdy weszliśmy do hotelu, momentalnie pojawił się kelner z koktajlami owocowymi na przywitanie._ pzdr daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Alba Resort-do Daniel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 12:17 A jak z rozrywkami dla dorosłych?? można sie gdzieś pobawić? potańczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Alba Resort-do Daniel IP: 212.109.148.* 28.05.10, 14:38 Witam My byliśmy z dzieckiem, tak więc za bardzo nie poszaleliśmy :). W hotelu jest dyskoteka (chyba codziennie). Wieczorem po mini disco (rewelacja dla dzieciaków, już zachęcam rodziców aby zakupili dla swoich pociech cd z muzyką) są codzienne atrakcje z tego co pamiętam to wyglądało to tak: Pon - wieczór z kabaretem Wt - muzyka na żywo Sr - musical Grease Czw - magik/ fakir Pt - musical Starlight Express Sb - muzyka na żywo Ndz - nie pamiętam :) pzdr daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Alba Resort-do Daniel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 14:49 Dziękuję, już nie mogę się doczekać wyjazdu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulkan Wczoraj wróciłam z Alba Resort było przewspaniale IP: 212.75.118.* 03.06.10, 13:25 Wczoraj wróciłam z Alba Resort było przewspaniale.... Cudowny hotel i codowne wakacje.... Alba Resort laj laj laj laj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: do Wulkan IP: 94.254.247.* 03.06.10, 14:53 myślę że dobrze by było jakbyś napisała parę słów na temat swojego pobytu w Albie, z pewnością przyda się to wszystkim którzy właśnie się tam wybierają :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alba Re: do Wulkan IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 20:48 Jak w Albie wygląda sytuacja z inetem bezprzewodowym?Co muszę od nich pobrać, żeby w lobby bar działał mi inet? Aha jeszcze jedno pytanko, czy gniazdka są takie jak w Polsce? I ostatnia prośba, ponieważ mój angielski jest kiepski czy mógłby ktoś przetłumaczyć zdanie "Czy mogłabym obejrzeć pokój zanim boy wniesie moje bagaże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: do Wulkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 21:24 Cześć "Could I possibly see the/my/our room before my luggage is carried/ placed/ put?" albo prościej "Is it possible to see my room first?" pzdr daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulkan Re: do Wulkan IP: 212.75.118.* 03.06.10, 22:03 Hej, zapraszam pod mój odzielny watek: forum.gazeta.pl/forum/w,660,112398997,112398997,wrocilam_wczoraj_z_Alba_Resort_bylo_Cudownie.html A co do gniazdek sa normalne takie jak u nas. Internet bezprzewodowy jest, gadalismy rodzina na skype przez telefon. Mielismy tez laptopa, ale w zasadzie go nie uzywalismy, bo szkoda bylo czasu na siedzenie przy laptopie. Jesli masz laptopa z karta sieciowa bezprzewodowa, to sam wykryje siec i dzialasz sobie bez problemu. A co do angielskiego/niemieckiego, to no coz warto znac, tam po polsku sie nie dogadasz, nikt nie potrafi nic po polsku, no moze poza "Jak sie masz?" "czesc" "zabrac?". Oczywiscie byli tez turysci z Polski, ktorzy nic w jezykach obcych nie potrafia powiedziec i tez sobie rade dali .... no ale mieli troszke trudniej i pogadac z animatorami nie mogli ;P Odpowiedz Link Zgłoś