Gość: Aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 07:53 wczoraj przylecialam liniami Saga po 2-tygodniowym urlopie. Na razie powiem, że wypoczęłam i jestem zachwycona, wkrótce szersza relacja. Jak ktoś ma pytania, to proszę pytać:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysiek Re: Pegasos Resort Incekum-wróciłam IP: *.chello.pl 02.09.10, 19:33 Witam Będę w Pegasos Club Incekum czy możesz coś podpowiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Pegasos Resort Incekum-wróciłam 02.09.10, 19:55 hej odnośnie Clubu to za wiele nie powiem, nie byłam tam ani razu. W resorcie odbywa się większosć animacji, goście z całego Pegasosa tam przychodzą. Animacje naprawdę świetne i w dzien dużo zajęć dla młodziezy i dorosłych, o 20.45 mini disco dla dzieci, potem 21.30 show w wykonaniu zespołu animatorów. Plaża szeroka, piaszczysta, morze czyściutkie, cieplutkie. Kawałek na lewo za Clubem właśnie świetne miejsce do nurkowania, mąż z synem i kolegą i jego synem pływali tam do skalistych wysepek, gdzie plywają wielkie żółwie. Jesteśmy bardzo zadowoleni, mamy zamiar jechać tam za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gklaudia Re: Pegasos Resort Incekum-wróciłam IP: *.is.net.pl 03.09.10, 14:57 wrocialam dzisiaj i ok hotel fajny ale napewno nie jest to 5 *, plaza, morze- na to absolutnie nie mozna narzekac, co do animacji to widzialam lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: Pegasos Resort Incekum-wróciłam 04.09.10, 09:49 Super, miło się czyta :) Już nie mogę się doczekać wyjazdu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Pegasos Resort Incekum-wróciłam 04.09.10, 13:24 Jak napisałam powyżej, kilka slów ode mnie na temat pobytu. Wylot z Sagą z wro opóżniony o 2 godziny, sam lot bezproblemowy, lądowanie także. Panie z biura Itaka czekały przy wyjściu z lotniska, od razu kierowały do odpowiedniego autobusu. Droga do hotelu około 2 godzin, z jednym przystankiem na zakupy i toaletę, dosłownie 10 minut przed naszym hotelem. Śmialiśmy się, że szwagier kierowcy był właścicielem sklepu i dlatego tam podjechaliśmy. Zakwaterowanie szybko i sprawnie. Plaża czysta, codziennie sprzątana, leżaki zajmowali nasi faceci z rana, było nas 8 osób, więc woleliśmy sobie zajmować. Po przyjsciu na plażę, pan przyznosił parasole, od czasu do czasu dawaliśmy mu napiwek. Pokoje codziennie sprzątane, u nas sprzątała młoda sympatyczna dziewczyna, bardzo się starała i zawsze zostawiałam jej napiwek. Raz jej nie było, była inna pokojówka i od razu odczuliśmy różnicę. Jedzenie zróżnicowane, w sumie po "rozpoznaniu" potraw każdy z nas miał swoje bardziej i mniej ulubione, nie było wcale bananów, co na początku nas dziwiło. Okazało się, że jest jakiś problem z ich "krzywizną", hehehehe, nie spełniają warunków, ale po drugiej stronie ulicy można było kupić pyszne ichnie banay po 2E za kilogram. Trochę mało owoców, tylko arbuzy, melony, winogrona i jabłka. Pomarańcze krojone na plasterki. Za 2E mozna było się napic swieżo wyciskanego soku. Generalnie wszędzie bary, na plaży tez, aczkolwiek tam obsługiwał bardzo nieszczęśliwy pan. Był też snack bar i tam mój syn najczęściej się "obiadował". Pojechaliśmy do Alanyi "dolmuszem" na zakupy, można kupic ładne skóry. A około 2 km od Resortu na prawo na piechotkę jest małe miasteczko z fajnymi sklepami i można kupic świetne ręczniki z włóknem bambusowym. To info dla tych, którzy chcą poczynić zakupy. I polecam pyszne lody z koziego mleka-jak dla nas rewelka. Dużo atrakcji dla dzieci, dwa razy dziennie lody, aczkolwiek nasze dzieciaki często zajęte były i zapominały o tych lodach. Planujemy przyjazd w przyszłym roku, bo zarówno nam, jak i znajomym bardzo odpowiada i hotel i plaża i bliskość wszystkiego. A i mieliśmy trzy pokoje z widokiem na morze, bez żadnego proszenia na recepcji. Pozdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ewa Re: Pegasos Resort Incekum-wróciłam IP: *.chello.pl 05.09.10, 17:18 A co to za małe miasteczko oddalone o 2 km? Możesz napisać coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś