Gość: mll IP: 89.174.230.* 20.05.10, 09:22 zatrzymywanie się w Egerze nie ma większego sensu. Taniej i przyjemniej zatrzymać się Mezokovesd-Zsory (termy siarczkowe), a eger tylko zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ella Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.38.111.71.internetia.net.pl 20.05.10, 09:43 ja polecam Eger. Nawet w sezonie nie jest zbyt tłoczny a wypoczynek i wino ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
andre47 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 17.03.11, 07:55 ja też polecam Eger i okoliczne atrakcje np dolinę pięknej pani lub egerszalok / piękne termy węgierskie/ Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 20.05.10, 09:54 Można zatrzymać się też w Egerszlók, malusieńkiej miejscowości niedaleko Egeru. Stamtąd jest bliziutko i na kąpielisko i do Egeru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)miki Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 212.244.147.* 20.05.10, 10:33 Eger jest cudny!! W dolinie Pięknej Pani przy karafce wina zatrzymuje się czas. Unosi się zapach gulaszu, w tle gra cygańska muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.messagelabs.net 20.05.10, 10:31 A ja polecam nocleg u przesympatycznego Pana, biegle mowiacego po polsku, z wlasna piwnica z winami, zaraz kolo Doliny Pieknej Pani. Namiar moge przeslac na maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johndunbar Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:35 Wyslij prosze. johndunbar małpa op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.15, 21:40 jestem zainteresowany namiarem pozdrawiam Jan Pawłowicz Odpowiedz Link Zgłoś
melancia Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 20.05.10, 10:36 to ja poproszę o ten namiar i bliższe informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:54 też prosze o namiary :) karola10@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollo Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.pgi.waw.pl 20.05.10, 10:47 ja też poproszę: rollotomassi@wp.pl z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermitg Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 81.219.243.* 20.05.10, 10:53 Jeśli możesz do mi też podeślij.kermitg@wp.pl . Dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollo Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.pgi.waw.pl 20.05.10, 10:56 ja też poproszę: rollotomassiMAŁPAwp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertt Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.05.10, 11:11 Pros\ę o ten namiar i góry dziękuję rewelera@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 195.117.162.* 20.05.10, 12:03 Ja także poproszę o namiar - dinomistrz@o2.pl - Z góry dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hagenti Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 12:06 To i ja poproszę o ten namiar. Dziękuję i pozdrawiam hagenti@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mannalisa1 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 20.05.10, 12:10 proszę również o namiary na tego pana;-) mannalisa1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOP Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.117.c74.petrotel.pl 20.05.10, 12:27 CZY MOGĘ RÓWNIEŻ PROSIĆ O NAMIAR NA TEGO PANA? MÓJ MAIL MAL- KRA5@WP.PL DZIĘKUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.catv.broadband.hu 23.05.12, 08:43 Byc moze rowniez ja moge pomoc ! Zapraszam na wegrydlapolakow.atw.hu/ Odpowiedz Link Zgłoś
mrse Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 20.05.10, 12:36 poproszę mrse@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nadsledczy Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 20.05.10, 12:52 Misio 80! Jestes genialny! Pamietam Wegry gdzies okolo 30 lat temu. Prosze przyslij mi te namiary na adres: zipper@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.soco.com.pl 20.05.10, 12:54 to ja tez poproszę namiary : pigul20@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 91.208.10.* 20.05.10, 13:27 i ja również poproszę o ten namiar na sympatycznego Pana ;) mirakosia@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolekb Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.netia.pl 20.05.10, 14:40 poproszę o namiar na tego pana od noclegów i wina tolekb@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 16:14 prosze o wiecej informacji jawormar@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka852 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 11:46 bardzo proszę o namiar na przedmiotowy nicleg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toxico Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.enion.pl 10.06.10, 12:05 mogę prosić o te namiary na toxico@poczta.onet.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 89.174.236.* 17.06.10, 11:23 bardzo proszę o ten kontakt malgorzata.krzyzak@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa1900 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.chello.pl 30.06.10, 19:22 jeśli możesz to podaj mi ten adres.....noclegi w Egerze.Moj meil : ewa1900@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawels Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.ezbit.pl 01.07.10, 12:52 CZY MOGĘ RÓWNIEŻ PROSIĆ O NAMIAR NA TEGO PANA? MÓJ MAIL pawel.szawan@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.gal.pl 04.07.10, 19:04 my_imagination@interia.pl czekam na maila :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.ostnet.pl 14.07.10, 00:13 Proszę o adres i telefon tego pana bo wybieram się do Egeru w piątek 16 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom-73 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.chello.pl 18.10.10, 12:18 Czy moge jeszcze dostać adres do tego pana. Mój adres to : rom-73@o2.pl. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr-ss Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.xdsl.centertel.pl 05.04.11, 18:17 poproszę o namiar antoni.miechowski@gmail.com dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 80.51.112.* 07.08.11, 08:46 Witam mogę prosić o namiar do pana z Egeru ,chcemy pojechać na wekend . Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didimoss Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 10:57 a to ja bym poprosił o namiar tomciogo@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarekB Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.computerland.pl 19.01.12, 11:12 Bardzo proszę o podanie adresu na mój mail marek.bogdanski@gmail.com 508021701 Bardzo dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakumara Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.84-234-152.customer.lyse.net 10.06.12, 17:39 witam. wybieram się w okolice egeru. chociaż post był dość dawno to jeżeli mógłbym dostać namiary na "pana" byłbym bardzo wdzięczny. mój e-mail: matipa80@gmail.com. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.xdsl.centertel.pl 10.08.12, 12:36 Proszę o namiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszynka Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.pikonet.pl 17.08.12, 20:59 wybieram sie teraz w okolice mezokovesd.jesli mozesz polecic dobra,sprawdzona i niedroga stancje bylo by super,moj adres;rrkirsz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micholek Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.12, 11:05 Poproszę o ten namiar: micholek@interia.pl Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.13, 11:43 To ja bardzo prosze o maila do tego sympatycznego Pana: b.barcik65@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 00:16 Bardzo proszę o namiar na ten nocleg :) Mój adres pasja1@onet.pl Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.centertel.pl 14.06.13, 12:40 Proszę o namiar maritornes@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violino88 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.07.13, 19:14 proszę o kontakt do tego sympatycznego pana na Węgrzech... gdyby coś można się kontaktować przez nr tel. 512111073 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.lublin.mm.pl 14.08.13, 10:05 Witam, Poproszę :) adamas.g@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarekB Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 194.93.124.* 04.04.14, 07:40 Wybieram się rodziną na Węgry Eger na majówkę. Uprzejmie proszę o adres Pana o którym napisał już dawno temu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.07.14, 19:24 Witam Wybieram sie do Eger , czy mogłabym prosić o ten namiar na nocleg? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.212.165.57.krosoft.pl 22.07.14, 16:15 Bardzo prosze o namiar na tego pana mówiącego po polsku Pzdr Grzegorz - gs1@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł B. Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.14, 14:26 Dzień dobry! Mam prośbę czy możesz podesłać ten adres-wybieram się tam 15 sierpnia na 4 dni . Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
kkot80 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 10.04.15, 20:33 ja bym prosiła o te namiary proszę o PW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejpatla Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.07.15, 14:39 wyslij prosze andrzejpatla@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blublus Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 11:39 To ja też poproszę o namiary na kwaterę, jeśli to dużym problemem nie będzie. Mail: blublus ( mapla ) poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 212.244.68.* 20.05.10, 12:30 Ja również przyłączam się do próś o namiar na maila elmelka@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toina Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.internet-solacz.net 20.05.10, 13:01 ja również bardzo proszę o adres tego sympatycznego Pana od noclegu :) toina@wp.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 217.97.137.* 20.05.10, 14:08 Chciałbym również poprosić o adres tego sympatycznego Pana od noclegu :) tomtaylor@op.pl lub kraweiec-tomasz@wp.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomekk Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: 217.97.137.* 20.05.10, 14:11 pomyłka w mailu właściwy to krawiec-tomasz@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winston Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.teta.com.pl 20.05.10, 14:55 Witam, jeżeli nie stanowi problemów, to poproszę o namiary: winston@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 20.05.10, 14:56 Byłem w Egerze i chętnie bym tam wrócił. Urocze miasto, świetny, stary zamek z licznymi imprezamii, knajpki, wino, bogracz, muzyka - bardzo klimatycznie. Też chętnie poproszę namiar na nocleg - sniyg@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrenykatarzyna Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.pool.t-online.hu 15.07.11, 06:45 Zapraszam do Egerszalók 5km od centrum Egeru tu tez sa kapieliska termalne a ja posiadam pensjonat polskojezyczny i wlasna piwnice z winami.Mój adres:panzioanna@gmail.com Serdecznie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepionki=rak Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.05.10, 15:07 ciekawe czy chloruja jak w mszczonowie ,siedzenie w chlorze zabija dobre bakterie w jelitach nie mowiac juz o astmie... Ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
i.gabor jednak lepiej wybierac sie do Egeru 20.05.10, 15:09 Możesz sobie jechać do Mezokovesd, gdzie oprócz basenu i muzeum strojów ludowych nie ma nic:)). Ale ja proponuje jednak poszukać przyjemny i taniutki pensjonat w Egerze (jest i mnóstwo) i poranek spędzić na basenie, po południe na spacerze po mieście i wieczorek na Dolinie przy winku i gulaszu. A nie w siedzieć w zad. w Mezok. A jak pobyt dłuższy, to wycieczka do Szilvasvarad, Miskolctapolca albo nawet na puszcze Hortobagy i do Debrecen. wiem co mówie... Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: jednak lepiej wybierac sie do Egeru 20.05.10, 15:45 i.gabor napisał: > na puszcze Hortobagy i do Debrecen. W Debreczynie to dopiero nic nie ma ;-) Na "pusztę", nie "puszczę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: jednak lepiej wybierac sie do Egeru IP: *.catv.broadband.hu 23.05.12, 09:02 W pewnym sensie zgadzam sie z opiniami ,,nie calkiem na tak,, dotyczacych Mezőkövesd-Zsóry... co prawda jestem w stanie pomoc znalezc dobra kwatere rowniez w tej miejscowosci i daleka jestem od odradzania komukolwiek zatrzymania sie w Zsóry ( dobre kapielisko ! ) ale jest to miejsce dla osob , ktore potrzebuja tylko kapieliska a wieczorem grilla ... Nie ukrywajmy ...poza pluskaniem nie ma tym innych atrakcji . W samym miescie jest bogaty program kulturalny na cale lato ale skupia sie on na promowaniu tradycji ludu Matyó wiec nie wszytkich to ,,rusza,,. Ale nie zapominajmy : woda siarkowa w Zsóry nie ma sobie rownych ! Jej wlasciwisci lecznicze sa bezkonkurencyjne . Takze reasumujac : szukasz miejsca na Wegrzech z dobrym kapieliskiem i chcesz poleniuchowac ? Wybierz Mezőkövesd-Zsóry !wegrydlapolakow.atw.hu/ Zapraszam szczegolnie do mojej uroczej miescinki Cserépfalu ( ok.15 km od Mezőkövesd ) : 26 maja mamy tam Festival Palinki ! Mozliwisc degustacji tego trunku , typowo wegierskich dan z kocilka i wiele innych atrakcji ! Program w Mező.: 16 czerwca bedzie noc muzealna 22 czerwca Festival Matyó ( lud zamieszkujacy Mezo zwany jest ,,maciejami,,) 1 lipca Festiwal kulinarny 3 sierpnia Festival folkloru Matyó 7 lipca Festival Zsóry Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 20.05.10, 15:40 Autor był w Egerze, ale nie wie, gdzie był. Ja w Egerze i okolicach jestem dwa-trzy razy do roku, ale gdzie się kąpię, gdzie jem i *zwłaszcza* gdzie piję, nie powiem :-) Dolina Pięknej Kobiety jest dla bardzo niewprawnych turystów, cholernie droga i wybór win jest tam słaby (nie liczy się ilość, ale jakość). Egerszalok było moją ulubioną miejscowością *zanim* zaczęto tam budowę tego cholernego hotelu i centrum. To było urocze, małe kąpielisko, z najlepszą wodą na całych Węgrzech. Strasznie żałuję, że deweloperzy tak to miejsce zniszczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
i.gabor Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 20.05.10, 16:53 Mam to samo zdanie na temat Egerszalók. Zresztą podobnie jak z basenem w samym Egerze - według samych mieszkańców przed przebudową było lepiej (i dużo taniej), tyle że mniej atrakji wodnych. Proponuję basen w Bogacs - super woda, powietrze i lepsze ceny. Co do Doliny, turysta zagraniczna na pewno trafi tam na drogi syf, ale jak ktos zna już niektórych właścicieli piwnic, to się napije za dobrą cene i dobre wino. A na wynos, najlepiej kupić np. w Ostoros, Novaj czy Egerszolat od drobnych winiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 20.05.10, 18:57 i.gabor napisał: > A na wynos, najlepiej kupić np. w Ostoros, > Novaj czy Egerszolat od drobnych winiarzy. Ech, Novaj... Lokalni zaprowadzili nas tam do pewnego winiarza - z drogi nie było widać, że ma piwnicę, była rzecz jasna wkopana w zbocze (raczej wyryta w zboczu), ale była zasłonięta garażem. Facet miał znakomity Olaszrizling, kupiliśmy dużo, ale cośmy się najpierw napróbowali :-) Winiarz tak się rozochocił, że kazał żonie zamknąc piwnicę z sobą i z nami w środku, mało brakowało, a byśmy tam zostali. Osoba wyznaczona na kierowcę tak cierpiała, że była bliska załamania się, a wtedy musielibyśmy zostać do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
wienek Sárospatak ?? 21.05.10, 19:30 no to misio80 nadostawał maili :D ciekawe czy komuś odpisał ?? a ja mam pytanko, czy był ktoś może w Sárospatak, lub okolicach ? proszę o info. ? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Sárospatak ?? 07.06.10, 00:16 Byłem tam przedwczoraj... ładny zamek, warto zwiedzić. Na baseny nie zaglądałem. Jest jednakowoż jeden problem - dokoła powódź. Od strony Miszkolca dojechać można jedynie trójką przez Encz i Mad. Od strony Satoraljaujhuely da sie dojechać ale... od Rzeszowa do Barwinka są poważne problemy. Całkiem nie warto jechać przez Tarnów bo droga z Pilzna do Jasła się zapadła i jest nieprzejezdna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sárospatak ?? IP: *.chello.pl 07.06.10, 16:15 simon_r napisz coś więcej jak wygląda sytuacja powodziowa na Węgrzech. Wybieramy się w lipcu, ale jak pomyślę, że jest tam podobnie jak u nas, to zastanawiam się czy coś z tego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Sárospatak ?? 08.06.10, 14:52 sytuacja powodziowa zmienia się bardzo dynamicznie, więc pisanie teraz o tym co było ma się nijak do tego co może być w lipcu... na przykład w sobotę jechaliśmy sobie z Tokaja do Miszkolca i rano była zamknięta droga 37 za miejscowością Hemadkak i trzeba było jechać objazdem na południe. Wieczorem jak wracaliśmy to 37ka była zamknięta już w obie strony i nie dało się już z Hamadkak pojechać ani na Miszkolc ani na Szerenc więc jedyna droga do Tokaju jaka nam została to była droga na północ w góry.. trzeba było się przez Onga wydostać na drogę nr3 a następnie przejechać znów przez rzekę w Encz i dalej na Mad przez górki. Jadąc już górami było widać jak woda zalała całą dolinę od Miszkolca do Koszyc. No ale co będzie w lipcu??.. któż to wie. Z pewnością nasi drogowcy nie zdążą do tego czasu naprawić drogi z Rzeszowa do Barwinka, która zsunęła się ze zbocza za Duklą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga98 Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 14:40 Eger - polecam! Chętnie tam wracam, Egerszalok - super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.chello.pl 08.06.10, 15:23 simon_r Ja wiem, że trudno coś w tej chwili powiedzieć jak będzie w lipcu, ale wybieramy się na camping i jeśli w tej chwili dana miejscowość jest kompletnie zalana, to nie wyobrażam sobie jechać tam za np. 3 tygodnie i spokojnie leżeć na trawce, która została "przepłukana" wodą powodziową. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 09.06.10, 10:32 Ano jak tak to mogę tylko powiedzieć, że kemping w Tokaju, ten za mostem, zalany nie został :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.toya.net.pl 25.10.10, 13:15 Czy ktoś dostał namiary na nocleg w Egerze u SYMPATYCZNEGO PANA mówiącego po polsku ? A może ktoś ma inny namiar na sprawdzone noclegi . Proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.pool.t-online.hu 24.02.11, 16:50 Zgadzam sie od kilku lat mieszkam na Wegrzech w Egerszalók 5km od Egeru. W naszej miejscowosci równiez sa 3 kapieliska termalne czynne równiez noca. Posiadam w Egerszalók pensjonat polskojezyczny Anna .Serdecznie zapraszam. Kontakt 0036-30-349-26-26 w j,polskim lub petrenykatarzyna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrenykatarzyna Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.pool.t-online.hu 18.04.11, 19:27 Witam! Posiadam pensjonat polskojezyczny w Egerszalók 5km od Egeru i wlasna piwniczke gdzie prowadzimy degustacje wina w jezyku polskim.Wszystkim zaintaresowanym podaje mój adres : panzioanna@gmail.com Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.dsl.pool.telekom.hu 06.05.11, 19:20 W okolicy Egera jest też miejscowosc Bogacs. Tam sa tez tanie noclegi, kapielisko termalne (teraz bedzie odnowione, remonty trwaja do 30 czerwca), piwnice winne (w niektórych spiewaja nawet "Sto lat, sto lat") i mnostwo programów kulinarnych.... Polecam nasz nocleg: Domek Gościnny Ametrin, prosze odwiedzic nasza strone internetowa (polskie tlumaczenie): www.ametrinbogacs.eoldal.hu/cikkek/o-naszym-domku.html Bardzo chetnie odpowiadam na wszystkie pytania, i co do okolicy, i co do programów... Odpowiedz Link Zgłoś
tomolesrow Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 13.06.11, 12:22 Mam pytanie do tych , którzy wrócili z okolic Egeru - wybieram się w czwartek do Bogacsa i czy ten remont basenu w Bogacsu i Mezokoves już się skończył i czy można się tam w ogóle wykąpać? Do tego czy w Egerze jest czynny ten zamek dla dzieci, bo w zeszłym roku we wrześniu już był wyłączony , a to dla małych dzieciaków największa atrakcja? Prosiłbym o odpowiedzi. Do tego jeśli ktoś by mógł polecić jakieś inne baseny w poblizu Bogacsa - znam Miskolc, Eger i Bogacs, do tego wybieram się w tym roku do Egerszalok i Mezokoves - czy czegoś nie pominąłem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tom.basiak Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice 26.06.11, 22:33 witam bede podrózował pociągiem z Budapesztu, czy mozecie polecić mi Eger , na 2 dni - degustacja wina, basen termalny? czy do Eger mozna bezposrednio dojechac pociagiem? I czy mozna bez trudu znaleźć kwatere na 1 lub 2 noce? jakie są mniej więcej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 14:00 Mam pytanie odnośnie remontu basenów w Mezokovesd. Wybieramy się tam 23 lipca. Czy jeszcze trwa remont i które baseny są jeszcze nieczynne? Bardzo proszę o odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 17:40 ja bylam w Bogacs na poczatku czerwca jest remont sa 3 baseny otwarte alw w tym jeden dla dzieci wejscie tanio podobno w lipcu ma byc wszystko otwarte ale z wegrami ciezko sie po angielsku dogadac. w mezokovesd jeszcze remontuja ale wiekszosc niby juz otwarta. Kto jeszcze nie byl polecam Demjen. fajne baseny 4 zjezdzalnie niedaleko od egeru. bylam w egerszalok ale szalu nie ma a docyc drogo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 21:17 asia wiesz może czy w Demjen jest kemping? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 11:41 lepiej w bogacs w mezokovesd nie ma co robic wieczorami a w bogacs sa winnice i tance :) polecam strone www.wegry-dla-polakow.tvn.hu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.rubicom.hu 17.01.12, 00:16 Eger jest piekny ale ma to swoja cene !!! W Bogacs remont kapieliska zostal zakonczony pod koniec lipca 2011 , czekam na zielony , wiosenny wystroj , zamieszcze aktualne zdjecia kapieliska na swojej stronie wegry-dla-polakow.tvn.hu/ . Moim zdaniem najsensowniejsza jest kwaterka w Bogacs ( mile kapielisko i nastrojowe piwniczki ) i codzienny wypad na inne kapielisko w okolicy : Eger , Egerszalók , Demjén , Mezőkövesd , Miskolc-Tapolca , Tiszaújváras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.dsl.pool.telekom.hu 11.03.12, 16:28 Do Egeru warto jest pojechać na jednodniową wycieczkę. A kwatery można zamówić w Mezőkövesd, którego kąpielisko termalne posiada więcej atrakcji zarówno dla młodszych, jak i starszych. Na stronie www.noclegi-pokoje.atw.hu znajdziecie Państwo informacje na temat noclegów w domkach letniskowych przy basenach w Mezőkövesd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona1971 Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.12, 15:17 Odwiedziliśmy Eger w listopadzie ubiegłego roku . Fantastyczne miasteczko . Trafiła się nam przepiękna słoneczna pogoda . Włóczyliśmy się zwiedzając i fotografując . W międzyczasie odpoczywając i posilając się w restauracyjnych ogródkach i cukierniach . Wieczorem kolacja i winko w zagłębiu winnic . Byliśmy tam 3 dni i nie starczyło nam czasu aby zajrzeć na basen . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfikk Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 17:07 Generalnie Eger jest ślicznym miastem które warto odwiedzić..... Piwniczki, starówka piękna sprawa... Jeśli ktoś liczy na termalne baseny to raczej do dodatek niż cel sam w sobie..... W razie pytań chętnie podpowiem poniżej linki do fotorelacji z wyprawy wrzesień 2011 : www.mercedes-slask.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=36:wgry-eger-budapeszt-20110915-18&Itemid=76 www.youtube.com/watch?v=opYDcCH_gZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.dsl.pool.telekom.hu 19.03.12, 06:18 W okolicy Egera jest też miejscowosc Bogacs. Tam sa tez tanie noclegi, kapielisko termalne (basen teraz został odnowiony), piwnice winne (w niektórych spiewaja nawet "Sto lat, sto lat") i mnostwo programów kulinarnych.... Polecam nasz nocleg: Domek Gościnny Ametrin, prosze odwiedzic nasza strone internetowa (tez w jezyku polskim): www.ametrinbogacs.5mp.eu Bardzo chetnie odpowiadam na wszystkie pytania, i co do okolicy, i co do programów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 10:12 najlepiej zatrzymac sie w Bogacs bo w mezokovesd nie ma co robic wieczormi a w Bogacs sa winnice i graja kapele :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Weekend na Węgrzech. Eger i okolice IP: *.catv.broadband.hu 23.05.12, 09:06 A warto tez wspomniec o cenach .... Bogács jest odrobine tansze niz Mezőkövesd !Sa wciaz kwatery za 2500 Ft /osoba dorosla/doba i to o dobrym standardzie . W Zsórach czasami za ta cene masz prysznic na podworku z woda ogrzewana energia sloneczna !!!! Ale jak juz wspomnialam w innym watku : ze wzgledu na dobre kapielisko warto tam sie zatrzymac ! wegrydlapolakow.atw.hu/ Odpowiedz Link Zgłoś