Gość: Iwo IP: *.sileman.net.pl 24.09.10, 10:13 Witam! W przyszłym roku planuje wybrać sie właśnie do tego hotelu. Czy ktoś może podzielic się swoimi wrażeniami z tego hotelu? Dziekuje za informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwo Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.sileman.net.pl 27.09.10, 10:20 Podbijam wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.sileman.net.pl 01.10.10, 10:22 Ponownie podbijam wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.sileman.net.pl 21.10.10, 08:56 Czy nikt nie był w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotepiachy.pl Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? 23.10.10, 12:09 Polecam Sealight 5* z ultra all w Kusadasi, rewelacja, przepyszne jedzonko, wspaniałe widoki, mało Polaków, fajne miasteczko i życie nocne w nim. Na wycieczki polecam Efez orza rejsik statkiem na grecka wyspę Samos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grodzik1974 Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.gdynia.mm.pl 29.10.10, 20:56 witam też się tam wybieram. Dokładnie 15 czerwca z Gdańska. Bedzie fajnie. Takie pewnie słabe 5 gwiazdek , bez fajerwerków ale ważne jest pozytywne nastawienie. Jadę do Turcji 7 raz i wiem ,że dla malkontentów, którym wszystko przeszkadza nie będa to wakacje zycia. Dla "normalnych"będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.xdsl.centertel.pl 31.10.10, 09:46 Ja też na początku wybrałam Adakule, ale później wybrałam inny. Jeśli mogę zapytać ... to ile płacisz za Adakule? Pozdrawiam Emi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zara Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.docsis.tczew.net.pl 19.01.11, 23:15 Ja jade 9 raz do Turcji;)lotów z Gdanska nie ma ,do Bodrum,pewnie lecicie z Wawy.My lecimy do tegoz hotelu 28.06 pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_net Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? 21.02.11, 14:58 też lecę do adakule 21.06 z poznania bo niestety z katowic nie było miejsc :) ale udało nam się z ceną płacimy równe 3500 za 2 tyg :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemasso Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.play-internet.pl 18.06.11, 00:51 Też jadę z żoną 21.06 z Poznania. Jak wrócę to napiszę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.aster.pl 05.08.11, 23:27 Wróciliśmy 2.08. Piszcie, jeśli chcecie o coś zapytać. Jeśli o mnie chodzi jestem zadowolona, pokój z pięknym widokiem(malutki), ale dość długo słychać animacje z plaży, dla osób liczących na ciszę, proponuję pokoje raczej z widokiem na ląd. Dużo animacji....na szczęście nad basenem, więc spokojnie można ich uniknąć:))Bardzo dużo osób mówiących po rosyjsku (nie wiem czy Rosjanie- ja też mówię),ale bez chamstwa i wywyższania się. Polaków niewielu...Obsługa miła, uczynna, nie nachalna, bakszysz to całkiem co innego niż w Egipcie. Plaża...nie ma co się oszukiwać- białego piasku nie ma, ale są pomosty, usytuowane nas morzem - jak dla mnie wystarczające. Leżaki, materace za free, nie było z nimi problemu. Jedzenie, mój mąż nie był szczęśliwy- mało mięsa, ja szczęśliwa- sery, oliwki, warzywa, trochę owoców, różnego rodzaju placki, typowe dla Turcji, mnóstwo słodyczy...Tour operator - GTI -trochę słabo zaczęli, bo w drodze z Bodrum do Kusadasi zatrzymaliśmy się na przerwę, aby wydać trochę euro (w sumie każdy chciał już jechać do hotelu). Potem było jak zwykle - mimo oporów wewnętrznych pojechałam z nimi do Efezu, choć na indywidualnej wycieczce pewnie z 15 euro zostałoby w kieszeni:( Lunch i wizyta w fabryce złota- nie dla mnie. Ale muszę pochwalić rezydentkę - Pani Kasia starała się jak mogła i po prostu wykonywała swoją pracę. Efez - miasto ruin, ale ludzie z wyobraźnią będą zadowoleni. Przelot - Onur air - posiłek płatny, lot do Bodrum trochę niespokojny, nerwowe lądowanie, powrót super!! Samoloty bez zastrzeżeń. Generalnie - Kusadasi to typowo turystyczne miasteczko, wszędzie chcą Ci coś sprzedać, a jak chcesz kupić to po prostu trzeba się targować - po angielsku, rosyjsku, na migi...portfel, który kosztuje 60 euro, kupisz za 15- 10, skórzany plecak za 60 litów (ok 120 zł), kupuję za 40 i pewnie i tak przepłacam, ale mam satysfakcję bo strasznie mi na nim zależało:) Rozmowa ze sprzedawcami jest bezcenna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotepiachy.pl Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? 31.10.10, 16:35 Adakule na 15 czerwca kosztuje 2536 zł/7 dni i 3633 zł/14 dni, dużo opinii od naszych turystów nie otrzymacie, poniewaz dla nas ten kierunek i ta miejscowość dostępna jest od tego roku i niewiele osób tam poprostu jeszcze było. Ja byłam w czerwcu i w hotelu w którym byłam byliśmy jedynymi Polakami. Powiem jedno - miejsce świetne i na pewno będzie się Wam podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anusia Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 17:00 Ja tez sie tam wybieram pod koniec sierpnia to maja byc wakacje moich marzen i wiem ze beda Odpowiedz Link Zgłoś
nina.t Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? 18.06.11, 11:03 nie byłam, ale na zdjęciach wygląda fajnie. Minus - dość daleko do plaży, ale widać, że ma pomost i zejścia z pomostu do wody. Za to do Aquaparku stamtąd bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizia777 Re: Hotel Adakule w Kusadasi - czy ktoś był? IP: *.cdma.centertel.pl 22.06.11, 00:13 Hotel nie należy do nowych, jakbym miała go oceniać to na 3,5 gwiazdki, nie dla leniwych,bo trzeba się nagimnastykować na schodach, są windy,ale tłok przy nich niesamowity, obsługa taka sobie, jedzenie w miarę,okolica za to piękna, polecam wycieczkę do Efezu od hotelu jakies 22 km;) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_net Re: 05.07.11, 21:32 Właśnie wróciłam z Adakule... hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek max na 3 :) Jest ładnie polożony, trzeba dużo sie nachodzić i w ofercie GTI jest bardzo zakoloryzowane.. nie ma balkonów, wiec nie ma gdzie wysuszyć ręcznika.. pomijam że są pokoje dosłownie w piwnicy... windy czesto się zacinają.. za mało leżaków co do ilości gości w fotelu... obsluga miła i pomocna.. jedzenie ok.. dla każdego się coś znajdzie.. plaża jest mała a w zasadzie jej nie ma i nie wierzcie w to co pisza w ofercie nie ma tam żwirku tylko sa kamienie.. bez butów do wody nie polecam wchodzić do morza.. jeśli ktoś chce mogę wysłać kilka zdjęc... pokoje sa w miare czyste.. lazienki sa maleńkie... i najgorszy minus klimatyzacja.. ktorej praktycznie nie ma.. gdyby nie to że noce są chłodne i dało sie otworzyć okna to byśmy opumierali... co do GTI to jest to biuro pomyłka... rezydentka miła i uczynna natomiast nie bylo jej podczas transferu na lotnisko i z lotniska.. wiec pokoje na wlasna reke trzeba załatwiać i polecam od reki reagować jeśli coś nie pasuje bo później róznie bywa... z lotniska do hotelu jedzie sie nie całe 3 h... sejf płatny... internetu nie ma w pokojach jak jest podane w ofercie.. można sie połączyć tylko w lobby :) jak ktos chce moge podac hasło :) odemnie to Tyle... jak coś chcecie wiedzziec to pytajcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziczek86 Re: IP: *.chorzow.um.gov.pl 06.07.11, 07:47 Lenko jeśli jest taka możliwość to poproszę parę zdjęć na maila (kasa.fm@wp.pl), z góry wielkie dzięki. Jadę ze znajomymi we wrześniu i te podane przez Ciebie 3* troszkę mnie przeraziły :) To kto czekał na Was na lotnisku? Kierowca autobusu? I gdzie trzeba na niego czekać? Wyjść na zewnątrz czy czekać w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_net Re: 06.07.11, 13:38 Ok. Wyślę kilka zdjęć pod koniec tygodnia :) Owszem na lotnisku czekała na nas rezydentka ale nie wsiadła do autokaru tylko zostawiła nas z kolegą z biura Peninsula z którym współpracuje GTI. Mnie nie przeszkadzalo osobiście że zostawiła nas z kimś innym anglojęzycznym, ale byli ludzie którzy byli pierwszy raz w Turcji i nie znali języka na tyle żeby się dogadać na recepcji o pokój..polacy zawsze wywalani sa na najgorsze pokoje. Często wyjeżdżam i jeszcze z czymś takim się nie spotkałam, uważam ze to jest już zaniedbanie z biura.. i nigdy więcej nie polece z GTI, to był 1 i ostatni raz. A i nie ma nikogo kto zawozi bagaż do pokoju.. trzeba samemu szukać pokoju i targać za sobą walizkę... ;] a jeszcze dodam taką ciekawostke że w dniu naszego wyjazdu pękła rura jakaś na basenie i 1/4 wody wyciekła :) A jeśli chodzi o lotnisko to radze ważyć walizki w domu i nie przecholować z kupowaniem pamiątek bo przywiązują dużą uwagę do nadbagażu :) Dla pływających polecam rejs statkiem.. :) Są 3 postoje w zatokach gdzie można skakać ze statku i kąpać sie w pięknej wodzie.. bo przy hotelu niestety jest syff!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziczek86 Re: IP: *.chorzow.um.gov.pl 06.07.11, 14:33 Powiedz mi proszę czy w takim razie jest możliwość załatwienia sobie lepszego pokoju za pomocą 10 euro w paszporcie. Acha na forach piszą o jakimś aquaparku w okolicy czy może byłaś tam, jeśli tak to jak tam jest i gdzie on poza tym się znajduje? I czy polecasz wycieczkę do Efezu? Jeszcze jedno :) czy da się dojść pieszo do centrum Kusadasi, tak w formie spacerku? Dz :) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_net Re: 06.07.11, 23:27 Myślę, że jeśli będzie wolny lepszy pokój (z widokiem na morze) to da się go załatwić bez 10 Euro w paszporcie. Ogólnie pokoje 2 osobowe są malutkie i jeśli będziecie chcieli go zmienić dlatego ze jest mały to marna szansa ze dostaniecie większy, zwiedziłam troche pokoi i większe są dla 3,4 osoób :) ja miałam pokój 123 i osobiście jestem z niego zadowolona :) pokoje 101 do 120 są w piwnicy praktycznie :] Aquaparki są dwa jest adaland i aqua fantasy... polecam adaland, jest ciekawszy i ma lepsze atrakcje, natomiast aquafantasy jest przy hotelu wiec jest dużo gości hotelowych i jest przepelniony. Wycieczka kosztuje około 20 dolców z tego co pamiętam.. ale w lokalnych biurach da się taniej załatwić i nie ma w tym żadnych posiłków i napoi trzeba kupić wszystko tam bo wnoszenie jest zabronione ale można próbować bo czasami udaje sie wnieść jakies kanapki czy butelke wody :) wyjazd z hotelu jest około 9 rano i powrót o 17 :) W Efezie nie bylam, ale z tego co mówili polacy jak z niej wrócili to nic ciekawego i za malo czasu na zwiedzanie. Opłaca się wynająć auto i samemu jechać.. to jest około 20 kilku kilometrów i można się podłączyć pod polską wycieczkę :) Polecam Pamukale :) warto zobaczyć, super widoki i kąpiel w błocie odmladza o 10 lat :D Da sie w formie spaceru aczkolwiek jest to długi spacer. Hotel jest na wzniesieniu. Trzeba zejść na dół po krętej drodze. Mija się jakieś 2 lub 3 hotele. Jakieś 30 minut drogi od hotelu jest też zrobiona na powietrzu siłownia gdzie wieczorem zawsze wychodzą ludzie i ćwiczą :) Jak się zejdzie na sam dół jest kilka kawiarenek i mały market Migros.. a do miasta (części głównej z bazarkiem portem itp. )jest jeszcze kawałek.. Taksówką w 7 osób za 12 lirów jechaliśmy ponad 15 minut.. dodam jeszcze ze od 7 lub 6 rano do 23 jeździ dolmusz o numerze 1,za 2,5 lira od osoby, mówi się shooping center i zawozi prosto do centum :) aby wrócić trzeba znaleść w przeciwną stronę znak z literką D i czekać na jedynke :) powiedzieć adakule i jesteśmy w hotelu :) Dolmusz kursuje co chwile co 2 do 5 minut. Dodam jeszcze ze najlepiej jest wybrać się do miasta okolo godziny 16-30 , jest chłodno i nie ma dużo ludzi. Od 19 robi się tłok i jest jak w typowym kurortowym mieście, duszno, parno i nie ma przestrzeni :D sugeruje też wymienić troche pieniędzy i płacić w lirach bo oni tak sobie przekręcaja ze po targowaniu i tak wychodzi na ich :) Co do miasta polecam mały markecik sok się nazywa.. jest między uliczkami. Jest naprawde tani, 2,5 Litra koli 1,49 TL czyli na nasze to jest jakieś 3 zlote. Odpowiedz Link Zgłoś