Dodaj do ulubionych

Hotel LYRA RESORT

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 21:17
Są informacje o tym hotelu, ale ostatnie z maja 2010. Wybieram się w sierpniu i bardzo proszę o informacje osób, które były w lipcu lub sierpniu (największe obłożenie) o kilka informacji, przede wszystkim:
1. Jak wygląda ilość parasoli i leżaków przy basenach i na plaży. Czy zawsze znajdzie się coś wolnego, czy też trzeba "polować" od rana.
2. W TUI nie ma podziału na pokoje od strony morza i od ogrodu. jakie są szanse, by dostać od strny morza?
3. Czy są kolejki do posiłkó, barów itp?
4. Bardzo dziękuję za wszelkie inne informacje i podpowiedzi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • travelmax Re: Hotel LYRA RESORT 07.01.11, 14:56
      Nie byłem w tym hotelu ale też brałem go pod uwagę. Z tych informacji co udało mi się zebrać:
      w tym roku ma sporą cenę, ludzi w sezonie jest sporo, teren duży trochę taki moloch.
      Możesz sprawdzić aska washington jest obok bardziej kameralny, powinien mieć lepszą cenę i wyższy standard. Jak za te pieniądze to bardziej polecam THH Pegasos World w Incekum.
      • Gość: ZUZOJO Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 16:14
        Dziękuję, choć nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie. Polecany przez Ciebie hotel ma wszędzie (holidaycheck, wakacje, oceniacz) zdecydowanie niższe oceny od Lyry.
        Przy okazji jeszcze jedno pytanie - jak rozległy jest teren hotelu? Np. jaka jest odległość od plaży do aquaparku? Może jednak ktoś tu trafi, kto zna ten hotel!?
        • travelmax Re: Hotel LYRA RESORT 07.01.11, 22:10
          z plaży do aquaparku w linii prostej jest 230m w okolicy jest jeszcze bardzo polecany Palm Garden.
          • Gość: ZUZOJO Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 18:37
            Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cieszy szczególnie, że od plaży do aquaparku tylko ok. 250 m., bo to właściwie 2 skrajne punkty całego obiektu. Hotel Palm Garden jest rzeczywiście wyżej oceniany przez "HC", ale już przez "Wakacje" i "Oceniacza" - niżej, poza tym cena jego zdecydowanie wyższa od Lyra Resort. Przy mym wyborze decydowała cena oraz dużo większy obszar Palm Garden, który kwateruje w bungalowach i można trafić fatalnie.
            Mam nadzieję, że ktoś da jeszcze więcej informacji i opinii o interesującym mnie hotelu.
            • Gość: carpediem30 Re: Hotel LYRA RESORT IP: 94.75.112.* 09.01.11, 20:42
              My też wybraliśmy ten hotel. Lecimy z TUI od 10 sierpnia 2 tyg 2+2 (dzieci 8 i 4 lata).
              Pierwszy raz w Turcji, ufam że będzie suuper!!!
              • Gość: ZUZOJO Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 21:55
                Miniemy się zatem na lotnisku, bo ja 10. wracam. Szkoda, bo dzieci w zbliżonym wieku, a ja w Turcji bodajże szósty raz. Pozdrawiam.
                • Gość: k Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.umed.lodz.pl 10.01.11, 18:23
                  a my lecimy 13.07. Także opiszę po powrocie co i jak ;)
                  • Gość: ZUZOJO Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 20:34
                    Na tydzień czy na dwa. Jeśli na tydzień zdążę zapoznać się z opiniami i wrażeniami.
                    • Gość: k Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.astral.lodz.pl 11.01.11, 16:43
                      na 2 tyg, wracamy 27.07
                      Hotel fajny, polecony przez zaprzyjaźnioną pracownicę Tui- od 5 lat doradza i zawsze jest ok. U nas zadecydowały zjeżdżalnie, bliskość plaży i podobno super kuchnia. zobaczymy jak będzie na miejscu. Udało nam się "załapać"na opłatę za dziecko 150 zł, zamiast początkowej 1199.
                      • Gość: agnieszka Re: Hotel LYRA RESORT IP: 145.248.195.* 18.01.11, 10:15
                        My lecimy 3 sierpnia na 2 tygodnie z córką 8 lat, więc pewnie się spotkamy i nasze dzieci też.
                        W sezonie w Turcji będziemy po raz pierwszy i najbardziej mnie przeraża wizja upałów i wilgotności - czy da się wytrzymać w Turcji w sierpniu ? I jak to zrobić ?
                • Gość: olcia Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.skierniewice.vectranet.pl 13.04.11, 12:42
                  a w jakich hotech bylas z dziecmi w Turcji?ktore najwyzej oceniasz?
                • Gość: Asia Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 19:40
                  Ja też wracam 10.08, a wyjeżdżam 27.07. z Katowic
        • Gość: hania Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 18:52
          hotel jest pieknie położony- duży ogród, hamaki... i nie ma co się przejmować odleglościami z plazy do zjeżdzalni...cala przyjemność przejść się te 300m..... bardzo miła obsługa, jedzenie przepyszne...pokoje codziennie sprzątane, pościel w razie potrzeby wymieniana
          byliśmy w maju 2- 11. 2011- temp. niby 21- 23st. ale odczuwalne wyższe. Dużo polskich rodzin z dziećmi takze wielka frajda...
          parasole - lezaki przy basenie często zajmowane od ranka ale wystarczająca ilość.... kolejki na kolacjach - a i owszem były ale wszystko sprawnie szło...
          polecam gorąco-
    • czwarty.jezdziec.apokalipsy Re: Hotel LYRA RESORT 24.03.11, 22:09
      W informacjach o hotelu jest pokazany komplet zjeżdżalni wodnych.
      Czy to jest własność hotelu, czy ten "aquapark"?

• Gość: Waldek Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 12:28
        Byłem w Lyra dwa lata temu.Ten aqapark jest hotelowy.Jest przy nim spora ilość leżaków,jest snack bar,specjalne miejsce dla bobasów z zadaszeniem,w sumie można się w nim wyszaleć.Jest po drugiej stronie hotelu.
        • Gość: EWA Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 14:44
          Witam my lecimy do Lyra Resort 9,05,2011 na 7 dni
          sama szukam informacji o hotelu czy warto tam leciec ?
          lecimy w 5osob doroslych i dwojka -4latkow

czy m ktos ochote powiedziec cos wecej na temt tego hotelu ?
          • Gość: Waldek Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 08:46
            www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Lyra+Resort+Hotel-hid_93240.html
            Tutaj masz opinie i fotki o tym hotelu.Urlop spędzony w tym hotelu to naprawdę przyjemność.
            • Gość: ewa Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 15:25
              dzieki to juz wlasnie widzialam, myslałam ze moze ktos jeszcze cos powie? :) a ty tam tez byles?
              • Gość: Waldek Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 23:50
                Tak , spędzaliśmy dwa tyg.w tym hotelu.Jest naprawdę świetnym miejscem na urlop.Byliśmy w nim w sierpniu dwa lata temu z Tui.
                • Gość: ewa Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 14:20
                  dzieki super
                  ma nadzieje ze nasz tyg pobyt rowniez bedzie udany:) za 2,5 tyg sie przekonamy
                  • Gość: gość Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.astral.lodz.pl 23.04.11, 06:13
                    my dopiero w lipcu jedziemy, ale to fajny hotel, polecony przez znajomą z biura tui. Doradza od dawna, zawsze trafnie, więc się nie martwimy. Napisz proszę po powrocie jak Twoje spostrzeżenia i udanego wypoczynku.
                    • Gość: ewa Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.05.11, 17:07
                      ok postaram sie :) juz za 6 dni wylot mam nadzieje ze bedzie fajnie :)
                      • Gość: ewa Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 12:24
                        Wrocilam z wakacji bardzo fany hotel godny polecenia :) bylo super kazde polecam az zal bylo wyjezdzac
                        • Gość: KRYTYCZNY Re: Hotel LYRA RESORT IP: 193.110.99.* 16.06.11, 15:30
                          by dodać łyżkę dziękciu do beczki miodu napiszę o minusach czerwcowego pobytu:
                          zła i nudna animacja, słabe śniadania, głośna muzyka która przeszkadza nocą, utrudniony dojazd na większe zakupy "odzieżowe".
                          Jeżeli chodzi o standard to 5 gwiazdek jest oceną przesadzoną choć obsługa bardzo się stara.
                          Szcególnie irytujący jest niski poziom teamu animacyjnego i wymyślanych przez team atrakcji.
                          Problemy z leżakiem i parasolem, ale to nie wina hotelu tylko niemiecko-języcznych gości / rezerwują lezaki w 3 miejscach : nad morzem, basenem i przy zjeżdżalniach/.
                          Moim zdaniem Polacy są traktowani trochę "po macoszemu" choć jak zauważyłem było nas sporo i nie żałowaliśmy na napiwki. Nie warto korzystać z kolacji tematycznych - strata czasu.
                          Plusami hotelu są:
                          dobre kolacje, urozmaicone MENU/poza śniadaniami/, naprawdę miła obsługa, przestronne pokoje, atrakcyjne położenie hotelu , sprawne działanie LOBBY BARU, dbałość o czystość.

• Gość: becia Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 12:45
                            jedno pytanko jak najszybciej i taniej dostać się z tego hotelu do Side czy jeżdża autobusy czy pozostaje opcja Taxi;
                            • Gość: frafa Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:07
                              Do Side można jechać dolmuszem ,ale z przesiadką w Manawgacie koszt 3, 5 TL lub 2 euro za przejazd osoby jednym dolmuszem . Taksówkę można negocjować ale w tę i z powrotem 40 euro to minimum.
                              • Gość: becia Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 15:53
                                a czy da się np dojść do jakigoś hotelu z którego dolomuszem można dojechac bezpośrednio do Side...w tamtym roku byliśmy w Side z Itaki w Pegasos i z pod hotelu co chwilę jeżdziły busy lub dolomusze do Side to był fajne,a z Lyra na to wychodzi ,że tylko przez Manavgat.
                        • Gość: nika Re: Hotel LYRA RESORT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 21:00
                          Mam pytanko czy w maju i na początku czerwca są w hotelu animacje i pełna dostepność wycieczek fakultatywnych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka