kubusieczek551 08.02.11, 18:24 czy ktoś ostatnio leciał tymi liniami i czy Itaka ma z nimi umowę? Proszę o odpowiedź i czy podają catering podczas lotu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voyager747 Re: Enter Air 08.02.11, 18:28 ja leciałem, ale z Wezyrem i nie do Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ilon29 Re: Enter Air 09.02.11, 10:55 Mam pytanie a skąd wiecie jakimi liniami polecicie?? No chyba że wykupiliście indywidualnie sam lot to wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Enter Air 09.02.11, 12:07 jak to skąd, przecież w biurze podają wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cog79 Re: Enter Air IP: *.182.22.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 12:12 sporo biur ma w katalogach loty z Enter Air - m.in. TUI wiadomo, ze loty sa laczone z kilku biur. co do linii to sa to jakies pozostalosci po Centralwings. sam szukalem opinii w necie na ich temat - to sa raczej srednie. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Enter Air 09.02.11, 12:29 linia jak linia, ma parę 737, normalna raczej, bez rewelacji, ale też nie tragiczna. Jak wracaliśmy z Rodos to było ponad godzinę opóźnienia, nie przyleciał z Polski na czas. www.enterair.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Enter Air 09.02.11, 14:15 lecialam ta linia w zeszlym roku do egiptu, super obsluga, lot bardzo przyjemny, bez spoznienia, jak dla mnie bez zastrzezen Jezeli chodzi o catering, to zalezy od biura, my lecielismy z TUI to dostalismy specjalne "bony na zywność" (hehehe) i tym jakby zaplacilismy na pokladzie, sun fun tez dawal takie vouchery, jak ktos nie mial od biura to poprostu placil za catering. Na pewno nie bylo tak, ze odgornie wszyscy dostawali jedzenie w ramach biletu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Enter Air IP: *.play-internet.pl 09.02.11, 14:24 My lecimy z Wezyra i powiedzieli nam że Wezyr ma podpisaną umowę z Enter Air, mamy godzinę wylotu itd. Ten sam hotel był również z Itaki, ale jeszcze nie wiedzieli co i jak jeżeli chodzi o przelot. Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Enter Air 09.02.11, 14:28 wezyr ma posilek w cenie biletu :) tez lecimy z wezyrem :) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Enter Air 09.02.11, 17:34 my też chyba mieliśmy jakieś jedzenie, Wezyr miał to opisane na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusieczek551 Re: Enter Air 09.02.11, 15:50 Dzięki trochę mi to pomogło:D Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaadw Re: Enter Air IP: *.static.korbank.pl 09.02.11, 20:02 A mi powiedzieli że lot z Wezyrem 29.07 Wrocław nie ma cateringu? pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Enter Air IP: *.minolta.pl 11.02.11, 15:40 Czytam to i nie wiem czy smiac sie czy plakac...catering jest najwazniejszy na urlopie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaadw Re: Enter Air IP: *.static.korbank.pl 13.02.11, 22:29 Dla mnie osobiście tam nie jest ważny, ale niektorzy z nas jadą z dziećmi i w tym momencie jest to bardzo istotne przy planowaniu podróży...W tym wypadku trzeba też bedzie jakość znieść pytania szczegółowe o to jaki to jest catering, albo po prostu nie czytać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quba Re: Enter Air IP: *.szczecin.mm.pl 13.02.11, 22:32 A moze tak po odprawie kupic kanakeczke i piciu??przeciez mozna spokojnie tak zrobic :) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Enter Air 14.02.11, 00:11 u nas na Okęciu Ice tea 0.5 l kosztuje 6 pln w sklepiku po odprawie, woda i cola podobnie. W samolocie ceny też są słone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręce opadają Re: Enter Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:02 no i co z tego, jeśli nie ma cateringu, to nic nie zrobisz żeby był. Kup sobie coś do jedzenia na lotnisku, nie zbankurutujesz....kazdy struga "Wielkie Państwo", wczasy w 5ciu gwaizdkach, przywożą walizy prezentów dla całej rodziny żeby wszyscy wiedzieli gdzie byli, a tu żalują parę złotych na kanapke czy soczek dla dziecka ...zenada Poza tym do Turcji nie leci się kilkunastu godzin, naróbcie sobie kromek ze smalcem i zjedzcie przed odprawą, zaoszczedzicie pare złotych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quba Re: Enter Air IP: *.szczecin.mm.pl 14.02.11, 19:35 Tak własnie, widze ze nie jestem sam w swoich pogladach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny32 Re: Enter Air IP: 89.72.29.* 15.02.11, 10:02 Leciałem z tymi liniami z Turcji w sierpniu. W porównaniu do linii tureckich takich jak SKY airlines czy freebird to kiepsko wypadają - rozklekotany samolot, widać że stary (w sky są same nowe, freebirdem raz leciałem i też lepszy był). Catering oczywiście jest, ale płatny (w enterze) - sky airlines dają kanapkę i napojów bezalkoholowych bez limitu za darmo. Widzę że nie do każdego dociera, że biura podróży nie mają stałych umów z liniami lotniczymi i często korzystają z usług kilku linii jednocześnie. Czasem nas informują z jakich, czasem nie. Tak samo jest z liniami - wożą pasażerów kilku biur w jednym samolocie. Poza tym drodzy rodacy, to że nie można wnosić napojów do samolotu (a woda 0,5litra na okęciu niecałe 4zł chyba kosztuje w baltonie-jak stać was na wakacje to na wodę chyba też!!!) nie znaczy wcale, że nie można wnosić kanapek, owoców czy innych potraw niepłynnych i spokojnie sobie je tam konsumować... Poza tym Egipt czy Turcja to nie ameryka i nie leci się tam 10h. --------------------------------------- Po co szukać problemów tam gdzie ich nie ma??? Odpowiedz Link Zgłoś