Gość: pingwin IP: *.internetia.net.pl 23.02.11, 18:01 zmieniajom hotele z powodu braku miejsc dot 1 06 2011 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
travelmax Re: wezyr odmiawa rezerwacji 23.02.11, 18:46 Żeby to nie był ostatni podryg, wypchną co mają i się zwiną. Niemożliwe ale wielce prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.aster.pl 23.02.11, 18:46 mam pytanie odnośnie zmiany miejsca - dostaliście od biura jakąś wiadomośc z propozycją zamiany, czy w takim wypadku można odstąpic od umowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiterS Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 18:51 Coś się święci...mi też pracownica biura podróży parę dni temu odradzała Wezyr i nie chciała zdradzić powodu. Co ciekawe rok temu w tym samym biurze koniecznie chcieli mi wcisnąć na siłę coś z oferty Wezyra mimo, że wstępnie upatrzyłem sobie hotele z Itaki i Eximu.W końcu zarezerwowałem w Itace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.internetia.net.pl 23.02.11, 19:14 Tutaj jest wątek o Wezyrze :( Nie ma co ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaadw Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.korbank.pl 23.02.11, 21:19 A można prosić o info jakie to hotele zmieniają i gdzie? A także o skalę zjawiska -jednej osobie, czy jest potwierdzona informacja, że wielu. Zanim zacznę panikować, wieszczyć i suszyć głowę agentce wolałabym konkrety:-) W mojej rezerwacji dostałam info w zeszłym tygodniu od wezyra o zmianie oferty w samym hotelu (dotyczyło likwidacji lunaparku z zamianą na jakieś wycieczki), zatem jeszcze istnieją, jak się takimi informacjami dzielą z turystą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 07:28 tak samo proszę o więcej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka9 Re: wezyr odmiawa rezerwacji 24.02.11, 08:51 u mnie przy rezerwacji nie potwierdzili od razu i po tygodniu dostałam telefon że w tym hotelu co chciałam nie ma miejsc. I rzeczywiście od momentu mojej rezerwacji na ich stronie w tym hotelu brak miejsc. Okazało sie że dla mnie tez juz był brak. Ale chyba nie będziemy juz panikowali???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta nadal kiepsko IP: *.internetia.net.pl 24.02.11, 11:22 Niestety agentka we Wrocławiu odmówiła mi rezerwacji hotelu w Side od 8 lipca. Próbowała przez stronę internetową i nie można rezerwować :((( Zostawiłam telefon i poczekam na jakąś informację. Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: nadal kiepsko 24.02.11, 11:44 wg mnie panikujecie, bo: 1. jak latam od 10 lat, to rozne biura zmienialy mi hotele, najwiecej TRIADA i jakos zyja i maja sie dobrze 2. system wezyra nie dziala, bo jakis miesiac temu wprowadzili sobie nowy i maja z nim mega problemy 3. wezyr bazuje na Turcji, a Turcja to hit w tym roku, wiec raczej nie wydaje mi sie zeby mialo im sie na upadek 4. sama wykupilam wakacje na czerwiec w wezyrze... tez mielismy niezle jaja przy rezerwacji, bo co 5 minut inna cena, i nie mozna bylo zmienic dat urodzenia dzieci, ale po tygodniu udalo sie zalatwic :)) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
travelmax Re: nadal kiepsko 24.02.11, 13:04 Pocieszaj się dalej. Ale ci co mają zamiar wykupić wczasy mają dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: nadal kiepsko 24.02.11, 14:23 ja sie nie pocieszam, tylko pisze jak jest, jakby od zmian hoteli zalezal upadek biur podrozy, to z moich doswiadczen na rynku juz nie powinno byc: alfy star, triady i itaki, wiec uwazam to za bzdure patrzac w ten sposob to proponuje wogole niekupowac wakacji, bo kazde biuro moze upasc i zawsze masz ryzyko ze starcisz. piszesz: "pocieszaj sie dalej", to prosze obal moje powyzsze argumenty i napisz cos racjonalnego, a nie tylko banały co maja powiedziec klienci Oasis, sun fun, alfy, bee free gdzie biura w 90% byly oparte na Tunezji i Egipcie...tam to dopiero jest problem wezyr zawsze opieral oferte na turcji i nie uwazam, zeby jego istnienie na rynku bylo zagrozone, chociaz wydarzyc moze sie wszystko, temu nie zaprzeczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia k Re: nadal kiepsko IP: *.xdsl.centertel.pl 24.02.11, 14:56 Zgadzam się całkowicie z moją przedmówczynią. Wezyr to sprawdzone biuro, podane argumenty przez Panią mają pokrycie w 100 % z rzeczywistością. Ja również "wylatuję" z Wezyrem w czerwcu do Turcji :) Wylot 4.06.11 z Poznania, hotel Camyuva Beach k/Kemer, rodzina 2+2, może ktoś jeszcze tam się wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: nadal kiepsko 24.02.11, 15:29 kurcze... ja lece 04.06 z POZNANIA! ale inny hotel :( Holiday Park, lecimy 2+2 i 2+inf, zawsze mozemy usiasc kolo siebie, dzieciaki beda mialy zajecie w samolocie :) Tylko pytanie czy taka grupę ogarniemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia k Re: nadal kiepsko IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.11, 09:25 Ogarniemy, będzie b.wesoło :) Moje dzieci 5 lat dziewczynka i 1,5 roku chłopiec :) do zobaczenia na terminalu :) Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: nadal kiepsko 25.02.11, 11:15 ee no to rewelacja :) my mamy 2, 3 i 5 lat dzieciaczki :) bedzie wesolo :) jakby co trzymamy miesjce w samolocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nadal kiepsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 12:25 nie wiem zcy nigdy nie lataliście - miejsc w samolocie nie zajmuje się dowolnie tylko dostaje się przydzielone przy odprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nadal kiepsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 12:27 przepraszam za przestawienie liter Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: nadal kiepsko 25.02.11, 12:48 rewelacja, super ze nam powiedziale (las), bo bysmy gdanyły do samolotu zeby zajac miejsca, a tak to wiemy, ze sa numerowane i kazdy ma przydzielone. życie nam uratowalas(les). Wiesz dotychczas przez ostatnie 10 lat jezdziłam rowerem na wakacje do turcji, wiec nie wiem jak to jest w samolocie... Boze..... nie wiem czy smiac sie czy plakac Ps. z tym trzymaniem miejsc to byla "PRZENOSNIA", jakby ktos jeszcze mial watpliwosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netta Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 12:40 Dzwoniłam przed chwilą na infolinię wakacji.pl , usłyszałam o Wezyrze same superlatywy mówią, że nic niepokojącego się nie dzieje, sama mam mieszane uczucia bo muszę wpłacić zaliczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: 87.205.1.* 25.02.11, 09:37 a co mają powiedzieć w wakacjach.pl- im zależny na sprzedaniu oferty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSnake Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 11:49 Nie widzę problemu.Dla tych którzy jeszcze nie wpłacili zaliczki jest masa innych hoteli.Akurat Wezyr nie ma dobrych i wysoko ocenianych hoteli w swojej ofercie.Może jedynie drogi Utopia World.Inne biura mają znacznie lepszą ofertę na Turcję.Ja od trzech sezonów biorę pod uwagę tylko Itake i Exim, raz się zastanawiałem nad ofertą Triady w Oludeniz.Jak macie jakieś wątpliwości, to dajcie sobie spokój z Wezyrem.Bez problemu znajdziecie coś lepszego... Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: wezyr odmiawa rezerwacji 25.02.11, 12:58 jasne ze nie ma dobrych hoteli, przeciez: - Concorde de Lux Resort - Royal Wings de Lux - Blue Waters Club - Hotel Riu kaya to najskromniejsze hotele na riwierze.... Wszystko zalezy ile kto chce wydac, mozesz kupic fajny hotel a mozesz byle co, obojetnie czy to w triadzie, w wezyrze, itace czy alfie. Matko, jak was czytam to mi ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
ryb-cia16 Re: wezyr odmiawa rezerwacji 07.03.11, 15:25 Dodajcie sobie najlepsze hotele w Belek i Larze- jezeli tam nie ma najlepszyc,h to gdzie ich szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.11, 13:52 Ludzie, czy Wy naprawdę myślicie co piszecie - porównujecie ofertę Itaki, Eximu i Triady do Wezyra - człowieku, wejdź na ich stronę i zobacz jakie mają hotele.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSnake Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 14:25 Brakuje hoteli 5* za które w sezonie można zapłacić jakieś sensowne pieniądze. Są albo nieciekawe, albo bardzo drogie z oferta ultra all... Odpowiedz Link Zgłoś
muchospatatos Re: wezyr odmiawa rezerwacji 25.02.11, 15:44 W sprawie tylko kiepskich hoteli Wezyra i zlej oferty na 5* to akurat nieprawda..owszem sam tez mialem uwagi do Wezyra, ale z powodu beznadziejnych rezydentów. Hotel w ktorym bylem w 2009 roku latem jest superrrrrr i go polece kazdemu, mam na mysli SIMENA SUN CLUB w Camuvya kolo Kemer. Super wioska wakacyjna 5*, lata tam tylko Wezyr i GTI z Polski Wejdz na wakacje lub holidaychack poczytac jesli masz watpliwosci. Duzy i piekny teren, baseny, jezdzalnie, przy samym morzu, super jedzenie i picie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bionda83 Re: wezyr odmiawa rezerwacji 25.02.11, 18:27 Wezyr nie upadnie- należy do tureckiego ODEONU- biuro posiadające 1/3 rynku turystycznego w Turcji, mają swoje przedstawicielstwa na rynku rosyjskim, polskim, w europie środkowej, na bałkanach. To że informują ze nie mogą potwierdzić hotelu to chyba lepiej niż dowiedxieć się o tym na miejscu, po wylądowaniu. Poza tym zawsze w takiej sytuacji proponuja inny hotel badz calkowity zwrot gotowki. Nie ma co wymyślac i wystarczy spojrzeć na ich katalog aby sobie uzmyslowic ze maja najwiekszy wybor hoteli w Turcji ze wszystkich innych organizatorow. A ci co chcą leciec z innym organizatorem niech leca, tylko bez wymyslow jakby sie wszystkie rozumy pozjadalo. Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: wezyr odmiawa rezerwacji 25.02.11, 20:13 brawo, pierwszy rozsadny, rzeczowy głos w tej sprawie, wreszcie konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osti Re: wezyr odmiawa rezerwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 11:49 > Wezyr nie upadnie... Ciekawe, bo takie same proroctwa były przy Selectours i Orbisie :) > należy do tureckiego ODEONU... To akurat słaby argument: OTI Group usiłuje od kilku lat podzielić Odeon pomiędzy mniejszych operatorów. > ODEONU- biuro posiadające 1/3 rynku turystycznego w Turcji... I taka potęga nie potrafi uporać się z wadliwie działającą stroną internetową, ani nie opublikuje przeprosin bądź informacji dla turystów??? Nie twierdzę, że jest z nimi tragicznie (nikt nie wie jak jest naprawdę poza tureckim prezesem), ale olewające ludzi biuro mam gdzieś i wolę poczekać na rozwój sytuacji. A dawanie rad typu: ...chcą leciec z innym organizatorem niech leca, tylko bez wymyslow jakby sie wszystkie rozumy pozjadalo... to kpina z ludzi troszczących się o własne pieniądze. Pewnie pracujesz w Wezyrze :((( Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: wezyr odmiawa rezerwacji 07.03.11, 19:57 A Itaka nie ma większego ? Więcej miejscowości chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś