Dodaj do ulubionych

disneyland

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:24
Kochani, wybieramy się z dziećmi do Paryża, poradźcie proszę czy warto kupić
bilety do Disneylandu jeszcze w Polsce? Boję się, żebysmy nie stali dodatkowo
w kolejce do kasy po bilety. I jeszcze jedno: czy był ktoś na Campingu
Jablines 9km od Disneylandu? Jakie wrażenia? Za wszelkie odpowiedzi bardzo
bardzo dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: pawcio39 Re: disneyland IP: *.proton.net.pl 25.07.07, 10:25
      no jasne ze warto kupić w Polsce,zawsze to mniej stania.Byłem w czerwcu w
      Disneylandzie,oj wystaliśmy się ...najpierw sprawdzanie plecaczków,później
      kolejeczka po bileciki.Najfajniejsze jest to, że w 2006 też byliśmy u Disneya w
      czerwcu i kolejek nie było...Bedąc parę dni w Paryżu byliśmy w sklepie Disey na
      Polach Elizejskich obok Łuku Triumfalnego i tam na dole w sklepie jest kasa i
      można kupić bilety właśnie do Disneylandu bez problemu.Hmmmm ale my liczyliśmy
      na małe kolejki i się przeliczyliśmy trochę...Będąc w Disney pamiętaj o fast
      pastach - to takie niby udogodnienie i pierwszeństwo wejscia inną szybką
      kolejką.W 2006 też tego nie wiedziałem i stałem jak osioł.No są i minusy tych
      fastpastów bo jak weźmiesz z maszyny ten fastpast na jedną atrakcje,to nie
      weźmiesz w tym samym czasie na inna masz tam napisane,że następny czas na
      pobranie fastpastu to np.za 40 minut.Jak wsadzisz bilet z disneya aby pobrać
      fastpast to bilecik wyskoczy bez wyznaczonej godzinki na wejście.Niby to i
      logiczne,bo nie możesz być w 2 miejscach równocześnie
      • Gość: hamilka Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 20:46
        a ile wlasciwie kosztuje wstep? jakies znizki dla studentow? i jak to jest -
        placisz raz i to zalatwia wstep na wsyzstkie atrakcje? dzieki z gory za informacje
        • mrsjo2000 Re: disneyland 29.07.07, 17:35
          Co do cen wszystkie informacje znajdziesz na tej stronie :

fr.offres.disneylandparis.be/billets/index.xhtml
          Jesli nie jestes dzieckiem ponizej 7 lat zaplacisz 46 euros za jednodniowy
          wstep do jednego parku, lub 56 euros jesli chcesz w jeden dzien zwiedzic 2
          parki.
          W tym roku obchodzona jest 15 rocznica otwarcia paryskiego Disneylandu wiec sa
          tez internetowe promocje tyle ze trzeba wybrac dokladny dzien przyjazdu.
          Cena wejscia pokrywa wstep na wszystkie atrakcje.
          Trzeba jednak doliczyc cene parkingu, jedzenia i wszelkich pamiatek...
    • Gość: dexter Re: disneyland IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.07.07, 10:25
      Ja kupiłem przez internet i chyba niepotrzebnie...

Byłem 18-go lipca, przy wejściu byłem około 10-tej, pogoda piękna i kolejka
      była na jakieś 5 minut stania.

Z jednej strony fajnie mieć już bilet i świadomość, że się go ma, z drugiej
      strony a niech coś wypadnie i z Disneylandu nici - trochę zachodu potem z
      biletem (o ile w ogóle się uda odzyskać kasę).

Ponadto bilety przysyłają w kopercie zwykłym listem, zawsze może się "zgubić" w
      drodze. No i przesyłka kosztuje kilka Euro...
      • katarzyna305 Re: disneyland 26.07.07, 11:42
        a ile kosztuje taki bilet w Polsce a ile w Disneyland?
        • Gość: dexter Re: disneyland IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.07.07, 18:07
          Tyle samo...
    • Gość: FR Re: disneyland IP: *.net-89-3-48.rev.numericable.fr 26.07.07, 20:29
      Bilety mozna kupic rowniez bez specjalnej kolejki w tej samej cenie w
      "conciergerie" kaazdego z disneyowskich hoteli oddalonych o 5 min. piechotka od
      glownego wejscia.
      • Gość: pawcio39 Re: disneyland IP: *.proton.net.pl 26.07.07, 22:27
        no jasne że można ...tylko dlaczego wszyscy stoją w tych kolejkach ? może z
        woli stania ...
        • Gość: dexter Re: disneyland IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.07.07, 18:08
          Z niewiedzy.
          • mrsjo2000 Re: disneyland 29.07.07, 18:30
            ;D
    • femme-fatale Re: disneyland 30.07.07, 14:27
      Za przeproszeniem: sierotki jesteście. Jeżeli już kupować przez Internet, to
      tylko billet francilien za 29 euro. Spora różnica
      • Gość: dexter Re: disneyland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 07:17
        OK, a czy bilet francillien nie jest ważny na KONKRETNĄ datę?

Co jeśli akurat będzie lało?

Normalny bilet (też przez internet) ważny jest przez rok.
        • femme-fatale Re: disneyland 01.08.07, 11:56
          Niestety jest na konkretną datę, ale można kupić z zaledwie 5-dniowym
          wyprzedzeniem, więc można spróbować zaufać jakiejś prognozie pogody :) 17 euro
          różnicy to jednak nie tak mało, bo ponad 60 zł na bilecie...
          • Gość: kerkm Re: disneyland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 18:25
            a tez ci go wysyłają pocztą
            • femme-fatale Re: disneyland 17.08.07, 13:12
              To pytanie czy stwierdzenie? Tak, można zamówić wysyłkę pocztą albo
              np. odebrać na miejscu we Fnacu
              • Gość: Frania Re: disneyland IP: *.eranet.pl 19.02.08, 20:46
                Jak i gdzie można kupić ów billet francillien ? Jesteśmy dużą
                rodzinką więc każda oszczędność mile widziana! Może macie inne
                pomysły na zaoszczędzenie kilku euro? Chcielibyśmy zahaczyć też o
                Paryż.
                • Gość: pawcio39 Re: disneyland IP: *.proton.net.pl 20.02.08, 09:19
                  Jak zaoszczędzić kilka euro... ja latam czteroosobową rodziną płaci
                  jeden za wszystkich czyli ja.Przeglądnij dobrze forum więc
                  znajdziesz sporo podpowiedzi.W Disney byłem 2 razy dojazd do disneya
                  i bilety to niestety spora sumka.Ja wynajmuję mieszkanie z
                  kuchnią,lodówką bo dobry obiadek to 10Euro na głowę.Robię zakupy w
                  pobliskim markecie.Ciekawostka w markecie SuperU jest stoisko z
                  pieczywem i croissant kosztuje 1Euro ale dajesz 2Euro i pokazujesz
                  6sztuk !!! taka jakaś ich umowa są też takie ciasta zawijane z
                  rodzynkami też 6sztuk za 2 Euro.Tak kazał nam kupować właściciel
                  mieszkania - dziwne, bo patrzyłem i tak wszyscy robią!!!.W KFC też
                  jest zestaw familijny za 20Euro mega paka i duża cola.Serki,desery
                  też są pakowane w mega duże porcje!!! i niektóre towary tańsze niż u
                  naszym kraju.Latam samolotem na ORLY bo z tamtąd dojadę najtaniej
                  płacąc za wszystkie bilety.Kupuję 10cio przejazdówki.Kiedyś kupiłem
                  Paris Visite,ale byłem wtedy nastawiony na maxymalne zwiedzanie
                  Disney,Wersal. Miałem w tym dojazd i powrót na ORLY takim Orly
                  Valem.Taraz znowu planujemy wypad aby sobie pomieszkać tak
                  pomieszkać w Paryżu.I jeszcze jedno w każdą pierwszą niedzielę
                  miesiąca Luwr jest gratisowy.Ludzi masa ale masz już 8,5Euro od
                  oboby w kieszeni.Latem opłaca się mieć lodówkę w mieszkaniu dla
                  samej zimnej wody mineralnej i coli.Każdy dzwiga sobie picie w
                  plecaczku...no chyba że kupuje sobie z automatu.No i jeszcze
                  jedno ...aby wycieczka była udana TRZEBA NIESTETY STRACIĆ !!! nawet
                  na głupie lody po 2Euro za gałkę pod Luwrem ... bo inni jedzą!!!
                  • Gość: Isabelle Re: disneyland IP: *.fbx.proxad.net 20.02.08, 11:05
                    Male sprostowanie - w kazda pierwsza niedziele miesiaca nie tylko
                    Luwr jest za darmo. Wszystkie panstwowe muzea sa za darmo.
                    Pozdrawiam Isabelle.
                    • Gość: xyz Re: disneyland IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.08, 21:29
                      czy wie ktos, dlaczego nie mozna sprawdzic ani zarezerwowac biletow
                      do parku na maj? dziekuje
                    • Gość: kamam13 Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 20:22

Mam pytanie przeczytałam cale forum i widzę,że bardzo sie we
                      wszytskim orientujesz czy mogłabyś i mi pomóc?Jadę z rodziną do
                      Disneylandu i do Paryża,lecimy samolotem na lotnisko CDG a hotelu
                      szukam na booking.com znalazłam coś co chyba bedzie mi odpowiadać w
                      miejscowości Torcy. Czy jest to dobry wybór chcę mieć po połowie
                      grigi wszędzie tzn lotnisko, Disneyland i Paryż. A może policiłabyś
                      coś dla rodziny z małymi dziećmi, blisko stacji RER, sklepów i
                      restauracji. Iostatnie pytanie czy z tego lotniska do Torcy obejmie
                      karta Orange ... czy lepiej kupic jakiś inny bilet wiloprzejazdowy .
                      We Francji będziemy od 03-08.09.09 BARDZO DZIĘKUJĘ za odpowiedź
                • femme-fatale Re: disneyland 21.02.08, 19:09
                  Można tu:
                  www.fnacspectacles.com/recherche/rechercheRapide.do?search=disneyland+francilien
                  przesyłka to ok 12 euro, ale przy więcej niż jednym bilecie bardzo się opłaca
                  • Gość: xyz Re: disneyland IP: 83.238.148.* 22.02.08, 23:13
                    dziekuje za odpowiedz.
                    w koncu zdecydowalismy sie na maj, samolot i hotel zarezerwowany.
                    jeszcze tylko bilet do disneylandu, lecz ta strona jest tylko po
                    francusku.
                    moze bylby ktos tak mily i powiedzial mi co oznacza slowo francilien
                    i jeszcze co z datami?
                    www.fnacspectacles.com/place-spectacle/manifestation/Pass-parc-PASSEPORT-ANNUEL-FRANCILIEN-DIS70.htm
                    dzieki bardzo
                    • Gość: xyz Re: disneyland IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 17:39
                      Wybaczcie, ze sie narzucam, ale ponawiam probe.
                      zalezy mi bardzo zby zaplanowac te wyprawe, kilka lat corka marzy o
                      disneylandzie.
                      dlatego wiec, wolalabym, choc moze na maj to niekonieczne, kupic
                      bilety wczesniej.
                      jeszcze mam dwa pytanka co do komunikacja, ale nie wszystko na raz.
                      dziekuje bardzo za odpowiedz.pozdrawiam
                      • femme-fatale Re: disneyland 28.02.08, 19:26
                        Z tego, co widzę, to na razie mają w sprzedaży bilety na początek kwietnia,
                        trzeba troszkę poczekać, aż pojawią się na maj
                        • Gość: Frania Re: disneyland IP: *.eranet.pl 28.02.08, 22:21
                          Bardzo dziękuję za wszelakie pomysły i podpowiedzi.Mam nadzieję, że
                          marzenia moich dzieci spełnią się i nie będziemy ani przez chwilę
                          żałować tej wydanej kasy. Raz się żyje...Pozdrowienia
                        • Gość: xyz Re: disneyland IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 16:15
                          Dziekuje bardzo za opowiedz, juz myslalam, ze nikt sie nie odezwie.
                          Bede zagladac na ta stronke z biletami, moze w koncu dostepne beda
                          bilety na maj.
                          a co z tym slowem francilien?
                          pozdrawiam
                          • femme-fatale Re: disneyland 07.03.08, 21:19
                            Francilien to mieszkaniec regionu Ile de France, w którym znajduje się Paryż. W
                            tym przypadku to po prostu nazwa tego konkretnego rodzaju biletu.
                          • femme-fatale Re: disneyland 08.04.08, 13:03
                            www.fnacspectacles.com/recherche/rechercheRapide.do?search=francilien
                            bilety mozna już kupować do listopada :D
                            • wracajaca Re: disneyland 08.04.08, 15:46

no to ja mam pytanko- bilet jest jeden taki sam dla dzieci jak i dla
                              dorosłych? (Dzieci do 3 lat za darmo?). Mogę zaznaczyć, że odbiorę
                              we FNACu? Który jest najbliżej 2giej dzielnicy?
                  • d.wludyka Re: disneyland 11.03.08, 11:08
                    Nie znam francuskiego więc nie wiem czy dobrze rozumiem ofertę na
                    podanej przez Ciebie stronie.
                    Czy poniższa oferta to bilet dla 1 dorosłej osoby+1dziecko do 11 lat
                    na 2 parki?
                    Czy oferta dotyczy tylko określonego okresu?

Jeszcze jedno pytanie, bo jakoś nie mogę się doczytać - gdzie w
                    Paryżu można odebrać bilety osobiście?

Echange possible aux parcs dans les 30 jours contre supplément.
                    Cette Contremarque (1 adulte + 1 enfant 3-11 ans) "Francilien", à
                    echanger aux guichets des parcs, est un billet daté réservable au
                    moins 5 jours à l'avance.

Billet valable pour les 2 parcs.
                    Si le client se présente un autre jour que celui qu'il avait
                    initialement choisi, le billet peut être échangé contre un billet
                    non daté en payant la différence (directement au parc).

Non remboursable, ni échangeable.
                    Enfant de 3 à 11ans.

Gratuit pour les moins de 3 ans.

Info : Le Tarif du Week-End est appliqué aux jours de la période de
                    vacances scolaires du 23 fèvrier au 09 mars 2008.

link do strony:
                    www.fnacspectacles.com/place-spectacle/manifestation/Parc-d-attraction-DISNEY-FRANCILIEN-1J2P--ENF-GRATUIT-DIFS8.htm

• femme-fatale Re: disneyland 12.03.08, 14:33
                      Tak, bilet który zalinkowałaś jest na oba parki na osobę dorosłą plus dziecko do
                      11 lat. Rzeczywiście ta specjalna oferta jest ważna do 19 marca, zazwyczaj nie
                      ma dziecka gratis :( Bilety można odebrać we wszystkich oddziałach FNACu, jeżeli
                      się nie mylę. Sprawdzę jeszcze, czy rzeczywiście wsewzystkich
                      • Gość: yarii Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 12:22
                        Planujemy wraz z naszymi znajomymi zabrać nasze pociechy do
                        disneylandu.
                        Wiadomo że to ma być radość przede wszystkim dla naszych
                        dzieci,chcemy żeby poużywały jak
                        najwięcej,jednakże chcemy ograniczyć nieco koszty.
                        W związku z czym mam pytania do tych którzy już byli:
                        -czy możliwym jest zorganizowanie tego w ten sposób że my dorośli
                        bedziemy korzystać po jednym dniu
                        z naszymi znajomymi na zmianę doglądając nasze dzieci.Jak wygląda
                        sprawa biletu 2dni/2parki-czy można się przemieszczać
                        z parku do parku
                        w ciągu jednego dnia i czy to wogóle ma sens,czy wychodząc z parku
                        można do niego wrócić następnego dnia???
                        Dla jasności wspomne że myśle o skorzystaniu z biletów na zmiane.
                        • moniaweg Re: disneyland 21.04.08, 00:12
                          Wybieramy sie pod koniec maja do Disneylandu. Oczywiscie jak
                          wiekszosc chcielibysmy zminimalizowac koszta, zwlaszcza, ze jedziemy
                          z 2ka dzieci 12 i 3 lata.
                          Jaki jest koszt przelotu w 2 str dla 4-osobowej rodziny?
                          Sprawdzalam linki z tanimi przelotami, koszt min to ok 2800 zl, moze
                          znacie tansze przeloty i gdzie ich szukac??
                          Zastanawiam sie nad podroza samochodem. Ile godzin sie jedzie?
                          Bede wdzieczna za info n/t dojazdu i zakwaterowania.
                          • d.wludyka Re: disneyland 21.04.08, 10:36
                            Sprawdź easyjet.
                            Jeżeli odpowiednio wczesnie zarezerwujesz to możesz polecieć do
                            Paryża za 125 zł. w jedną stronę. Im mniej miejsc na dany termin tym
                            cena wyższa.
                            • d.wludyka Re: disneyland 21.04.08, 10:51
                              Zapomniałam dodać, że easyjet lata do Paryża tylko z Krakowa.
                              W tej chwili jest jakać promocja i na przełomie maja i czerwca
                              kupisz bilet w 2 strony za ok. 200zł.
                              Tani nocleg w centrum Paryża znalazłam (dzięki temu forum) na
                              www.centreparis.com/
                          • femme-fatale Re: disneyland 22.04.08, 15:07
                            www.skyscanner.net/pl/
                            Tu można łatwo wyszukać sobie tanie loty
                            • moniaweg Re: disneyland 22.04.08, 21:10
                              Rzeczywiscie ceny nieporownywalne - z 3tys zeszlam do 1300 zl za 4-
                              osobowa rodzine, lot w obie strony.
                              Jeszcze raz bardzo dziekuje.
                              Podliczylam koszt 3dniowego pobytu z noclegiem, biletami, przelotem
                              i obiadokolacja (skorzystalam z biura sunkisstravel) - 4700 zl.
                          • Gość: gola Re: disneyland IP: 80.55.83.* 24.04.08, 15:09
                            Ja kupiłam 4 bilety (2 dorosłych i 2 dzieci) w ofercie NORWEGIAN Airlines
                            (www.norwegian.no/sw22123.asp). Za bilety w 2 strony zapłaciłam niecałe
                            1500 zł!!!
                            Niech Pani sprawdzi tą ofertę!
                            • moniaweg Re: disneyland 25.04.08, 19:23
                              Dziekuje za info, tj napisalam powyzej skorzystalam z easyjet,
                              rowniez 4 osoby (2+2)w dwie strony - 1500 zl. Ceny bardzo skacza,
                              codziennie sa inne, ale jak zauwazylam jest to roznica 200-300 zl.
                              Jesli chodzi o noclegi - nie bylo juz miejsc w hotelach ** w maju,
                              wybralismy wiec termin czerwcowy.

Moze ktos wie, jaka jest oplata za taksowke z lotniska do Parku?
                              Podobno ceny sa porownywalne tzn ok 60 Euro taxi/bus dla 4osobowej
                              • Gość: agata Re: disneyland IP: *.blt.pl 25.04.08, 23:31
                                Ja również jadę w czerwcu do Disneylandu (2+2). Za 3 noclegi w
                                hotelu ze śniadaniem (** Santa Fe)Disneyland Resort i 3 dni wstępu
                                do parku zapłaciłam za całą rodzinę 1900zł.
    • mopek1 Re: disneyland 26.04.08, 10:37
      A ma disneyland sens na jedno popołudnie? jaki jest koszt wejścia?
      • Gość: ewa Re: disneyland IP: *.dsl.club-internet.fr 28.04.08, 11:29
        jesli nie macie biletow stracicie duzo czasu w kolejce! koszt 41 euro dziecko od 3 lat, 49 euro osoby dorosle
        • Gość: ewa Re: disneyland IP: *.dsl.club-internet.fr 28.04.08, 17:04
          bilety do Disneylandu najlepiej kupic elektronicznie, conajmniej 5 dni wczesniej na stronie FNAC. Trzeba kliknac w spektale en plain aire- wyskoczy bilet Francilien, ktory kosztuje 36 euro.
          • Gość: Julia Re: disneyland IP: 217.153.131.* 03.05.08, 10:36
            Ja mam dwa pytania dla stałych bywalców parku :)

1. czy bilet kosztujący 29 euro (36 na dwa parku), można też normalnie kupić w
            kasach na miejscu?
            2. czy warto kupić bilet na dwa parki czy jeden spokojnie wystarczy? Dodam, że
            ma to być frajda dla 25-latków a nie dla maluchów :)
            • femme-fatale Re: disneyland 03.05.08, 19:57
              Julia,

1. Nie można, trzeba się uciec do bardziej wyrafinowanych sposobów
              2. Jeżeli będziecie pierwszy raz, to jeden park, IMO wystarczy. Każdy z nich
              jest otwarty tylko przez 8-9 godzin, a to niedużo, zwłaszcza jeżeli postoi się
              trochę w kolejkach
            • Gość: tom Re: disneyland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:08
              Bilet do disneya kosztuje 36 Euro ale na wybrany konkretny dzień i
              przez rezerwację w księgarni FNAC. Na miejscu 59 Euro i często
              trzeba stac w kolejce przed bramą 1 lub nawet 2 godziny a czas
              ucieka. Odwiedziłem disneya 10.07.2008 i to był koszmar poniważ
              kolejki od 1-do 3 godzin na wszystko . Czas wyznaczony przez
              fastpasy na 3 godziny. Skorzystałem tylko 2 razy z fast pasów bo na
              więcej nie starczyło czasu. Nawet na njmniejsza karuzelę dla małego
              dziecka trzeba było czekać min 1 h. Trzy dni później byłem w
              Asterixsie i to było piękne. Kolejki max 10-20 minut albo wogóle. 5
              letnia córa jeżdził sobie po 3 razy bez wysiadania na małych
              karuzelach. Konkretne rolercostery z 4 krotnym obrotem o 360 stopni
              ale dla dzieciaków powyżej 1,4m. Młodziakom polecam Asterixa !!!
    • beatastala Re: disneyland 08.05.08, 22:40
      Witam,czy ktoś wie w jakiej strefie kolejki RER znajduje się stacja
      przy Disneyland.Dziękuję
    • Gość: diari Re: disneyland IP: *.belf.cable.ntl.com 04.08.08, 14:37
      piszecie tu o dwóch parkach, czym one sie różnia i który jest lepszy?
      • Gość: ?? Re: disneyland IP: 213.17.179.* 05.08.08, 08:40
        Dla dzieci więcej atrakcji będzie w Disneylandzie. A DisneyStudio ma charakter
        poznawczy. Pokazywane są popisy kaskaderskie, efekty specjalne w filmach,
        tworzenie i realizacja filmów. Więcej tutaj jest atrakcji do oglądania niż
        podnoszenia adrenaliny, chociaż jazda windą w Wieży Tortur może zrobić wrażenie.
        Który lepszy to trudno jednoznacznie ocenić, wszystko zależy od wieku i preferencji.
    • Gość: tom Re: disneyland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:25
      Najlepij zamów w Polsce przez opisanego szeroko Fnaca na konkretny
      dzień i bilet kosztuje tylko 36 euro a nie 59. Ja 10 lipca miałem
      bilety ale moi znajomi olali sprawę i stali 2 h po bilety a w
      hotelach obok nie chcieli im ich sprzdać. Polecam zakup biletów do
      asterixa przez neta. Na ich stronie można zamówić bilet za 27 euro
      na konkretny dzień. Drukujesz sobie bilet z kodem paskowym i nie
      musisz latać po żadnych Fnacach żeby go odebrać. Kolejek do
      poszczególnych atrakcji prawie nie ma a w disneyu min 1 h...Mojej
      rodzince bardziej podobał się asterix.
      • mrs_ka Re: disneyland 06.08.08, 21:08
        Oba parki warto odwiedzić, ale niespecjalnie jest sens je
        porównywać. Nie jest też prawdą, że Park Asterixa to luz i zabawa
        bez kolejek, zas Disneyland to stanie w ogonkach. Wszystko zalezy od
        dnia tygodnia, pogody i...szczęścia.
        Nam się trafił zatłoczony Park Asterixa (do Gromu Zeusa stało się
        1,5 h...) a co do Disneylandu- bywało raz luźno, raz tłoczno.

a.
        • Gość: kasia Re: disneyland IP: *.chello.pl 25.08.08, 22:57
          Witam,
          czy za bilet do Disneylandu można w kasach płacić w funtach (GBP)?
          Na angielskojęzycznej stronie parku ceny podają właśnie w funtach, więc to mnie zastanawia...
          • Gość: diari Re: disneyland IP: *.belf.cable.ntl.com 31.08.08, 22:46
            czy jeżeli zamówiłam przez internet na stronie FNAC bilet na jeden
            park to czy przy odbiorze jest możliwość za dopłatą zmienic na dwa
            parki?
            • Gość: b3lf3r Re: disneyland IP: *.252.196-77.rev.gaoland.net 03.09.08, 00:50
              > czy jeżeli zamówiłam przez internet na stronie FNAC bilet na
              > jeden park to czy przy odbiorze jest możliwość za dopłatą zmienic
              > na dwa parki?
              oczywiście że nie.
              klikając na zamówienie zaakceptowałaś warunki:
              m.in: "billets non échangeables et non remboursables"
    • oki-shirow Re: disneyland 03.09.08, 11:53
      bilety do disneylandu mozna kupic tu:
      www.booktickets.disneylandparis.com/tnsa6/live/shop/1idf/MAINIDFCD/pluto/index.php?vld=1
      bilet francilien,koszt:29€ lub 36€ w weekend, bilet imienny wazny na kmonkretna
      date. Niestety zakupu mozna dokonac tylko na stronie francuskiej ale skoro mnie
      sie udalo bez znajomosci francuskiego, to Wam pewnie tez sie uda. Po zaplaceniu
      karta kredytowa,bilet drukuje sie samemu i gotowe, bez kosztow wysylki, bez
      posrednikow typu ksiegarnia fnac.
      • oki-shirow Re: disneyland 03.09.08, 12:03
        Billet francilien mozna kupic rowniez na oficjalnej stronie parku,trzeba tylko
        wybrac kraj:Francja,obszar: Ile de France
        • Gość: Kris disneyland - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 10:03
          Witam i mam prośbę o pomoc do osób znajacych francuski. Przeglądając
          ofertę biletow do Disneylandu na stronie FNAC znalazłem bilet o
          nazwie DISNEY 1JOUR 1 PARC - VENTE FLASH za 25 EUR. Z tego co udało
          mi się wydedukować, bilety te obowiazują od 6 września do 19
          listopada i cena jest taka sama dla dorosłych jak i dzieci. Jest to
          bilet jednodniowwy na jeden park. Natomiast za nic nie mogę
          zrozumieć opisu zamieszczonego pod biletem - wklejam pod poniżej.
          Proszę o informację, czy jest to normalny bilet w jakiejś super
          promocyjnej ofercie, czy może jest to oferta, wymagająca poniesienia
          jakiś dodatkowych kosztów. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
          Billet valable pour le parc Walt Disney Studios OU le parc
          Disneyland. Non remboursable - non échangeable Billet daté.

Grand ou petit, c'est le même prix ! Prix unique adulte ou enfant :
          25€
          Rappel indicatif des tarifs publics à l'entrée des Parcs Disney® :
          Billet 1 Jour / 1 Parc* : 49€ par adulte et 41€ par enfant (3 à 11
          ans inclus)

Dans un royaume enchanté, pas très loin d'ici, entre le pays des
          vœux et celui où les rêves se réalisent, les héros et héroïnes
          Disney évoluent dans des contes de fées qui ne s'arrêtent jamais.

Au Parc Disneyland composé de 5 pays magiques, regardez les plus
          belles histoires Disney prendre vie sous vos yeux comme par magie.
          C'est là que les rêves deviennent réalité.

Juste à côté du Parc Disneyland, découvrez le monde enchanté du
          cinéma et de la télévision au Parc Walt Disney Studios, composé de 4
          parties thématiques, proposant chacune les superbes attractions et
          les spectacles époustouflants dont vous avez toujours rêvé.

Des frissons de toutes les tailles et de toutes les formes :
          Sensations garanties à Space Mountain Mission 2, qui vous emmène aux
          confins de l'univers, tandis que les plus jeunes pourront partir
          pour une croisière autour du monde avec " it's a small world". Toute
          la famille trouvera de quoi se distraire dans tout le Parc,
          de "Pirates of the Caribbean" aux "Mad Hatter's Tea Cups". À votre
          tour de jouer les stars parmi toutes les attractions de Disney
          Studios. The Studio Tram Tour, Behind the Magic, la Parade du Cinéma
          Disney , Animagique et bien d'autres encore ...

Emotions garanties : Le Parc où les Personnages Disney rêvent de
          vous rencontrer. En compagnie de Mickey et Minnie, dites "Bonjour" à
          Pluto et Winnie l'Ourson. Embrassez-les, demandez-leur un autographe
          et prenez-les en photo...

Offre non cumulable avec d’autres offres ou réductions, billets non
          échangeables et non remboursables. Le billet obtenu est valable
          uniquement pour la date de visite mentionnée. Nombre de billets
          limités par jour.

*valable 1 an à partir de la date d'achat

• Gość: b3lf3r Re: disneyland - IP: 77.196.252.* 04.09.08, 13:45
            to bilet na 1 dzień na jeden z parków do wyboru
            - disney studios
            - disneyland park
            jesli chcesz zobaczyc oba parki to mozna kupic bilet na 1 dzień i
            oba parki za 29eur

bilet jest na konkretna datę (i trzeba ja wybrac w czasie
            zamawiania) tak jak przy kupnie biletów na samolot ;)
            i tak jak w tanich liniach zadnych zwrotów, ani zmian po zakupie

potem jet opis atrakcji w obu parkach, ale to sobie mozesz poczytac
            na stronie disneylandu w dowolnym innym jezyku

dopisek na końcu ten po gwiazdce dotyczy biletu typu Open waznego
            cały rok od zakupu.
            czyli klasyczna manipulacja porównanie oferty specjalnej
            ograniczonej czasowo ze "standardową" ale nieograniczoną.

w tej ofercie cena jest całkiem przystępna choć wczoraj koło mojego
            domu ktoś upuścił (zuzyty) bilet dla osoby dorosłej z ceną 15Eur
            zachodzę w głowę jak kupił ten bilet. Bilet był na kartoniku
            wydanym w kasie parku i był zakupiony w środku tygodnia w czasie
            wakacji szkolnych.
            nie bardzo chce mi sie jechac do disneylandu zeby sprawdzic czy
            mozna u nich kupic bilety w kasie w cenie "derniere minute"
            moze na pół dnia jest taniej?
            • Gość: Kris Re: disneyland - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 13:54
              Dzięki za pomoc. Doczytałem, że sprzedaż tego biletu jest prowadzona
              tylko przez 5 dni, od 2 do 6 września. W związku z tym, że
              potrzebuję bilet na październik, a nikt nie wie jaka będzie wtedy
              pogoda, pozostaje mi opcja "klasycznego" biletu z FNAC za 29EUR.
              Pozdrawiam.
              • Gość: b3lf3r Re: disneyland - IP: *.252.196-77.rev.gaoland.net 04.09.08, 14:18
                weź pod uwagę, że od 4 października rusza nowa atrakcja "Festival
                Halloween" ;) strach gwarantowany :D
                • Gość: tomasz79 Re: disneyland - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 12:49
                  w paryżu polecam hotel Wilson. byłem tam z żoną. dobre śniadania, czysto, internet, winda itp.
                  opłaca się zrobić rezerwację przez internet, niż płacić na miejscu. :)
                  • Gość: b3lf3r Re: disneyland - IP: *.124.67-86.rev.gaoland.net 02.10.08, 09:20
                    jesteś pewien, że wypowiadasz się we właściwym wątku?
    • Gość: henek Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 18:33
      Odsprzedam 4 bilety do DISNEYLANDU:2 dla dorosłych i 2 dla dzieci.Najchętniej całość.Normalnie koszt wynosi 180 Euro,oddam za połowe ceny=300zł.Trzeba je wykorzystac do końca pażdziernika b.r.
      • Gość: henek Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 18:39
        Moje namiary-tel. 602 290 530
        696 094 530 Polecam się!
    • Gość: henek Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 19:02
      Odsprzedam 4 bilety do DISNEYLANDU:2 dla dorosłych i 2 dla dzieci.Najchętniej
      całość.Normalnie koszt wynosi 180 Euro,oddam za połowe ceny=300zł.Trzeba je
      wykorzystac do końca pażdziernika b.r.
      tel. 0696094530 lub 0602 290 530
      • malediwypiotrs Re: disneyland 07.01.09, 14:11
        Czy ktoś może odwiedzał Disneyland w marcu? jakiej pogody należy się
        spodziewać i ewentualnie jak różni się park w stosunku do okresów
        nieco cieplejszych?
    • Gość: kociara1458 pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 17:47
      hej robię gazętkę na temat "disneyland". czy moglibyście powiedzieć
      mi od której i do której jest otwarty disneyland?????
      za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuje
      • embeel Re: pytanie 29.04.09, 18:07

google się popsuły? Godziny otwarcia są różne w zależności od sezonu i dnia
        tygodnia. Tutaj kalendarz:

actualite.disneylandparis.fr/calendrier/index.xhtml?--
        Zdobyliśmy Południe
        • aprzywara paryż disneyland - kto się wybiera 6 lipca? 28.06.09, 22:35
          Wybieram się 6 lipca do disneylandu. Czy ktoś jeszcze wybiera w tym
          terminie?
          • Gość: ciamak Re: paryż disneyland - kto się wybiera 6 lipca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:03
            ja mam w planach zrobić dzisiaj rezerwację właśnie na 6 lipca, tylko chciałbym
            wiedzieć jedna rzecz: czy jeżeli zarezerwuję bilety na ten dzień na stronie FNAC
            a potem okaże się np. że będzie padało w poniedziałek i wkońcu zdecydujemy się,
            że odpuszczamy Disneyland to czy muszę ponosić jakieś konsekwencje? tj. czy
            ściągną mi z karty kwotę za bilety? czy też tylko jakąś opłatę (karę) mi
            odciągną? czy też nic się nie stanie? pilnie proszę o odpowiedź :)
            • tesia58 Re: paryż disneyland - kto się wybiera 6 lipca? 02.07.09, 20:08
              My będziemy 5-9 lipca :)
              • Gość: gonsiorki Re: paryż disneyland - kto się wybiera 6 lipca? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.09, 09:04
                Czy zamawiając bilety do Disneylandu przez strone FNAC można je
                odeberac w Cannes?
                • embeel Re: paryż disneyland - kto się wybiera 6 lipca? 28.07.09, 10:34
                  teoretycznie chyba tak - na stronie FNAC masz listę sklepów, w których możesz
                  odebrać bilety. Zapoznaj się z nią. Najważniejsze, aby dotrzymać terminu odbioru.
                  • Gość: ewa Re: paryż disneyland - kto się wybiera 6 lipca? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.09, 11:58
                    Chcę zamówic bilety do Disneylandu przez strone FNAC na 27 sierpnia.
                    po zalogowaniu i akceptacji wyskakuje mi napis:

For in-store pick-up, tickets cannot be picked up at the event
                    zabardzo nie wiem o co chodzi. Na jakim etapie i w którym miejscu
                    zazancza się, w którym sklepie chcę odebrać bilety.
                    Mogłby ktoś mi pomóc.
                    Z góry wielkie dzięki.
                    • Gość: Isabelle Re: paryż disneyland - kto się wybiera 6 lipca? IP: *.fbx.proxad.net 07.08.09, 12:58
                      Zarezerwuj bilety na stronie www.billetfrancilien.com.
                      Na drukarce odbijesz potwierdzenie rezerwacji i potem odbierasz
                      bilety w kasie Disneylandu. Najtaniej wychodzi billet Eté Francilien
                      od 29€ do 37€ w zaleznosci na jaki dzien rezerwujesz. We wtorek i
                      czwartek jest najtaniej.
                      Pozdrawiam, Isabelle.
                      Jezeli masz jakies pytania, to pisz, odpowiem wieczorem.
                      • Gość: ewa Re: paryż disneyland - kto się wybiera 6 lipca? IP: *.centertel.pl 09.08.09, 22:42
                        Próbowalam zakupic bilety na tej stronie ale mam problem żeby
                        zmienic kraj. Przy logowaniu jest napisane France, a żeby to zmienic
                        trzeba wejsc na stronne www.disneylandparis.com. Wchdze tam no
                        zaczynaja sie kłopoty :). Jak mam to zmienić?
                        i jeszcze jedno pytanie
                        na tej stronie się kupuje bilety i płaci kartą kredytową czy tylko
                        rezerwuje a płaci się i odbiera w kasie biletowej w Disneyladzie?
    • Gość: kamam13 Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 23:26
      Witam wszystich bardzo serdecznie i mam nadzieję że ktoś mi pomoże
      Lecę do Paryża 3 września z mężem i dwójką dzieci.Czy może mi ktoś
      poradzić jakie biety kupic mój hotel mieści się w Torcy to jest 5
      strefa. Najlepiej aby jeden bilet załatwił wszystko ale ja będę tam
      do 8 września czyli 6 dni.Dodam żę mamy zwiedzac Paryż i
      Disneyland.Doczytałam na stronie że biety do Disneylandu moża kupi
      taniej przez strone fack czy jakos tak a czy taki sposób jest na
      bilety komunikacji miejskiej. Dziękuję za odpowiedzi
      • Gość: Agata Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 19:49
        FNAC to mozna powiedziec odpowiednik naszego EMPIKU.Mozesz kupic na
        ich stronie bilety do Disneylandu , muzeow na spektakle. Nie kupisz
        z tego co wiem biletow komunikacji miejskiej.
        • Gość: kamam13 Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 19:53
          Ojej dziekuję że sie ktoś odezwał to juz się zorientowałam, a mam
          pytanie czy mozna na bilecie 10-cio przejazdowym jeździć ze strefy 1
          do 5 czy te biety też sa różne np. 10-cio przejazdowy na sterefę 1
          lub na strefę 4 nie mogę nigdzie znaleść na to odpowiedzi. Będę
          bardzo wdzięczna jesli ktoś mi odpowie
          • Gość: Agata Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 12:04
            Na bilecie t+ (karnet) dojedziesz tam gdzie dojezdza metro.Strefa 4
            i 5 to inna bajka.Bilety sa drozsze.Korzystamy wtedy z rer .
            • Gość: kamam13 Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 13:14
              tak podejżawałam że nie da rady tak taniej dziękuję za odpowiedz
              powiem ze ceny komunikacji miejskiej są rozbrajające
              • Gość: Agata Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 13:29
                Rozwaz tez karte PARIS VISITE.Wydaje sie droga ale masz tez znizki
                na niektore wejscia.Trzeba byloby przeliczyc co masz w planach do
                zwiedzania. Na strefy 1-6 karta PARIS VISITE kosztuje 48,4 euro na
                5 dni.Jezeli jedziesz z lotniska to juz mozesz na ta karte . Cena
                dla dzieci w wieku 4-11 lat strefy 1-6 - 24,4 euro
                • Gość: elizabeth Re: disneyland IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.09, 15:34
                  hey, mam pytanie
                  3 listopada lece do Paryża, noclegi mam w hostelu na ulicy Rodier (dzielnica
                  Montmartre).
                  chciałabym zrobić jednodniową wycieczkę do Disneylandu:)
                  Czytałam na stronce, że bilet 46 euro.
                  Czy on obowiązuje na 2 parki?
                  i jak dojechać z mojej dzielnicy najlepiej? nie jestem za bardzo zorientowana w
                  Paryżu i tyhc kolejkach RER:(
                  • Gość: elizabeth Re: disneyland IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.09, 15:35
                    i gdzie dokładnie kupuje się bilety do parku w Paryżu???:(
                    • Gość: milka Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 21:41
                      Bilet mozesz zamowic przez internet we FNAC.Jeden dzien 1 park
                      kosztuje 29 euro.Bilet kupujesz na konkretny dzien. 2 parkow nie
                      dasz rady zobaczyc w 1 dzien.
                  • Gość: milka Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 21:51
                    Musisz dojechac do STACJI rer A(czerwona w oznaczeniach).Sa
                    polaczenia autobusowe do stacji rer przy Luku Triumfalnym.Jest to
                    stacja CDG.Potem tylko przesiadka na rer i jazda do samego
                    Disneylandu. Park jest super .
    • Gość: grzegorz Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 17:58
      bilety można kupić w biurze podróży w Warszawie -
      www.sunkisstravel.com, tam masz cennik i szczegóły.
      • Gość: milka Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 18:18
        Biorac pod uwage ceny we Fnac to nasze ceny sa z kosmosu.Bilety
        narazie sprzedaja we FNAC do konca kwietnia po 29 euro i mniej.Taka
        cena była w ubiegłym roku 1 park -1 dzien.Za niecałe 60 euro
        mielismy swietna zabawe przez 2 dni.
        • Gość: dorota Re: disneyland IP: *.centertel.pl 13.03.10, 21:21
          witam,

może mi ktoś pomóc- próbuję kupić bilety francilien na 12 kwietnia, ale nie mogę
          znaleźć tej daty jako dostępnej. Czy ja czegoś nie widzę, czy po prostu jeszcze
          nie ma?
          • Gość: Sławek Re: disneyland IP: 83.238.19.* 13.03.10, 22:03
            Na stronie Disneyland'u bilety są tylko do 1.04, więc raczej na
            12.04 nie dostaniesz. Dziwne, ale prawdziwe.
            • Gość: agata Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 11:40
              byc moze zmieniaja sie godziny i ceny. Bilety mozesz zarezerwowac chyba do 5
              dni przed planowanym wejsciem. Nie wiem na ile po rezerwacji trzeba bilety
              odebrac bo podobno tez jest scisle okreslony czas.Przynajmniej tak mi
              podpowiadano na forum.Ja rezerwowałam tuz przed wyjazdem a potem odebrałam we
              FNAC na Polach Elizejskich.
              • Gość: kasia Re: disneyland IP: *.chello.pl 03.04.10, 21:04
                mam pytanie czy jesli bilet francilien jest dla mieszkanców okolic
                Paryza, to czy mogą go kupić na polskie nazwiska (czy nikt się do
                tego nie przyczepi) oraz czy mogę tego zakupu dokonac tu z Polski?
                dzieki za pomoc
                • Gość: milka Re: disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 08:31
                  Bilet mozesz kupic przez internet w sklepie FNAC na kilka dni przed
                  wyjazdem.Placisz karta kredytowa.Bilet mozesz odebrac w sklepie np.
                  na Polach Elizejskich.Ja tak kupowałam.Sa bilety tańsze na
                  okreslony dzien i drozsze bez konkretnej daty.My np.kupilismy 2
                  osobne bilety 1 dzien 1 park.1 bilet kosztował nas wtedy 29
                  euro.Bilety na sobote i niedziele sa drozsze.
                  • Gość: ilka Re: disneyland IP: 81.95.206.* 12.07.10, 11:10
                    nie znam francuskiego co tam trzeba wpisywac do tej rezerwacji i czy
                    placic mozna tez na miejscu
                    • Gość: kasia Re: disneyland IP: *.chello.pl 12.07.10, 19:15
                      mozesz bilety kupic we fnac juz w Paryżu, o ile będziesz tam 5 dni
                      przed planowanym pobytemw Disneylandzie.
    • Gość: gosc842 Re: disneyland IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.14, 15:18
      Bilety zdecydowanie lepiej kupić wcześniej. Ceny w czerwcu 2014: dorosły coś koło 71 EUR, dziecko powyżej 3 lat coś koło 65 EUR (bilet 1-dniowy do 1 parku). Za 3 osoby (2 dorosłe i jedno 4-letnie dziecko) zapłaciliśmy 204 EUR. Kupując bilet za pomocą francuskojęzycznej strony Eurodisneylandu taniej będzie o jakieś 10%. A jeszcze taniej, jeśli skorzysta się z FNAC. Parking dla samochodu osobowego 15 EUR. Frytki z kurczakiem koło 10 EUR. Wbrew temu co czytałem wcześniej, nie ma problemu z wniesieniem własnych kanapek i picia. Sprawdzali plecaki, szukali niebezpiecznych przedmiotów, na kanapki i picie nie zwracali uwagi. Byliśmy w pierwszej połowie czerwca, w dzień powszedni. Kolejka do kasy mała, może 5 minut stania. Za kasami są do wzięcia mapki, w różnych językach. Przez kasy przeszliśmy koło godziny 11-ej. Wychodziliśmy koło 19-ej (niestety nie mogliśmy zostać dłużej). Przez te 8 godzin zdołaliśmy skorzystać z zaledwie kilkunastu (14?) atrakcji. W kolejce zazwyczaj trzeba było stać koło 10 minut. Ale bywały też takie, gdzie stać trzeba było 30 minut, a nawet godzinę! 15 minut dzieci dadzą radę, ale 60 minut ciężko, bardzo ciężko! Taka cena za wejście do Disneylandu w stosunku do taaaaakiej ilości w kolejkach do atrakcji, naszym zdaniem jest na granicy opłacalności. Jeżeli w lipcu lub sierpniu lub w weekendy trzeba stać dłużej (a z tego co czytałem, to bywają dni gdy stoi się pomiędzy 30 a 100 minut), to uważam, że NIEwarto. Na marginesie: te duże kolejki biorą się głównie nie z ilości turystów, a z bardzo ślamazarnej obsługi. Przykładowo po wejściu do samolocików, obsługa przez około 5 minut czeka z włączeniem samolocików. Po co? Nie mam pojęcia. Być może chodzi o to żeby nie dało się zwiedzić całego Eurodisneylandu w jeden dzień i kupić bilet na drugi dzień (plus oczywiście hotel). Gdybym jechał drugi raz, na pewno przyjechałbym wcześniej niż na 11:00 i został dłużej. Aha, koło godziny 17:00 w środkowej części Eurodisneylandu jest parada, warto zobaczyć. Godzina parady zmieniła się (z tego co czytałem dawniej była o innej porze), więc warto zapytać np. w kasie. Na koniec rada dla kobiet w ciąży: zobaczcie na mapkę gdzie kobietom w ciąży nie wolno, na tych atrakcjach naprawdę mocno szarpie! A, i jeszcze jedna sprawa: warto poczytać o fastpass'ach, dzięki nim nie trzeba stać w kolejkach do niektórych atrakcji. I ostatnia rada: jeżeli macie małą córeczkę która lubi księżniczki, weźcie jej księżniczkową sukienkę, będzie przeszczęśliwa. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka