Dodaj do ulubionych

marmaris palace

19.05.11, 17:54
WITAM MAM KILKA PYTAŃ ODNOŚNIE HOTELU MARMARIS PALACE , CZY LEPIEJ ZABRAĆ ZE SOBĄ RĘCZNIKI CZY WPŁACAĆ KAUCJĘ ZA WYPOŻYCZENIE , CZY MAJĄC SWOJE ŁYŻWY TRZEBA JESZCZE PŁACIĆ WSTĘP NA LODOWISKO ORAZ GDZIE TRIADA LOKUJE SWOICH GOŚCI W BUDYNKU GŁÓWNYM CZY BUNGALOWACH (2+1) .ORIENTUJE SIĘ KTOŚ JESZCZE W JAKICH CENACH DOSTANĘ W MARMARIS LUB ICMELER RODOS ORAZ RAFTING .
Obserwuj wątek
    • Gość: ziutek Re: marmaris palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 22:39
      Z łyzwami ci nie odpowiem bo nie wiem ja miałem w bungalowie ale niektorzy w głownym budynku wycieczki mozna kupic w biurach w Marmaris
      Recznik kapielowy miałem swoj jak 60% gosci
      Jesli jeszcze jakies pytania to pisz
    • Gość: Gaja Re: marmaris palace IP: *.ibprs.pl 23.05.11, 16:04
      Witam,
      W Marmaris Palace byliśmy w zeszłym roku i ręczniki dostawaliśmy za karty, które otrzymywaliśmy przy zameldowaniu. Goście Triady byli zakwaterowani zarówno w budynku głównym jak i bungalowach. Hotel i otoczenie jest bajkowe :))) Na pozostałe pytania niestety nie odpowiem:(
      Życzę udanego wypoczynku :)
      Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: marmaris palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 19:43
      Wycieczka na Rodos - bilety możesz kupić w porcie, ceny w linku poniżej
      rhodes.marmarisinfo.com/
      Ja kupiłam od rezydenta i wyszło dużo drożej, a praktycznie po Rodos sami chodzimy. Nie pamiętam dokładnie ceny, ale za 1 osobę z opłatami portowymi wyszło około 100 euro.
      • markar72 Re: marmaris palace 23.05.11, 20:06
        JAK DALEKO JEST DO ICMELER IDĄC PROMENADĄ WZDŁUŻ PLAŻY I CZY DOJDĘ TEŻ NIĄ DO PUBLICZNEJ PLAŻY PRZY HOTELU LAGUNA Z ŁADNYMI PALMAMI .KORZYSTALIŚCIE Z TEJ PLAŻY JESZCZE JEDNO CZY W HOTELU MOŻNA WYMIENIĆ KASĘ PISZĘ TROCHĘ NA RATY ALE CZY W POKOJACH W LODÓWKACH JEST MAŁA ZAMRAŻARKA CHODZI MI CZY MOŻNA ZAMROZIĆ WKŁADY DO TORBY TERMICZNEJ CHCEMY KORZYSTAĆ Z PLAŻY PUBLICZNEJ WIĘC BY SIĘ PRZYDAŁO .KORZYSTALIŚCIE Z DOLMUSZY JAKIMI DOJADĘ DO ICMELER A JAKIMI DO MARMARIS I Z POWROTEM
        • Gość: gość Re: marmaris palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 21:21
          Nie znam hotelu, więc na te pytania nie odpowiem. A propos dolmuszy (ja byłam w Turunc), to z pewnością, jak dojdziesz do drogo przejazdowej z/do Marmaris, tam będzie jakis przystanek i wsiadasz w kierunku Marmaris. One wszystkie jada na tej trasie. Poza tym do Marmaris można dopłynąć tzw. Boat Taxi, łatwo znajdziesz idąc promenadą.
          • Gość: ziutek Re: marmaris palace IP: *.play-internet.pl 24.05.11, 09:09
            Do icmeler przejscie około 15-20 minut bylismy raz na takim targu
            • Gość: ziutek Re: marmaris palace IP: *.play-internet.pl 24.05.11, 09:12
              Do marmaris tez raz szlismy 40 minut ale takto dolmuszem rezydentka powie wszystko na spotkaniu informacyjnym co do zamrazalki nie pamietam lodowka byla po co korzystac z innej plazy i bulic za lezaki w dodatku brudne
        • Gość: Gaja Re: marmaris palace IP: *.ibprs.pl 24.05.11, 09:29
          Do Icmeler jak i Marmaris codziennie chodzilismy na piechotę, chociaż do Marmaris to całkiem spory spacerek. Do Icmeler nie jest daleko, mozna się spokojnie przejść (ok. 30 min.). Po drodze, można skorzystać z dzikiej plaży i się ochłodzić:))) Mozna sobie zrobić małą wycieczkę: spacerkiem do Icmeler, stamtąd taksówką wodną do Marmaris a z powrotem pieszo do hotelu :) Promenada prwadzi do wszystkich plaż w Icmeler :)) Jednak plaża z palmami przereklamowana. Piasek, a raczej żwirek jest brudno-szary, i w związku z tym woda nie jest zbyt przejżysta, natomiast woda przy hotelu suuuper. Pieniążki można wymienić w hotelu przy recepcji (oczywiśnie nie zl) ;) Dolmusze mozna łapać na ulicy przed hotelem, ale do Icmeler się nie opłaca (blisko).
        • Gość: woj Re: marmaris palace IP: *.aster.pl 04.06.11, 19:42
          hej byłem w Marmaris Palace - i było bardzo fajnie naprawdę polecam. (tylko szkoda, że rezydent Triady był do bani)
          1. plażą dojdziesz do Icmeler i Marmaris - ale w obu przypadkach jest to znacznie dłuższa droga.
          jeśli chodzi o wymianę waluty - to nie wymieniaj w hotelu - stracisz. Najlepiej wymienić w kantorze w Marmaris (jeśli będziesz się tam wybierać). Przy wymianie waluty uważaj na tzw. opłaty dodatkowe - tax, itp. W każdym dobrym kantorze będzie informacja, iż nie pobierają żadnych opłat.
          2. w pokojach są tylko małe lodóweczki - wiec nie zrobisz kostek lodu.
          3. DOLMUSZY - busik- są dwa rodzaje. (ja byłem głównie w Marmaris) więc do hotolu dojedziesz tylko busikiem z paskiem pomarańczowym - koszt to 2,50 lira (brak ulg) i możesz nim jechac do Icmeler jak i do Marmaris (z tego co pamiętam był ten sam koszt)
          polecam podróż taksówką wodną - cena to 11 lira, ale można się targować :) jak wszędzie.

• markar72 Re: marmaris palace 05.06.11, 08:37
            ORIENTUJE SIĘ KTOŚ JESZCZE W JAKICH CENACH DOSTANĘ W MARMARIS LUB ICMELER RODOS , RAFTING ORAZ JAKIEŚ DOBRE TANIE BIURO
            • Gość: izka Re: marmaris palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 17:44
              Rodos kupowaliśmy w ubieglym roku w Marmaris po 40 euro. Zabierali nas z hotelu Oylum Prestige w Icmeler.
            • Gość: woj Re: marmaris palace IP: *.aster.pl 10.06.11, 23:45
              fakt - do Rodos jest trochę drogo - ale nie płacisz za wizę. Najlepiej sprawdzić na miejscu, ponieważ ceny sie zmieniają - ja byłem kwiecień - Maj 11' i chcieli 65, ale w cenie było wyżywienie i atrakcje na trasie.
              Z tego co byłem i byli inni Polacy ze mną w hotelu i popłynęli na Rodos - to wszyscy na statku się rozchorowali - choroba morska :)
              Ale spokojnie - w Turcji jest co do zwiedzania. Ja planuje na przyszły rok powrót :) - ale tym razem na wielkie zwiedzanie :)
              • Gość: izka Re: marmaris palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 10:19
                My płynęlismy katamaranem i nie było mowy o żadnej chorobie morskiej. Rejs trwa 1 godzinę a statkiem chyba kilka godzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka