Dodaj do ulubionych

Paloma Pasha

27.05.11, 14:37
Nam anulowali rezerwację.
Mam pytanie czy ktoś już w tym roku tam był z tui?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 16:24
      Nikt jeszcze nie był-pierwszy wylot do Izmiru jest 31 05. Ja dzisiaj dostałam bilety i potwierdzenie, że nic się nie zmieni ale i tak mam obawy. Na ile dni przed wylotem anulowano Tobie rezerwację i jaki typ pokoju?
      • 4269m Re: Paloma Pasha 27.05.11, 21:05
        wylot mieliśmy mieć 31.05
        a 16 dostałam pismo, dokumenty podróży już miałam
        pokój rodzinny

A W-wa też dopiero od 31.05 lata na Izmir?
        • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 00:52
          Mam nadzieję, że u nas już nic się nie zmieni ale jeszcze 4 tygodnie do wyjazdu...Myślałam, że oprócz niekorzystnie zmienionych godzin lotu nie będzie już niespodzianek a teraz niczego nie jestem pewna.Wyloty z Wawy do Izmiru są dopiero od 31.
          • 4269m Re: Paloma Pasha 02.06.11, 07:58
            Podbijam wątek.
            Czy trafił ktoś jednak do tego hotelu?
    • i1-123 Re: Paloma Pasha 03.06.11, 13:31
      A jaki był powód anulowania rezerwacji? Trochę jestem zaniepokojona... rezerwowaliśmy hotel w grudniu, termin wyjazdu 06.09.2011, boję się, że anulują w ostatniej chwili
      • 4269m Re: Paloma Pasha 03.06.11, 21:44
        niedogadanie się z hotelarzem
        • 4269m Re: Paloma Pasha 06.06.11, 21:14
          cały czas podbijam wątek
          • 4269m Re: Paloma Pasha 09.06.11, 13:21
            i wrócił ktoś, a może komuś też odwołali rezerwację
            • Gość: 123 Re: Paloma Pasha IP: *.umwd.pl 10.06.11, 10:57
              Ja lecę 26 czerwca z niemieckiego katalogu TUI do tego hotelu. Jak narazie cisza. Nic mi nieodwołali. Ale mam obawy :(
              • 4269m Re: Paloma Pasha 17.06.11, 22:12
                i jak wygląda sytuacja
                ktoś wrócił ?
                • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 16:35
                  Ja dopiero lecę tam w najbliższy wtorek ale dzisiaj otrzymałam potwierdzenie naszej rezerwacji z hotelu. Przestałam więc się denerwować.
                  • 4269m Re: Paloma Pasha 18.06.11, 18:17
                    super, że komuś się uda tam dotrzeć:)

daj znać po powrocie
                    • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: 88.241.47.* 23.06.11, 11:25
                      jestem w Paloma pasha/polecam/hotel;polozenie\warumki luks
                      • 4269m Re: Paloma Pasha 24.06.11, 22:30
                        a dużo jest osób z Polski
    • jagoda2 Re: Paloma Pasha 23.06.11, 21:08
      Mój szef dwa dni temu właśnie wrócił z tego hotelu - ZACHWYCONY. Wylot 14.06. z Poznania z TUI. Dodam, że facet jest potwornie wybredny, a tutaj nie miał się do czego przyczepić. W przyszłym roku planuje tam ponownie pojechać. W całym hotelu było tylko 6 Polaków - ich dwoje z Poznania i 4 osoby z Warszawy. Szczególnie zadowolony był z opieki rezydentki - podobno niezawodna i na każde zawołanie.
      • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 00:28
        Ja dziś wróciłam z Palomy. W czasie naszego pobytu było bardzo dużo Polaków (około 60 osób). my jesteśmy zadowoleni ale raczej nie jest to hotel dla bardzo wybrednych-były osoby, które narzekały.Hotel jest dość luksusowy ale niestety nastawiony głównie na Francuzów, prawie cały personel mówi tylko po francusku i turecku, mają problem z odpływami(z kanalizacji wydobywa się czasem niemiły zapaszek, a do luksusowej toalety przy lobby barze można wejść tylko na wdechu).Hotel ma dobrą lokalizację, leży przy promenadzie i plaży(plaża czysta, ale bardzo wąska). Jest mało miejsca przy fajnym, opływającym hotel, basenie. w hotelu jest bardzo dobre jedzenie ale są też problemy z obsługą(czasem nie można się wcale doczekać na napoje). Pokoje w wewnętrznej części pierścienia są bardzo małe.
        • daniel_torun Re: Paloma Pasha 01.08.11, 14:49
          Aammaa możesz podać mi maila do siebie ? Mam kilka pytań odnośnie hotelu ....
          Oczywiście jeżeli to nie problem .
          • aammaaa Re: Paloma Pasha 01.08.11, 17:16
            laawa@tlen.pl
          • Gość: magda_s Re: Paloma Pasha IP: *.xdsl.centertel.pl 01.08.11, 19:00
            Może przydadzą się Wam moje uwagi z hotelu. Wrażenia mieszane. Hotel nowy, otwarty w czerwcu 2010 - byłam w lipcu 2010 stąd pewne rzeczy mogły się pozmieniać na lepsze. Transfer z lotniska ok. 50 min. W pobliżu małe miasteczko Ozdere którego jedyną atrakcją jest sobotni bazar.

Minusy
            - małe pokoje (standardowe) z widokiem na morze, pokoje „na ogród” są większe
            - słaba znajomość angielskiego obsługi
            - bardzo brzydka plaża (prywatna) granicząca z publiczną bardzo zatłoczoną plażą w Ozdere (ładniejszą i szerszą). Plaża jest w zasadzie piaszczysta (piasek w brudnym ciemnym kolorze) w najwęższym miejscu ma szerokość łóżka plażowego
            - niesłychanie hałaśliwe wieczorne występy muzyczne w barze na wolnym powietrzu - doskonała słyszalność bo bar jest w „środku”, przez 2 tyg. pobytu ta sama piosenkarka i ten sam repertuar
            - zalatujący od czasu do czasu w różnych miejscach basenu mało przyjemny zapaszek jakby z rur kanalizacyjnych
            - basen wszędzie o głębokości jedynie 140 cm
            - pokoje sprzątane bardzo późno – czasem nawet dopiero przed 19.00
            - kiepskie WI-FI (bardzo częste przerwy)
            - praktycznie brak obsługi kelnerskiej na basenie

Plusy
            - nienaganna czystość
            - naprawdę niezłe i różnorodne jedzenie w podstawowej restauracji; bardzo różnorodne lunche, świetne placki i racuchy na podwieczorek (kolejki !)
            - ładny, nietypowy, nowoczesny design pokojów (plazma w lustrze, umywalka – pomarańczowa misa, prysznic z widokiem na pokój, nowoczesne lampy) jeszcze bardziej atrakcyjne pokoje typu suite (z olbrzymim tarasem z jacuzzi), prywatnym hamamem
            - ciekawa i ładna architektura recepcji, restauracji, baru, recepcji; basen w kształcie „rzeki” otaczającej prawie cały hotel
            - nowy hotel, stąd większość rzeczy, mebli jest nienaganna (za wyjątkiem wspomnianych koszy)
            - goście głównie francuskojęzyczni i anglojęzyczni , trochę Turków i Polaków, b. mało rosyjskojęzycznych
            - bardzo dużo łóżek w różnych miejscach (basen, plaża, pomosty) nie ma problemu ze znalezieniem łóżka o dowolnej porze, spora kameralność, brak wrażenia tłoku czy tłumu w restauracji itp.
            - dobry All inclusive alkoholowy – oryginalne alkohole (nie miejscowe podróbki) , spory wybór
            - dobry fitness, śliczny hamam, sauny (dwie) i Spa
            - 3 restauracja a’la carte poziom i jedzenie zróżnicowane (Four season – fatalna, turecka i rybna – niezłe)
            - klub dla dzieci i mały basen (brodzik) dla dzieci – bardziej zatłoczony niż pozostała część basenu
            • daniel_torun Re: Paloma Pasha 02.08.11, 08:18
              Dziekuję za informacje.
              Wylatujemy za tydzień i mamy pokój z bezpośrednim wyjściem na basen .
              Zdaje się , że Aammaa miała taki pokój. Od której strony są lepsze pokoje na dole (może jakieś numery?) aby nie była za głośno , ale zarazem aby nie bylo totalnie na uboczu . Ktoś też pisał o często włączanym agregacie :-) .
              Jak wygląda sprawa z wypożyczeniem samochodu ? Czy jest coś w hotelu lub w Ozdere ? Jakie są ceny ?
              To chyba na razie tyle . Mile widziane jakieś dodatkowe wskazówki. :-)

• Gość: magda_s Re: Paloma Pasha IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.11, 16:51
                Nie znam numeracji pokojów na dole (mieszkałam na górze). Na parterze, od strony basenu (wewnętrznej) jest ciekawszy widok ale zdecydowanie głośniej no i trochę ludzie łażą. Bar masz w odległości kilkudziesięciu metrów. Gdybym miała radzić mając miejsce na parterze, wybrałabym od zewnętrznej strony (skrzydło wschodnie tzn. po przeciwległej stronie niż jest brodzik dla dzieci -b. zatłoczony). Co prawda jest przy ogrodzeniu z publiczną plażą ale przez wysokie ogrodzenie i rośliny zupełnie tego nie odczujesz. A jest tam naprawdę b. kameralnie i spokojnie (jeśli to lubisz) - w tej części basenu nie widziałam w wodzie nigdy więcej na raz niż 3-4 osoby. Ideałem byłoby na samym zakręcie, z tym że tam są pokoje typu suite. Nie wypożyczałam tam samochodu - z doświadczenia wiem, że w hotelu załatwisz bez problemu. Co do innych wskazówek - warto wybrać się wzdłuż plaży kilkaset metrów (skały ! i ciężka droga, dno kamieniste i śliskie za pomostem) ale dotrzesz do autentycznie bezludnej wysepki; można dopłynąć. Z wycieczek polecam Samos - pamiętaj o wcześniejszym zarezerwowaniu samochodu na wyspie (przed wyjazdem) bo możesz spotkać się z brakiem autka na miejscu
              • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 17:56
                Faktycznie od zewnętrznej strony lewego skrzydła jest najciszej i są dużo większe pokoje,my mieliśmy pokój z dostawką i bezpośrednim wyjściem do basenu właśnie w tej części na samym końcu skrzydła.Zamawialiśmy standard przydzielono nam suite nr 150(tydzień przed wyjazdem pisałam do hotelu-info@palomapasha.com- i prosiłam o cichy pokój, oddalony od muzyki i kawiarni, recepcjonista dając nam klucze powiedział do nas, że dostajemy pokój standard z tarasami)-moim zdaniem miała najlepsze położenie w całym hotelu(transformator o którym ktoś pisał jest na wysokości pierwszych pokoi zewnętrznego pierścienia. Raczej nie ma mowy o pokojach na uboczu, bo hotel nie jest szczególnie rozległy. Nie pamiętam dokładnie numeracji ale wejście do naszego pokoju było ostatnim wśród tych z zewnętrznego pierścienia.Nasze tarasy miały od rana do wieczora słońce. Te pokoje za nami czyli zewnętrzny pierścień do godz.14- 15, później tam był cień i automatycznie tarasy w wewnętrznym pierścieniu dopiero wtedy miały słońce. Wszystkie sprawy związane z hotelem trzeba załatwiać samemu i nie liczyć na rezydentkę(nie jest szczególnie miła i skora do pomocy), chociaż nie można jej nic zarzucić
                • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 18:03
                  Na Samos(polecam)jest bardzo dużo wypożyczalni-większość na przeciwko portu i jeśli się bardzo nie guzdramy z wyjściem ze statku to bez problemu mamy wybór samochodów. Spotkaliśmy tam polskiego celnika, który powiedział nam, że nie ma problemu z wypożyczeniem samochodu, ani z nieuczciwą wypożyczalnią.
                  • 4269m Re: Paloma Pasha 02.08.11, 21:00
                    ale wam zazdroszczę tych pobytów w palomie
                    i cały czas się zastanawiam na jakiej zasadzie wybierali ludzi do tego całego booking over

a pierwszy raz lecieliście z Tui, czy jesteście ich stałymi klientami?
                    • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 00:41
                      My jesteśmy stałymi klientami ale ta sytuacja nie dotyczyła naszego terminu, na miejscu dowiedzieliśmy się od rezydentki, że faktycznie hotelarz zrobił biuro w konia i na to miejsce przyjął swoich, tam ogólnie najbardziej dbają o tureckich gości
                    • Gość: magda_s Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.11, 09:19
                      Nie sądzę, żeby to miało znaczenie - ale rzeczywiście przeważnie jeżdżę z TUI. Co do wypożyczalni samochodów w Samos, to nasi znajomi, którzy płyneli z nami promem już sie nie załapali na samochód, mimo iż wypożyczalni w porcie rzeczywiście jest b. dużo. Może za wolno schodzili z promu ;)
                  • daniel_torun Re: Paloma Pasha 03.08.11, 07:34
                    No własnie ... Samos - mamy w planach :-) . Nie planowałem tylko tam wynajęcia samochodu. Wyczytałem , że jest tam ok 5 h czasu i myślałem że starczy go tylko aby się pokręcić po okolicy portu . Możesz coś wiecej o tym napisać ? Czy pojechaliście do portu z Kusadasi ?
                    Chcemy wynająć samochód aby pojechać do Efezu , Pamukkale , Prieny, Miletu i Didymy ,może do delfinarium z Kusadasi .
                    Z tym pokojem to Ci się rzeczywiście udało ....
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 00:12
                      Port na Samos jak i miasto nie jest duży, 5 godzin to trochę dużo, z kolei żeby objechać wyspę i coś zobaczyć, to mało. My wyruszyliśmy do miejscowości Pithagoreio (ok. 20 min. jazdy od portu), tam oglądaliśmy akwedukt z VI p.n.e, świątynię z "cudowną" wodą w jaskini, dom Pitagorasa i ruiny świątyni Hery. Zostało nam też czasu na frappe i obiad w porcie, skosztowaliśmy pysznego wina i polecieliśmy je kupić, po powrocie pokręciliśmy się jeszcze po porcie.My zakupiliśmy wycieczkę od rezydentki tak jak pozostałe. W Ozdere jest również miejscowe biuro podróży(przy postoju taxi w centrum) z konkurencyjnymi cenami. Można oczywiście wypożyczyć auto ale nam zależało szczególnie w Efezie na dobrym przewodniku, na taką mieliśmy szczęście trafić(ona tylko współpracowała z TUI), miała jako chyba jedyna Polka w Turcji pełne uprawnienia i chodziliśmy bez tureckiego przewodnika(pionka).
                      • Gość: magda_s Re: Paloma Pasha IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.11, 06:24
                        O ile pamiętam miałam więcej czasu na Samos (7-8 godzin). Nie warto płynąć na wyspę dla samego miasta . Zaliczyliśmy jadąc wzdłuż wschodniego wybrzeża spokojnie kilka naprawdę fajnych plaż o niebo ładniejszych niż tureckie, prześliczny mały monastyr, greckie jedzenie. Wyspa i plaże - krajobrazowo super
                        • Gość: Aammaa Re: Paloma Pasha IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 00:56
                          My mieliśmy jakieś 6 godzin(bardzo długo trwał rejs(1, 5 km-prawie 2 godziny)ale po drodze widzieliśmy delfiny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka