25.08.11, 10:51
Mam pytanie do osób które zwiedzały Istanbul...niedlugo lecę tam na tydzień i chciałam się dowiedzieć mniej więcej jakie są koszty zwiazene ze zwiedzaniem tych najważniejszych zabytków, ile kosztują wstępy do meczetów, chciałabym się też po Bosforze przepłynąc, może odwiedzić Wyspy Ksiażęce i jakiś nocny klub zahaczyć jak starczy sił... zupelnie nie wiem ile mam ze soba pieniedzy zabrać na tego typu przyjemności.
Może ktoś moze mi coś doradzić :)
Obserwuj wątek
    • isabeau Re: Istanbul 25.08.11, 12:19
      Najwazniejsze zabytki sa drogie - cena biletu to przykladowo 20 TL za palac Topkapi plus dodatkowo 15 TL za harem, podobnie Hagia Sophia - 20 TL. Wstepy do meczetow sa darmowe, nalezy tylko stosownie sie ubrac i nie zwiedzac w czasie modlitwy.
      • moniczorek Re: Istanbul 25.08.11, 12:29
        hmm...no to rzeczywiście trche drogie, ale tego się spodziewałam.
        A orientujesz sie może jak wyglada sprawa z promami?
        • pavvka Re: Istanbul 25.08.11, 13:59
          Promy IDO w granicach miasta tak jak normalny transport miejski - ostatnio chyba 1.60 za bilet. Na Wyspy Książęce bodajże dwa razy tyle. Promy wycieczkowe po Bosforze trochę droższe, ale o ile pamiętam nie więcej niż 20 TL.
          • cadicik Re: Istanbul 25.08.11, 19:44
            prawie 2 godzinna wycieczka promem po Bosforze (promy z Eminonu) kosztowała mnie 10tl w lipcu tego roku
            • moniczorek Re: Istanbul 25.08.11, 20:38
              Dziękuje Wam bardzo za informacje :)...juz mniej więcej wiem na jakie wydatki musze sie nastawiać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka