Dodaj do ulubionych

sms-y z Turcji

IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.11, 19:22
będąc w Turcji wysłałam kilka sms-ów krótkiej treści (sieć orange,oferta na kartę ) do Polski , kiedy wróciłam znaczna część kasy zniknęła mi z telefonowego konta, sms miał kosztować 1,51 zł, ja wysłałam ich dokładnie 9 , a kiedy sprawdziłam swój biling na koncie orange okazało się ,że każdy sms liczony był podwójnie a nawet potrójnie , np. jeden wysłany sms o godz. 17 :05 zarejestrowany jest trzykrotnie ,wiadomości były krótkie i dostawałam tylko jeden raport doręczenia, czy ktoś miał już taką sytuację ?
Obserwuj wątek
    • Gość: maxx Re: sms-y z Turcji IP: *.wejherowo.vectranet.pl 06.09.11, 19:27
      Może stosowałaś polskie litery?
      • Gość: ala Re: sms-y z Turcji IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.11, 20:13
        stosowałam ,ale to były naprawdę krótkie wiadomości typu " wszystko ok ,bawimy się świetnie "
        • Gość: mek Re: sms-y z Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.11, 20:54
          to dlatego... niestety polskie litery czasami są liczone jak kilkadziesiąt znaków :( ale nie wiem dlaczego tak jest właśnie...
          • Gość: gosc Re: sms-y z Turcji IP: *.155-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.09.11, 21:52
            To jest podle! Gdzie jakas ochrona konsumenta?! Jak kupuję telefon, to nikt mi nie mówi ile będę płacić za sms ale taryfy rzecz jasna to wciskać potrafią człowiekowi! Co za kraj!
            • Gość: ala Re: sms-y z Turcji IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.11, 08:11
              przy tak krótkich wiadomościach,to chyba nie ma znaczenia,że polskie litery ....a nawet gdyby to ktoś powinien dostać dwa eski , a ja dwa raporty doręczeń, w kraju wogóle nie piszę sms-ów,bo nie lubię dlatego wszystko mam w telefonie i złożyłam juz reklamację ,czekam teraz na odpowiedz , człowiek leci na wakacje ,wiadomo inny świat , a po przy locie nawał spraw i nie każdy już myśli o tym ,że zapłacił duży rachunek za telefon, ale chyba jednak warto...
              • dokto Re: sms-y z Turcji 07.09.11, 08:29
                Z tego co piszesz obciążana byłaś również raportami doręczeń, czy dobrze rozumiem?
                Jeżeli tak to tylko własnoręczne wyłączenie tych raportów mogło by pomóc.
                • Gość: ala Re: sms-y z Turcji IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.11, 09:44
                  sms-y przychodzące są bezpłatne , raporty doręczeń pewnie też
                  • Gość: gtw Re: sms-y z Turcji IP: 195.158.247.* 07.09.11, 10:21
                    dokładnie, raporty doręczeń są bezpłatne

i co to za taryfa? sms z Turcji to w każdej polskiej sieci 98 groszy...
                    • Gość: yogi Re: sms-y z Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 12:03
                      chyba się mylisz pisząc 98 gr w orange sms kosztuje 1.51
                      • Gość: gtw Re: sms-y z Turcji IP: 195.158.247.* 07.09.11, 12:34
                        jaka sieć takie ceny
    • Gość: gosc Re: sms-y z Turcji IP: *.kracen.hor.net.pl 14.10.11, 13:52
      Hej Ala,chciałabym się dowiedzieć czy rozpatrzono pozytywnie Twoją reklamację?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka