ben07 27.01.12, 10:09 Poszuję nowych informacji (z sezonu 2011) o hotelu Papillon Ayscha w Belek. Wybieram sie tam końcem maja 2012 roku. Będę zobowiązany za każdą informacje o tym hotelu. Pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edja Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: 194.242.104.* 29.01.12, 17:11 Ja tez jestem ciekawa opinii o tym hotelu.Jedziemy 20 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.e-wro.net.pl 29.01.12, 18:57 Opinie z 2011 roku są na www.holidaychec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben07 Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: 160.44.247.* 01.02.12, 13:16 Przejrzałem opinie na tym portalu. Zalezy mi na najnowszych informacjach o tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edja Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: 194.242.104.* 01.02.12, 18:34 Ben07 ,czy mogę liczyć na wiadomości o hotelu po Twoim powrocie? Odpowiedz Link Zgłoś
ben07 Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? 17.02.12, 15:25 Ok. Opiszę wrażenia z pobytu w tym hotelu tak gdzies w połowie czerwca 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edja Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 12:29 Ben07 czekam na relacje,jesli można.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjanek Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 20:35 ja znalazłem jedną opinię z 2011 roku tutaj i kilka ofert wczasów w tym hotelu: klik - jak na taki standard i all inclusive cena wydaje mi się bardzo atrakcyjna -- Turcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 22.02.12, 11:35 Witam, byłam z rodzinka w zeszlym roku. Hotel bajka, animacje, jedzenie, pokoje .. wszystko w najlepszym wydaniu. Rewelacyjne wakacje, dziecko zachwycone.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ben07 Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? 22.02.12, 13:58 Jedziemy z 3-latkiem i dlatego proszę o wiecej informacji na temat: - jak wygląda brodzik, czy są zjeżdzalnie dla maluchów? - czy są inne udogodnienia dla maluchów (plac zabaw)? - jak funkcjonuje Kids Clu? - Prosze o wiecej informacji o pokoju hotelowym jak ocenia Pani jego wielkośc i wyposażenie? Mamy rezerwację pokoju od strony morza - czy nie dochodzi do pokojów hałas z wieczornych animacji? - podobno jest oddzielne jedzenie dla dzieci - jak jest w rzeczywistości? - jak Pani ocenia resturację główną - jakośc potraw? Podobno jest również resturacji przy plaży? - jak ocenia Pani all inclusiv w tym hotelu? Czy są w wysiskane soki, lody? Bedę zobowiązany za każdą informację o tym hotelu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 22.02.12, 15:52 ja bylam z 2 latkiem. jest 1 brodzik z mala zjezdzalnia - moj maly dawal rade po kilku dniach. sa animatorki - rosjanki-studenkti-mowiace po angielsku, bardzo sie angazuja w zabawe,klub dziala od rana do nocy. siadaja z dziecmi czasem nawet na posilkach. zabawa dla dzieci caly dzien. plac zabaw jest fajny, najwazniejsze- zacieniony wysokimi drzewami.jest bufet dla dzieci, same sobie moga siegac co chca i przy nim duzy stol niski dla dzieci. jedzenie ogolnie bdb. soki rano wyciskane z pomaranczy. woda butelkowana we wszsytkich barach, w glownej rest leja z duzych butelek mineralna. rest gl jest wewnatrzi ma tez czesc na zewn rozniez z jedzeniem, wieczorami sa mini koncery, mozna posiedziec, posluchac z winkiem do kolacji.minibarek uzupelniany codziennie-kilka puszek pepsi, woda min i sokczki dla dzieci. restauracje fajne, dbb. co do pokoju od strony moze to nie wiem. rest przy plazy tez bdb, bdb drinki. w okreslonej porze byly lody, pieczone paczki, nalesniki z roznymi nadzieniami, hamburgery itd. trudno przejesc. sa super show wieczorne po minidisco na krotym dzieciaki szaleja z animatorami. wiekszosc dzieci zostawala z rodzicami na show ( w tym czasie mozna tez dziecko zostawic w miniklubie - jest tam osobny domek z pokojem do malowania i osobny z tv - bajki dzieci ogladaly z animatorkami pilnujacymi je. co prawda bajki byly w wiekszosci po rosyjsku- akurat najwiecej w tym sezonie ich bylo - choc jak wyjezdzalismy po 2gim tyg sporo pojawilo sie anglikow, polakow itd wiec nie wiem jako bylo potem) a te animatorki byly super, starsze dzieci wieszaly sie im na szyjach. bymy jakies mini olimpiady, zabawy z pileczkami w basenie itd. polecam goraca!ja teraz szukam podobnego hotelu i mam problem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 22.02.12, 15:57 w gl budynki jest takze slodka mala restauracujka, mozna zjesc pyszne ciasto(duzy wybor)zabeac kanapke paczkowana dla dzieciaczka, napic sie kawki w roznym wydaniu-czego nie ma w glownej.i zamowic sok z pomaranczy. nie mam sie do czego przyczepic. raczej same super plusy. w rest kelnerzy lataja i sprzataja, wymieniaja, usmiechaja sie. ja bylam w polowie maja i wtedy juz bylo wszystko rozkrecone a ludzi nie bylo jeszcze tak duzo.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 16:30 A możesz coś napisać o samym mieście Belek.Będziemy w nim w lipcu ,są jakieś knajpki na wieczorne wyjścia ,sklepy,stragany? Odpowiedz Link Zgłoś
ben07 Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? 23.02.12, 11:46 Dzieki za szybką odpowiedz. Mam jeszcze prośbę o informacje o plazy. Z folderów wygląda że jest piaszczysta, czy tak jest w rzeczywistości? czy na plazy dzieci mogą się bawic w piasku? Ze zdjęc wygląda że nad leżakami jest rozciagnięta woliera przeciwsłoneczna? Jak jest z dostepnością leżaków na plaży i przy basenie/brodziku? Czy w pobliżu jest delfinarium? Z informacji na jednym z portali wynika że kilka hoteli dalej podobno jest jakies małe delfinarium. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 23.02.12, 16:31 Belek to nieporozumienie. sporo sklepow i tyle.to jest sztuczne miasto utowrzone pod turystow. warto wypozyczyc auto i pozwiedzac wieksze miasta.w delfinarium nie bylam. Plaza podobno jak na ta okolice ladna, piasek jest lekko szarwy ale dla dzieci ok.przy wejsciu do wody miejscami zwirek. jedyny minus,ze na poczatki czerwca w sloncu juz parzy w stopy - koniecne jakies buciki dla dzieci. przy wejsciu na plaze i zwdluz lezakow jest drewniana kladka. lezakow sporo w cieniu i na plazy i na basenie. przy brodziku roznie, czesto cale rodziny rozkladaly sie aby widziec swoje dzieci - ale raczej wystarczajaco. mysle,ze nie ma sie co zastanawiac - hotel super. Odpowiedz Link Zgłoś
ben07 Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? 08.03.12, 22:20 Czy koś był w tym roku w Hotelu Papillon Ayscha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamagu Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 25.03.12, 21:06 Mam jedno pytanie - czy trzeba brać ze sobą ręczniki plażowe czy są na miejscu? z góry dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.skierniewice.vectranet.pl 29.03.12, 23:48 sa na miejscu, mozna w kazdej chwili wymienic na nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cali.0 Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? 14.03.12, 14:01 Ben07 bardzo zazdroszczę Ci, że będziesz w Ayschy w tym roku. Spędziłam tam urlop w lipcu 2011. Hotel cudowny, na pewno spełni twoje oczekiwania. Jedzonko super. Wspaniała obsługa, nawet na plaży możesz zamówić drinka (naciskając na dzwonek przy parasolu). Animacje wieczorne na wysokim poziomie (a sporo już podczas wyjazdów widziałam). Jestem przekonana, że będziesz bardzo zadowolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: czy ktos już wrócił w tym roku z tego hotelu? IP: *.umwd.pl 22.05.12, 14:39 i czy nadal wszystko ok, jak w ubieglych latach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cross Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 22:07 Bylismy rok temu z dwojka dzieci. Rewelacyjny urlop dla wszystkich! Rozrywki od rana do poznej nocy. Zjezdzalnie, brodzik, ladne baseny dla doroslych, piekny ogrod , swietne jedzenie, super animacje, rozrywki sportowe, tance, bardzo mili animatorzy, wieczorem fajerwerki i dyskoteki. Super sprawa. Wracamy do Turcji i nie wiem, czy cos przebije Papilon. Jedyny malenki minusik to lekko zuzyte pokoje, ale samo lobby, restauracje super. Codziennie muzyka na zywo do kolacji. Bajka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edja Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: 194.242.104.* 17.06.12, 21:03 Niecierpliwie czekam na najnowsze wiadamosci o hotelu,bo wylot tuz tuz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLA Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 15:04 Edja,radzę przygotować żołądek,bo z tego co opowiadają moi rodzice,którzy spędzają tam wakacje jedzenie jest niesamowite!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edja Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: 194.242.104.* 18.06.12, 17:25 Ale w dobrym tego słowa znaczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 19:58 Baaaaaardzo dobrym!! Pysznie i tak różnorodnie,że każdy znajdzie coś dla siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - kto był? IP: 195.20.110.* 21.06.12, 09:01 Ja lecę 7 lipca na 2 tygodnie z rodzinką z Wa-wy. Na stronie Tripadvisor cały czas pojawiają się świeże opinie głównie od klientów angielskich. Mam nadzieję, że się nie zawiodę :-) pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g312725-d550930-Reviews-Papillon_Ayscha-Belek_Turkish_Mediterranean_Coast.html Odpowiedz Link Zgłoś
madziaifilip Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy 29.06.12, 16:45 Dziś wróciliśmy z hotelu Papillon Ayscha. W moim subiektywnym odczuciu, może spodziewałam się więcej ale było bardzo dobrze. Piękna plaża (zadbana), dużo zieleni, fajne baseny, bardzo miły personel, dużo animacji, pokoje duże standardowo wyposażone,blisko od budynku głównego do plaży. To był nasz 3 urlop w Turcji, jednak moim zdaniem 5* to za dużo. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 13:09 Co nie podobało Ci się w Ayschy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soniua Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 23:01 Wiecie może w które dni odbywa się bazar w Belek ? Odpowiedz Link Zgłoś
madziaifilip Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy 30.06.12, 23:15 W Belek byliśmy dwa razy i tam cały czas wszystkie sklepiki są otwarte, chyba że jest jakiś inny bazar o którym nie wiedzieliśmy. Prada, Miu miu, kuszą oko............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 11:55 Bazar w Belek jest w soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaifilip Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy 30.06.12, 23:13 Może nie tak ze mi się nie podobało......byłam w Turcji 3 raz więc porównuję do poprzednich wiadomo. Było ciepło i przyjemnie- i już samo to wiele wnosi. Natomiast co do plusów hotelu: bardzo dużo zadbanej zieleni,dosć duże pokoje, dostawka na normalnym dużym łóżku (nie na rozkładanym co czasem zdarza się nawet w dobrych hotelach,fajne baseny, bardzo blisko zejscie do ładnej i zadbanej plaży,miły personel. Minusy które są widoczne to: hotel nie jest taki stary a nosi ślady zużycia, widać to stojąc przed budynkiem i będąc w nim samym, posiłki nie należały do przyjemnych z uwagi na mega obłożenie hotelu (90%Rosjanie), brak wolnych stolików, tłok niesamowity,personel pomimo dużej pracowitości nie nadażał z przygotowywaniem stolików,pokój na dzień dobry dostaliśmy z widokiem bocznym na hotel cornelia (dachy, zaplecza), poprosiliśmy na zmianę i otzrymalismy inny pokój na 1 piętrze z widokiem na baseny, pokoje na wyższych piętrach mają sea view i kosztuje ta przyjemność 20 euro za dzień.Minusem i dużym zaskoczeniem była knajpka tematyczna,każdy podczas swojego pobytu może skorzystać raz z wybranej restauracji, my wybralismy włoską i po czekaniu 40 godzinnym dostaliśmy coś przyniesionego z obiadu z restauracji głownej-nie skusiliśmy się, a szkoda. Bo np w Albie resort włoska była wspaniała i rybna też na najwyższym poziomie a hotel był 4*. Jeśli chodzi o sam hotel 5* to nic mnie nie powaliło. Słodycze- bez porównania w stosunku do Alby i dobrze bo akurat z synem nie możemy ich jeść. Fakt, pod koniec zatrułam się czymś - nikomu nic nie zarzucam, skończyło się kroplówkami w szpitalu, ale to akurat mogło zdarzyc się wszędzie. Wydaje nam się że Alba była hotelem dużo przytulniejszym, miała ekstra knajpki tematyczne, mnóstwo zieleni, piękną plażę i była......tańsza. Ale samo Belek bardzo nam się podobało dużo bardziej niż okolice Alby Resort. Ayscha jest zdominowana przez Rosjan, innego języka nie słyszałam. Rezydent wspomniał nam że rozcznie Niemców przyjeżdża do Turcji 6 miln, Rosjan 4,5 mls a Polaków 1/2 miliona. Hotel tez jest bardzo przyjazny rodzinom z dziećmi. Jedzenie jak to jedzenie, natomiast owoców mnóstwo: soczyste czerwone truskawki, czereśnie, morele, brzoskwinie i nektarynki, arbuzy, melony.....mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: son Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 13:50 Wybiera się ktoś w sierpniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edja Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 13:41 Byłam w tym samym czasie co madziaifilip.Mam nieco inne zdanie.Jestesmy bardzo zadowoleni.To był nasz 6 wyjazd do Turcji,hotele 5 *,więc tez mamy porównanie.W każdym można znalezc jakies "ale"... Mieszkaliśmy w select villa,gdyż po przybyciu nie był gotowy nasz pokój rodzinny w budynku głównym i zaproponowano nam na jedną noc pokój w villi.Na drugi dzien pan w recepcji powiedział,że jesli chcemy możemy tam zostać.Bez dopłaty oczywiście. Restauracje tematyczne-można korzystać z każdej jeden raz podczas pobytu!Dalekowschodnia była cudowna.Przesympatyczna obsługa,pyszne jedzenie.Włoska faktycznie troszkę gorsza,ale jedzenie bardzo dobre. Ogólnie jedzenie przepyszne.Wieczorne występy super.Animatorzy sympatyczni.Było bardzo dużo Polaków w porównaniu do naszych wczesniejszych wyjazdów. Odpowiem na pytania. edja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.12, 22:48 Witam, Tak ja jadę od 12 do 22 sierpnia. a Ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Furla Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.12, 14:36 Ja też byłam w tym hotelu i uważam, że to dobry hotel 5*, ale trochę mu brakuje do tych z najwyższej półki (mam porównanie do Delphin Palace), po prostu nie można się spodziewać jakiegoś super komfortu i euforii w tym hotelu, ale przyzwoitego standardu bez większych zastrzeżeń. Sądzę, że może niektóre opinie o tym są przesadzone na plus i osoby, które nastawiają się na najwyższy poziom mogą być nieco rozczarowane, szczególnie w sezonie w hotelu jest odczuwalny nadmiar gości, co jest uciążliwe, bo wszędzie jest tłoczno (czekanie na wolny stolik to nie jest standard najlepszych hoteli). Poza tym ja osobiście nie przepadam za hotelami, w których 90% gości stanowią Rosjanie, już wolę Niemców i inne nacje, ale z drugiej strony wiem, że akurat w ogóle Turcja i Egipt to kraje ulubione przez Rosjan i trudno ich uniknąć w hotelach w tych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 10:12 bazar w Belek jest w soboty, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: 195.20.110.* 27.07.12, 07:58 Byłem w hotelu z rodzinką od 7 do 21 lipca. Moja subiektywna ( pozytywna) ocena poniżej. Pozdrawiam tych którzy tam dopiero pojadą.... i zazdroszczę. Ja tam napewno wrócę :-) www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Papillon+Ayscha+Pi%C4%99kne+wakacje-ch_hb-id_6627965.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.205.93.32.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.12, 09:50 Ja byłam z rodziną od 21 czerwca do 4 lipca. Szczerze mówiąc te wakacje nie należały do specjalnie udanych. Hotel zdecydowanie nie zasługuje na 5* (do tej pory byliśmy w Turcji 5 razy). Moja córka potwornie zatruła się jakąś bakterią - spędziliśmy 4 dni w szpitalu :((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verba Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.12, 11:44 Witam, Właśnie ze znajomymi zastanawiamy się nad wyborem hotelu na wyjazd we wrześniu (2 pary bez dzieci), bierzemy też pod uwagę Papillon Ayscha, możesz napisać w czym ten hotel jest gorszy od innych ?( piszesz, że był to Twój 5 wyjazd do Turcji). W zeszłym roku byliśmy w Limak Lara De Luxe, który naszym zdaniem dosyć wysoko zawiesił poprzeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.205.27.111.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.12, 15:47 Przede wszystkim hotel rzeczywiście jest dość mocno wyeksploatowany, obiekt spory- 5 pięter z dwoma skrzydłami odchodzącym z budynku głównego i tylko trzy windy (ok 100 - lub więcej, pokoi na jednym piętrze),klimatyzacja na większość dnia jest wyłączana a w nocy jest tak słaba,że ja kładłam się na podłodze przy balkonie bo nie mogłam oddychać. Już ktoś wcześniej pisał- 90 % gości to Rosjanie - nie wiem czy jest tak zawsze,ale jak my byliśmy to zachowywali się jakby hotel należał wyłącznie do nich. Tak też zachowywali się w restauracji. Co do restauracji...też już ktoś wcześniej pisał- ciężko znaleźć miejsce. Czasem krążyliśmy kilka razy,żeby w końcu usiąść, obsługa absolutnie nie dawała rady, czasem nie zdążyliśmy zjeść cały posiłek, a napojów dalej nie było. Leżaki przy basenie i przy plaży rezerwować trzeba było już ok 7 rano,a dodam,że my byliśmy w czerwcu. Dla mnie jednak najgorsze było zatrucie córki i czas spędzony w szpitalu. To już przepełniło czarę goryczy. I nie był to odosobniony przypadek w tym hotelu....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verba Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.46-29-148.tkchopin.pl 28.07.12, 19:30 Dziękuję za odpowiedź, w takim razie odpuszczamy sobie Aysche. Może polecasz jakiś konkretny hotel w którym już byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Hotel Papillon Ayscha w Belek - wróciliśmy IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.12, 08:37 W tej okolicy sprawdziłam na własnej skórze Ela Quality, Cornelia i Gloria Serenity. Wszystkie OK. Niestety Rosjan wszędzie 80-90% Odpowiedz Link Zgłoś
madziaifilip Zatrucie 28.07.12, 21:56 Ja też sie zatrułam. Jestem w trakcie leczenia i wybierając ten hotel sugerowałam się opiniami , jakością choć cena była wysoka bo 9 tys za tydzień za 2 osoby dor+dziecko. Ale nie patzryliśmy na nic bo chcieliśmy uniknąś sensacji wynikajacych z braku higieny czy mniejszej dbałosci o czystość. Nie wiem jak, nie wiem gdzie- ale przy zastosowaniu wszelkich możliwych sposobó (nie piłam soków z automatu i innych) w 3 dniu dostałam takich wymiotów, biegunki, osłabienia bez szans na wstanie. kierunek Belek szpital, tam kroplówki..... po powrocie do hotelu temp. chyba z 40 stopni, już myślałąm ze umieram z powrotemdo szpitala, zastrzyki..... tak bolesnych w życiu nie miałam. Lekarz powiedział że jak nastepnego dnia nie przejdzie to szpital w ANtaly. Na szczeście było potem lepiej. Ale coś za dużo tych przypadków. Biorę sporo leków na chorobę przewlekłą, bardzo się pilnowałam nawet nie jadłam słodyczy z uwagi na dietę, ani żadnych miszu maszów i byłam totalnie rozłożona. Taką gorączkę miałam ostatni raz z 15 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Zatrucie IP: *.205.78.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.12, 08:21 My wylądowaliśmy w szpitalu Aspednos. Obiawy dokładnie te same (temp dochodząca do 40C). Również przestrzegamy wszelkich zasad (łącznie z myciem zębów wodą mineralną). A mimo tego moje 6-letnie dziecko złapało tą bakterię (w szpitalu wykluczyli ratowirus - stwierdzono ostre zatrucie bakteryjne). I z wakacji marzeń mieliśmy koszmar trwający cały tydzień z czego 4 dni w szpitalu. Cena zdecydowanie nie jest adekwatna do standardu hotelu. Co do polecania hotelu...hm każdy lubi co innego - nie wiem czy to co ja uważałam za super, będzie odpowiadało innym. My dwa lata temu byliśmy w Pegasos World w Side i były to jedne z lepszych naszych wakacji. Ale wiem,że nie każdemu ten hotel odpowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaisa Re: Zatrucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 14:44 Nie można porównywać tych 2 hoteli...Są to zupełnie inne standardy. Tak samo jak Side czy Belek. Belek i Antalya w tych miejscowościach znajdują się najdroższe hotele w Turcji. Bakteria o której Panie mówią, mogła się ujawnić u każdego i w każdym hotelu. Nie można obwiniać za to hotelu. Jedni są bardziej odporni drudzy mniej. To taki odpowiednik "klątwy faraona" z Egiptu. Wiem bo sama to przechodziłam 6lat temu w Turcji w Belek. 3 dni wyrwane z życiorysu, ale potem nagła odmiana. Nawiązując do wypowiedzi *Soni, chyba byliśmy w 2 różnych hotelach ale w tych samym czasie, bo nie zauważyłam aż takiego wyolbrzymionego tłoku w restauracji ( nie mówiąc jaki zdarzał się worldzie), leżaki na plaży nie trzeba było rezerwować o 7 rano (bez przesady) o każdej porze dnia, znalazło się miejsce dla każdego. Totalnym wyolbrzymionym aspektem Pani wypowiedzi była klimatyzacja ... Rozumiem, Pani rozżalenie stanem zdrowia córki, ale nie psujmy opinii, naprawdę DOBREGO hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: Zatrucie IP: *.ghnet.pl 29.07.12, 23:52 zatrucie często pojawia się przy zmianie flory bakteryjnej, dlatego sama przed wyjazdami i w trakcie równiez staram się stosować probiotyki sama biorę lactoral to bakterie kwasu mlekowego w proszku do rozpuszczenia w szklance letniej wody od czasu ich stosowania nie spotkała mnie przykra niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
madziaifilip Probiotyki 30.07.12, 10:21 To zwyczajnie miałaś szczęście.Ja przy okazji mojego leczenia od wielu miesięcy jestem obłożona probiotykami, i to nie tzw probiotykami z polskich naszych aptek ale takiemi które zawierają 35 bilionów dobrych bakterii. Z naszych to tylko w razie beidy Biopron9 czy Multilac. Ale Optima nie pobije nic. I pomimo to tak sie zatrułam w hotelu 3*?? nie w 5 gwiazdkowym. Także nei zgodzę się do końca z tym, standart hotelu musi wyznaczać pewien poziom za który płacimy chcąc uniknąć.....szpitala i powikłań. Oczywiscie że zatrucia są wszędzie, jednak w tym ghotelu- ciut zbyt dużo?. I kochani pamiętajmy jednak że Turcja to nie Egipt czy Tunezja, pomimo wszystko. Było miło, jednak uważam ze to hotel nie jest wart swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Probiotyki IP: *.internetia.net.pl 31.07.12, 21:34 zgadzam się w 100% z opiniami madzi( madziafilip), tez bylismy w tym hotelu, tez zaliczylismy mega zatrucie dziecka, tez był to nasz kolejny pobyt w tym kraju i jak dotą dnic się nie dzialo. wybierając hotel 5 ggwiazdek a nie mniej m.in po to by si e ie zdarzaly takie historie. owszem flora it, ale u nas to nie fora a zwykla bakteria pochodz aca z brudu lub duzych niedopatrzen w hotelu. i to nie powinno sie zdarzyc i tyle. i to na taką skalę. co do Rosjan, tłumy ich byly, zachowują się średnio, kolejki powstają przez nich, bo całymi rodzinami zajmują je. ze stolikami to samo, ciągły brak miejsc na kolacji,na śniadaniach było ok. Jeszcze nigdy na wakacjach nam się to nie zdrzyło,choc z nacjami roznymi bywalismy i z \Rosjanami też. zawodzi logistyka w hotelu i tyle. i nawet tort na urodziny nie zrekompensował mi tych niedociągnięć. a podkradanie ręczników z leżakow to już calkiem inna historia. i jak ktoś się godzi na takie rzeczy to jego sprawa. wg mnie hotel ok, ale przereklamowany i to chyba własnie przez takich klientów delikatnie mówiąc niewymagających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Probiotyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 22:01 Lece tego hotelu, za tydzień. Byłam w nim w zeszłym roku 2 tygodnie i byliśmy bardzo zadowoleni. Latamy do Turcji conajmniej raz w roku od 10 lat. Pobyt w Ayschy w roku 2011 zaliczany, do bardzo udanego. Nie mieliśmy ani kłopotów w restauracji ani z pokojami, bo mieliśmy wykupiony view see, idealny widok na morze z 3 pietra budynku. co do plazy, nie było tłoku, zawsze było miejsce. Co do jedzenia urozmaicone ( tak jak w hotelach "wyższej polki w Turcji". byliśmy na przełomie lipca/sierpnia, owszem dużo Rosjan, Polaków, Czechów, ale nikt nikomu nie przeszkadzał. Nie wiem jak będzie teraz, ale zeszłoroczny pobyt w Ayschy uważamy za bardzo udany. Byliśmy zarówno w Eli quality, corneli delux, dolphinie, spice spa, albin resort czy w pegasos world czy rownież planet pegasos... Szczerze to Ayscha była jedna z lepszych, no i Belek chyba najlepsza miejscowość ;). Odpowiedz Link Zgłoś
madziaifilip Re: Probiotyki 01.08.12, 10:28 To wszytsko zależy co się komu podoba i na no się godzi a co mu ewidentnie przeszkadza. Moim zdaniem nawet pomijając koszmarne zatrucie, hotel nie oceniam na 5*. Zużyte dywany na korytarzach, śmierdzace toalety przy basenach, odpadający tynk głównego budynku od strony basenów...... ktoś powie: trzepiasz się.... ok, być może jednak wydając prawie 10 tys za tydzień oczekiwałam wyższego standartu usług samego hotelu. Znaleść miejsce przy obiedzie i kolacji to był szok. Czułam się jak na głównym skrzyżowaniu a nie jak na kolacji. I chociaż hotel ALba resort ma tylko 4 * czuliśmy się tam o wiele lepiej. Włoska knajpka w Ayscha to jakaś kpina odgrzewanych posiłków przyniesionych z restauracji głównej niezjedzonych dań. To co naprawdę mi się podobało to plaża, słońce i to że wreszcie jesteśmy razem. Wiemy na pewno że do Ayschy nie pojedziemy, rok po roku, za takie pieniądze i taki poziom świadczonych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Probiotyki IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.13, 16:31 Infekcja intymna może nas dopaść w najmiej oczekiwanym momencie,mówie to bo sama ją często przechodziłam,ale od kąt stosuje invag wiem że jestem dobrze zabezpieczona i tak szybko jej niezłapę.Priobiotyk ten posiada opinie PTG ,jest dopasowany do polskich kobiet przez co działa szybko i skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś