Dodaj do ulubionych

biuro podróży GTI - OPINIE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.12, 11:26
WITAM,
CZY BYŁ KTOŚ Z WAS NA WYCIECZCE Z BIUREM PODRÓŻY GTI??? SŁYSZAŁAM SPORO NEGATYWNYCH OPINII A MAJĄ CAŁKIEM FAJNIE OFERTY (JAK NA DZISIEJSZE CZASY), DLATEGO MOCNO SIĘ NAD TYM ZASTANAWIAM.

DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI I POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: blue star Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.multi-play.net.pl 05.07.12, 09:11

hej. my bylismy i jestem super zadowolona. niestety w tm roku wylot z warszawy nas odstraszyl bo do marmaris sie wybieramy. zdecydowanie solidne biuro, duzo lepsze niz nasze polskie. to wielkia firma niemiecka wiec czulam sie z nimi bezpiecznie. stac ich na to by ewentualne problemy rozwiazywac na korzysc klienta. wielki pozytyw (wg mnie)
      • olin1980 Re: biuro podróży GTI - OPINIE 05.07.12, 10:31
        GTI nie jest firmą niemiecką tylko firmą-działającą na rynku polskim wchodzącą w skład tureckiej KayiGroup, więc jest firmą polsko-turecką.Co nie zmienia faktu ,że jest raczej solidnym biurem,przynajmniej jeśli chodzi o Turcję bo tam ma dość spore zaplecze(transportowe i logistyczne).Jest czlonkiem Polskiej Izby Turystyki i posiada certyfikat Rzetelnej Firmy więc raczej nie ma się czego obawiać ;-)
        Byłam kilka razy, zawsze na plus.
        • Gość: Rafałek Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 20:48
          Certyfikaty - to mnie rozbawiacie - Sky Club też miało takie różne znaczki na stronie i co to pomogło tym którzy polecieli i tym co nie zdążyli???
          Co do GTI - nie wiem i mam nadzieję, że będzie ok, jednak szukając w grudniu ofert u różnych pośredników 3 lub 4 z nich odradziło nam to biuro - mam nadzieję, że to tylko takie uprzedzenia, ale z innej strony czemu mieli ich oferty a nie chcieli sprzedać???
          Lecimy z innym biurem (podobno duże, prężne poparte niemieckim biurem i kapitałem) i też na dzień dzisiejszy się boimy, no ale co robić, pieniądze wpłacone - wylot za 9 dni...
    • Gość: Mario Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.protonet.pl 08.07.12, 19:39
      My także lecimy z nimi pierwszy raz i mam nadzieję ,że będzie wszystko OK.Proszę o opinie ludzi którzy z nimi już byli,Dziękuję
      • Gość: oli Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.12, 21:44
        www.oceniacz.pl/biuro-podrozy/gti-travel-charters/opinie
        www.easygo.pl/opinie/biura/gti-travel.html
    • traveller41 Re: biuro podróży GTI - OPINIE 09.07.12, 22:54
      Częstą praktyką tego biura są zmiany czasów wylotu i powrotu. Inne biura też to robią, ale GTI robi to w sposób karygodny. Bywa tak,że opóźnia wylot na imprezę i przyspiesza powrót, w rezultacie klient ma skrócony pobyt. Doświadczyłem tego osobiście, ale z wpisów na forum wynika, że klientów tego biura poszkodowanych w ten sposób było wielu. Na domiar złego informacje o zmianach czasów są ukrywane i podawane na krótko przed wylotem. Taka sytuacja miała miejsce w ubiegłym roku gdy informację o przyspieszonym powrocie z Alanii podano na kilka godzin przed czasem wyznaczonym na opuszczenie hotelu. Gorszą sytuację mieli klienci z Wrocławia, którzy zamiast do Wrocławia zostali wywiezieni do Warszawy i stamtąd dopiero przewieziono ich autobusami do Wrocławia. Dziwią te praktyki, bo są antyreklamą biura. A może biuru nie zależy na klientach?
    • szar_lotka Re: biuro podróży GTI - OPINIE 20.07.12, 13:26
      Sprawdzone biuro, szczerze polecam jednak przed z korzystaniem sprawdź ofertę cenową,często u innych np. w Wezyrze czy Itace są te same hotele, ale tańsze cenowo. Ja korzystam zawsze z pomocy zaprzyjaźnionego biura Onur, mają portal internetowy możesz tam sprawdzić lub zadzwonić
      • Gość: Antala Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.07.12, 15:18
        Właśnie wróciliśmy z Side. Drugi raz w Turcji z tym biurem. To duże biuro, więc bezpieczniejsze, mocniej stoi na nogach. Działa na Niemcy i Holandię także.
        Na miejscu wszystko było tak, jak na obrazku - hotel taki, jak miał być, odległości od plaży zgodne z podanymi w katalogu. Pojazdy do transferów i wycieczek porządne, dobrze oznakowane, przylot i wylot sprawne. Z jednym wyjątkiem - nieustannymi zmianami godzin wylotu i przylotu. W dodatku, jak już tu ktoś mówił - zmiany (oni mówią "potwierdzenia"...) przychodzą niemal na ostatnia chwilę, mniej, niż 24 godziny przed. W obie strony. Na lotnisko jechaliśmy z pracownikiem tureckim, po polsku ani w ząb. NO, i przypadku małych hoteli, gdzie mają po kilka osób - nie ma dyżurów.
      • Gość: Gulgul Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 12:20
        czasem ta nizsza cena w tym samy hotelu wynika z tego ze sorzedawane sa pokoje o nizszym standardzie (bez widoku na morze, standardowe itp) a nie z łaskawości biura podróży;)
    • Gość: sabina Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.12, 01:40
      JA NIE POLECAM!!!
      zamówiliśmy/wykupiliśmy przez traveligo wycieczkę do turcji w GTI... kosztowało nas to 1 1/2 miesiąca temu 13000zł - dokładnie 1 miesiąc przed wyjazdem dostaliśmy informacje ze hotel nie zostanie otwarty- oki zrozumieliśmy ze takie coś może się zdarzyć - dostaliśmy od GTI propozycje hotelu w którym już rok przedtem byliśmy- więc prosiłam o inne oferty- no i dostaliśmy ! JEDNĄ ofertę (szkoda ze tylko opinia tego hotelu nie jest najlepsza) więc prosiłam o inna .... i GTI nas OLAŁ !! brzydko mówiąc .... prosiłam się - a dostałam za informacje "albo to pani bierze albo pani musi dopłacić do innego hotelu"... "inni kliencie wybrali ten hotel, albo dopłacili" ... a fakt jest taki ze wszyscy wiemy jaki są teraz cenny... miesiąc temu miała 50 hoteli do oferty za niszą cenne, i tym bardziej ze my jedziemy z dziećmi i nie ma tyle pokój rodzinnych w hotelu... fajnie tak można sobie tez nabić kasę..... nie mam pytań co do tego BIURA i do pracy pani Ani oraz Walentyny ...
      teraz wykupiliśmy od ITAKI 15000 zł - ale napewno nie odpuśćże- bo takie chamstwo co oni zrobili to jest ostanie co można zrobić - żerują na ludziach!!!
      mogę ale polecić panią łucje z traveligo.pl - jest bardzo miła i stara się naprawdę - sama powiedział ze takiej postawy nie spodziewała się :/
    • Gość: katarinka83 Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: 89.72.64.* 11.09.12, 08:52
      Pierwszy raz miałam tak straszny urlop. Biuro GTI oszuści!!! Po przyjeździe do hotelu zostaliśmy z niego wyrzuceni, do hotelu o dużo niższym standardzie, w którym na recepcji nikt nie mówił w języku angielskim. Pierwsze trzy dni spędziliśmy w pokoju piwnicznym, i dopiero czwartego dnia zostaliśmy przeniesieni do pokoju na 3 pietrze, po długich awanturach i kłótniach z rezydentem,który przez dwa tygodnie pojawił się tylko raz.Nikt się nami nie interesował.Żadnej opieki biura i rezydenta.Kłamcy ignoranci... Koszmar!!!!
    • Gość: niepolecam Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 11:00
      zdecydowanie nie polecam tego biura. Pani w biurze które ma również ich ofertę powiedziała że biuro do upadku.
      • Gość: Patryk95 Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.aerostrada.com.pl 16.09.12, 16:12
        Wykupiłem dziś wakacje na zimę 11 stycznia z GTI, przyznam , że cena nie była za niska bo na tydzięń zapłciłem 7700zł za 4 osoby. Mam się czego obawiac ? A przyznam się że się boję bo w licpu na 3 dni przed wyjazdem zbankrutował skyclub. GTI posiada PIT i Rzetelną Firmę, więc co radzicie ?
        • Gość: lenzi Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: 77.254.143.* 21.09.12, 15:52
          jutro wylatuje z tym biurem i mysle ze bedzie dobrze.....moi znajomi byli zadowoleni....
        • Gość: Rafałek Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 19:09
          GTI posiada PIT i Rzetelną Firmę - to nie są argumenty. To może mieć firma na 2 dni przed ogłoszeniem upadłości.
      • Gość: znawca Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 20:20
        a ta Pani w biurze to skąd takie rzeczy wie? ma wgląd do finansów firmy i kont bankowych? słuchaj dalej babki w biurze, która jedyne co wie to zazwyczaj przeliczyć swoją prowizję a klientowi wcisnąć to na czym lepiej zarobi
    • Gość: jhjan Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.xdsl.centertel.pl 22.09.12, 20:18
      bardzo dobre biuro,byłem 2 razy i w listopadzie lecę ponownie
    • Gość: Mario Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.protonet.pl 29.09.12, 20:46
      Przylecieliśmy z wczasów w środę.Naprawdę wszystko oki ,biuro godne polecenia , chociaż po przeczytaniu opinii o GTI byliśmy pełni obaw. Lot spokojny , samolot "SKY Airlines " czysty ,punktualny .Na miejscu szybki transfer ,hotel zgodny z opisem.
      Polecam
      • Gość: Lenzi Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.12, 17:29
        Potwierdzam ..biuro bez zarzutu rezydentka Kasia /Kemer/ bardzo mila i gotowa do pomocy.Fajnie bylo....
    • Gość: anna Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.mlyniec.gda.pl 07.05.13, 22:49
      GTI tnie na dobach hotelowych. Zmieniają godziny wylotu i powrotu tak, żeby zaoszczędzić na noclegu. W efekcie tego jestes na wczasach nie 7 dni a np 5,5 dnia.
      Widziałam, że niektórym ludziom zmieniono na lotnisku hotel.
      Ja w każdym razie nie zaryzykuję z nimi ponownych wakacji.
      • Gość: lilianka Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.profibernet.dk 08.05.13, 14:26
        my bylismy z gti 2 lata temu,byly to naprawde super wakacje,polecam goraco...bylismy z malym dzieckiem,hotel lepszy niz w katalogu,opieka rezeydenta - super.bylismy zadowoloeni od a do z
      • Gość: jasniepan Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 19:30
        pff bzdura. godziny przelotów nie mają wpływu na cenę imprezy bo liczą się DOBY hotelowe czyli okres o 14:00 do 12:00 dnia następnego.
        • Gość: natalka Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.play-internet.pl 10.05.13, 21:34
          Nam na na 3 tygodnie przed wylotem zmienili termin zamiast 01.05 wylot byl 02.05.2013, żadnej rekompensaty nie zaproponowano, wycieczka Antalaya City która miała być w cenie nie odbyła się, rezydenta widziałam raz, nie pojawił sie nawet przy odlocie, Jedyne co było zgodne z umową to na szczęście hotel który nie został zmieniony:), ale w porównaniu z innymi biurami obsługa kiepsko wypada.
          • Gość: yaseminka Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 15:59
            "...żadnej rekompensaty nie zaproponowano..."
            Skoro sami nie zaproponowali, to należy się upomnieć o swoje a nie czekać z założonymi rękami aż zaproponują, bo możesz się nie doczekać gdyż żadne biuro nie jest skore do dawania.
            A zgodnie z prawem jak najbardziej przysługują Wam roszczenia o wypłatę odszkodowania z tytułu niezgodnego z umową wykonania świadczeń.
            Oj, ludzie...sami jesteście sobie winni, że nie upominacie się swoje. Ja tam zawsze pilnuję by wszystko było zgodnie z zawartą umową i w trzech przypadkach (nie dotyczyły GTI) nie było zgodne i ja upomniałam się o pieniądze dla nas, i je otrzymałam.
            • Gość: natalka Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.play-internet.pl 11.05.13, 17:19
              Zamierzam się upomnieć jak najbardziej:) reklamacja juz napisana. Niektóre biura starają się rekompensować już przes wyjazdem, jeśli takie sytuacje się zdażają m.in Itaka.
          • Gość: login Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.13, 13:03
            wycieczka gratis odbywała sie ale zniechęcała do niej jak ktoś się upomniał rezydentka. Sama ją przemilczała oferując płatną za 39 euro z obiadem, kolacją i tańcami derwiszów. Wg. niej miał to być wyjazd li tylko do sklepu z biżuterią i skórami ( bez starówki)nic nie warty a w rzeczywistości gdy nie odpuściliśmy były co prawda sklepy ale i też wodospad, starówka, czas wolny w wspaniały pilot-Turek mówiący po polsku.
            To nie wina biura a postawy rezydentów, którzy zainteresowani są tylko zarabianiem na wycieczkach fakultatywnych.
    • Gość: Tomek Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 13:23
      ZDECYDOWANIE ODRADZAM. Byliśmy z nimi w ubiegłym roku i NIGDY WIĘCEJ!!!
      O zamianie hotelu (Side, Turcja) dowiedzieliśmy się dopiero na miejscu (złamanie warunków umowy). Poinformowano nas, że jest to hotel o dużo lepszym standardzie. Efekt? Umieszczono nas w... pensjonacie (sic!). Oprócz 6 Polaków dookoła sami Turcy, którzy dziwili się czemu tu jesteśmy. Nie umieli żadnego języka obcego, a godziny śniadań i kolacji pokazywali nam na palcach bo długich dyskusjach. Jak poinformowała nas rezydentka, zamiana hoteli jest standardem :) !. W hotelu Angora (gdzie wykupiliśmy wczasy) nic nie wiedziano o GTI ani o turystach z Polski!!! Sam hotel naprawdę bardzo fajny, tylko co z tego, skoro GTI nie lokuje tam turystów?! Zaoferowano nam hotel w podobnym standardzie jak ten do którego nas przeniesiono, ale za kilkadziesiąt euro dopłaty! (po prostu jakieś jaja). Złożyliśmy reklamację za pośrednictwem rezydentki - po miesiącu od powrotu okazało się, że nie dotarła (sam musiałem dzwonić). W dodatku jak się okazało, rezydentka okłamała nas mówiąc, iż reklamacje możemy składać tylko za jej pośrednictwem! W "centrali" powiedziano nam, że każdy turysta powinien wysłać ją również po powrocie... Wysłałem kolejną - mija miesiąc, dalej nic. Ponadto zmieniono nam godzinę wylotu o czym dowiedzieliśmy się dzień wcześniej. Same hotele, z tego co rozmawialiśmy z innymi turystami, zmieniano nawet osobom wykupującym hotele 5 gwiazdkowe - które zapłaciły po kilkanaście tysięcy złotych! Wyjazd z GTI to istna ruletka!

PODSUMOWUJĄC, UWAGA NA GTI TRAVEL! OSZUŚCI!!! NIE POLECAM!!! NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ PIĘKNYM KATALOGOM I OFERTOM HOTELI! I TAK DO NICH NIE TRAFICIE!
      • goodwyn Re: biuro podróży GTI - OPINIE 13.05.13, 13:52
        Ja także nie polecam, żeby zdecydować się na wyjazd w tym biurem trzeba być jakimś desperatem. PO CO OGLADAC GODZINAMI KATALOG JAK I TAK ONI WYBIERAJĄ ZA CIEBIE I np. ZAMIAST 200 M DO PLAŻY MASZ 1,5 KM
        GTI łapie klientów i zmienia hotele na te co im jest wygodnie i nie są zajęte. Tym samym wypełniają sobie wolne miejsca!!!! O zmianie hotelu na zarezerwowany czy reklamacji możecie tylko pomarzyć ! Na wyjeździe z tym biurem poznałem na wycieczce, rodzinę 4 osobową, którą zakwaterowali w dwóch innych hotelach!!! Nie mogłem w to uwierzyć, ale takie były fakty.
        Byłem pierwszy raz i ostatni raz z GTI!!! Turcja OK, ale nie z tym biurem!!! Mój wyjazd był w lipcu 2011.
        W ubiegłym roku byłem w Turcji z TUI i to było jak niebo i ziemia, świetne hotele (i ceny też, zniżki dla dzieci super), trafiliśmy dokładnie tam gdzie chcieliśmy, w tym roku też jedziemy z tym biurem do Egiptu.
      • drhasut Re: biuro podróży GTI - OPINIE 19.05.13, 16:23
        Zachęcam do podzielenia się swoimi wrażeniami na portalu Reklamacyjny.pl - www(dot)reklamacyjny(dot)pl
        Zapewne jest więcej wyrolowanych, może uda się ich zebrać i trochę przytrzeć nosa nieuczciwości.
        Ostatnio ludzie z Reklamacyjnego zajęli się: Neckermanem www.youtube.com/watch?v=rG2u30E8NRc
        • Gość: kk Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.skomur.pl 19.05.13, 18:31
          Czytam i przecieram oczy ze zdumienia co tu jest wypisywane.Osobiście byłem z GTI 3 razy w Turcji w 2010, 2011, 2012 roku i zawsze trafiłem do hotelu który wykupiłem, w 2012 roku zmieniono miejsce wylotu zamiast z Łodzi wylot był z Poznania.GTI poinformowało mnie wcześniej i zaproponowano zwrot gotówki lub dowóz i przywóz po porocie do Poznania autobusem z Łodzi.Skorzystałem z autobusu i nie żałuję.W tym roku(2013) znów wybieram się do Turcji z GTI.Uważam że rezydenci psują wizerunek nie tylko w GTI, ale wszystkich biur podróży, może mają za dużo pracy, a może wystarczy trafić na dobrego rezydenta.
          Moja opinia o GTI jest ok !!!
          • Gość: gość Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.mm.pl 19.05.13, 22:04
            Zastanawiam się kk dlaczego tak bronisz GTI wszędzie, gdzie się da, również na ich stronie na facebooku. Jaki masz w tym interes? Płacą ci za to czy co? Nieprawdą jest to co piszesz o rezydentach. To, że są kiepscy w GTI nie znaczy że tak jest wszędzie. Ja do tej pory, jeżdżąc do Turcji z różnymi biurami podróży nie miałem problemów z rezydentami. Pomagali jak było potrzeba, na dyżurach zawsze byli obecni, nie było też problemów z informacją o godzinie powrotu. Wycieczki też proponowali (w cenach wiadomo -mocno wygórowanych):) GTI powinno zmienić rezydentów, jeśli kompromitują to biuro, więc nie broń ich, pisząc nieprawdę.Tak lekko piszesz o zmianie wylotu. I uważasz, że to było w porządku? Ja tak nie sądzę. Jeśli ktoś miał udany urlop z GTI, warto, żeby to napisał. Bo jeśli tylko ty kk zachwalasz to jest to mało wiarygodne. Oczywiście najlepiej, żeby nie było zastrzeżeń, ale chwalmy tylko te biura, które naprawdę na to zasługują. Z pewnością podzielę się moją opinią o GTI po powrocie z urlopu. Pozdrawiam wszystkich, którzy podobnie jak ja liczą na urlop bez przykrych niespodzianek.
            • Gość: kk Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.skomur.pl 20.05.13, 09:25
              W żadnym wypadku nie bronię GTI, ani ich rezydentów.Piszę swoje odczucia po wycieczce, a przełożenie miejsca wylotu było dla mnie kłopotliwe(stracone dodatkowo 3 godziny) lecz jezeli nie było tylu chętnych na wylot z Łodzi lot odwołano, a spora grupa ok 30 osób skorzystało z opcji autobusu do Poznania bo tak jak ja miało w tym czasie zaplanowany urlop.Na uwagi "dlaczego chwalę GTI nawet na ich stronie na facebook" to widzę że nie przeczytałeś wszystkich moich wpisów, a swoją wypowiedź opierasz wybiórczo tak więc nie jest to prawda.A pisanie takich bzdur żeGTI mi płaci to jest po prostu niskie i nie na mjescu.Zapewne jeśli ktoś pracujący w GTI przeczyta Twój wpis to się bardzo uśmieje i powie "człowieku nie masz pojęcia ile ten kk napsuł nam krwi i jak on potrafi być uciążliwy".Ja po prostu piszę swoje odczucia i staram się pisać obiektywnie, a rezydenci są tylko ludźmi jak my i maja mieć prawo gorszy dzień (i to w każdym biurze jest tak samo).
              • Gość: grażka Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: 213.192.68.* 20.05.13, 16:10
                Witam, ja jeżdziłam na wycieczki ze Skan holiday, ale zeszłego roku wybrałam się do Turcji pierwszy raz z GTI. Nic złego nie mogę powiedzieć, wszystko było tak jak w katalogu i w programie, rezydentem był Turek mówiący świetnie po polsku, po urlopie odwiózł nas na lotnisko,sprzedawał na zebraniu wycieczki , odpowiadał na pytania, co tu jeszcze od niego wymagać , podał swój numer telefonu w razie potrzeby, tak że ja nie mam żadnych zastrzeżeń do biura i polecam
                • Gość: m Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.retsat1.com.pl 21.05.13, 13:18
                  A czy wiecie,ze w tym roku tuz przed rozpoczeciem sezonu,zbankrutowalo biuro Kayitur,dotychczasowy kontrahent GTI w Turcji,cos w rodzaju biuro-matka?Teraz obslugi turystow dokonuje inna firma.
                  • Gość: mika232 Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 24.05.13, 13:46
                    Dzień dobry, wróciłam z dwutygodniowego urlopu w Turcji z GTI...jestem rozczarowana...zmiana hotelu na gorszy, gratisowa wycieczka do Antalyi się nie odbyła ani w jednym ani w drugim tygodniu, rezydentka nie miała dyżurów w hotelu-tylko na telefon dostępna; organizacyjnie klęska (podróżowałam wcześniej z Itaką, Oasisem, no i Wezyrem to mogą temu ostatniemu buty czyścić!!) Mam zamiar złożyć reklamację... i nigdy więcej wakacji z nimi !! Szczerze odradzam !!!!!
                    • markar72 Re: biuro podróży GTI - OPINIE 24.05.13, 17:14
                      Znalazłem taki artykuł odnośnie sytuacji jaka panuje w GTI w nawiązaniu do nieprawdziwych plotek dotyczących naszej firmy rozpowiadanych przez osoby niezorientowane publikujemy nasze stanowisko:

Szanowni Państwo,

W dniu 22.03.2013 zostało podpisane porozumienie pomiędzy Grupą GTI a Grupą MTS-OTS o wzajemnej współpracy przy obsłudze turystów na terenie Riwiery Tureckiej. Dotychczasowa współpraca pomiędzy Grupą GTI (do której zalicza się GTI Travel Poland, GTI Travel w Niemczech i DTI Travel w Holandii) a Kayitur w Turcji uległa rozwiązaniu. Chcielibyśmy jednocześnie zapewnić Państwa iż zmiana ta ma charakter biznesowy i w żaden sposób nie wpłynie na obsługę bieżących oraz przyszłych rezerwacji naszych Klientów.

Grupa MTS-OTS znana jest w 14 krajach i 59 destynacjach w rejonie Morza Śródziemnego i Atlantyku, obsłużyła do 2012 roku ponad 3,6 miliona turystów w ponad 10.000 hoteli z którymi współpracuje. Współpracując z siostrzaną firmą Axis Data oraz z partnerem Grupy GTI w Niemczech „Buchmal Reisen”, grupa MTS-OTS zapewnia dynamiczny rozwój i mocne zaplecze z ofertą w ponad 600 hotelach w rejonie Antalyi.

Pan Hakan Katlandur, Prezes GTI Travel w Niemczech oraz Pan Münci Karakaya, Prezes MTS-OTS w Turcji wydali wspólne oświadczenie w którym czytamy: „ współpraca pomiędzy MTS-OTS a Grupą GTI przyniesie obu stronom duże korzyści. GTI korzystać będzie z wieloletnich doświadczeń MTS-OTS a także z jej rozwoju technologicznego, które podniosą pozycję GTI oraz dadzą wymierne efekty w niedługim czasie. Z drugiej strony wizerunek MTS-OTS zostanie wzmocniony przez współpracę z silną i znaną Grupą GTI.”

Jednocześnie korzystając z okazji chcielibyśmy zdementować wszelkie, pojawiające się „anonimowo” informacje o upadku GTI Travel Poland. W roku 2012 Spółka podwyższyła kapitał zakładowy z 1.000.000 zł do 6.250.000 zł, a w ciągu 6 miesięcy również gwarancję ubezpieczeniową z kwoty 5.707.468,13 do kwoty 7.250.000 zł. Mamy również nadzieję iż ufając nam przez ponad 12 lat naszej pracy w Polsce obdarzycie nas Państwo swoim zaufaniem na kolejne lata.

Sławomir Szulc
                      Dyrektor Generalny
                      GTI Travel Poland
                      • lopo2565 Re: biuro podróży GTI - OPINIE 26.05.13, 21:05
                        Jestem zaszokowany opiniami o tym biurze wyjeżdżamy 17 lipca zGTI do Turcji z rodziną razem 8 osób hotel Titan Select .Nie po to wybieraliśmy hotel 4 miesiące szybciej aby teraz nam go zmieniano.Tyle razy podróżowałem i nigdy nie miałem takiej sytuacji były to różne biura z GTI TRAVEL pierwszy raz będziemy podróżować.Zamiana hotelu nie wchodzi u nas w grę jeżeli tak się zdaży wracamy ustawa o usługach turystycznych warto z nią się zapoznać chroni twoje prawa.
                    • Gość: jobserwator Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.skomur.pl 24.05.13, 23:14
                      Mika 232 Napisz o jakie hotele chodziło i dlaczego dokonano przekwaterowania i po jakim czasie pobytu ?
                      • Gość: yaseminka Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 18:15
                        No właśnie... dziwne... piszą że źle było z GTI, że zmienili hotel itp, ale zapytani o tę zamianę czyli z jakiego hotelu na jaki i kiedy itp. - milczą.
                        Myślę że te wpisy to nic innego jak złośliwa nagonka konkurencji, której pobożnym życzeniem jest by GTI zniknęło z rynku...
                        Myślę też że wpadki zdarzają się każdemu biuru podróży - jeżdżę do Turcji od wielu lat z różnymi biurami podróży i różnie to bywało, a poza tym to jest początek sezonu (znacznie mniej turystów) i mam nadzieję że ewentualne niedociągnięcia GTI znikną gdy sezon będzie już w pełni, tj. od połowy czerwca.
                        Wprawdzie na Riwierze Tureckiej sezon trwa już od kwietnia ale wtedy ( i w maju też) jest tam mało turystów więc może dla tak małej grupy osób rezydenci nie starają się jeszcze tak bardzo... Choć nie powinno tak być.
                        Tak sobie tłumaczę calą tę sytuację z kłopotami z GTI.
                        My też wykupiliśmy w GTI (od 22.06) i liczymy na to że wszystko będzie OK.
                        • Gość: anak Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.204.48.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.13, 15:01
                          Mam wielką prośbę do tych co właśnie są i co wrócili z Turcji z GTI. Mam wykupione wczas na początek lipca i zastanawiam się co tak naprawdę dzieje się tam na miejscu po odejściu od Kaytoura. Zmiany hoteli zdarzały się zawsze zresztą nie tylko GTI, ale interesuje mnie to jak oceniacie Państwo ryzyko tego, że GTI nie przetrwa sezonu i zaplanowane wakacje (zresztą nie tylko moje) w ogóle nie dojdą do skutku? Proszę o jak najwięcej rzeczowych wpisów.
                        • Gość: mika232 Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 04.06.13, 19:13
                          cóż Ci mogę powiedzieć...ostrzegałam... a zostałam oskarżona o nieuczciwą grę konkurencji... życzę jak najszybszego odzyskania pieniędzy i ulokowania w pewniejszym biurze...
                      • Gość: mika232 Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 26.05.13, 22:56
                        Zmiana Grand Sekera na Holiday Point Spa (powód rozwiązanie umowy z kontrahentem), jeszcze przed wyjazdem z zapewnieniem że jest na poziomie pierwszego...wybór bierz lub rezygnuj był pozorny bo plany urlopowe nie do przesunięcia, koniec firstów brak miejsc u konkurencji na majówkę i wyższe ceny... nikt mi nie wmówi że zamiana hotelu z infrastrukturą, placem zabaw, dużymi basenami na mały miejski z brakiem możliwości korzystania pseudo placyku zabaw bo posiano pod nim trawę, oknami na hałaśliwą ulicę to zmiana na lepsze... wycieczka do Antaly się nie obyła bo podobno nie było wystarczającej liczby chętnych...ale jak się coś daje w założeniu gratis to chyba zobowiązuje do zorganizowania chociażby zgłosiła się jedna osoba...przy wyborze oferty akurat tego biura miało to tez dla nas decydujący wpływ; rezydent tylko na telefon ... sezon dla danego biura powinien zaczynać się wraz z wylotem pierwszego klienta to świadczy o jego profesjonalizmie... wiec tłumaczenie że do ścisłego sezonu się poprawi jest śmieszne ...
                    • Gość: zz Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.13, 19:54
                      wycieczki do Antalay gratisowe się odbywają ale trzeba się twardo upominać. U nas znichęcała" na maxa" ale nie odpuściliśmy i było OK. Oczywiście rezydentka "pod telefonem"....
    • Gość: kolo23 Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 22:28
      Witam.Również słyszałem od moich znajomych negatywne opinie o tym biurze,dlatego proponuję ci biuro podróży,które nigdy mnie nie rozczarowało-wejdź w extra-wakacje.pl Znajdziesz tam mnóstwo ciekawych i tanich ofert.Gorąco polecam! :)
    • Gość: kolo23 Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 22:30
      Witam.Również słyszałem od moich znajomych negatywne opinie o tym biurze,dlatego proponuję ci biuro podróży,które nigdy mnie nie rozczarowało-wejdź w extra-wakacje.pl Znajdziesz tam mnóstwo ciekawych i tanich ofert.Gorąco polecam!!! :)
      • Gość: Michał Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.play-internet.pl 28.05.13, 21:18
        extra-wakacje.pl to agent turystyczny a nie turoperator, czyli sprzedaje gotowy produkt różnych organizatorów w tym również Gti wiec zależy co się wybierze lub co doradzą, nie mają swojego produktu.
        • Gość: byłem Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 22:58
          wróciłem z wakacji z GTI w sobotę - wszystko działa normalnie... ludzie siejecie panikę nie wiadomo o co... hotel miałem ten co zamówiłem (Eftalia Village), na lotnisku normalnie mnie skierowali do autokaru, w hotelu wszystko normalnie, spotkanie z rezydentem zgodnie z planem. ta darmowa wycieczka to to zwykły szoping i rajd po sklepach - nic ciekawego, my zamieniliśmy tę wycieczkę na rabat na inna wycieczke u rezydentki bo tak można i o tym od razu mówią na pierwszym spotkaniu.

• fiodor1905 Re: biuro podróży GTI - OPINIE 30.05.13, 13:16
            Sianie paniki jest tu co najmniej dające do myślenia- po długości wątku na temat GTI na tym forum.
            Miałem okazję przebywać do wczoraj pod ''opieką '' P.Rezycent przez okres 2 tygodni w Konakli...
            Potwierdzam kontakt telefoniczny i nic wiecej. Z czystaej ciekawości zadzwoniłem na nr kontaktowy który był wywieszony w informacji czy Pani Rezydent pojawi się w naszym hotelu ?
            Odpowiedz padła krótka: A co się stało?(!) ... Jak na darmową opiekę rezycenta z biura GTI - DARMOWA JEST :)
            Po wylądowaniu w Antalya na lotnisku miałem zły wpisany numer na autokar
            który miał mnie zawieść do Konakli była godzina 1.30 w nocy i miałem przy sobie żonę z dwójką małych dzieci 5 i 3 lata- domyślacie się jak było przyjemnie zostać samemu bez kontaktu z P.Rezydent zdanym na samego siebie. Komfort przyjazdu spadł do zera...
            Proszę więc nie pisać mi tu że ludzie biją pianę.
            Nie ma rezydenta w hotelach i w czasie przyjazdu i odjazdu jesteście zdani na siebie.
            PROSZĘ MOJĄ OPINIĘ BRAĆ POD UWAGĘ.
            • Gość: Michal Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.205.65.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.05.13, 18:16
              Podczas weekendu majowego nikt nie proponował rabatu na wycieczki zamiast city tour, rezydenci jeszcze raz wspomnę, oprócz pani Kasi z regionu Alanya z która mieliśmy przyjemność spędzić wycieczkę Alanya&Dimcay beznadziejni:(((( jeśli poprawili jakość usług to chwała im za to, mam nadzieje ze ten rok będzie bardziej udany niż zeszły.
              • Gość: gość Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.mm.pl 30.05.13, 18:59
                Czytam nowe wpisy i jeden wielki niewypał... Rezydenci tylko na telefon to kpina z ludzi. Pomyłki w Antalyi. Co na to przedstawiciele GTI ??? Czy nadal zamierzają tak traktować swoich klientów ? Jeśli nie będzie wpisów od zadowolonych turystów to GTI będzie skompromitowane. A odzyskać dobre imię będzie bardzo trudno... Naprawdę obawiam się urlopu w tym roku. Z GTI ..... Nadal czekam na jakieś pozytywne wieści.
                • markar72 Re: biuro podróży GTI - OPINIE 30.05.13, 19:55
                  Jakoś nie widać gościa z GTI który tu na forum miał zawsze dużo do powiedzenia napisania , wybieram się już za trzy tygodnie z nimi do Turcji ale najpierw napisze do hotelu ażeby potwierdzić naszą rezerwację . Jedziemy w trzy rodziny , jeśli nie będzie potwierdzenia to jeszcze przed wyjazdem składamy skargę do rzecznika praw konsumenta oraz do urzędu marszałkowskiego wydział turystyki . Nie ma też mowy o zmianie hotelu na miejscu zastrzegę to sobie w piśmie które wyślę do GTI wyraźnie mówi o tym ustawa art. 14 ust. 5: Organizator, który przed rozpoczęciem imprezy turystycznej
                  jest zmuszony, z przyczyn od niego niezależnych, zmienić istotne warunki umowy
                  z klientem, z zastrzeżeniem art. 17, powinien niezwłocznie o tym powiadomić
                  klienta. W takiej sytuacji klient powinien niezwłocznie poinformować
                  organizatora, czy:

1) przyjmuje proponowaną zmianę umowy albo

2) odstępuje od umowy za natychmiastowym zwrotem wszystkich wniesionych
                  świadczeń i bez obowiązku zapłaty kary umownej.

Art. 16 a Organizator turystyki, który w czasie trwania danej imprezy
                  turystycznej nie wykonuje przewidzianych w umowie usług, stanowiących istotną
                  część programu tej imprezy, jest obowiązany, bez obciążania klienta
                  dodatkowymi kosztami, wykonać w ramach tej imprezy odpowiednie świadczenia
                  zastępcze. Jeżeli jakość świadczenia zastępczego jest niższa od jakości usługi
                  określonej w programie imprezy turystycznej, klient może żądać odpowiedniego
                  obniżenia ceny imprezy (ust. 1). Jeżeli wykonanie świadczeń zastępczych, o
                  których mowa w ust. 1, jest niemożliwe albo klient z uzasadnionych powodów nie
                  wyraził na nie zgody i odstąpił od umowy, organizator turystyki jest
                  obowiązany, bez obciążania klienta dodatkowymi kosztami z tego tytułu,
                  zapewnić mu powrót do miejsca rozpoczęcia imprezy turystycznej lub do innego
                  uzgodnionego miejsca w warunkach nie gorszych niż określone w umowie (ust. 2).

• Gość: kaska Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.132.c87.petrotel.pl 31.05.13, 18:47
                    Jasne że klient ma takie prawo ale to teoria a w praktyce większość ludzi zgadza się na to co im dają, bo "skoro już tu jesteśmy...."
                    • Gość: lopo Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 19:34
                      Teoria która zależy od nas lądujemy i nie zgadzamy się na hotel który proponują nam w zamian jest nas 9 osób i mają kłopot bo będziemy koczować na lotnisku nie zgodimy się na żadna zamianę będzie jazda ale trudno pójdziemy na całość musza nam zapewnić powrót a w kraju histoię sprzedam dalej pozdrawiam
                      • Gość: yaseminka Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 31.05.13, 20:58
                        Masz rację, my też się nie zgodzimy na żadną zamianę hotelu. No niech tylko spróbują nam zmienić, to będą nas z powrotem odstawiać do Polski. I zażądalibyśmy nie tylko zwrotu wpłaconej kwoty, ale jeszcze odszkodowania za zmarnowany urlop - są już orzeczenia sądów w takich sprawach przyznające klientom wysokie odszkodowania.
                        Nie ma zabawy - GTI w tym roku ma bardzo wysokie ceny pobytu w Turcji, my za wybrany hotel (okolice Alanyi, wylot 22.06 z Warszawy) zapłaciliśmy bardzo dużo ( porównałam podobne lub nawet lepsze oferty innych biur podróży) więc jeszcze mieliby mi coś zmienić? Nie zgodzimy się na to na pewno.
                        Pozdrawiam, nie dajmy się!
                  • Gość: kasia_dwa Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.kredytbank.com.pl 04.06.13, 13:36
                    No to chyba już możesz interweniować, bo raczej wyjazd się nie odbędzie ;-(
                    finanse.wp.pl/kat,104124,title,Upada-kolejne-wielkie-biuro-podrozy,wid,15703498,wiadomosc.html?ticaid=110b55&_ticrsn=5
            • Gość: xx Re: biuro podróży GTI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.13, 19:57
              rezydentów nie ma podczas transferów a dopiero spotkanie jest w następnym dniu w hotelu. Nie ma dyżurów tylko są nr.telefonów w razie potrzeby. To standard. Czy tylko tak jest w GTI czy w innych BP ?Nie ma info od innych wczasowiczów z innych biur.
              Odnoszę wrażenie, że to walka konkurencji o klienta. Wiadomo przecież , że biura korzystają z osób trzecich aby swoje wychwalać, na forach pełno takich wpisów. Na tej samej zasadzie można zniechęcać i obrzydzać.
              Na marginesie - nie wiem po co w ogóle są rezydenci, którzy są utrzymywani z naszych pieniędzy.Każdy nawet średnio rozgarnięty turysta zawieziony pod hotel i zabierany z hotelu potrafi sobie doskonale zorganizować czas wakacji sam.
              • Gość: gość Re: biuro podróży GTI IP: *.dynamic.mm.pl 30.05.13, 21:11
                " rezydentów nie ma podczas transferów a dopiero spotkanie jest w następnym dniu
                > w hotelu. Nie ma dyżurów tylko są nr.telefonów w razie potrzeby. To standard. C
                > zy tylko tak jest w GTI czy w innych BP ?Nie ma info od innych wczasowiczów z i
                > nnych biur." Wyjeżdżaliśmy kilka razy z Itaki a w zeszłym roku z Alfa Star i zawsze byli rezydenci podczas transferów z lotniska i na lotnisko. Rezydenci też mieli swoje dyżury w czasie naszego pobytu ( telefony również były podane). My nie mieliśmy potrzeby korzystania z ich pomocy, ale byli turyści, którym taka pomoc była potrzebna. Szczególnie ci, którzy lecieli po raz pierwszy albo nie znali języków, mieli problem z wypełnieniem karty meldunkowej czy z zakwaterowaniem... Dlatego trudno zrozumieć, że akurat w GTI jest inaczej. Następna sprawa to zmiana hotelu. Wykupiłem wyjazd w GTI tylko dlatego, że w ofercie mieli hotel, który wybraliśmy wiele miesięcy wcześniej i nie zamierzamy z niego rezygnować. Jeśli GTI spróbuje nam go zmienić to nie skorzystamy z ich innej oferty. W końcu płacimy za to co my chcemy a nie za to co nam wciśnie biuro podróży. Myślę, że walka o klienta może odgrywać tu dużą rolę, ale jakoś dużo wpisów negatywnych a zadowolonych turystów wciąż jak na lekarstwo. I przez to w tym roku z dużym niepokojem czekamy na nasz urlop.
                • Gość: anak Re: biuro podróży GTI IP: *.30.29.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.05.13, 07:44
                  Byłam w zeszłym roku w Turcji z innym biurem podróży. Powiem szczerze, że wyglądało to trochę lepiej, ale niewiele. Rezydentka co prawda odebrała nas z lotniska i zaprowadziła do recepcji hotelowej, ale tam już musieliśmy sobie radzić sami. Na spotkanie drugiego dnia przyjechała z ponad godzinnym opóźnieniem i odbyło się ono w zupełnie innym miejscu niż było zaplanowane, a więc trochę nerwowo jej szukałam. Co prawda wycieczka, która został zorganizowana w trakcie była fajna, ale za to wylot już mniej. Ostatniego dnia pobytu na tablicy ani w stosownym segregatorze nie pojawiała się informacja o godzinie transferu i wylotu. Wysłałam więc smsa do jednej z rezydentek i po kilku godzinach nerwowego oczekiwania otrzymałam smsa, że transfer z hotelu i wylot odbędzie o cztery godziny wcześniej niż pierwotnie zaplanowany. Oczywiście z hotelu odebrał nas autokar z rezydentem nie polskojęzycznym (całe szczęście, że mówił po angielsku), ale i tak na temat wylotu nie wiedział nic. Zaznaczam, że miałam wykupione wczasy w hotelu pięciogwiazdkowym z opcją UltraAll i uważam, że kwota jaką za nie zapłaciłam była na tyle duża, że rezydent mógł chociaż do nas zadzwonić informując o ewentualnych zmianach. Na marginesie już tylko chcę dodać, że od kilku pośredników sprzedających usługi wypoczynkowe związane z przelotami usłyszałam, że w obecnym sezonie duża część biur podróży chce odejść od obecności rezydentów na lotniskach (bo to podobno za dużo kosztuje !!!). Mamy zapłacić za wczasy, bilet wydrukować sobie z netu lub odebrać przy odprawie i radzić sobie sami. No cóż jak za pieniądze, które płaci się za pobyt w luksusowych hotelach to chyba trochę za mało???
                  • Gość: anak Re: biuro podróży GTI IP: *.30.23.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.05.13, 08:10
                    A tak nawiasem mówiąc, to właśnie się doczytałam, że GTI nie zapewnia opieki rezydentów podczas transferów lotnisko - hotel, a jedynie jak to określają "opiekę" transfermenów, który nie zajmuje się meldowaniem gości w hotelu, a jedynie zostawia dokumenty na recepcji. No cóż znowu w tym roku przyjdzie sobie radzić samemu.
                    • Gość: baz Re: biuro podróży GTI IP: 93.175.78.* 31.05.13, 15:39
                      Skoro nie ma rezydenta przy transferze z lotniska do hotelu to skąd wiadomo do którego autokaru iść?
                      • Gość: anak Re: biuro podróży GTI IP: *.204.62.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.05.13, 20:22
                        Podobno każdy transferman ma imienną listę podróżujących, więc pewnie trzeba będzie się nieźle naszukać.
    • Gość: Fantazia Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.toya.net.pl 04.06.13, 11:20
      ODRADZAM WSZYSTKIM!!! Właśnie jestem po rozwiązaniu umowy z tym 'fantastycznym' biurem. Wykupiłam wycieczkę w grudniu, wszystko było OK do czasu, kiedy przypadkiem dowiedziałam się, że GTI nie zapłaciło za hotel w 2012 roku i..... hotel mnie nie przyjmie (maj!!!!!) Do wyjazdu 3 miesiące. Na interwencję GTI wzruszyło ramionami i powiedziało, że nie ma żadnego problemu a ja delikatnie mówiąc - wymyślam. Nie zostawiłam sprawy bez zakończenia i zgłosiłam się do Agentki, u której wycieczkę wykupiłam (Agencja TRAVEL & YOU z Łodzi, wielki PLUS za działanie dla Pani Agnieszki). Agentka rozpętała burzę i dopiero po jej interwencji GTI przyznało, że miałąm rację i zaproponowali mi inny hotel, dużo gorszy, 5 km od miasta, syf, kiła i mogiła. Oczywiście nie wyraziłam zgody, odpowiedź GTI była taka, że albo ten hotel albo mogę dopłacić do innego ale po cenie z maja!!!!! HEEELLLOOOO ale ja wykupiłam w First Minute więc dlaczego mam dopłacać do ceny z maja???? Przecieżto oni są winni a nie ja!!!!! Finał był taki, że GTI nie chciało się zgodzić na jakąkolwiek zmianę, więc wczoraj się pożegnaliśmy. Nie polecam nikomu tego biura, arogancja, chamstwo i brak kultury, to powinno być ich hasło....
      • wusia1973 Re: biuro podróży GTI - OPINIE 04.06.13, 11:25
        Myślę że to są powody takich posunięć tego biura.Obawiam się że chyba nie będzie wakacji z tym biurem.

www.rp.pl/artykul/956150,1016071-Biuro-podrozy-GTI-oglosilo-niewyplacalnosc.html
        • nat10 Re: biuro podróży GTI - OPINIE 04.06.13, 13:09
          no i pozamiatane :(
          • Gość: setim Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.opera-mini.net 04.06.13, 17:02
            No to współczuje....
          • Gość: monia Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 04.06.13, 17:04
            czemu pozamiatane?
            • Gość: Wiola Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 18:03
              Przecież ogłosili upadłość

www.rmf24.pl/goraca-linia/wasze-fakty/news-biuro-oglosilo-upadlosc-wczesniej-wstrzymalo-sprzedaz-wyciec,nId,977855
              • Gość: xx Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.13, 18:53
                więc ci, którzy zdążyli wrócić mieli szczęście....Teraz rozumiem, dlaczego rezydentka nie powiadomiła o godzinie wyjazdu z hotelu na lotnisko i przez całe 2 tyg sie nie pojawiała a przede wszystkim dlaczego obrzydzała "darmową" wycieczkę do Antalayi - wszak nie mieli forsy by ją opłacić...Ci, co nie popuścili wygrali...."jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze"....mówi mądre przysłowie.
                Taka pewna firma a splajtowała....komu więc zaufać ????
                • fiodor1905 Re: biuro podróży GTI - OPINIE 04.06.13, 21:57
                  Eh, pisałem tu powyżej wątek proszę sprawdzić- byłem niezadowolony z GTI.
                  Teraz już wszystko jasne firma upadłościowa i kilkaset osób w Turcji, Egipcie i Bułgarii
                  czekają z dyskomfortem psychicznym na skazanie.
                  Moje problemy z GTI które opisałem powyżej to drobiazg przy ich obecnej sytuacji.
                  • Gość: Rafałek Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 07:51
                    Przestrzegałem w ubiegłym roku przed tą firmą. Już wtedy coś złego się działo to mnie wyśmiewaliście że są certyfikaty...
                    Ludzie, jak byście wiedzieli jak są one przyznawane to by nikt im nie wierzył (firmą je wydającym).
                    W dzisiejszych czasach wydaje mi się, że to już czysta loteria...
                    • Gość: . Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 09:37
                      uff, a byłem już bliski zapłacenia gti 12 000zł za wycieczkę dla 4 osób.
                      jakiś anioł stróż jednak czuwał nade mną. muszę w niedzielę koniecznie dać na tacę. a może się wstrzymam jeszcze z tym bo z biurem, gdzie kupiłem wycieczkę też przecież nie wiadomo jak będzie, bo teraz to zaczyna być już loteria.

wklejone ze strony gtitravel.pl:

Szanowni Państwo,

Z przykrością informujemy, że niestety dwa podmioty z Grupy GTI, tj. German Travel International i Sky Airlines, ogłosiły upadłość.

W związku z tym, decyzją Zarządu GTI Travel Poland, z uwagi na fakt, iż nie będziemy w stanie kontynuować działalności touroperatorskiej, w najbliższych dniach zostanie zgłoszony do sądu wniosek o ogłoszenie upadłości Spółki GTI Travel Poland Sp. z o.o.

Od dnia dzisiejszego została wstrzymana sprzedaż imprez GTI Travel Poland. Nie odbędą się również wyloty zaplanowane od dnia 05.06.2013. (...)
                      • Gość: wkurzony Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.zary.vectranet.pl 05.06.13, 13:53
                        No a mi się poszła walić , zaliczka :/ Do jutra miałem wpłacić resztę, na szczęście w nieszczęściu czekałem do ostatniego dnia z wpłatą :/
    • Gość: Michał Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.static.ip.netia.com.pl 20.01.15, 21:04
      Sytuacja jaką opisuje miała miejsce kiedy pojechaliśmy na wycieczkę w 2011 roku. Z tego powodu już więcej z GTI nie pojechaliśmy.
      "Nie dajcie się nabrać na GTI.
      W tym roku (2010) zdecydowaliśmy się na 2-tygodniowy wyjazd z firmą GTI do Turcji. Hotel w którym nocowaliśmy to VIKINGEN QUALITY RESORT 5* (30 km od Alanyi). Jak się okazało po przyjeździe, obok hotelu jest dyskoteka z której do 4 nad ranem wali głośna muzyka. Tak głośna że nawet po szczelnym zamknięciu okien nie da się zmrużyć oka.
      Ponieważ jednym z naszych głównych kryteriów przy zakupie wycieczki była cicha i spokojna okolica po 3 dniach pobytu, kiedy już nie mogliśmy wytrzymać – zgłosiliśmy problem opiekunowi z prośbą o zmianę hotelu o podobnym standardzie. Opiekun z którym byliśmy w trakcie wycieczki powiedział że ze zmianą hotelu nie będzie problemu i że nazajutrz powinniśmy porozmawiać z rezydentem, który będzie miał dyżur. Nazajutrz wypełniliśmy formularz z prośbą o zmianę hotelu wraz z uzasadnieniem i przekazaliśmy rezydentowi. Pod koniec dnia ponieważ nie dostaliśmy od firmy GTI żadnej odpowiedzi, zadzwoniliśmy ponownie do rezydenta, który odesłał nas do kolejnej osoby - do pani Ady zajmującej się koordynacją transferów i zmianą hoteli, jak to określił. Okazało się że jest dla nas hotel ale będziemy musieli wnieść „jakąś dopłatę...”. Od razu zdecydowanie powiedzieliśmy że żadnej dopłaty nie zamierzamy wnosić, ponieważ nie oczekuejemy hotelu o wyższym standardzie, a jedynie takiego w którym będzie cicho czyli spełniającego nasze podstawowe oczekiwania, określone przy zakupie. Pani Ada stwierdziła, że w takim razie poszuka jeszcze innego rozwiązania i porozmawia ze swoim szefem. Po koniec kolejnego dnia wciąż nie mieliśmy odpowiedzi więc zadzwoniliśmy do Pani Ady, która o naszej sprawie w ogóle nie pamiętała i było widać że nic w tym kierunku nie zrobiła. Kiedy już sobie przypomniała, oświadczyła jedynie że będziemy musieli wnieść opłatę w wysokości 2 000 zł, jeśli chcemy zmienić hotel i że ona nie odpowiada za to cytuję „z czego w hotelu zrobione są ściany”. Powiedziałem że ponieważ zamówiliśmy wycieczkę z jasno określonymi kryteriami i zapłaciliśmy ponad 8 tys zł, nie zamierzam sprawy tak zostawić i że złożymy oficjalną reklamację. Na co odpowiedź była, że ona nie może zdecydować w sprawie zmiany naszego hotelu. Skoro tak, poprosiłem o rozmowę z jej szefem. Odpowiedź brzmiała, że to ona jest jedyną osobą w biurze kontaktującą się w języku polskim – odpowiedziałem jej że nie ma problemu i możemy rozmawiać po angielsku albo w innym języku. Ponieważ w dalszym ciągu wykręcałą się od przełączenia, poprosiłem o numer telefonu do jej przełożonego . Odpowiedziała że nie jest upoważniona do podawania tego numeru, poprosiłem więc chociaż o nazwisko jej szefa – jak się okazało jest ono także tajemnicą. Zrezygnowany zaproponowałem żeby jej szef sam do nas oddzwonił, skoro ona nie chce ujawniać jego danch kontaktowych- w odpowiedzi usłyszałem cytuję : „Jeśli ta osoba zechce, to do Państwa oddzwoni”. Telefonu oczywiście się nie doczekaliśmy Podobna sytacja powtórzyła się kiedy kontaktowaliśmy się z innymi pracownikami firmy GTI – nikt nie chciał podać nazwiska ani telefonu do osoby kompetentnej w kwestii rozpatrzenia naszej reklamacji. Poczuliśmy się trochę jak w PRLu, choć za wczasy zapłaciliśmy kupę pieniędzy. Dziś jest dużo firm oferujących wycieczki, więc nie warto się nabierać na usługi firmy GTI, niezależnie od pieniędzy które się im płaci. Nigdy nie doczekaliśmy się pozytywnego rozpatrzenia naszej reklamacji na miesjcu, nigdy nie otrzymaliśmy nawet możliwości porozmawiania z osobą kompetentną a jedynie byliśmy odsyłani do różnych osób z których każda mówiła coś innego.
      Na koniec – ponieważ w hotelu zostawiliśmy klucze do mieszkania (zorientowaliśmy się po powrocie) a mail i telefon hotelu jest niedostępny w internecie – zgłosiliśmy to GTI z prośbą o interwencję. Dziś już minęły 3 dni od zgłoszenia a dopiero wczoraj Pani Ada łaskawie oświadczyła że jeszcze nie zadzwoniła do hotelu. Do dziś nie mamy odpowiedzi. Szanujcie swoje pieniądze – nie dajcie się nabrać na GTI.

Nie dajcie się nabrać na GTI.
      W tym roku (2010) zdecydowaliśmy się na 2-tygodniowy wyjazd z firmą GTI do Turcji. Hotel w którym nocowaliśmy to VIKINGEN QUALITY RESORT 5* (30 km od Alanyi). Jak się okazało po przyjeździe, obok hotelu jest dyskoteka z której do 4 nad ranem wali głośna muzyka. Tak głośna że nawet po szczelnym zamknięciu okien nie da się zmrużyć oka.
      Ponieważ jednym z naszych głównych kryteriów przy zakupie wycieczki była cicha i spokojna okolica po 3 dniach pobytu, kiedy już nie mogliśmy wytrzymać – zgłosiliśmy problem opiekunowi z prośbą o zmianę hotelu o podobnym standardzie. Opiekun z którym byliśmy w trakcie wycieczki powiedział że ze zmianą hotelu nie będzie problemu i że nazajutrz powinniśmy porozmawiać z rezydentem, który będzie miał dyżur. Nazajutrz wypełniliśmy formularz z prośbą o zmianę hotelu wraz z uzasadnieniem i przekazaliśmy rezydentowi. Pod koniec dnia ponieważ nie dostaliśmy od firmy GTI żadnej odpowiedzi, zadzwoniliśmy ponownie do rezydenta, który odesłał nas do kolejnej osoby - do pani Ady zajmującej się koordynacją transferów i zmianą hoteli, jak to określił. Okazało się że jest dla nas hotel ale będziemy musieli wnieść „jakąś dopłatę...”. Od razu zdecydowanie powiedzieliśmy że żadnej dopłaty nie zamierzamy wnosić, ponieważ nie oczekujemy hotelu o wyższym standardzie, a jedynie takiego w którym będzie cicho czyli spełniającego nasze podstawowe oczekiwania, określone przy zakupie. Pani Ada stwierdziła, że w takim razie poszuka jeszcze innego rozwiązania i porozmawia ze swoim szefem. Po koniec kolejnego dnia wciąż nie mieliśmy odpowiedzi więc zadzwoniliśmy do Pani Ady, która o naszej sprawie w ogóle nie pamiętała i było widać że nic w tym kierunku nie zrobiła. Kiedy już sobie przypomniała, oświadczyła jedynie że będziemy musieli wnieść opłatę w wysokości 2 000 zł, jeśli chcemy zmienić hotel i że ona nie odpowiada za to cytuję „z czego w hotelu zrobione są ściany”. Powiedziałem że ponieważ zamówiliśmy wycieczkę z jasno określonymi kryteriami i zapłaciliśmy ponad 8 tys zł, nie zamierzam sprawy tak zostawić i że złożymy oficjalną reklamację. Na co odpowiedź była, że ona nie może zdecydować w sprawie zmiany naszego hotelu. Skoro tak, poprosiłem o rozmowę z jej szefem. Odpowiedź brzmiała, że to ona jest jedyną osobą w biurze kontaktującą się w języku polskim – odpowiedziałem jej że nie ma problemu i możemy rozmawiać po angielsku albo w innym języku. Ponieważ w dalszym ciągu wykręcałą się od przełączenia, poprosiłem o numer telefonu do jej przełożonego . Odpowiedziała że nie jest upoważniona do podawania tego numeru, poprosiłem więc chociaż o nazwisko jej szefa – jak się okazało jest ono także tajemnicą. Zrezygnowany zaproponowałem żeby jej szef sam do nas oddzwonił, skoro ona nie chce ujawniać jego danych kontaktowych- w odpowiedzi usłyszałem cytuję : „Jeśli ta osoba zechce, to do Państwa oddzwoni”. Telefonu oczywiście się nie doczekaliśmy Podobna sytuacja powtórzyła się kiedy kontaktowaliśmy się z innymi pracownikami firmy GTI – nikt nie chciał podać nazwiska ani telefonu do osoby kompetentnej w kwestii rozpatrzenia naszej reklamacji. Poczuliśmy się trochę jak w PRLu, choć za wczasy zapłaciliśmy kupę pieniędzy. Dziś jest dużo firm oferujących wycieczki, więc nie warto się nabierać na usługi firmy GTI, niezależnie od pieniędzy które się im płaci. Nigdy nie doczekaliśmy się pozytywnego rozpatrzenia naszej reklamacji na miejscu, nigdy nie otrzymaliśmy nawet możliwości porozmawiania z osobą kompetentną a jedynie byliśmy odsyłani do różnych osób z których każda mówiła coś innego.
      Na koniec – ponieważ w hotelu zostawiliśmy klucze do mieszkania (zorientowaliśmy się po powrocie) a mail i telefon hotelu jest niedostępny w internecie R
      • Gość: xxxxx Re: biuro podróży GTI - OPINIE IP: *.play-internet.pl 20.01.15, 21:24
        Palnij sie w glowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka