Dodaj do ulubionych

Tureckie akcesoria do kawy i herbaty po turecku

IP: *.warszawa.mm.pl 18.08.12, 21:44
Niedługo jadę do Turcji i tym razem planuję kupić tam tygielek do parzenia kawy po turecku oraz turecką zaparzaczkę do herbaty - CAYdaNLIK. Kto zna cenę tych akcesorów w lirach tureckich lub w dolarach (euro) i gdzie można to kupić w przystępnej cenie ? Będę w Avsallar. Pozdrawiam wszystkich lubiących tureckie przysmaki:) Selamlar:) Tesekkurler :)
Obserwuj wątek
    • Gość: inny gość Re: Tureckie akcesoria do kawy i herbaty po turec IP: *.centertel.pl 22.08.12, 04:34
      Tygielek miedziany, wewnątrz cynowany - 15 lir(na bazarach żądają więcej), czajdanlik , kupowałem dwa lata temu za 0k. 30 Też w sklepie agd.
      Pozdrawiam
    • Gość: iga Re: Tureckie akcesoria do kawy i herbaty po turec IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 07:03
      zakupiłam w tym roku : czajnik do herbaty 45 lir a tygielek do kawy 8,5 lira w MIGROSIE
      • Gość: gość Re: Tureckie akcesoria do kawy i herbaty po turec IP: *.warszawa.mm.pl 22.08.12, 08:13
        Bardzo dziękuję za informacje. Serdecznie pozdrawiam!
    • Gość: Travel_wawa Kupilem w Alanii IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.08.12, 20:19
      Kupilem w niedziele Caydanlik za 19,90 TL (promocja z 39,90 TL) w Tansas a Alanii.
      Przy kasie okazalo sie, ze warunkiem promocji jest...oddanie starego zestawu...jednak jak sie kasjerka zorientowała, że jestem cudzoziemce, zrobila jakies czary mary i...z 39,90 cena spadła do 19,90 TL... Miło było mi bardzo ;-)

Szklaneczki tulipanowe 6 szt za 3 TL i spodki plastikowe w kwieciste wzorki po 75 kr w jakims osiedlowym markecie w Avsallar (niedaleko meczetu). Pol kilo herbaty RIZE ok 7, 50 TL.

Nie kupować w sklepach dla turystów, bo ceny, zwłaszcza tam, gdzie jest dużo Rosjan, są dwukrotnie wyższe za wszystko!

Ta sama chałwa, czy np.Nar eksisi sosu (syrop z owoców granatu) w "markecie" potrafi kosztować to co w TL ale wyrażone w dolarach lub euro...

Turcja jest piękna ;D
      • Gość: gość Re: Kupilem w Alanii IP: *.warszawa.mm.pl 23.08.12, 22:47
        Dzięki za cenne info. W sklepach z pamiątkami ceny są bardzo różne. W Avsallar na ogół taniej niż w samej Alanyi, chociaż i w Alanyi można trafić na okazje. Ale trzeba znać różne ceny, żeby zbytnio nie przepłacić. Na pewno zajrzę do Miigrosa, Tansas i poszukam też sklepów agd (wiem, że jeden taki sklep jest przy małym meczecie w Alanyi). Fajnie, że trafiłeś na taką promocję. Może i mnie to się uda:) Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.

Zgadzam się z Tobą- Turcja jest piękna :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka