Dodaj do ulubionych

Melisa - Alanya

02.07.04, 15:58
Przestrzegam wszystkich Urlopowiczow przed hotelem Melisa (Alanya).
Co prawda bylam tam trzy lata temu w sierpniu, ale "takiego" urlopu nie
zapomne chyba do konca.
Hotel polozony przy ulicy, przejsc na druga strone i mamy plaze.
Pokoje bardzo slabe (oszczedze opisow, bo i tak nic nie bylo procz lozek i
komody). Plesn w szafie.... itp.
Sprzataczki nie mialy odkurzacza, wiec caly kurz (sprzataly miotlami) osiadal
z powrotem.
Jedzenie okropne, szklo! w kluskach. Basen - "wmurowana" dziura w ziemie.
Klimatyzacja platna - w drugim budynku. Obsluga markotna i nieprofesjonalna.
Jak wyjezdzalismy na wycieczke fakultatywna, dostajac sniadanie od "szefa
kuchni" myslalam, ze sie poplacze. W ogole nic nie zjadlam.
Nie pamietam biura-ale chyba niepolskie, w kazdym razie widzialam tylko dwoch
Polakow. Na przyszlosc dla mnie- Turcja owszem- Pammukale, Alanya tez-ale
hotel blizej centrum, lub za centrum. Tam gdzie sa Niemcy, nie musi byc zle.
Czasem maja lepiej, przynajmniej od tego czasu i tego sie nauczylam.
Obserwuj wątek
    • mpiackus Re: Melissa - Alanya 02.07.04, 16:01
      Właśnie wróciłam z hotelu Melissa i zdecydowanie mogę go polecić!! To fakt-nie
      jestem bywalcem "pięciu gwiazdek",ale to co oferuje Melissa jest wystarczające
      do tego aby spędzić niezapomniany i fantastyczny urlop za niewielkie pieniądze.
      Cały hotel jest świeżo po remoncie ( w drugim bydynku jeszcze trwały prace) tak
      więc jest czyściutko i schludnie.W każdym pokoju TV sat (!),BEZPŁATNA
      klima,balkon,łazienka...Ulica rzeczywiście jest ruchliwa,ale przecież klima
      działa przy zamkniętym oknie więc hałasu nie słuchać.Basen pusty,czego
      zazdrościli nam ludzie z innych hoteli,na plaży też nie ma problemu z
      leżakami,co jest normą na plazach bliżej centrum.Jedyne czego można by się
      czepić to faktycznie to monotonne żarcie,ale ogólnie dosyć smaczne.Rekompensuje
      to sąsiedztwo supermarketu gdzie kupisz wszystkie europejskie produkty.W sumie-
      polecam hotel i biuro PEGAS.
    • turhotel Re: Mellisa - Alanya WWW 14.07.04, 17:49
      www.melissa-hotel.com/
    • febo Re: Melisa - Alanya 15.07.04, 15:37
      MELISSA JEST SUPER

Proszę nie opierać się na recenzji kogoś, kto był pare lat temu. Uważam że
      opinia tamta powinna zostać usunięta. To jak było przedtem to prawda w 2003
      roku hotel wyremontowano i teraz naprawdę zasługuje na pochwałe. Wiadomo że nie
      ma tam "gejzerów i wodotrysków" ale przecież jesteśmy świadomi ze jest to hotel
      **/*** gwiazdkowy a nie ***** a co najważniejsze to cena jaką płacimy cena musi
      być adekwatna do jakosci. Jeżeli ktoś płaci za wycieczke na 14 dni z HB 200 zł
      to niech nie oczekuje że jak przyjedzie to będą go witać jak KRÓLA.
      CZYSTY, SCHLUDNY hotel i naprawde warto jechać.
    • turhotel Re: Melissa - Alanya 19.07.04, 15:32
      Niedawno wróciłam z holetlu Melissa, hotel skromny, ale w porządku, czysty,miła
      obsługa,rodzinna atmosfera , można wnosić do pokoju wode itp...oczywicie
      dyskretnie w torbie plażej,ale tu nie przeszukują jak w innych hotelach.Można
      troche przyczepić się do estetyki serwowanych posiłków, ale po paru dniach
      można się przyzwyczaić, bo w końcu nikt się nie zatruł.W hotelu do kupienia
      smaczny kebab tylko za 1 euro. Plaża blisko, przy tym hotelu jest najlepszy
      odcinek plaży kleopatra, bo nie ma tu śliskiej skały i wejście do morza jest
      bezpieczne. Najchetniej wróciłabym tam znowu, bylo super!!!!!!!! W porcie super
      imprezy !

Pozdrawiam
      jenifer
      • anet777 Re: Melissa - Alanya 13.08.04, 11:43
        ja byłam w Melisie w maju 2004 roku, dla mnie hotel ok, może brakuje tylko
        lodówki w pokoju. Jedzenie nam smakowało, było czysto, naprawde polecam, bo
        jest niedaleko od centrum, morze widać z okna, ogólnie super
    • deal Re: Melisa - Alanya 02.10.04, 16:58
      wróciłam we wrześniu z Melissy, moge polecić ten hotel z pełną świadomością.
      Holet lezy jakies 1,5 km od ścisłego centrum miasta, co jest dla mnie bardzo
      dużym plusem, nie jest tam jeszcze tak tłoczno jak w centrum, a można sobie
      spacerkiem wszędzie dojść, w porównaniu z holetali gdzieś na przedmieściach
      Alanyi gdzie wokół hotelu "pustynia" mi połozenie Melissy bardzo odpowiadało.
      jedyny minus to hałas z ulicy, jeśli ma się okno z widokiem na morze, co powiem
      szczerze przeszkadzało mi trochę spać w dwóch pierwszych dniach, potem już nie.
      Pokoje ładne, po remoncie, mam wrażenie, że u nas pokoje 3 osobowe w niektórych
      pensjonatach sa tej samej powierzchni co tu 2 osobowy. W pokoju klimatyzacja
      działająca bez zarzutu, indywidualnie sterowana oraz telewizor. Sprzataczki
      pojawiają się codziennie, i nie można narzekac na ich pracę, pomimo, iz nie
      dawaliśmy zadnych napiwków.
      Jedzenie można wnosić bez problemu w jakiejś torbie, nikomu nie przyszło do
      głowy zeby nawet się nas zapytać czy coś mamy.
      Jedzenie - ogólnie bardzo dużo warzyw oraz makaronów w róznych sosach.
      Wszystkiego bardzo dużo i zawsze się znajdzie coś dla siebie. Dla zwolenników
      kuchni europejskiej - codziennie było jakieś mięso w sosie z np. ryżem,
      oczywiście doprawione po turecku. Do obiadokolacji można zamówić jakiś napój
      np. woda mineralna za 1.000.000, pepsi 2.000.000 (1$=1.500.000). Płaci się na
      koniec pobytu na podstawie rachunków wydawanych przez kelnera, co uwalnia nas
      od napiwków.
      Hotel lezy przy plazy Kleopatra, która jest ponoć najlepszą w Alanyi, jednakze
      ja bywałam tylko na niej więc nie mam porównania. Na plazy żwirek, da się
      wytrzymać, lezaki i parasole na plaży płatne ponoć ok 5 euro/ dzień, ale ja
      tego nie sprawdziłam. Natomiast na basenie serwis jest bezpłatny. Basen mały,
      ale da się popływać, nie ma na co narzekać, woda czysta ale i trochę zimna :)
      Obsługa - bardzo miła, dbają zeby turyści byli zadowoleni, raz nawet widziałam
      menagera holetu szalejącego z miotłą :)

deal
    • etrusek Re: Melisa - Alanya 16.09.05, 20:45
      autorka: marta.orewczyk1@wp.pl

Hotel moim zdaniem jest w porządku, czysty, pokoje ok. Obsługa również. Goście
      to głównie Czesi i Słowacy, ale zdarzają się Polacy, Anglicy i Norwegowie...
    • adam.st.rutkowski Re: Melisa - Alanya 03.01.06, 14:40
      * pobyt byl na przlomie wrzesnia i pazdziernika 2005 z biura Pegas;
      * pokoje dosc male, ale za to schludne i sprzatane codziennie;
      * w pokoju bezplatna TV kablowa (z polskich kanalow tylko TV Polonia) +
      klimatyzacja (pilot do AC po zostawieniu kaucji w recepcji);
      * blisko plazy (po przejsciu przez ruchliwa ulice, brak tunelu pod droga);
      * lezaki na plazy platne 1 Euro za dzin;
      * jedzenie dosc dobre (duzo) jendak problemem jest zbyt dlugi okres pomiedzy
      sniadaniem i obidokolacja (sniadanie konczylo sie o 10:30 a obiado zaczynala
      kolacja dopier o 19:30);
      * hotel oddalony jest ok. 20 min. pieszo od scislego centrum Alanyi. Mowienie
      ze jest on polozony w centrum byloby grzechem smiertelnym, bo tak wcale nie
      jest;
      * basen maly (taka mala szparka), lezaki przy basenie bez oplat;
      * obsluga sympatyczn i gotowa na nawiazywanie znajomosci;
      * polecam ten hotel osobom, ktore cenia sobie bytnosc w Turcji nad bizantyjskie
      wyposazenie hotelu.
      Adam
      • adam.st.rutkowski Re: Melisa - Alanya 03.01.06, 14:47
        * zapomnialem umiescici w poprzedniej wiadomosci ze niedaleko hotelu (ok 150 m)
        znajduje sie supersam (Migros) wielkosci a la Biedronka, gdzie mozna nabyc
        droga kupna napoje i rozne smaczne rzeczy. Rzeczy tych teoretycznie nie mozna
        wnosic do pokojow. Jednak praktyka mowi co innego i nikt z obslugi nie bedzie
        robile zadnych problemow.
        * Jesli ktos chce moge wyslac mu zdecia z tego hotelu jak wygladaja pokoje w
        srodku.
        Pozdrawiam
        Adam
    • etrusek Re: Melisa - Alanya 22.06.07, 11:23
      autor: ilosternka@gazeta.pl

Własnie wróciliśmy z Melissy !!!! Hotel bardzo spokojny ,położony niedaleko
      plaży ( co jest jedyną jego zaletą).
      Jedzenie super -tylko dla jaroszy. Dużo salatek ( wszystkie smakują
      jednakowo),raz była ryba ale dla połowy gości zabrakło.Ogolnie jedzienie
      bardzo mało urozmaicone. Dobre połączenie do centrum- bus zatrzymuje sie na
      wyciągniecie reki ( niekoniecznie na przystankach ).
      Hotel Melissa jest dla ludzi bardzo mało wymagających. Dla dzieci brak
      atrakcji. W okolicy zadnej dyskoteki lub ciekawej knajpki ,gdzie można by
      było wieczorkiem posiedzieć (Trzeba iśc do centrum alanyi )
      Jechaliśmy z biurem Pegas który oferuje ten hotel za niską cene (800zl. AI na
      tydzien) i ta cena była bardzo atrakcyjna,ale jak bym miała zaplacic 1500 za
      tydzien (tyle wymaga np. Triada) była bym bardzo zła i rozczarowana
    • ilosternka Re: Melisa - Alanya 26.06.07, 12:49
      widzę że ktoś tu mnie już cytował , więc potwierdzam tylko moją opinię.
      Hotel jest całkowicie odnowiony dwa lata temu,obsługa stara sie jak może ,hotel
      położony bardzo ładnie,jedzenie troche nudne ale w sumie nie jest zle .
      Do centrum niedaleko ,można dojechać busem ktory zatrzymuje sie dokładnie na
      tyłach hotelu.
      • otai_oi Re: Melisa - Alanya 13.07.07, 15:21
        Niedawno wróciłam z Melissy, rzeczywiście hotel dla mało wymagających, ogólnie
        pokój(widziałam tylko mój) w porządku, czysto, łazienka w granicach
        przyzwoitości, sprzątany codziennie lub co drugi dzień-choć przed sprzątaniem
        ładniej pachnie...;) To co mi się nie podobało w pokoju, to ręczniki niezbyt
        świeże, choć zmieniane, pościel może być.Klimatyzacja działa, ale trzeba wpłacić
        kaucje za pilota-10E. Basen malutki byłam tylko raz. Jedzenie na początku robi
        wrażenie, bardzo duży wybór sałatek, ale po 2-3 dniach ciężko znaleźć coś na co
        miałoby się ochotę(ja na koniec się przytrułam...). Za to jeśli ktoś lubi to na
        śniadanie zawsze są wszelkiego rodzaju płatki. Do picia soki, herbata, kawa-jak
        się poprosi, to kelner przestawi rurki i leci prawdziwa a nie woda... Obsługa
        raczej szybko stara się rozwiązać wszelkie problemy. Trochę brak organizacji
        jeśli chodzi o rezydenta Pegasa-bo z tego akurat biura byłam.
        życzę udanego urlopu
    • turhotel Melissa (***) - Alanya 04.07.08, 10:30
      Brakowało tureckich dań, sałatki do znudzenia ciągle te same, napoje
      to kawa, herbata, dwa napoje z saturatora (woda z cukrem + barwnik),
      piwo prawie bezalkoholowe, wódka anyżowa. Klimę na stołówce włączyli
      może ze dwa razy.
      Poza tym wszytko okej: sprzątali pokoje i wymieniali ręczniki
      codziennie, miła obsługa. Klienci to w połowie Rosjanie (i
      Ukraińcy), Polacy, trochę Czechów. W sklepach w centrum nie
      nastawiajcie się na wiele: same podróby markowych ciuchów i toreb,
      bardzo nachalni sprzedawcy, często po przymierzeniu towaru, a nie
      kupieniu, potrafili wyrzucać ze sklepu i pluć za turystami (moje