Dodaj do ulubionych

Obecnie pogoda

IP: *.105.248.69.fmbank.pl 08.04.13, 16:27
Kochani, wiem wiem, że jest od 17 do 20 C ale jaka jest pogoda odczuwalna? tambylcy proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję. Koszuleczki z krótkim rękawem? szorty?
Obserwuj wątek
    • Gość: emilia Re: Obecnie pogoda IP: *.wum.edu.pl 13.04.13, 12:51
      letnie ubrania jak najbardziej, na wieczór trochę cieplejsze okrycie i będzie super :)

www.polturk.pl
      • Gość: gość Re: Obecnie pogoda IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 05:23
        Jutro będę w Alanya, jakiej pogody odczuwalnej się spodziewać, letnie rzeczy i tylko coś ciepłego na podróż?
        • grekan Re: Obecnie pogoda 03.05.13, 12:15
          weatheronline/ wiarygodny dobry portal pogodowy/ podaje do 10maja 27-29*C a Alanyi.
          • grazynanowa Re: Obecnie pogoda 04.05.13, 17:03
            Jest bardzo goraco!!! pogoda jak w czerwcu 32-34 ST
            • Gość: awa2001 Re: Obecnie pogoda IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.13, 14:56
              Grażynko, mam pytanie odnośnie Manavgatu, czy ten bazar owocowo-ciuchowy jest nadal w poniedzialki? gdzie wysiąść jesli sie jedzie dolmuszem z Titreyengol? bylam w zeszlym roku ale na malym bazarze za rzeką w centrum miasta ( kolo zajezdni dolmuszow podobno). Ale z tego co czytalam to jest to bazar maly codzienny, a mi zalezy na duzym.
              • grazynanowa Re: Obecnie pogoda 05.05.13, 15:46
                Duzy bazar jest nadal w kazdy poniedzialek , dojedziesz autobusem bezposrednio z Titreyengol ( numer 2 Manavgat) wystarczy powiedziec kierowcy " bazar " oni z reguly informuja w ktorym miejscu trzeba wysiasc.
                • Gość: awa2001 Re: Obecnie pogoda IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.13, 17:19
                  dziekuje bardzo, balam sie ze jak powiem bazar to moze mnie kierowca spytac na ktory:))
                  • Gość: awa2001 Re: Obecnie pogoda IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.13, 19:04
                    ale potwierdzasz, ze są 2 bazary i ze ten duzy jest obok meczetu?
                    • Gość: Natalia Pytanie do pani Grazynanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 22:34
                      Witam Panią
                      11 maja wybieramy sie do Manavgat. Jestem przerażona pogoda przepowiadana na ten okres.
                      Pogoda ma spaść o 10 stopni i ma padać przez cały tydzień. Czy jest to możliwe w Turcji w maju i czy jak są deszcze to pada cały dzień czy przelotnie. Jadę z małymi dziećmi i to byłby dramat pozdrawiam
                      • Gość: Edyyppp Re: Pytanie do pani Grazynanowa IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.13, 10:22
                        Faktycznie pogoda wygląda mało obiecująco .... chociaż długoterminowa prognoza zmienia się z dnia na dzień - bądźmy dobrej myśli
                        • Gość: natalia Re: Pytanie do pani Grazynanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.13, 10:32
                          Mam nadZieję ,ze zmieni sie pozytywnie ;)
                      • carollka_27 Re: Pytanie do pani Grazynanowa 06.05.13, 20:37
                        też mnie to nie nastraja optymistycznie, ale patrzyłam dziś, trochę się poprawiła pogoda. musimy trzymać kciuki :)
                        • grazynanowa Re: Pytanie do pani Grazynanowa 07.05.13, 19:23
                          "poprawila" ??? jest upalnie w dzien do 38 St
    • Gość: krys292 Re: Obecnie pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.13, 11:08
      Wróciłem 1 maja jest gorąco ,czasami powyżej 30 c ,polecam krótkie spodenki ,krótkie koszulki,klapki - bardzo gorący piasek na plaży .Obowiązkowo stosujcie filtr od 30 w górę. Plaża Kleopatry najładniejsza w okolicy ,woda czysta ,słona ,warto na nią przyjechać z okolicznych hoteli.
      • Gość: awa2001 Re: Obecnie pogoda IP: 212.160.172.* 07.05.13, 11:04
        4 maja wrocila corka, w okolicach Belek było 35 stopni, widze ze zapowiadają burze na 10 i 11 maja ale potem znowu cieplutko, wiec bądźmy dobrej mysli:) Ja lece 8 maja do Titreyengol (Side)
        • skylaar Re: Obecnie pogoda 07.05.13, 21:57
          jak co roku na początku lata panika po obejrzeniu prognóz pogody :) uwierzcie, jest dobrze. wczoraj padał w Alanyi deszcz - 5 minut. wcześniej i później ponad 30 stopni, prawdziwy upał, taki deszczyk niewiele zmienia.

warto wiedzieć, że jeśli prognozy pokazują burze to wcale nie znaczy, że od razu się ochłodzi (no, może na chwilę). w Polsce tak jest, ale nie w Turcji :)
          także bez obaw, pakować kostiumy i krótkie rękawki, i awaryjnie coś z dłuższym na noc lub na wycieczki do Pamukkale czy Kapadocji (tam nieco inny klimat, tzn. po drodze może być chłodniej).

udanych wakacji.
          • Gość: Natalia Do skylaar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 22:06
            Dzięki za pocieszenie , burze mnie nie martwią tylko to ze pokazują spadek temperatury do 22 stopni a to już nie ciekawie :( w Warszawie mamy cieplej. Moze sie mylą i do soboty zmienia zdanie ....
            • skylaar Re: Do skylaar 08.05.13, 09:37
              22 stopnie? to chyba w nocy :)

moja rada, to zamknąć prognozy pogody, spakować ulubione wakacyjne ciuchy i nie martwić się o nic :)
              • carollka_27 Re: Do skylaar 08.05.13, 20:24
                mam nadzieję, że jesteś na miejscu i zdajesz relacje pogodowe na bieżąco :)
                • skylaar Re: Do skylaar 08.05.13, 20:41
                  mieszkam w Turcji, jestem na miejscu - nie ściemniam :)
                  • Gość: Natalia Re: Do skylaar IP: *.centertel.pl 08.05.13, 21:26
                    Przylatujemy 11 , mam nadzieje ze wszelkie prognozy sie nie sprawdza od soboty 22 stopnie i desZcz . Uwielbiamy Turcje i bylo by to wielkie rozczarowanie. Do zobaczenia w slonecznej :) Turcji
                    • Gość: natalia Do Pana Skylaar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 19:45
                      jak wyglada sytuacja z pogodą, co mówią w waszych prognozach?
                      Dziekuje bardzo za odpowiedz
                      • skylaar Re: Do Pana Skylaar 09.05.13, 21:43
                        Dzisiaj było pochmurno i trochę powiewało, nieco chłodniej - widać że idzie deszcz. Wygląda na to że popada w nocy, a jak już popada to będzie świetna pogoda ;)
                        Ale nadal ciepło.
                        Teoretycznie w ciągu najbliższych kilku dni mają być przelotne deszcze, ale nie ma co się tym przejmować, przelotne będą na pewno. Temperatura powyżej 23-25 stopni.
                        • Gość: natalia Re: Do Pana Skylaar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 23:16
                          dzieki
                          jedziemy do manavgat jaka wycieczke mógłby Pan nam zaproponowac z 2 dzieci 4-6 lat?
                          • Gość: natalia Re:Do Pani Skylaar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 23:18
                            Przepraszam najmocniej za Pana
                            • skylaar Re:Do Pani Skylaar 10.05.13, 10:17
                              Proszę o kontakt poza forum, tutaj wątek dotyczy pogody więc jego się trzymajmy :)
                              • carollka_27 Re:Do Pani Skylaar 10.05.13, 14:51
                                no to zdawaj relacje Sky, mamy lecieć w baletkach czy w kozakach :D ?
                                • skylaar Re:Do Pani Skylaar 10.05.13, 16:34
                                  baletki, balerinki, sandałki, krótkie rękawki - jest dobrze. awaryjnie dłuższy rękaw i spodnie oczywiści zabierajcie, ale po jednej sztuce starczy :)
                                  ja to zmarzluch jestem i chodzę w długich spodniach ale wszyscy turyści których widzę rozebrani do oporu i nad basenami, więc chyba nie może być tak źle ;)
                                  • carollka_27 Re:Do Pani Skylaar 10.05.13, 16:49
                                    mam nadzieję bo nie po to nowy kostium zakupiłam żeby w jeansach latać :)
                                  • nietoperekeb Re:Do Pani Skylaar 11.05.13, 11:35

• nietoperekeb Re:Do Pani Skylaar 11.05.13, 11:38
                                    Od niedzieli będziemy na miejscu a tam deszcze, burze, pioruny i co najgorsze zaburzenie a przy tym mało słońca. Od czwartku dopiero poprawa. Wiem że na miejscu nie jest to tak drastyczne ale i tak przeraża... pocieszcie ... :((
                                    • skylaar Re:Do Pani Skylaar 11.05.13, 11:45
                                      dzisiaj padało w nocy, teraz od rana jest owszem pochmurno ale cieplutko. dobra pogoda na zakupy lub zwiedzanie ;)
                                      czesto tu tak jest - jak pada to w nocy. nie dajmy sie zwariowac ;) bedzie OK.
    • Gość: gosc Re: Obecnie pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.13, 06:36
      zdaje się, że nie wygląda to dobrze w Alanii, co ? dobrze, ze mi zostalo jeszcze troche czasu do wyjazdu... bo mimo tego, ze deszcz w Turcji nie sprawia ze jest zimno, to nie po to jade, zeby padalo... :(
      • skylaar Re: Obecnie pogoda 13.05.13, 09:25
        dzisiaj jest kiepsko ale juz od jutra maksymalnie pojutrze wracają upały
        • Gość: Aleksandra.Ci Re: Obecnie pogoda IP: *.centertel.pl 14.05.13, 16:27
          Trzymam za słowo : ) 19 maja lecę do Bodrum i faktycznie prognozy nie wyglądają dobrze jednak już wiele osób mi mówiło że jest naprawdę bardzo ciepło mimo takich prognoz.
          • kasia_dwa Re: Obecnie pogoda 14.05.13, 20:06
            Aleksandra.Ci odezwij się po powrocie jak pogoda w Bodrum, bo my lecimy 13.06 i znajomi nas straszą, że w Bodrum chłodniej niż na Riwierze... Mam nadzieję, że czerwiec będzie już gorący...
            • Gość: vgbhnjmk Re: Obecnie pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.13, 20:28
              czerwiec na pewno bedzie juz goracy, o to nie ma sie co martwic ;)
              • kasia_dwa Re: Obecnie pogoda 15.05.13, 20:06
                No nie ma niby, ale w tamtym roku byłam na Riwierze od 20.06 i na 8 dni - 3 czy 4 razy padał deszcz, raz burza była od ok.17-tej do ok.20-tej, jeden dzień do południa kropiło i nie było słońca, a niby pogoda gwarantowana miała być... Mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej i nie trafimy na opady deszczu...
                • skylaar Re: Obecnie pogoda 15.05.13, 20:17
                  Dzisiaj padało 10 minut, i to taki ciepły wiosenny deszczyk. Od dzisiaj jest już pięknie i słonecznie, wszyscy na plaży (ci co nie pracują oczywiście) ;)
                  • Gość: gość Re: Obecnie pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.13, 12:18
                    a wiesz może jaka pogoda po 22 maja
                    • Gość: Marcin Re: Obecnie pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 12:22
                      kurde, tak ciężko wpisać w google: pogoda Bodrum, pogoda Marmaris lub każde inne dowolne miato?
                      • Gość: gość Re: Obecnie pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.13, 12:33
                        oczywiście że nie ciężko ale tam pogoda jest różna
    • Gość: Jack Bauer najlepszy portal z Norwegii IP: *.wtvk.pl 21.05.13, 14:44
      www.yr.no/place/Turkey/Antalya/Alanya/long.html
      • skylaar Re: najlepszy portal z Norwegii 21.05.13, 16:22
        pogoda wcale nie jest taka różna, na wybrzezu morza śródziemnego zazwyczaj jest: ciepło, wilgotno i słonecznie.
        czasami na wiosnę zdarzają się załamania pogody ale w drugiej połowie maja czy na pocz. czerwca to już naprawdę krótkie (jeśli w ogóle).
        póki co gorąco, niebo bez jednej chmurki.
        fajnie jakby było można ten wątek zamknąć bo tak to można wypisywać bez końca ;)

z prognoz pogody polecam Accuweather
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka