Dodaj do ulubionych

Turcja z WEZYREM

17.08.04, 22:48
bylam w Turcji z Wezyrem w czerwcu tego roku... Razem z kolezankami wzielysmy
hotel AQUA PLAZA (sasiaduje z Botanikiem) w wersji all incl. - luksusow nie
ma ale nie jest zle. Podczas wyjazdu bylo wszystko jak nalezy: transfery na
czas, obsluga hotelu w porzadku, rezydent - nie wiem bo zwykle nie korzystam
z ich uslug... Generalnie wrocilysmy bardzo zadowolone, wiec kiedy moj kolega
spytal mnie z kim do Turcji - polecilam Wezyra (niestety!) - tym razem biuro
sie nie popisalo :-( W turystyce pracowalam kilka lat (bylam pilotka i
rezydentka) i wiem, ze w szczycie sezonu wpadki zaliczaja wszyscy - nawet ci
uwazani za najlepszych. Wszystko niestety przez to, ze chca jak najwiecej
sprzedac, a pozniej nawala system przeplywu informacji miedzy biurem w Polsce
a przedstawicielami za granica... Sprzedaje sie wiecej ofert niz jest miejsc
a pozniej sa klopoty... Osobiscie staram sie omijac wyjazdy w sezonie - latam
maj/czerwiec albo dopiero wrzesien/pazdziernik... Mniejszy tlok, nizsze ceny,
mniej wpadek... Tak czy inaczej polecam podroze!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Turcja z WEZYREM IP: 193.111.166.* 18.08.04, 08:54
      Przepraszam, ale Twoje rozumowanie jest dla mnie bez sensu. Co to znaczy, że "w
      sezonie wpadki zaliczają wszyscy"? Akceptujesz to? Z Twojego posta wynika, że
      tak.
      Czy akceptujesz w takim razie następującą wpadkę lekarza: w sezonie zimowym ma
      dużo wypadków, to zdarza się, że czasem zagipsuje nie tą nogę? Albo policjant
      kierujący ruchem w korku - ma dużo pracy, więc powiedzmy raz w tygodniu
      doprowadzi do wypadku.
      Idąc Twoim tokiem rozumowania:
      1. nie powinno się zgłaszać do lekarza ze złamaniem w zimie.
      2. lepiej nie jeździć samochodem w godzinach szczytu.
      3. Na letnie wakacje najlepiej jeździć w listopadzie, lutym, marcu - bo
      przecież biura i rezydenci mają wtedy jeszcze mniej pracy niż w IV,V,IX,X.

Według mnie, biura podróży NIE MAJĄ PRAWA MIEĆ "WPADEK", tak samo jak każda
      inna profesja. PŁACĘ CIĘŻKIE PIENIĄDZE ZA TO ŻEBY JECHAĆ W SEZONIE I ŻĄDAM
      OBSŁUGI NA POZIOMIE!!!. Nie obchodzi mnie to, że ktoś chce sprzedać jak
      najwięcej i że system nawala. Każda wpadka biura jest naganna, nie można jej
      akceptować, tym bardziej, że płacę za WAKACJE, CZYLI ŚWIĘTY SPOKÓJ, A NIE
      NERWY!!!. Dlatego nie waham się nawet wytaczać spraw sądowych biurom, jeśli coś
      jest w imorezach nie tak jak trzeba. Efekty są zadowalające.
      Na szczęście rynek coraz częściej eliminuje nieudaczników i krętaczy.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Kasia Wysoki sezon to tak własnie ... IP: 195.117.37.* 18.08.04, 10:36
        ....jak jazda samochodem w szczycie ruchu i tylko to chciala Powiedzieć Twoja
        poprzedniczka.
        Zauważyła tylko że "ona osobiście omija wysoki sezon" a Ty od razu uderzyłeś w
        napastliwy ton. Możesz sobie żądać czego chcesz, faktem jest że w wysokim
        sezonie wpadek, spóżnień, overbookingów, zaginień bagazu jest więcej i po
        prostu więcej ryzykujesz. Tak jest na całym świecie , i im więcej latasz tym
        bardziej się do tego musisz przyzwyczaić.
        • Gość: Paweł Re: Wysoki sezon to tak własnie ... IP: 193.111.166.* 18.08.04, 10:50
          Tak. Faktem jest że w wysokim sezonie wpadek, spóżnień, overbookingów, zaginień
          bagazu jest więcej. To normalne, tak jak zwiększenie ilości wypadków w
          szczycie. Ale odniosłem wrażenie, że koleżanka to akceptuje i "rozgrzesza"
          biura podróży. Tymczasem każdy wypadek (w szczycie czy nie) ma winnego, który
          musi zostać z tego rozliczony, żeby w przyszłości wypadków było mniej. Żeby
          następnym razem ktoś się zastanowił zanim sprzeda dwu osobom ten sam pokój, czy
          też wręcz - oszuka, żeby sprzedać drętwą imprezę.
          A na całym świecie, do którego się odwołujesz, jest znacznie więcej skarg i
          pozwów o odszkodowania wobec biur podróży, a przez to one bardziej uważają i
          biorą większą odpowiedzialność za to co Ci sprzedają.
          I to oni (biura), a nie my (turyści) muszą się do tego przyzwyczaić.
      • aziulkaa Re: Turcja z WEZYREM 18.08.04, 22:59
        wcale tego nie pochwalam! ale nauczylam sie na wlasnej skorze, ze tak jest i
        trzeba sie z tym liczyc... To oczywiscie nie jest regula i nie mozna niczego
        generalizowac... I zgadzam sie, ze za swoje "bledy" biura powinny odpowiadac.
        Niestety umowy, ktore podpisujemy sa najczescie tak skonstruowane, ze nie mamy
        wiekszych szans wygrac w razie wpadki... Po pierwsze - prawie zawsze jest
        zastrzezenie, ze oferty last minute sa traktowane "inaczej", po drugie - w
        przypadku ofert katalogowych - czesto znajduje sie zapis, ze biuro nie ponosi
        odpowiedzialnosci za niedopelnienie obowiazkow jezeli wynikly one z przyczyn od
        niech niezaleznych... Wiele rzeczy mozna pod to podciagnac... Mam nadzieje, ze
        z czasem konkurencja bedzie tak duza, ze bedziemy korzystac tylko z biur, ktore
        beda "uczciwie" traktowac klientow...
      • Gość: elmich58 Re: Turcja z WEZYREM IP: *.ae.poznan.pl 23.08.04, 08:40
        Całkowicie się zgadzam z Pawłem - lato to żniwa dla biur podróży, jeśli wtedy
        któreś biuro nie stanie na wysokości zadania powinnio wypaść z gry. I ten los
        powinien spotkać WEZYRA.
        W czasie wakacji, urlopu wyjeżdzamy za własne, zwykle ciężko zarobione
        pieniądze po to, aby wypocząć , zrelaksować się, zabawić, a nie stresować się,
        kłócić z biurami podróży i dochodzić swoich praw. Biura podróży nie prowadzą
        działalności charytatywnej.
        Argumentacja niektórych, że płacimy zwłaszcza na last minute mało to mało
        możemy wymagać. To nie tak, jeśli biuro oferuje określone warunki za określoną
        cenę to powinno wywiązać się ze zobowiązań. Jeśli jest inaczej to albo źle
        kalkuluje albo oszukuje klientów. Tak robi WEZYR - przyjmuje rezerwację,
        pobiera pieniądze, a tuż przed wyjazdem zmienia miejscowość, hotel itd. i
        twierdzi, że to nie jego wina.
        Fakt wymagania przez klientów wyoskiej jakości usług świadczonych przez biura
        podróży za niemałe pieniądze, to nie kaprys czy fanaberie.
        Po doświadczeniach z Wezyrem w tym roku na długo wyleczyłam się z polskich biur
        podróży, na zimę wybiorę biura niemieckie TUI, Neckermana, Thomasa Cooka, ITS,
        Alltours itd, zwłaszcza, że samoloty latają do ciepłych krajów z polskich biur
        z Warszawy lub Berlina. Tym, którzy bronią polskich radzę dla porównania
        skorzystać kiedyś z usług biur niemieckich.Oferta jest jakościowo lepsza, i w
        wielu wypadkach tańsza. Tam oczywiście nie ma ludzi nieomylnych i są też
        wpadki, ale nie tego kalibru i nie są normą.
        Życze samych miłych wrażen z wyjazdów zagranicznych !
        • levy16 Re: Turcja z WEZYREM 23.08.04, 09:40
          nic dodać nic ująć...
    • turhotel do aziulki - Aqua Plaza 23.08.04, 15:11
      aziulkaa, czy moglabys skrobnac dluzsza opinie o samym hotelu na forum:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20943&sortuj=6
      • Gość: luna27 Re: do aziulki - Aqua Plaza IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.09.04, 17:46
        napisz cos wiecej o tym hotelu i czy polecasz go dla 1,5 rocznego dziecka ,
        byłabym bardzo wdzieczna za pare słow o miejscowosci w ktorej on sie znajduje
        dzieki i pozdrawiam
    • Gość: Lucy Re: Turcja z WEZYREM IP: *.tosa.pl 24.08.04, 21:51
      Bylam w maju z Wezyrem i nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Hotel MINERWA -
      spisali się świetnie!! Niestety poleciłam biuro znajomym. Wpadka na całej
      linii! Mieli problemy z hotelem - MELANII, poza tym z rezydentką Wezyra, która
      zachowała się ich zdaniem skandalicznie, oszukując podczas zmiany
      zakwaterowania,( do czego okropne warunki w Melanii ich zmusiły) Potwirdza się
      poza tym to, że WEZYR wysyła więcej osób niż ma zarezerwowanych miejsc...
      Przykre i aż niewiarygodne... ale ludzie w recepcji dowiadywali się ,że nie ma
      dla nich pokoi!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka