Dodaj do ulubionych

Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten hotel?

IP: 81.210.87.* 20.08.04, 10:16
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 11:46
      Byłam w tym hotelu w czerwcu - hotel dość skromny,miła obsługa ,blisko na plażę
      i do centrum ,pokoje - wyposażenie klima ,tv,suszarka ,lodówka -
      bezpłatnie ,meble - stare,małe i ciemne lazienki - ogólnie pokoje nadają się
      do odnowienia .Jedzenie dobre - śniadania monotonne - skromny bufet - zawsze z
      owocami,kolacja dobra - jak byłam danie głóne serwowane - bufet sałatkowy i
      desery.Napisz co chcesz jeszcze wiedzieć.
      • Gość: Ewa Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 12:25

Witaj Iwono!
        czy możesz rozwinąć temat łazienek? O której zostaliście wykwaterowni w dniu
        wylotu? Czy byliście na Rodos? Co do wycieczej fakultatywnych, jakie biuro
        polecasz? Ewentualnie inne atrakcje>
        Ps:Ja też będę w Hotelu Oludeniz w tym terminie, wylatujemy z Krakowa
        Pozdrawiam
        Ewa
        • Gość: JED Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: 81.210.87.* 20.08.04, 13:07
          Witam,

my jedziemy tez 13.09 ale z Wawy. Co do zakwaterowania to podobno (tak mówił
          Pan w Itace), że samolot mamy 27.09 o 7.00 i wyjeżdżamy z hotelu 2-3 godziny
          przed.

Co do rodos to sa różne opinie - istnieją jakieś problemy wizowe i podobne nie
          jest to tani e- oczywiście nawet poza itaką...
          Iwono - jedzenie śródziemnomorskie, kontynentalne czy turas...
          Pozdd.
          JED
          • Gość: Ewa Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 13:43
            Z Axela Rodos kosztuje 65$. Nie jest to tanio. Z drugiej strony jeśli wycieczka
            odbywa się bez postojów w sklepach ze skórami, złotem to może warto. Też dziwi
            mnie sprawa problemów z wizami, coś słyszałam, ale nie wmiem dokładnie o co
            chodzi. Podobo te, które dostaniemy w Dalamanie są wielokrotne, ważne 3
            miesiące.
            E
            • Gość: JED Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: 81.210.87.* 20.08.04, 14:05
              W ile osób jedziecie - my we 2. Co do planów to:
              - rafling - podobno super - troche niebezpieczny ale trwa cały dzień - sam
              spłyt to 4 - 5 godzin - niezły wycisk
              - pamukale, efez, kapadocja - podobno w biurach tureckich kupując 3 wycieczki 1
              gratis...
              - no i rodos do zobaczenia
              - jest też opcja samochód - ale drogo a poza tym turcy to kierowcy wariaci,
              same góry i dalekie trasy (do efzey 5 h w jedna stronę).
              J
              • Gość: Iwona Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 14:40
                Jed.Jeżeli na pierwszym miejscu masz rafting .To musisz jeszcze do tej listy
                dopisać koniecznie wąwóz Saklikent!!!!Jest super - mozna dojechać dolmuszem z
                Fethye ,z wycieczką albo jeep safarii - Saklikent- Xantos -Patara!
                Saklikent koniecznie!!!
                Kapadocja - biura jej nie mają za daleko .Efez i Pamukale lepiej z Axela bo
                przewodniczka polska - pani Ania - ma duże wiadomości.Ja jej nie znam ale
                opinia o niej jest b.dobra .Nawet na forum.
          • Gość: Iwona Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 14:00
            Odpowiadam .
            Hotel skromny większość hoteli w Oludeniz jest taka ,warunki i jedzenie
            porównywalne .Samo Oludeniz i okolice - rekompensują skromne warunki -
            Łazienki małe i niezbyt luksusowe - stare umywalka i ubikacja ,lampki ,nam
            ciągle spadała lampa- zawiesiliśmy ją na gumce od włosów ,raczej czysto .Nie
            jest ta łazienka tragiczna ale napisałam to ponieważ czasem ktoś chce miec
            luksus więc zeby się nie rozczarował.Meble też stare ciagle urywają się
            szuflady i lepiej ich nie naprawiać bo po pary godzinach się psują od nowa .
            Jedzenie raczej tureckie - dobre mi smakowało ( wyjątek ryba ) - zwłasza
            bakłażan nadziewany .Jednak bufet na śniadanie i kolacje skromny - nie ma
            takiego urozmaicenia jak w Alanii.Obsługa bardzo miła - pobyt przyjemny.

Wycieczki - my kupilismy w Guide Tours ( tureckie ) -polecamy ,byliśmy na
            rejsie z Oludeniz ,na rzece Dalyan i wąwozie Saklikent.
            Ceny korzystne - dobre dla Polaków - rejs 9 Euro ,pozosłe ok.15 E.,dzieci za
            darmo.

Rodos - byliśmy już tam na wczasach 2 lata temu .Nasza znajoma była teraz z
            Itaki - około 5 godzin na Rodos - bez przewodnika ,oglada sie miasto
            samemu.Myśle że warto - starówka jest piękna ale trzeba przygotować się w
            domu - przewodnik - opracowac trasę zwiedzania i miejsca które chcemy
            zobaczyc.Nasz kumpelka utknęła na ulicy Sokratesa i przez 4 godziny oglądała
            sklepy a na samą starówkę tylko rzut okiem - uważaliśmy że zmarnowała
            pieniądze .Werto tam pojechaż chyba że planujecie na Rodos wakacje .Ja w ciągu
            2 tyg.pobytu na rodos byłam 7 razy na starówce i zawsze odkrywałam coś nowego-
            dla mnie strarówka Rodos jest piękna.
            Problemu z wizą nie ma !
            Cena chyba 50 Euro .
            Efez i Pamukale mozna jechać z Axelem na dwudniową ( świetna przewodniczka) -
            była nasza koleżanka -my byliśmy już 7 lat temu na objazdowce więc nie
            musieliśmy zaliczać tego teraz.
            Wylot ja leciałam do Wrocławia o 16 40 zabierano nas z hotelu - pokój tylko do
            11 30 - ale jest prysznic i łazienka ogólno dostępna .Warszawa i Kraków wylot
            był nad ranem a pokoj do godziny wyjazdu tj do 3 w nocy!.Dorosli bez
            dzieciaków w ogóle się nie kładli .
            Miłych wakacji ,oh zazdroszczę Wam troszeczkę .
            • Gość: Ewa Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 14:07
              Iwono!
              Wielkie dzięki za informacje.
              Pozdrawiam
              EWa
            • Gość: JED Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: 81.210.87.* 20.08.04, 16:03
              jedna rzecz: basen i barek przy basenie: basen wydaje się mały? A jest barek?
              Czy jest tłok przy basenie? etc
              Dzięki za info...
              • Gość: Iwona Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 17:27
                Basen 120 metrów kw.- nie ma tłoku bo większość osób jest na plaży lub na
                wycieczkach .Bar jest połączony ze stołówką ktora jest zaraz przy basenie.
                Bardzo miły barman - Tomi.
    • etrusek Forum TUNEZJA - HOTELE 20.08.04, 14:33
      Proszę o opinie o hotelu Oludeniz na forum hotelowym (opinie Iwony
      przekopiowane):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=15073237
      • Gość: Iwona Re: Forum TUNEZJA - HOTELE IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 14:44
        Oj zapracowany(-na)Etrusku - forum Turcja hotele -nie Tunezja .Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka