Gość: iwona Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 11:46 Byłam w tym hotelu w czerwcu - hotel dość skromny,miła obsługa ,blisko na plażę i do centrum ,pokoje - wyposażenie klima ,tv,suszarka ,lodówka - bezpłatnie ,meble - stare,małe i ciemne lazienki - ogólnie pokoje nadają się do odnowienia .Jedzenie dobre - śniadania monotonne - skromny bufet - zawsze z owocami,kolacja dobra - jak byłam danie głóne serwowane - bufet sałatkowy i desery.Napisz co chcesz jeszcze wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 12:25 Witaj Iwono! czy możesz rozwinąć temat łazienek? O której zostaliście wykwaterowni w dniu wylotu? Czy byliście na Rodos? Co do wycieczej fakultatywnych, jakie biuro polecasz? Ewentualnie inne atrakcje> Ps:Ja też będę w Hotelu Oludeniz w tym terminie, wylatujemy z Krakowa Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JED Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: 81.210.87.* 20.08.04, 13:07 Witam, my jedziemy tez 13.09 ale z Wawy. Co do zakwaterowania to podobno (tak mówił Pan w Itace), że samolot mamy 27.09 o 7.00 i wyjeżdżamy z hotelu 2-3 godziny przed. Co do rodos to sa różne opinie - istnieją jakieś problemy wizowe i podobne nie jest to tani e- oczywiście nawet poza itaką... Iwono - jedzenie śródziemnomorskie, kontynentalne czy turas... Pozdd. JED Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 13:43 Z Axela Rodos kosztuje 65$. Nie jest to tanio. Z drugiej strony jeśli wycieczka odbywa się bez postojów w sklepach ze skórami, złotem to może warto. Też dziwi mnie sprawa problemów z wizami, coś słyszałam, ale nie wmiem dokładnie o co chodzi. Podobo te, które dostaniemy w Dalamanie są wielokrotne, ważne 3 miesiące. E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JED Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: 81.210.87.* 20.08.04, 14:05 W ile osób jedziecie - my we 2. Co do planów to: - rafling - podobno super - troche niebezpieczny ale trwa cały dzień - sam spłyt to 4 - 5 godzin - niezły wycisk - pamukale, efez, kapadocja - podobno w biurach tureckich kupując 3 wycieczki 1 gratis... - no i rodos do zobaczenia - jest też opcja samochód - ale drogo a poza tym turcy to kierowcy wariaci, same góry i dalekie trasy (do efzey 5 h w jedna stronę). J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 14:40 Jed.Jeżeli na pierwszym miejscu masz rafting .To musisz jeszcze do tej listy dopisać koniecznie wąwóz Saklikent!!!!Jest super - mozna dojechać dolmuszem z Fethye ,z wycieczką albo jeep safarii - Saklikent- Xantos -Patara! Saklikent koniecznie!!! Kapadocja - biura jej nie mają za daleko .Efez i Pamukale lepiej z Axela bo przewodniczka polska - pani Ania - ma duże wiadomości.Ja jej nie znam ale opinia o niej jest b.dobra .Nawet na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 14:00 Odpowiadam . Hotel skromny większość hoteli w Oludeniz jest taka ,warunki i jedzenie porównywalne .Samo Oludeniz i okolice - rekompensują skromne warunki - Łazienki małe i niezbyt luksusowe - stare umywalka i ubikacja ,lampki ,nam ciągle spadała lampa- zawiesiliśmy ją na gumce od włosów ,raczej czysto .Nie jest ta łazienka tragiczna ale napisałam to ponieważ czasem ktoś chce miec luksus więc zeby się nie rozczarował.Meble też stare ciagle urywają się szuflady i lepiej ich nie naprawiać bo po pary godzinach się psują od nowa . Jedzenie raczej tureckie - dobre mi smakowało ( wyjątek ryba ) - zwłasza bakłażan nadziewany .Jednak bufet na śniadanie i kolacje skromny - nie ma takiego urozmaicenia jak w Alanii.Obsługa bardzo miła - pobyt przyjemny. Wycieczki - my kupilismy w Guide Tours ( tureckie ) -polecamy ,byliśmy na rejsie z Oludeniz ,na rzece Dalyan i wąwozie Saklikent. Ceny korzystne - dobre dla Polaków - rejs 9 Euro ,pozosłe ok.15 E.,dzieci za darmo. Rodos - byliśmy już tam na wczasach 2 lata temu .Nasza znajoma była teraz z Itaki - około 5 godzin na Rodos - bez przewodnika ,oglada sie miasto samemu.Myśle że warto - starówka jest piękna ale trzeba przygotować się w domu - przewodnik - opracowac trasę zwiedzania i miejsca które chcemy zobaczyc.Nasz kumpelka utknęła na ulicy Sokratesa i przez 4 godziny oglądała sklepy a na samą starówkę tylko rzut okiem - uważaliśmy że zmarnowała pieniądze .Werto tam pojechaż chyba że planujecie na Rodos wakacje .Ja w ciągu 2 tyg.pobytu na rodos byłam 7 razy na starówce i zawsze odkrywałam coś nowego- dla mnie strarówka Rodos jest piękna. Problemu z wizą nie ma ! Cena chyba 50 Euro . Efez i Pamukale mozna jechać z Axelem na dwudniową ( świetna przewodniczka) - była nasza koleżanka -my byliśmy już 7 lat temu na objazdowce więc nie musieliśmy zaliczać tego teraz. Wylot ja leciałam do Wrocławia o 16 40 zabierano nas z hotelu - pokój tylko do 11 30 - ale jest prysznic i łazienka ogólno dostępna .Warszawa i Kraków wylot był nad ranem a pokoj do godziny wyjazdu tj do 3 w nocy!.Dorosli bez dzieciaków w ogóle się nie kładli . Miłych wakacji ,oh zazdroszczę Wam troszeczkę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 14:07 Iwono! Wielkie dzięki za informacje. Pozdrawiam EWa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JED Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: 81.210.87.* 20.08.04, 16:03 jedna rzecz: basen i barek przy basenie: basen wydaje się mały? A jest barek? Czy jest tłok przy basenie? etc Dzięki za info... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Jade do Hotelu Oludeniz 13.09 - znacie ten ho IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 17:27 Basen 120 metrów kw.- nie ma tłoku bo większość osób jest na plaży lub na wycieczkach .Bar jest połączony ze stołówką ktora jest zaraz przy basenie. Bardzo miły barman - Tomi. Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Forum TUNEZJA - HOTELE 20.08.04, 14:33 Proszę o opinie o hotelu Oludeniz na forum hotelowym (opinie Iwony przekopiowane): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=15073237 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Forum TUNEZJA - HOTELE IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 14:44 Oj zapracowany(-na)Etrusku - forum Turcja hotele -nie Tunezja .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś