mk-o2 05.06.14, 14:58 Witam, Czy ktoś z Was był w tym hotelu i może podzielić się ze mną opiniami na jego temat ? Jest to nowy hotel z tego roku. Promuje go m.inn. Wezyr. Pzdr. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.mm.pl 07.06.14, 22:10 Hotel będzie na dniach dopiero otwarty i pierwszych gości z Polski przyjmuje podobno 18.06.2014...My wybieramy się do tego hotelu 16.07,Ryzykujemy,cena jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
mk-o2 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 09.06.14, 08:07 My wybieramy się od 30.07. Jak ktoś wróci z tego hotelu proszę o jakąś opinię, uwagi itp. Pzdr. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.200.107.144.kompex.pl 09.06.14, 20:09 my jedziemy od 09.07 więc pierwsza wam napiszę jak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 13:10 My również palnujemy wyjazd 01.08. z biura Wezyr, więc będę wdzięczna za info jak było i czy to nie wtopa jakaś! Pozdrawiam, Julita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 21:27 hotel nie zostanie otwarty do tego czasu, biuro przeklada nas do innego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
mk-o2 Re: xafira 12.06.14, 08:14 Nati, kiedy był Twój planowany pobyt w hotelu ? Kiedy dostałaś info i na jaki hotel będzie zamiana ? Może powiedzieli Ci kiedy będzie otwarcie hotelu ? Pzdr. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.14, 20:12 Informacje dostalismy wczoraj o 19, biuro stanelo na wysokosci zadania i znalezli nam inny hotel. Jesli chodzi o Xafire to sa opoznienia z oddaniem calego obiektu. Nie dostalismy informacji kiedy zostanie otwarty. Mysle ze na sezon letni nie ma co liczyc. Powinniscie Panstwo skontaktowac sie ze swoim biurem podrozy i moze wybrac cos innego dopoki jest jeszcze w czym wybierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaagaforever Re: xafira IP: *.czarnet.pl 13.06.14, 18:53 Witam,do jakiego hotelu Was przenoszą? my mamy rezerwacje na 05.07.... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 19:16 Sea Planet Resort trzeba bylo doplacic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: xafira IP: 46.77.124.* 13.06.14, 19:36 Dopłacić? Kurczę, a dużo? Trochę nie fair... ciekawe czy i nas to nie spotka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny300 Re: xafira IP: *.wejherowo.vectranet.pl 13.06.14, 19:51 Jeszcze dopłatę chcieli...?pewnie na ten widok na cmentarz, który jest na przeciwko hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaagaforever Re: xafira IP: *.czarnet.pl 13.06.14, 20:05 ale dlaczego dopłacic -to było z winy organizatora!!!! można zapytać ile i jak to wytłumaczyli??? dali wybór innego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 20:16 Dali nam hotel w sumie w podobnym standardzie, reszte ktora nam proponowali byla nie do przyjecia, brak slow ale wiadomo ze po prostu juz nie ma w czym wybierac. Proponuje abyscie Panstwo skontaktowali sie ze swoim biurem. Moze zaproponują Wam coś korzystniejszego, bez dopłaty. Oczywiscie dla nas to tez byl szok, tym bardziej ze rezerwacje robilismy w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaagaforever Re: xafira IP: *.czarnet.pl 13.06.14, 20:21 ale spora była ta różnica w cenie? nie pytała Pani dlaczego nie zmieniają bezpłatnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.14, 20:14 Aa wylot mielismy na 29 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
dario7800 Re: xafira 12.06.14, 20:31 To miałem dobre przeczucie co do tego hotelu. Na zdjęciach prezentował się nieźle, ale po zeszłorocznych opiniach o Zen Inn Resort nie ryzykowałem. Nawet jeśli hotel zostanie oddany to pierwsze miesiące będą walką z usterkami. Blokujące się windy, cieknące rury itp. Możliwe, że nie wszystkie baseny będą czynne a w okół hotelu plac budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: xafira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 23:53 Czy Państwo tez lecą z biura Wezyr? Odpowiedz Link Zgłoś
mk-o2 Re: xafira 16.06.14, 11:47 Z tego co wiem, to ten hotel jest tylko z Wezyra Odpowiedz Link Zgłoś
dario7800 Re: xafira 16.06.14, 13:26 Jest jeszcze w Sun&fun www.sunfun.pl/booking/stepone/hotel/3193/hotelname/Xafira+Deluxe+Resort+%26amp%3Bamp%3Bamp%3Bamp%3B+Spa/kraj/Turcja Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: xafira 17.06.14, 23:15 my mamy lecieć z travelplanet 09.08 czytałam na fanpagu na facebooku iż otwarcie hotelu przeniesiono na 01.07 i ze serdecznie zapraszają..... rozmawiałam z Panią z biura podróży i informowała mnie ze od lipca nie ma obaw co do hotelu... kurcze nie wiem mam do wyboru jeszcze 2 hotele Terrace Elite Resort w Side i Q Premium Resort w Alanyi Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaadb Re: xafira 30.06.14, 21:10 30 lipca jedziemy dwunastoosobową grupą do tego hotelu . Mam duszę na ramieniu. Będę śledzić wszystkie wpisy. Podzielcie się jakimiś informacjami jak wrócicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.centertel.pl 19.06.14, 22:29 Witam, Ten hotel nie istnieje zdjęcia to wizualizacja jest tylko szkielet budynku i wielki plac budowy o czym biura doskonale wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 19.06.14, 22:46 www.facebook.com/pages/Alan-Xafira-Deluxe-Resort-Spa/617561494967358?sk=photos_stream to są już realne zdjęcia pokoje i na zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 28.09.14, 20:06 Byliśmy w tym hotelu od 13.08.2014- do 23.08.2014 i było wyśmienicie, jedzenie super ,baseny idealne ,Super polecam ten HOTEL Odpowiedz Link Zgłoś
mk-o2 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 22.06.14, 23:43 Gość portalu: aaa napisał(a): > Witam, > > Ten hotel nie istnieje zdjęcia to wizualizacja jest tylko szkielet budynku i wi > elki plac budowy o czym biura doskonale wiedzą Nie spamuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.devs.futuro.pl 23.06.14, 22:22 akurat ten link co koleżanka wysłała przedstawia realne zdjęcia a nie projekty. Naucz się odróżniać i nie wprowadzaj ludzi w błąd Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 24.06.14, 07:14 Hi, please send to me real photos xafira hotel and tell me when is official deadline opening hotel. Andrzelina poniedziałek 09:43 Hello Andrzelina, We are already sharing our hotel's original photos on our page and we update pictures day by day. 1st July 2014 is our offical opening day. Thanks for your interest. Best Regards poniedziałek 13:02 all right, thank you, see you soon. pisałam do tego hotelu oficjalne otwarcie jest 01.07.2014 :) ja lece 09.08. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mk-o2 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 24.06.14, 08:34 To super, że wyrobią się na czas z otwarciem :) My lecimy 30.07 Dzięki Andrzelina za dobre wiadomości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.doplaty.gov.pl 27.06.14, 14:53 Jak w temacie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaagaforever Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.czarnet.pl 27.06.14, 21:16 są nowe zdjecie na facebooku bez aquaparku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Prawie tam byłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.14, 22:12 Miałam zarezerwowany ten hotel na pierwszy tydzień czerwca. Z Wezyrem. Niestety okazało się, że w hotelu trwają jeszcze jakiś prace budowlane i firma zaproponowała nam inny hotel 5* w pobliżu (nawiasem mówiąc bardzo fajny, więc nie mogę narzekać). Xafirę było widać z tego drugiego hotelu. Mogę powiedzieć tylko jedno-z dala wygląda bardzo ładnie ale jest dosyć daleko od plaży. Dobre kilkaset metrów. Nie wiem tez na jakiej zasadzie goście Xafiry moga z owej plaży korzystać (warto dopytać) bo znaczna jej cześć nalezy do hotelu Long Beach. Z którego wygodnie jest przejść przejściem podziemnym (bo przy plaży jest bardzo ruchliwa droga). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 13:59 Jeśli ktoś z was tam jest to podzielcie się opiniami. Mam wyjazd 10/07/2014.Jeśli jest ok to napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.30.154.240.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.14, 16:00 Również mam wyjazd 11.07 także jeśli będzie słabo to ponarzekamy sobie wspólnie. Jedyne co mi wiadomo to to że aquapark nie jest gotowy taką wiadomość dostalem dzisiaj od swojego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKA Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.via.zamek.net.pl 02.07.14, 17:22 Witam, bardzo proszę o info jaki hotel zaproponowało Państwu biuro. My mamy wylot 9.07 i bijemy się z myślami co zrobić, bo też zaproponowano nam inny hotel:( - Eftalia Marin Resort Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.175.107.34.static.turktelekom.com.tr 02.07.14, 17:38 My tez mieliśmy rezerwację na 30 czerwca ,biuro zaproponowało zmianę ale my do końca wierzyliśmy ,że dadzą radę.24 czerwca zadzwoniliśmy do hotelu i powiedzieli ,że od 1 lipca startują a jak my będziemy 30 czerwca to nas niewpuszczą.Dlatego zamieniliśmy na long beach resort i jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich bo Xafirę widzimy z okna i jest głucho,ciemno i smutno.Zamieniajcie szybko bo miejsc coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaagaforever Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.czarnet.pl 02.07.14, 18:37 uciekajcie póki możecie!!! my cudem zmieniliśmy rezerwacje-Wezyr nawet nie chciał nam bezkosztowo anulować!!! pięć dni walki przez telefon!!! z łaską dali nam inny hotel za dopłatą!!! Eftalii nie polecam-to nie jest prawdziwe pieć gwiazdek ATAKUJCIE WEZYR POKI CZAS!! wiecznie kogoś nie ma-osób decyzyjnych-maskara-a sezon w pełni hotele przeładowane!!!! NIGDY WIECEJ WEZYR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKA Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.via.zamek.net.pl 02.07.14, 20:00 DZWONILIŚMY DO XAFIRY I PODOBNO WSZYSTKO JEST OK, SĄ GOTOWI NA PRZYJĘCIE GOŚCI. JEDYNY MINUS TO AQUAPARK - CZYNNE TYLKO TRZY ZJEŻDŻALNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.14, 20:30 Nam zaproponowano hotel Long Beach. Nie mogę narzekać, warunki były doskonałe. O Eftalia Resort niestety nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mili Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.static.chello.pl 02.07.14, 22:32 Rezygnujcie jak tylko możecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaagaforever Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.czarnet.pl 02.07.14, 22:37 do tych,którzy wylądowali w LONG BEACH kiedy Wam zmienili hotel? na miejscu? były problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jako Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.static.chello.pl 03.07.14, 07:22 My zrezygnowaliśmy z wyjazdu i będziemy domagać się zwrotu kaski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.static.chello.pl 03.07.14, 07:30 Every one what to see aquapark foto and your beach, show us please! Thx! Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: Prawie tam byłam :-) 03.07.14, 10:33 Jestem teraz w hotelu obok.Hotel wygląda całkiem nieźle, potężny moloch. Przy hotelu jest kompleks basenów i chyba 2 zjeżdzalnie .. bardzo skromne.Do morza daleko, plaża zarezerwowana dla hotelu malutka chyba najbrzydsza w rejonie( przy plaży Long Beach). Ogólnie odradzam niezdecydowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.14, 11:21 a do jakiego hotelu Ciebie przenieśli? Mi proponowali Eftalia Marin Resort - czy to tam jesteś? Jeśli tak to czy jest fajnie i czy nie ma tłoku w aquaparku? Ja mam zarezerwowaną Xafirę od 13.07 - wczoraj rozmawiałam i mówili o 4 zdjeźdżalniach. Będę wdzięczna za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: Prawie tam byłam :-) 03.07.14, 11:42 W maju Wezyrholidays proponował mi hotel xafira, oferta była bardzo atrakcyjna... cena, aquapark. Jednak jak to bywa z nowymi hotelami nie wszystko działa od poczatku, dlatego zrezygnowałem i wybrałem hotel inny. Z ciekawości poszedłem zobaczyć to cudo. Jak na warunki tureckie hotel został nieżle przygotowany działają baseny i teren jest uporządkowany. Natomiast brakuje aquaparku. Biuro podróży na slajdach pokazywało aquapark przy wejściu głównym do hotelu, oferował on szesnaście zjeżdżalni, ale właściciel hotelu chyba zmienił plany gdyż na dzień dzisiejszy nie widać nawet placu budowy aquaparku. Moje dzieci byłyby zawiedzione...ale jeżeli nie zależy wam na atrakcjach wodnych to polecam. g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.14, 21:01 Nam przysłali informację z zmianie w przeddzień wyjazdu. Szybko sprawdziłam opinie o tym hotelu, były OK więc się zdecydowaliśmy. Problemów nie było żadnych. W Xafirze rezerwowaliśmy zakwaterowanie w willach, w Long Beach też dostaliśmy takie. Szczerze mówiąc to wyszliśmy na tym chyba lepiej niż w Xafirze, Long Beach ma spory kompleks nad samym morzem-aquapark, coś w rodzaju wesołego miasteczka, mały aquapark dla dzieci. A ja byłam z dzieciakami, młodzi byli zachwyceni. Z Xafiry jest spory kawał nad morze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaagaforever Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.czarnet.pl 04.07.14, 22:38 żadnych dopłat? ile Pani płacila za Xafire? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.14, 21:17 Bez dopłat, za Xafirę płaciliśmy ok. 11 tys (2 dorosłe osoby i dwoje dzieci). W przeddzień wyjazdu dostałam maila z pismem od Wezyra, że Xafira nie jest gotowa i proponują nam Long Beach lub zwrot pieniędzy. Z tego co wiem Long Beach był trochę droższy. Ale wyjeżdżaliśmy 1 czerwca, to jeszcze raczej nie szczyt sezonu, więc może dlatego tak bezproblemowo się to odbyło. Acha i wycieczka nie była rezerwowana bezpośrednio w Wezyrze, tylko w Travelplanet, ale to jak sądzę nie ma znaczenia. W każdym razie jeśli zaproponują Pani Long Beach-myślę, że warto się zdecydować. Hotel to taki typowy turecki moloch z setkami pokoi (tak jak i Xafira), ale z fajnym kompleksem nad morzem, a i na terenie hotelu nie ma co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzinka2014 Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.business.static.vectranet.pl 03.07.14, 14:17 My lecimy 1 sierpnia z Wezyra. Ciekawe co do tego czasu będą mogli nam zaoferować? Na facebooku są nowe zdjęcia. Pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jusi Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.internetia.net.pl 03.07.14, 17:32 My równiez wybieramy się w sierpniu,ale tak jak nas namawiano na ten hotel w biurze podróży -tak zaczynam się bardzo obawiać,bo to tylko miesiąc został...proszę o bieżące wpisy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterO Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.play-internet.pl 03.07.14, 18:47 Jak można namawiać na coś kompletnie niesprawdzonego ? Nadal nie rozumiem rzucania się na hotele w budowie, albo wybierania na podstawie zdjęć a czasem nawet komputerowej wizualizacji. A potem strach, reklamacje bo nie było jak na obrazku. Dobry hotel to nie tylko wielki budynek i nowoczesne wnętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Prawie tam byłam :-) 03.07.14, 19:10 jedzie ktoś od 9 sierpnia? My wylatujemy 9 sierpnia z Wrocławia na tydzień. Właśnie przeczytałam że aquapark ma być otwarty w całości 20 lipca. Mają poślizg ze względu na jakieś usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do piterO Re: Prawie tam byłam :-) IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 08:25 Ty cwaniaku po co krytykujesz ludzi . Jeśli masz coś do na pisania na temat hotelu to pisz a jak nie to zamknij ryja. nie wszyscy maja kasę i wybrać hotel za 20 000 na 7 dni Odpowiedz Link Zgłoś
eryk-555 Re: Prawie tam byłam :-) 04.07.14, 09:15 karolandrzelina kilka postów niżej zante2013 piszę ,że nawet nie zaczeli budowy aquaparku.Więc jak go mają zdążyć otworzyć za tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojnie:) Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetia.net.pl 04.07.14, 11:29 ja z rodzinką również wybieramy się 9.08 z Wrocławia.Rozmawiałam dziś z panią z biura podróży i nie ma obaw,ponoć aqua będzie dokończony do 20.07,jeśli nie to Wezyr się asekuruje i bez problemu proponuje inny hotel.Z biura w którym wykupiłam ten hotel jadą 2 rodzinki 7.07 więc jak wrócą będę miała info z pierwszej ręki:) Odpowiedz Link Zgłoś
eryk-555 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 04.07.14, 11:51 panie z biur podróży nigdy nie mają obaw.Dopóki nie kupisz wycieczki to ci nieba przychylą ,potem w razie kłopotów to już cię nie znają.Albo pokażą małymi literami napisane na umowie ,że za błędy z winy hotelu hotelu nie odpowiadają.Tak samo jest z ubezpieczeniami składkę wezmą a w razie szkody są problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaagaforever Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.czarnet.pl 04.07.14, 11:59 ZGADZAM SIĘ juz 3 razy obiecywali,ze bedzie wszystko otwarte-3 razy nie było! probuja poprostu uniknąc masowych rezygnacji i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość555 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 04.07.14, 13:21 Przeczytajcie komentarze na facebooku i już wszystko będzie wiedzieć na temat tego hotelu. Właściciele hotelu bronią się jak mogą przed pokazaniem wszystkich zdjęć ...gdzie jest plaża, bary, miejsce do animacji , aquapark. Zamiast tego pokazują sałatki, kosze owoców i ciasta. To nie fair. Mam wrażenie że będą to bardzo nieudane wakacje a to wszystko przez Panienki z Wezyrholidays które naciągają ludzi na hotel w budowie. Już nie podją na swojej stronie że jest aquapark ..a tylko zjeżdzalnie..... cwane bestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaagaforever Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.czarnet.pl 04.07.14, 13:53 Jeśli Wezyr byłby poważną firma to sprzedawał by hotel,który wcześniej sprawdził-a nie plany. Do tych którzy mają nadzieję na aquapark-szybko zmieniajcie rezerwację póki czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicken Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 46.77.124.* 04.07.14, 15:22 Ja zrobiłem zrzut zdjęć i opisu z kompa 2tyg. temu jak rezerwowalem, wiec teraz Wezyr niech się martwi jak będzie tłumaczył się mojemu prawników hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość555 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 04.07.14, 19:07 Kolego Chicken czy mógłbym cię prosić o przysłanie mi na maila zrzutu opisu hotelu, ja również chcę podać wezyr do sądu i zbieram materiały dla prawnika. Po wstępnej rozmowie z prawnikiem sprawa jest bardzo prosta i na korzyść klienta. Dzisiaj chciałem zamienić na inny hotel... i też przysłali mi jakieś ochłapy z Wezyra i na dodatek z dopłatą 150,- za moją zmianę decyzji. Wezyr robi ludzi w konia i jeszcze każe płacić za swoje błędy....... "Jak żyć Panie Premierze" Oto mój mail: marek.zal@op.pl z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.14, 22:53 Bardzo proszę o komentarz bo jadę dopiero 19 czy ten hotel istnieje i czy przyjmuje gości,bo każdy pisze tak ogólnikowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.static.chello.pl 06.07.14, 00:34 Ja zapłaciłam za xsafirę za 14 dni dla 2 osób dorosłych i jedno dziecko 9 lat 9680 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.static.chello.pl 06.07.14, 10:31 Ja za ten sam zestaw w sierpniu 8 200 Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 06.07.14, 14:25 ja zapłaciłam za tydzień za 2 osoby od 9.08 do 16.08 6100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 08:44 Prosze o jakies opinie o tym hotelu bo nie wiem czy mam jechać i gdzie bedę spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Sal Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 07.07.14, 10:05 Jestesmy w Xafirze od soboty 05.07. Hotel ma nie do konca wyremontowane pokoje. Basen, restauracje i bary sa ok. Jest teraz malo ludzi, wiec nie ma tloku. Maja bardzo smaczne jedzenie, fajna obsluge. Animatorzy rewelacja. Jest co robic. Nie jest czynna jeszcze silownia, aqupark oraz spa. Z aquparku mozna korzystac przy innym hotelu. Spa ma byc czynne ponoc od dzis. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max9810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.play-internet.pl 07.07.14, 10:13 Dzięki za szybkie info. Czekamy na dalsze opinie no i może jakieś foty :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 07.07.14, 11:08 Witam, czy masz możliwość umieścić gdzieś zdjęcia z hotelu i może bardziej szczegółowy opis Twoich wrażeń bo Wszyscy czekają na to jak na deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 07.07.14, 12:08 Prosimy o info na temat plaży, jaki jest stopień zaawansowania budowy aquaparku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavko Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.14, 12:23 Napisalem do hotelu, oto kilka informacji od nich Hello Pawel, - Our aquapark is still under-construction. And it will be opened at 20.07.2014. Yes, we direct our guests to another aquapark which is 5 minutes far from our resort with our shuttle. And it is also as big as our own aquapark. - And you can use pool and snack bar at there also free as our hotel. And you will be welcomed. - Yes, all our restaurants and snacks are active at the moment. Also a la carte restaurants ready to serve you. - Our fitness is about to be open nowadays. And it will be active till your check-in day. - Our main pool and children pool is already opened. We have 2 slides for children at kids pool, and its working right now. - Our beach is also ready to make you enjoy your summer. We have beach bar at there and it is active also. We have shuttles every 15 minutes to take you to the beach. And its only 2 minutes far from our hotel. We dont have any construction in guests area and in hotel at the moment. We are already welcoming our guests , and the number of guests is rising day by day. Thanks for your interest, and you can ask anything else if you still wonder about, we are here ready to assist you. Best Regards. Odpowiedz Link Zgłoś
danielpuma77 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 08.07.14, 10:55 Witaj Mar Sal, możesz potwierdzić autentyczność hotelu to co zastałeś w środku? Czy Twoim zdaniem jest szansa na powstanie Aqua Parku do 20 lipca i czy widać ludzi pracujących nad dokończeniem hotelu? Goście innych hoteli opisują, że jest totalna pustka przy hotelu, ciemno, szaro i ponuro - nawet bez muzyki. Ogólnie jeżeli czytają to jacyś goście tego hotelu Proszę odpiszcie nam tym bardziej, że jedziemy z 4 dzieci, więc to co czytamy od 1 lipca i widzimy szału nie robi chyba na nikim......Bardzo Proszę o odpisanie, a uwagę jaką zwróciliśmy w dwóch ostatnich dniach to brak Facebooka który został wyłączony z powodu wpisów nie najlepszych. Gość portalu: Mar Sal napisał(a): > Jestesmy w Xafirze od soboty 05.07. Hotel ma nie do konca wyremontowane pokoje. > Basen, restauracje i bary sa ok. Jest teraz malo ludzi, wiec nie ma tloku. Maj > a bardzo smaczne jedzenie, fajna obsluge. Animatorzy rewelacja. Jest co robic. > Nie jest czynna jeszcze silownia, aqupark oraz spa. Z aquparku mozna korzystac > przy innym hotelu. Spa ma byc czynne ponoc od dzis. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian32 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 08.07.14, 12:00 Ja wyjeżdżam 13 sierpnia i mam odczucie że nie będą to udane wakacje. Firma Wezyr w tak niejasnej sytuacji sprzedaje klientom hotel nie sprawdzając go na miejscu.... świadczy to o braku profesjonalizmu. W chwili kupna wycieczki powiedziano mi że hotel działa już od kwietnia 2014 roku. Nie zauważyłem również te piękne obrazki na stronie to wizualizacje. Właściciel hotelu również okazuje się człowiekiem niewiarygodnym likwidując facebooka... kompletna ignorancja. Biuro podróży Wezyr i Allan Xafira to dobrana para do robienia interesów. Mam nadzieję że informacja od Pani która jest od 05.07 w tym hotelu nie jest podstawionym agentem wezyru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Sal Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 08.07.14, 21:05 W dniu dzisiejszym w hotelu jest ok 200 osób. Codziennie przybywają kolejne osoby. Pokoje nie są jeszcze wszystkie do końca urządzone ale prace remontowe nadal trwają. Tak jak pisałam wcześniej jedzenie jest bardzo dobre i dużo. Animacje dla dzieci i dorosłych są codziennie. Nieprawda, że nie ma muzyki. Cały czas coś się przy basenach dzieje. Baseny są takie jak na zdjęciach. My jesteśmy teraz zadowoleni, bo nie ma zbyt dużo ludzi, więc nie ma tłoku. Na plaży jeszcze nie byliśmy ale z tego co mówią inni, prawdopodobnie jest kamienista i niezbyt ciekawa. Co do aquaparku, to raczej do 20 lipca nie skończą, bo na razie jest to plac budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.14, 22:16 Napisz coś wiecej o hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglev Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.opera-mini.net 09.07.14, 08:04 gdzie jest najbliższe targowisko od tego hotelu i w jakie dni? lecimy tam w 10.07. i tez jestesmy ciekawi jak to bedzie w tym DELUXE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 09.07.14, 08:38 Jak tylko się zakwaterujecie napiszcie co się tam dzieje my lecimy pod koniec lipca i jesteśmy w niezłym stresie. Opiszcie jakie bary, jakie warunki, jaki alkohol, nikt na razie nic konkretnego nie pisze. Dzięki z góry za jakieś info. Może ktoś z obecnych coś więcej napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 09.07.14, 10:24 Odpowiedź z hotelu na ogólne pytania jakie zadałem. Wieczorem pisałem, rano odpowiedź. Our facebook page is under construction for using more actively at the moment, it will be available soon. Yes, our hotel is working actively at the moment and we have more than 280 guests right now which have been already enjoing their vacation. Our SPA is opening tomorrow. And our aquapark will be opened 20.07.2014. But, we direct our guests to another aquapark which is big as our own, we take our guests to there with shuttle and its only 5min far from our hotel and it is all free of charge as our own. And our guests are satisfied already. Thanks for your interest. King regards. Alan Xafira Deluxe Resort & SPA Hotel Guest Relations Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 09.07.14, 10:34 I jeszcze kilka szczegółowych pytań i odpowiedzi: Do children are entertainers and activities for them? Yes, we do have animation team to take care of children. - Do amphitheater works and if there are any shows? Yes, yeah our animation shows have been active since the day we opened our hotel. - What kind of imported alcohol you offer ultra all? <!--[endif]-->Luxurious drinks (12 years and older whiskies, Cognac VSOP/XO ) are chargeable. Rest of alcohols are free of a charge. - Are you running a restaurant and beach lounge chairs? Yes, we have a beach bar at beach. You can get foods like snack etc. at there. - What is the beach: sandy or rocky? It is mixed. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Sal Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 09.07.14, 14:31 Targowisko jest ok 500 m od hotelu. Czynne jest codziennie. Większe jest w miejscowości Konakli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.14, 11:05 witam, a kto państwu zaproponował ten hotel? Sprzedawca? czy skusila was atrakcyjna cena za wypoczynek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.14, 11:25 mnie skusila cena w odniesieniu do proponowanych warunkow. mialem swiadomosc, że hotel za rok bedzie znacznie drozszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglev Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.14, 15:31 a w Konakli w jakie dni jest targ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvel Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 10.07.14, 08:10 Drodzy Państwo. Czytając całą historię powyższego forum chciałabym podzielić się moimi spostrzeżeniami. Biuro podróży Wezyr zamieściło ofertę wczasów w hotelu Allan Xafira zamieszczając wizualizację a nie realne zdjęcia hotelu. Przede wszystkim należy zdobyć zrzuty z ekranu poprzedniej wersji w chwili podpisywania umowy...... teraz jest inny opis. Następnie należy zgłosić problem do Biura podróży . W tym przypadku gdy hotel nie jest ukończony możemy żądać zwrotu całej kwoty. Jeżeli biuro podróży będzie odmawiać współpracy moim zdaniem należy skorzystać z wczasów i na miejscu zbierać dowody oszustwa. Jak udowodnić fakt, że zostaliśmy poszkodowani? Ciężar spoczywa na poszkodowanym. Osoba, która dochodzi swojego roszczenia musi udowodnić, że została skrzywdzona. Sąd nie może sprawdzić, jakie mieliśmy warunki na wakacjach, dlatego warto kiedy po przyjeździe na miejsce np. nasz hotel okaże się inny niż nam obiecywano powinniśmy zrobić zdjęcia i nagrać film, aby udokumentować ten fakt na własną rękę. Należy fotografować wszelkie niezgodności z umową, którą podpisaliśmy. - Jeżeli w hotelu miał być aquapark z 16 zjeżdżalniami a są tylko trzy to róbmy zdjęcie. Jeżeli za oknem jeździ koparka i pracuje betoniarka, a mieliśmy mieć widok na egzotyczne palmy, to zróbmy film, aby było słychać ten hałas, który te maszyny wytwarzają. Powinniśmy zapewnić sobie dowód na wszystko, co nie spełnia standardów, za które zapłaciliśmy i mamy zagwarantowane w umowie. Wszelkie niezgodności, które zaobserwujemy w pierwszych dniach pobytu powinniśmy zgłosić do rezydenta. - Trzeba spisać protokół reklamacyjny. Wprawdzie nie jest to obowiązek, ale jeśli tego nie zrobimy to damy argument biuru turystycznemu, że wcześniej nie skarżyliśmy się na zastane warunki. Już w czasie pobytu możemy wysłać e-maila do biura podróży ze zdjęciami i informacją, że nasza umowa się nie zgadza. Po powrocie złożyć reklamację w ciągu 14 dni. - Należy wysłać pismo do biura turystycznego z naszym żądaniem odszkodowania i konkretnej kwoty zadośćuczynienia. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.14, 15:04 spostrzezenia sa oczywiste i to naturalne, że będę składał reklamację udokumentowaną zdjęciami etc etc. Uważam jednak, że biuro znając problemy powinno zaproponować wzamian inny hotel. Wezyr nie robi nic. Wypina się na klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 10.07.14, 17:14 Czy ktoś już tam jest??? Napiszcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
marcins810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 10.07.14, 22:14 Witam my również borykamy się z tym wyjazdem Dzwoniliśmy do Wezyra i on umywa ręce Znalazłem parę zdjęć to się z Wami podzielę ru.foursquare.com/v/alan-xafira-deluxe-resort--spa-/529cbf18498e7e5a27858569 Odpowiedz Link Zgłoś
marcins810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 10.07.14, 22:19 I jeszcze parę vk.com/xafiradeluxe?z=photo-62365075_335708540%2Fwall-62365075_91 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.14, 22:23 Jesli ktos tam jest to prosye napisycie jak jest w realu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.wroclaw.mm.pl 10.07.14, 23:35 My zrezygnowaliśmy z tego hotelu.16.07 lecimy do Kervansaray lara z Alfa Star 9.300 za 2+2. Juuupiiiii!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 11.07.14, 09:28 Aniu jak Ci się udało zrezygnować z tego badziewia. Mi nie chcą zwrócić zaliczki. Jedynie za dopłatą (w związku ze zmianą mojej decyzji) mogą mi dać inny hotel. Proponują Eftalia Aqua, która ma tragiczne opinie na forum. Rosjanie którzy tam są teraz twierdzą że nie ma animacji bo jest za mało ludzi ..... niezłe rozumowanie właściciela. Już nie wiem co robić z tym g....m WEZYREM. Może jak twierdzi powyżej "Marvel" jechać i wszystko nagrać , sfotografować i podać ich do sądu. Mimo wszystko życzę wszystkim udanych wakacji i wielu niezapomnianych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.14, 20:47 Na szczęście w ostatniej chwili nie podpisałam umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 12:45 Ogromna prośba do tych,którzy obecnie są w hotelu.Napiszcie coś jak tam jest,ale bardziej szczegółowo.Czekamy i pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 148.81.127.* 11.07.14, 13:24 Czy ma ktoś wydrukowany opis oferty wezyra sprzed zmiany, gdzie była mowa np o 16 zjeżdżalniach? na stronie wezyra jest już tylko zmieniona oferta, pewnie biuro w ten sposób chce sprytnie pozbyć sie reklamacji. A my zdecydowaliśmy sie na ten hotel minn ze wzlędu na ten aquapark dla dzieci, bo do morza jest faktycznie daleko. Będę bardzo wdzięczna za kontakt do osoby, która mogłaby przesłać skan lub chociaż zdjęcie poprzedniej wersji oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 11.07.14, 13:40 Ponawiam prośbę koleżanki o udostępnienie zrzutów ze strony Wezyra. Musimy się jakoś bronić przed cwaniackim biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 16:24 Mam w emailu,poprzednią ofertę,wieczorem prześlę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcins810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 17:56 Witam ja posiadam zapisaną stronę int z aquaparkiem jak i maila z wyceną hotelu i jego opisem(z aquaparkiem) jeżeli komuś by się to przydało to proszę o adres mail i wyślę bez problemu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 11.07.14, 18:20 Poproszę o przesłanie stron Wezyra z opisem aquaparku. salon.eva@op.pl Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejka Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 18:39 Witam, Ja rownież poproszę o ofertę Wezyra z aquaparkiem na maila: biuro@4progress.pl Dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.14, 19:56 Witam Prosze rowniez o przeslanie mi tej oferty janusz.stepien1@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.startechnology.pl 11.07.14, 20:30 Witam, Poproszę o przesłanie stron Wezyra z opisem aquaparku na mail: ewa_wit79@wp.pl. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 21:09 ja również poproszę vogue_19@o2.pl z góry dziękuję :) najgorzej mają Ci którzy już zapłacili..... mi akurat na zjeżdżalniach nie zależy ale żeby hotel był ok Odpowiedz Link Zgłoś
marcins810 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 18:51 Gość portalu: ewa napisał(a): > Poproszę o przesłanie stron Wezyra z opisem aquaparku. > salon.eva@op.pl > Z góry dziękuję. Poszło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.14, 15:27 a moze faktycznie pojechac i tyle zobaczyc jak bedzie. Mi pan ktory sie tam znajduje na miejscu napisał :Witam, W nawiązaniu do informacji przesłanych nam przez kontrahenta, informuję, że hotel (z wyjątkiem Aquaparku, który będzie działał w pełni 20/07) realizuje zakwaterowanie oraz usługi zgodnie z planem. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Info od środka Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 12.07.14, 20:39 Witen jestem w xafirze od piątku. Jesli wam proponują zamianę na eftalie to bez sensu xafira ma podpisaną umowę z tym hotelem na korzystanie z ich aquaparku wystarczy poprosić w recepcji a zawioza i przywioza. To samo tyczy się plaży z tym że plaża hotelu zen również dowożą. Co tyczy się hotelu to polecam z czystym sumieniem aquaparku raczej nie otworzą w tym sezonie jest on przed hotelem wiec ze strefy z basenami i z restauracji nie słychać zadnych robót. Pokoje nie wszystkie są gotowe ale turyści nie mają wstępu w te strefy. My mamy pokój w tej środkowej części hotelu i kompletnie się nie odczuwa i jeszcze nie widziałem zadnego robotnika. Ogromny plus dla personelu zawsze uśmiechnięci i wlaza człowiekowi w tylek dosłownie. Nie trzeba się fatygowac nawet do baru wystarczy poprosić a bardzo dużo ich się kręci. Animatorzy dla mnie też super, drobna niedogodności dla kogoś kto nie zna języka mówią jedynie po ang. Niem. Turecku i rosyjsku. Teraz jest chyba około 450osob w hotelu wiec nie ma kolejek i o nic nie trzeba walczyć. Basen kryty i siłownia też działa chociaż nie korzystałem. Nie są jeszcze otwarte wszystkie sklepy na dole. Ani dyskoteka, dyskoteka odbywa się na basenach wieczorami. To samo tyczy sie animacji amfiteatr jest jeszcze nie otwarty. Co tam jeszcze, ręczniki kąpielowe codziennie nowe dostępne w recepcji, pokoje sprzątane codziennie. Nie co mogę jeszcze dopisac jak coś Proszę pytać wieczorami postaram się odpisywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 08:48 Dziękuję bardzo za twój opis bieżącej sytuacji. Jest on bardzo rzeczowy i niczego nie kolorujesz. My ze znajomymi wybieramy się tam w nadchodzącą sobotę. Zaczęliśmy rozważać zmianę hotelu, ale po przeczytaniu tego co napisałeś czuję, że można tam spokojnie jechać. Bardzo fajnie, że obsługa jest super. Może coś więcej o tych dyskotekach mógłbyś napisać, a poza tym co ze sportowymi zajęciami dla dorosłych, np. waterpolo, siatkówka plażowa, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 10:44 Bardzo proszę o sprawdzenie czy w lobby jest ogólnie dostępne wifi. Jadę 16.07 i potrzebuje dostępu do internetu by pracować. Z góry dziekuję Robert. Proszę o szczerą informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.14, 17:21 Witam Mam pytanie, czy w łazienkach w pokojach są suszarki do włosów? Z góry dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavko Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.toya.net.pl 15.07.14, 19:30 Hej Ada, wedlug opisu na travelplanet są. oby nie było jak z aquaparkiem. my wylatujemy rano, suszarki nie bierzemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.14, 21:50 Dzięki, my wylatujemy w piątek i nie zabieramy suszarki ;) do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.14, 07:42 My wylatujemy w sobotę.Czy kżdy pokój ma balkon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavko Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.toya.net.pl 14.07.14, 11:36 witam, poprosze i ja o te zrzuty poprzedniej oferty wezyra, frontmann@wp.pl, z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 16.07.14, 22:16 Ewo, prześlij mi proszę , jeśli już je dostałaś tamten zrzut z ekranu, to podeślij mi go proszę. Jestem tu właśnie i po przejściach w końcu rozpocząłem urlop. cocosoundclub@gmail.com Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 16.07.14, 22:50 Opisz jakie mieliście przejścia i co tam jest na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PB Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.14, 08:43 Ta ja poproszę, bo widzę, że będzie niezła chryja piotr.boros@gmail.com Pozdrawiam, PB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 10:36 Poproszę o wysłanie takiej strony z opisem oferty Wezyra gdzie była informacja o aquaparku na adres: magda.cyka@onet.pl i trebor@onet.com.pl Z góry dziękuję Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.14, 18:16 Witam, Właśnie dzisiaj wróciłem z tego hotelu. Mam zamiar pozwać tych oszustów. Jeżeli jest taka mośliwość proszę o wysłanie tej strony z ofertą aqaparku. mój aders to: marian_tczew@o2.pl Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bisi Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.stormmedia.pl 11.07.14, 22:10 ktoś pisał wcześniej, że wykupił z travelplanet.pl a jechał z WEZYRA, na stronie travel jest nadal info o 16 zjeżdżalniach. Może to coś pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 22:21 ja kupowałam w travelplanet oni tak mieszają ze masakra jade 9 sierpnia mam nadzieje ze wróce zadowlona bo wydać 6 tys za tydzien za 2 osoby to niestety ale tanio nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Sal Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.14, 10:56 Nie martwcie się. Jest dobrze, nie ma tylko aquaparku. Dowożą do innego. Reszta funkcjonuje normalnie. Wróciliśmy w sobotę. Jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś
anas1967 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 11.07.14, 19:19 Witam Również proszę o wcześniejszą ofertę Wezyra. anas1967@gmail.com Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GR Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 91.239.205.* 12.07.14, 09:53 Psioczymy wszyscy, ale nikt jeszcze nie odezwał się kto tam był w hotelu. Może nie jest wcale tak źle. Szkoda że nie możemy się dowiedzieć faktycznie jak tam jest. Kto wyjeżdża teraz jak najwcześniej, niech poinformuje pozostałych będąc na miejscu, zaraz po przylocie do hotelu co się dzieje. Nie jest chyba problemem skorzystać z internetu na chwilę i coś napisać. Na zdjęciach jak się popatrzy wg daty zamieszczania wygląda nieźle, tyle że mało ludzi: foursquare.com/v/alan-xafira-deluxe-resort--spa-/529cbf18498e7e5a27858569/photos. Co do aquaparku trzeba zrobić reklamacje i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.14, 14:21 Witam,już pare razy pisałam do Rodaków,aby napisali fakty,ale nikt się nie odzywa,a myślę,że już niektórzy wrócili.Prosimy jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 12.07.14, 14:27 czy ktoś się orientuje czy są niedaleko tego hotelu jakies bazary? bo do alani 20 km jest więc trzeba taksówką :) proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.wave.com.pl 12.07.14, 13:27 Jadę za niecały miesiąc na dziesięć dni to coś napiszę. Pozdrawiam! Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem od piątku Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 12.07.14, 20:56 Witam pisalem już ale nie zauważyłem że są 2 strony więc moje info jest wcześniej. Gość :informacja od środka. Tak się podpisalem myślę że trochę zobrazowalem całą sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 12.07.14, 21:19 proszę o informację gdzie są w pobliżu hotelu bazary lub butiki w których można zrobić zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem od piątku Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 12.07.14, 21:47 Bazar ponoć jest niedaleko hotelu. Idzie się w dół w stronę plaży i pierwsza w lewo. Ale dopiero jutro wybieramy się na spacer wiec napisze jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.14, 07:42 Bardzo dziekuję za obszerne informacje,ale napisz cos jeszcze.Czy w pokojach sa czajniki,jakie sklepy sa w hotelu,jakie jedzenie Czekam i z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nesta Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 79.97.3.* 13.07.14, 09:18 Może niech napisze ci jeszcze jaki rozmiar stanika nosi jego żona !? Odpowiedz Link Zgłoś
dario7800 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 13.07.14, 00:53 W pobliżu nie ma wielu sklepów. Nie trzeba też brać taksówki. Polecam przejechać się kilka km dolmuszem do Avsallar lub Konakli. Jeśli interesują Cię butiki z oryginalnymi rzeczami do główna ulica Alanii i centrum handlowe Alanyum. Pierwsze większe skupiska sklepików z pamiątkami i niedzielny bazar są w Turkler 3km od hotelu więc można się przejść wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirela Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.14, 09:38 Witam :) Wybiera się ktoś może do hotelu 23.07 z Katowic? Pytam z ciekawości, bo w grupie raźniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 13.07.14, 10:06 Nadchodzą coraz lepsze informacje ... aquapark Eftalii Village jest rewelacyjny, byłem tam w zeszłym roku. JUUUUUpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poproszę o umowę Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.play-internet.pl 13.07.14, 11:25 Poproszę o wysłanie takiej strony z opisem oferty Wezyra gdzie była informacja o aquaparku na adres: thefirsthowdy@gmail.com i one.weronika@gmail.com Z racji tego że wyjeżdżam 26.07 do tego hotelu, mam mieszane uczucie co to Xafiry po waszych komentarzach, kiedy dotrę na miejsce, powiadomię was o stanie hotelu. Z góry dziękuję i Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
danielpuma77 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 13.07.14, 14:46 My lecimy w silnej grupie (ale z dziećmi), 23 z Gdańska będzie nas razem 10, więc podbijajcie zapewne Nas rozpoznacie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem od piątku Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 13.07.14, 15:00 Pokoje bardzo fajne. Duży prysznic :) jest klima z czujnikiem. Bo chyba o taki czujnik ci chodziło. Bazar jest dzisiaj spory praktycznie od hotelu idzie drogą prawie do morza. Ale chyba tylko w niedziele. Ogólnie co 4 stoisko z tym samym i wszystko '' oryginalne '' . Na plaży byliśmy przez chwilkę - piaszczysto żwirowa, w kolo sami Rosjanie ogólnie nieciekawa ale ponoć tu same takie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 13.07.14, 15:43 super dziękuje za info :) jak jest bazar niedaleko to nie trzeba gdzieś jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 17:28 Czy są na miejscu korty tenisowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem od piątku Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 13.07.14, 19:47 Nie nie ma kortów. I chyba raczej w tym sezonie nie będzie, przynajmniej nic nie widać żeby coś takiego powstawało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.14, 20:23 Dziękuję ci za odpowiedź odnośnie kortów. Mam nadzieję, że reszta jest OK np. animacje, dyskoteki. Miłego odpoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirela Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.play-internet.pl 13.07.14, 20:21 My też lecimy z dwójka dzieci.a w jakim wieku wasze dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.internetia.net.pl 14.07.14, 12:45 Witam.Do osób które obecnie przebywają w hotelu.Na jakim etapie jest amfiteatr?i dyskoteka?czy jest szansa na uruchomienie jeszcze w tym sezonie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 17.07.14, 09:19 Amfiteatru , dyskoteki nie ma i pewnie w tym sezonie nie będzie. Do Aqua parku wożą do hotelu Eftalia, jest shuttle z Xafira który jeździ cały dzień. Hotelowa plaża z barami i jedzonkiem już ruszyła wczoraj, możecie tam dojechać również busem spod hotelu. Pokoje są przestronne, wygodne , klima czasem działa , czasem nie. Ponieważ po przyjeździe zakwaterowano nas w pokojach gdzie kable jeszcze wystawały ze ściany, koledze w pokoju spadła część sufitu na wejściu i generalnie 6 piętro okazało się być prawie całe w trakcie wykańczania, otrzymaliśmy w zamian pokoje o wyższym standardzie na 2 piętrze , są świetne. Obsługa mimo tego , że nie do końca mówi po angielsku, to jest baaaardzo uprzejma, pomocna i bardzo zaangażowana. Tak poważnie to właśnie obsługa spowodowała, że te wakacje pewnie zaliczę do bardzo udanych. Śniadanko jest bardzo europejskie, ale obiad i kolacja zwłaszcza są bardzo smaczne, świeże grillowane rybki, dużo sałatek, pyszne deserki. KAWA do dupy, ale cóż można to przeżyć. Bazar niedaleko w "Konakli" całkiem spory. Jeśli chcecie dotrzeć do większego miasta na większy bazar to polecam Alanya, taxi dowiezie Was za 28 euro lub 40 dolarów. No to na razie tyle wieczorem postaram się wrzucić kilka fotek, chociaż te które są prawdziwe tyle , że poza 3 zjeżdżalniami nie ma innej infrastruktury Aqua parku, ale tak jak wspomniałem , wożą do Eftalii. Tam wasze all inclusive również działa :) Ah, nie wspomniałem, o ekipie animatorów, SĄ ZAJEBIŚCI, starają się bardzo, rozbawiają dzieci i dbają o dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.cdma.centertel.pl 17.07.14, 10:22 Proszę o info: 1. czy wieczorami odbywają się jakieś imprezy ( występy taneczne , koncerty, konkursy). Jeżeli są to gdzie się odbywają .... amfiteatru nie ma. 2. Czy są jakieś sale zabaw dla dzieci 3. Czy jest już infrastruktura sportowa - boisko do siatkówki i koszykówki 4. na czym polega Ultra all... w tym hotelu 5. czy jest walka rano o leżaki przy basenie i jak to wygląda to na plaży w eftalii Village Odpowiedz Link Zgłoś
megimegi2 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad:) 17.07.14, 10:32 Witam, my 2dni temu wróciliśmy z Xafiry. Hotel jest po prostu cudowny!! Na początku ostrzegam tylko przed KOMARAMI które "uprzyjemnią" każdy wieczór w pokoju, lobby czy przy basenie. Zabezpieczcie się w "raidy" - wtyczki do kontaktu i łagodzące żele po ukąszeniu. Co do hotelu- nie ma się do czego przyczepić:) Gdzieś tam trwa budowa, w innej części hotelu ale nie da się tego odczuć, wiertarkę słyszałam jeden raz. Jeśli nawet minimy się z kimś z ekipy remontowej to co? Ciągle mijamy kogoś z obsługi więc to żadna różnica. Wszyscy się uśmiechają, pozdrawiają i jest miło i sympatycznie. Pokoje są super, wszystko nowiutkie. Małe info dla Pań- tak od strony technicznej aby wiedzieć co spakować: Suszarki w pokoju nie było, ale nie była mi potrzebna. Kosmetyki (żel pod prysznic, szampon do włosów i odżywkę do włosów) dostaliśmy jako gratisy w łazienkach, niewielkie ale za to chyba z 5 kompletów, gdy coś się skończyło, Panie sprzątające dokładały następne. Były też płatki kosmetyczne i kilka mydełek, spokojnie wystarczyło. Ręczników nie bierzcie, codziennie wymieniają te zabrudzone. Żadne "ciepłe" ubrania nie przydały się. Ani długie nogawki ani długie rękawy nie były potrzebne, zbędny bagaż tak samo jak buty "kryte". Wystarczą same klapki i sandały. Hotel bardzo elegancki ale na śniadania i obiady wszyscy chodzili ubrani tak, że pod spodem strój kąpielowy a no to koszulka i krótkie spodenki (jak na obiad w przerwie miedzy basenem). Na kolacji większość Pań miała mokre włosy i nie robiło to złego wrażenia, przynajmniej było im trochę chłodniej;) Zadnych szpilek i przesadnego strojenia nie zauważyłam. Plaża nam nie przypadła do gustu, kamienie i kamienie, dzieci nie chciały na nią wrócić. Za to baseny przy hotelu cudowne,dzieciaki z nich nie wychodzily. Braku aquaparku naprawdę nikt nie odczuwał, te zjeżdzalnie które są w zupełności dzieciakom wystarczyły, ale jak już ktoś napisał - bus hotelowy woził chętnych do aqua przy innym hotelu. Tam tez było nieźle tyle że już o leżak trudno, dużo ludzi i "gęsto" w basenie, za to ślisko jak na lodzie. Ogromny plus dla Xafiry za to, że na podłodze pomiędzy basenami nie jest ślisko. Naprawdę mieliśmy dobrze szczególnie dlatego, że było niewielu gości. Przy basenach zawsze dużo wolnych leżaków, nie było kolejek ani do barów ani na stołówce. O każdej porze dostępne jedzenie, napoje, wszystko czego potrzeba. Tak na prawdę nie jest się w stanie ze wszystkiego skorzystać i wszystkiego spróbować. My też wyjeżdzaliśmy pełni obaw co zastaniemy tam na miejscu, ale na szczęście nie zdecydowalismy się na zmianę hotelu. Jeśli macie jakieś pytania to piszcie, wieczorem odpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 17.07.14, 10:54 Z sąsiednich hoteli turyści opisują że wieczorem w hotelu nie ma żadnego życia ( ciemno i brak muzyki). Czy to prawda? Czy są jakieś animacje wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.14, 18:00 Mam wrażenie, że autorka pierwszy raz była w hotelu 5* i zachwyca ją po prostu wszystko. A może. To, że były płyny do mycia, mydełka itp nie jest szczytem marzeń, a wymaganym standardem. Jeśli w łazience nie było suszarki , to już jest niedoróbka. A może mamy do czynienia z kimś z WEZYRA, kto przecież tez może udawać naiwną i hiper-zadowoloną klientkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 18:18 Czy w hotelu są miejsca dla palczy i czy w pokojach są balkony,na których można palic.A co z sejfem Odpowiedz Link Zgłoś
megimegi2 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 17.07.14, 21:52 W pokojach są balkony, tarasy. Ludzie tam palili i nikt nie zwracał im uwagi. Palić można też wszędzie na zewnątrz, na wszystkich tarasach, przy basenach, przy dzieciach co mi osobiście niezbyt się podoba ale cóż... Owszem jestem zachwycona i wcale tego nie ukrywam;) A z biurami podróży nie mam nic wspólnego, wręcz przeciwnie - jechaliśmy zupełnie nie doinformowani bo "nikt nic nie wiedział na 100%". Co do dyskotek to były codziennie do 24, na zewnątrz w miejscu między basenami. Ok 21 była pół godzinna mini disco dla dzieci na której nasze dziewczynki się bawiły, a potem była dla dorosłych (nie korzystaliśmy). Za to w pokojach było za głośno by dzieci mogły spać gdy na zewnątrz była dyskoteka. Starsi ludzie też się skarżyli na hałas ale wiadomo że każdy jedzie w innym celu. My byliśmy w czasie gdy wszystko się "rozkręcało", gości było niewielu, nie było kolejek. Teraz jest już coraz więcej ludzi ale do tłumów jeszcze daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.gdansk.vectranet.pl 18.07.14, 10:26 megimegi2 dzieki za info...dos optymistycznie do tego hotelu; ciesze sie, ze Jestes zadowolona z wakacji i mam nadzieje, ze my tez bedziemy lecimy tam 20.08:-) pozdrawiam z Gdańska Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
megimegi2 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad:) 17.07.14, 21:55 Sejfy są w każdym pokoju, bezpłatne. Klima 2 razy nie działała w ciągu dnia ale max do pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bkondynka Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 148.81.127.* 18.07.14, 13:05 A co z aquaparkiem ? Czy coś robią i jest szansa, ze rusza pozostałe zjeżdżalnie 20/07 - jak obiecywali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemarem Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.14, 14:06 Właśnie wróciliśmy z tego przepieknego ośrodka w którym oprócz aquaparku jest wszystko czego mogą oczekiwać rodziny z dziećmi. Obsługa, pomimo słabej znajomosci języka ang. Bardzo fajna, jedzenie super, od dwóch dni amfiteatr jest otwarty. My mieliśmy pokoje z widokiem na baseny w centralnej części na 1 pietrze. Klimatyzacja działa w określonych godzinach, codziennie super jedzenie i wymiana ręczników na basenie i w łazience. Autorem hotelu jest to ze przez to ze jest nowy nie ma tłoku na basenie i walki o leżaki. Przeszkadza trochę muzyka na basenie , gdzie co chwila animatorzy organizują gry i zabawy dla dzieci i dorosłych. Jedyne co nam przeszkadza to narzekający rodacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 21.07.14, 07:17 A na co narzekają rodacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PB Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 148.81.127.* 21.07.14, 09:04 Piękny peanik, ale rzeczywistość jest chyba inna, zobaczcie co wypisują na holidaycheck-u niemcy, onie o dziwo też narzekają, bezpodstawnie ? zdjęcia kłamią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 21.07.14, 09:39 Rzeczywiście opinie na Holidaycheck są przerażające a zdjęcia ujawniają całą prawdę. ZGROZAAAAAA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian32 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 22.07.14, 08:19 Ktoś tu kłamie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UCIEKAJCIE !!! Masakra !!! IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 21.07.14, 23:49 Po 12 dniach , mając w końcu dostęp do internetu, opiszę swoje przeżycia związane z tym czymś co zwane jest hotelem *****. WSTĘP dojechaliśmy do hotelu o 4.30 , po godzinnym kwaterunku, dostaliśmy kartę do pokoju marzeń. na 6 piętrze. Jadąc jeszcze działającą windą coś mi się nie podobało bo w windzie obok był straszny bałagan, brud, widać było że to niby osobowa winda obok służy robotnikom do przewożenia materiałów budowlanych. Ach, cóż tam pewnie nie posprzątane, pomyślałem. Zatrzymaliśmy się na 6stym, wysiadamy. Ups, co to, korytarz bez światła, pokoje pootwierane, nie ma w nich łóżek, wystają kable ze ścian. Przestraszyłem się. Idziemy dalej, ja , moja żona i dwójka naszych pociech. "Tato, a czemu tu odpada tapeta ze ściany, Tato, a czemu tu nie ma światła, Tato to nasz pokój" ? Pytały dzieciaki. Weszliśmy do pokoju, kable wiszą , nie ma kontaktów, nie ma włączników, tapeta spadła ze ściany. To chyba jakiś żart, pomyślałem. Schodzę do recepcji. ROZWINIĘCIE Dzień dobry, nazywam się ............ , jestem z pokoju , ......................, mam kłopot. Chcę zmienić pokój, ponieważ w moim , jeszcze chyba trwają prace budowlane. RECEPCJA : rozumiemy, ale nie mamy innego pokoju dzisiaj , może jutro. Wymieniłem wszystkie usterki + brak klimatyzacji, co po 2,5 godzinnej jeździe w nie klimatyzowanym autobusie z lotniska było dla mnie przynajmniej rzeczą niezbędną. RECEPCJA: bardzo przepraszamy ale dopiero jutro możemy Panu dać inny pokój. Po kilku godzinach spędzonych na balkonie, bo w tym czymś zwanym pokojem nie sposób było odpocząć , udałem się na recepcję. Po dość merytorycznej rozmowie udało mi się zmienić pokój, ana taki, gdzie wszystko w końcu działało. DZIEŃ 2 Wyspani i wypoczęci w końcu odwiedziliśmy restaurację. UPS, sosy w plastikowych buteleczkach, "plastikowa wędlina", kurczak, kurczak, kurczak, wszędzie i w każdej postaci. ŚNIADANIE porażka jak na ten rodzaj hotelu, obiad NIE WYPOWIADAM SIĘ, kolacja na szczęście dzieci coś zjadły. Dzięki Boże za przekąsi przy basenie, bo bez frytek i nuggetsów dzieciaki głodowałyby cały wyjazd. Chwalę desery na kolacji, ponieważ były poważnie smaczne, bravo ! Zostawiwszy tipa (5 Euro) sprzątaczce, byłem pewien że pokój będzie wyglądał ok. Cóż po powrocie z basenu , naszych brudnych ciuchów zostawionych w woreczku pod zlewem nie było. Ach , kochanie na pewno zabrała do prania, sprawdzę na recepcji, powiedziałem do żony... Cóż po 3 dniach w końcu recepcja oznajmiła mi , że ubrań nie ma, pewnie zostały wyrzucone. Markowa bielizna, spódniczka żony, koszulka syna i moja polówka pojechały zwiedzać Turcję z perspektywy śmieciarki. W trakcie pobytu wydarzyło się jeszcze kilka ciekawych historii, ale za dużo by pisać. KLIKA WAŻNYCH RAD dla tych , którzy są na tyle odważni aby odwiedzić XAFIRA de coś tam ...: po PIERWSZE - UCIEKAJCIE i ZMIENIAJCIE HOTEL jak się da !!! jeśli jednak się nie uda to : 1) zabierzcie ze sobą duży pakiet na internet, bo ten w hotelu nie działa !!! 2) nie słuchajcie bredni opowiadanych przez kompletnie ambiwalentnego NIBY rezydenta Pana Michała, pożal się losie pomocnika, który z uśmiechem na twarzy mówi , że działają wszystkie bary , restaurację, spa, itd, KIEDY NIE DZIAŁAJĄ !!! 3) czynne są baseny, sklepik ze słodyczami i upominkami, sklepik z ciuchami, foto, fryzjer w ostatnim dniu, zaczął pracę, podobnie jak siłownia, główna restauracja, bar 24H obok lobby, bar na basenie i jedna z restauracji a la carte. RESZTA NIE DZIAŁA !!! 4) Ultra all inclusive z importowanymi alkoholami, działa JAK SOBIE PRZYWIEZIECIE IMPORTOWANE ALKOHOLE !!! Bo jak nie to pijecie CIEPŁĄ POPŁUCZYNĘ niczym nie przypominającą wódki, whisky które pachnie migdałami i kakaowy crem , który robi za BAILEYS'a ale nawet go nie widział. 5) ZABIERZCIE PAPIER TOALETOWY !!! albo codziennie czekają Was wycieczki do recepcji po ów niezbędną rzecz, sprzątaczka mimo tipów zostawianych codziennie w nadziei że się nawróci, NIE ZOSTAWI WAM bezcennej taśmy życia !!! 6) Dobrze mieć własny ręcznik pod koniec pobytu, bo zaczyna ich brakować w hotelu. Te które dostaniecie na baseny, niech będą Waszym niezbędnikiem. 7) Chcąc zjeść ciastko w PATISERIE bądźcie czujni, bo bywają, ale nie są cały czas :) Polecam czekoladowe, choć są rzadko, chyba , że wyczekacie :) 8) KOLACJA, idźcie o 19.00 , bo o 20.00 już nie będzie 3/4 rzeczy , TAKA SYTUACJA. 9) Zabierzcie MP3 jeśli nie chcecie zwymiotować podczas relaksu na basenie od słuchania przez 10 godzin tureckich hitów i nie mówię tu o TARKAN'ie :) 10) ANIMATORZY są rewelacyjni, na tyle ile mogą, water polo, strzelanie ze śrutówki, joga, zumba , SĄ SUPER, dyskoteki ... hmmm... w ALANYE polecam club przy marinie, w hotelu disco dla dorosłych NIE MA. AMFITEATR NIE DZIAŁA, kilka kolumn wystawionych na środek części z basenami robi za niby amfiteatr. Miejsce dla dzieci, JEST W BUDOWIE, na razie siedzą sobie przy toaletach ! Bravo za pomysłowość ! Codziennie, spada gdzieś sufit, jest wesoło. Panowie NIBY BARMANI w barze 24h nie są zainteresowani tipami i tak BĘDĄ MIELI WAS w dupie ! Poza bardzo sympatycznym kelnerem , który potrafi zapracować na swój napiwek i jest bardzo uprzejmy , zapamiętuje gości i ich upodobania, w kwestii, drinków, za to WIELKI PLUS. TURECKA RESTAURACJA a la carte :) nie spodziewajcie się w niej karty menu, nie ma , NIE WYDRUKOWALI JESZCZE. Podejdzie Kelner, bardzo profesjonalnie, zapyta : "you want soup ?" :) No a potem już finezja i styl :) przy stoliku z ogródka piwnego uraczy Was pysznym miętowym "żurkiem" yeak ! Potem wieprzowa jagnięcina, albo suchy kurczak lub kabab, jak nie spalony to ujdzie. DESER JEST PYSZNY polecam !!! Cóż chyba tyle , jeśli pojedziecie , sami ocenicie, co prawda codziennie widać poprawy, na koniec tego roku może nawet będzie plac zabaw i park wodny, może wystarczy jedzenia dla gości, może ... Bo w tym hotelu WSZYSTKO JEST MOŻE i PRAWIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Masakra !!! IP: *.cdma.centertel.pl 22.07.14, 07:36 To są rzeczywiście kpiny z ludzi. Relacje te potwierdzają również Rosjanie i Niemcy na Holidaycheck. Czy macie jakiś pomysł na dokopanie Wezyrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaadb Re: Masakra !!! 22.07.14, 13:53 To chyba dobry pomysł. Nie wyobrażam sobie moich nadciągających wakacji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaadb Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 21.07.14, 09:23 Wjeżdżamy ze znajomymi 30 lipca do Xafiry. Czytajac całą dyskusję natknęłam się na wpis ,że w hotelu brak jest suszarek. Czy to prawda? Nie wyobrazam sobie żeby w pięciogwiazdkowym hotelu ich nie było. Jesli ktoś mógłby mi odpisac bylabym wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich i mimo wielu negatywnych wpisów życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzej bi Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.180.229.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.07.14, 10:47 Prosze tutaj ma pani film z pokoju hotelowego. Pozdrawiam ;) youtu.be/dQw4w9WgXcQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 21.07.14, 20:28 Hej ludzie tam w xafirze, opowiedzcie jak tam aquapark .... 20 lipca na 100% miał być otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirela internet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.14, 08:16 Wie ktoś może jak wygląda sprawa z wifi w hotelu? Czy w ogóle jest? Gdzie można z niego korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian32 Re: internet? IP: *.cdma.centertel.pl 22.07.14, 08:22 Wyżej jest opis hotelu. Wifi trudno dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość555 Re: internet? IP: *.cdma.centertel.pl 22.07.14, 08:29 Jak opisuje wyżej wczasowicz trudno dostępne jest prawie wszystko łącznie z papierem toaletowym ( ... ile rolek można przewieść przez granicę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik rodzinny Re: internet? IP: 91.226.233.* 22.07.14, 11:31 Właśnie wróciliśmy z wakacji w Xafirze - Uwaga - na forum jest dużo nieprawdziwych koloryzujących pozytywnie wpisów, załączam galerię zdjęć z moich wakacji w tym 5* hotelu : myster.web-album.org/album/32181,xafira-deluxe-resort-spa-turkey W Tureckim trybie pracy potrzebują minimum roku na zakończenie prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a....555 Re: internet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.14, 12:34 ok. może i tak jest .. ale dlaczego nie załączysz zdjęć basenu barów pokoi... pozytywnych stron tylko same negatywy Przecież każdy jest swiadomy tego że ten hotel jest nowo otwarty i nie jest jeszcze w pełni wykończony... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaadb Re: internet? 22.07.14, 12:47 nie zgadzam się z Tobą a.....555. Jeśli biuro sprzedaje wczasy do hotelu mam prawo wymagać by był ukończony w 100%. To że Xafira jest nowo otwartym hotelem nie uprawnia nikogo do robienia z ludzi głupków. Kupując wypoczynek w nowo otwartym hotelu spodziewałam się świeżości, czystości i dbania o klienta ( bo przecież trzeba zasłużyć sobie na dobrą opinię) ,a nie niedoróbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 zamiana hotelu IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.14, 14:20 Witam. My mieliśmy zarezerwowany pobyt w suitach villa od 23.07.14r. Wczoraj Wezyr zaproponował nam inny hotel . Z nowej oferty, po uwzględnieniu wszystkich dotychczasowych wpisów , chętnie skorzystaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: zamiana hotelu IP: *.opera-mini.net 22.07.14, 15:53 Hej. A czy ktoś jedzie może z sun&fun bo jak widzę po wpisach to wszyscy co się wybierają to jadą z Wezyra ... Ja z rodzinką wybieram się 6.08 z Wrocławia i jestem pełna obaw.... Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: zamiana hotelu 22.07.14, 16:27 ja wybieram sie 9.08 równiez z wrocławia i nie wiem czy nie zadzwonie do travelplanet zeby mi zmienili hotel Odpowiedz Link Zgłoś
marcins810 Re: zamiana hotelu 22.07.14, 19:58 Witam Wysłałem do hotelu zapytanie parę dni temu odnośnie stanu hotelu i aquaparku.Oto co otrzymałem Dear Marcin , Our Aquapark will be opened in 10 days. But we direct our guests to another aquapark at beach which is big as our own. We take our guests to there with shuttles which is only 5 min from our hotel, and all aquapark activities and bars at there is free of charge as our own. And our guests with children are very satisfied of that park at the moment. And we already have 2 adult slides at main pool and 2 slides for kids pool. And i added refresh random pictures from our hotel. Thanks for your interest. King Regards Alan Xafira Deluxe Resort & SPA Hotel Guest Relations i parę zdjęć od nich www.web-album.org/pl/profile-album/32184,,1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirela Re: zamiana hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.14, 20:44 My również mieliśmy jutro ,czyli 23-07-2014 lecieć do xsafiry i dzisiaj dostaliśmy od Wezyra propozycje zamiany na Quatro Beach w tym samym terminie bez dopłaty,więc po ostatnich opiniach skorzystaliśmy z zamiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumiś Re: internet? IP: *.cdma.centertel.pl 22.07.14, 22:27 Brawo Pani Agnieszko, kto myśli inaczej jest głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik rodzinny Re: internet? IP: 91.226.233.* 22.07.14, 16:29 Podczas wakacji w hotelu Xafira DELUXE Resort & Spa bardzo urzekły mnie SUPER efekty dźwiękowe: ok 7.00 - szlifierka kątowa - cięcie rur stalowych w budowanym aquaparku - 30 minutowa sesja, ok 9.00 - wiertarka udarowa (za ścianą) - 30 minutowa sesja, po obiedzie seria ataków wkrętarek na ściany w pokoju nad nami i obok - to poezja i pozwala się wyciszyć, krótkie serie z 2 stron - z godzinę w sumie, ok 20.30 za amfiteatrem ktoś kończy docinanie płytek ceramicznych specjalistyczną piłą - muszą być twarde i dobrej jakości, bo walczył z 30minut, Na to w wybranych momentach zagłuszanie muzyką disco przy basenie - tak że nie porozmawiasz z nikim bo mają naprawdę dobre wzmocnienie. ~4.00 - budzi mnie dziwny huk na korytarzu - ale luz to spadła płyta sufitu podwieszanego, i szczęśliwie nikt tam nie przechodził. Każdy powinien być świadomy, że oferty wyjazdu do tego hotelu nie pokrywają się z rzeczywistością. Sorry - nowo otwarty 5*= wykończony, pachnący, wyczyszczony, z działającym serwisem, profesjonalną obsługą. Nie widziałem w jakiejkolwiek ofercie na www info o tym, że prace w obiekcie i wokoło trwają, nie ma tej informacji również na oficjalnej stronie hotelu (bo facebook'a po zalewie negatywów wyłączyli). Jeśli chcesz jechać do Xafira Deluxe Resort&Spa w Turcji - to szczerze - za rok (w lipcu 2015), może będziesz zadowolony (ale tylko może) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: after Xafira party Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 91.226.233.* 22.07.14, 16:42 Aquapark jest na etapie prac konstrukcyjnych - to plac początkującej budowy: myster.web-album.org/photo/1199795,xafira-deluxe-resort-spa-turkey przy głównym basenie są 3 zjeżdżalnie (również dla dzieci>4roku życia), przy brodziku 2 mini (150 cm) dla maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirela Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.14, 22:22 Nam dzisiaj (dzień przed wylotem) zadzwoniła pani z wezyru, z propozycją zmiany hotelu, gdyż wpływa na niego strasznie dużo skarg i faktycznie jest nie skończony...skoro mówi to już osoba z biura to chyba znaczy, że coś jest nie tak, prawda? Zgodziliśmy się i jutro lecimy do położonego przy samej plaży quattro beach resort & spa...ten przynajmniej jest skończony :) Przynajmniej jedziemy spokojni. Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 23.07.14, 08:14 ja lece z travel planet z wezyra oni są pośrednikiem wezyra czy istnieje mozliwośc zeby mi zmienili hotel? Orientujecie się może? Dzwonilam wczoraj do travel planet i ma niby pani wysłac informację z zapytaniem czy istnieje mozliwosc zmiany hotelu. Dzisiaj zadzwonie na infolinie wezyra i wezmę sprawe w swoje rece bo teraz sie juz naprawde obawiam co tam zastanę.... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaadb Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 23.07.14, 09:11 Mirello, czy w hotelu xafira mieliście zarezerwowane pokoje suprerior czy wille? Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 23.07.14, 17:14 kto jest teraz w hotelu niech napisze czy sie cos polepszyło może już pokoje są wszystkie gotowe. wezyr pozwolil na zamiane hotelu ale za te lepsze to trzeba min 250 zl od osoby doplacic i dalej sie zastanawiam po prostu boje sie ze dostane pokoj ktory nie nadaje sie do użytku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anas1967 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.torun.mm.pl 23.07.14, 17:35 Proszę nie zgadzajcie się na dopłatę. Wezyr chce naciągnąć klientów żeby zmniejszyć koszty. Ja się nie zgodziłam i oczekuję na oferty alternatywne. tu wina tkwi po stronie organizatora, powinien zapewnić zamiennie takie same warunki jak w ofercie Xsafiry lecz bez dopłaty. Wiem, że tak robi. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaadb Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 23.07.14, 19:43 Popieram. Ja nie zgodzilam się na dopłatę do zastępczego hotelu , poza tym w hotelach alternatywnych nie ma już wolnych miejsc.( Sa tylko pojedyńcze miejsca) Jesli będę zmuszona tam pojechac udokumentuję każde odstepstwo od pierwotnego opisu hotelu i złożę reklamację. Nie daruje tego. Koresponduję z Wezyrem i Travelplanet od dwóch dni bez większych rezultatów. Traktują sprawę bardzo obcesowo. Samouwielbienie Wezyru nie ma granic. Zastanawiam się skąd te ich medale, odznaczenia , wysokie miejsca na listach rankingowych...... bo chyba nie z rzetelności. Odpowiedz Link Zgłoś
karolandrzelina Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 23.07.14, 19:46 no wlasnie a jak to jest z reklamacją czy ktoś z was robil juz reklamację? jeśli bede miala udokumentowane w formie zdjęc jak to wyglada oddaja jakąs kase?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anas1967 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.torun.mm.pl 23.07.14, 20:45 hej Na kiedy masz rezerwację? nie martw się oni wycofali rezerwacje pod nas, aby w ostatniej chwili dać nam alternatywę. Pierwszy i ostatni raz wyjeżdżam z wezyrem, zawsze jeździłam z tui. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 23.07.14, 21:12 Ja mam rezerwację na 13.08 razem z trzema rodzinami, jeżeli do tej pory nie będą spełnione warunki opisane ze strony z maja 2014 roku to rezygnujemy. Nigdy więcej z Wezyrem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 23.07.14, 21:15 Pamiętajcie że na reklamację macie 2 tygodnie. Dokumentujcie całą korespondencję z Wezyrem, będzie łatwiej w sądzie. Trzeba im dokopać. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaadb Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 23.07.14, 22:57 Rozmawiałam z prawnikiem. Należy dokumentować wszelkie zastrzezenia w formie filmów i zdjęć( pamietając by była na nich data). Swoje zastrzeżenia należy złozyc także na miejscu w pisemnej formie u rezydenta Wezyra.( oczywiście za potwierdzeniem odbioru). Biorę więc gruby notatnik i swoje skargi skrupulatnie spiszę i zaprezentuję najpierw rezydentowi na miejscu. Wszelkie hałasy uniemozliwiające wypoczynek nagrywajcie kamerą. Dopiero po powrocie należy złożyc reklamację. Zastanawiam się czy jutro nie powiadomię Urzedu Marszałkowskiego woj mazowieckiego o zaistniałej sytuacji.Uważam ,że to co robi Wezyr jest niedopuszczalne!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.231.25.71.koba.pl 24.07.14, 11:37 Proponuję wymienić się mailami,zorganizować się i pomyśleć o procesie zbiorowym.Wezyr świadomie cały czas wprowadza nas w błąd. Nie chce załatwić sprawy w sposób zadowalający dla nas i jeszcze chce nas naciągnąć na dopłaty. apeluje do wszystkich zainteresowanych ŻADNYCH DOPŁAT!!! Warunki muszą być takie same lub lepsze niż w Xafirze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.205.62.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.07.14, 20:21 Ja rowniez rozmawialem z prawnikiem. Krótko mówiąc jechać i wszystko zdokumentowac . Sprawa wygrana. Dobry pomysł z pozwem zbiorowym . Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaadb Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 24.07.14, 22:56 Dziś dostaliśmy alternatywną ofertę ( hotel Raymar Hotels Resort) dodaję ,że bez żadnych dopłat. Obejrzałam ten hotel wydaje się być ok. Tylko tak naprawdę jak mam sprawdzić czy nie różni się on od standardu Xafiry. Mam nadzieję ,że dobrze zrobiłam zamieniając rezerwacje. Nie znam tego hotelu , opini od polskich turystów też nie widziałam. Mam Nadzieję ,że będzie ok. Może ktoś z was zmienił też na ten sam hotel i leci 30 lipca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez problemu Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.tktelekom.pl 27.07.14, 02:10 Byłem w podobnej sytuacji - po przeczytaniu tekstów na forum (24 godziny przed odlotem)zadzwoniłem do biura podróży z prośbą o rozwiązanie problemu....dostałem inny hotel o takim samym standardzie (być może większym), bo było naprawdę super......(bez jakichkolwiek dopłat) Sądzę że najważniejsze to jasno określić czego się Pani domaga i powinno się udać...jeśli otrzyma Pani miejsce w hotelu 5* to wg mnie nie ma możliwości aby była Pani zawiedziona...ilość zjeżdżalni chyba nie jest tak dużym problemem (u mnie to jedyna różnica)...Moim zdaniem jeśli wyjedzie Pani do Xafiry i po powrocie złoży reklamację - otrzyma Pani finalnie zwrot części kosztów po kilku sprawach sądowych (Wezyra na to stać) - tylko co to da, skoro urlop zepsuty. Jadąc na wycieczki mój autobus zajeżdżał po ludzi do kilku hoteli 5* i każdy był bardzo zadowolony....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 27.07.14, 20:08 Kilka spraw sądowych ale finalnie na korzyść klienta. Super reklama dla Wezyra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez problemu Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.14, 08:50 Chyba lepiej zapobiegać niż leczyć......Osoby które jeszcze nie wyjechały mogą zmienić hotel bez problemu. Mają udany urlop.....Wyobraża Pan Sobie nawet pozew zbiorowy i ludzie z wielu zakątków Polski. Gdzie ma się odbyć sprawa....? W Szczecinie, Warszawie, Gdańsku ? Będą brać kolejne urlopy i przyjeżdżać ? No chyba że ktoś z założenia jest ,,Pieniaczem".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian32 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 28.07.14, 10:17 nie spamuj!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Wezyr CO DALEJ IP: 194.181.94.* 28.07.14, 10:30 Po pierwsze nam Wezyr nie chce wymienić hotelu. Zaproponowali co najwyżej wymianę po bieżących cenach katalogowych (które są wyższe o 10-20% od tych, po których kupowaliśmy). Po drugie pozew zbiorowy w ogóle nie wiąże się z jeżdżeniem po sądach. Od tego ma się prawników i reprezentanta grupy (np. Rzecznik Konsumenta). Dlatego radzę nie godzić się na żadne dopłaty. Albo hotel będzie spełniał wszystkie wymagania, albo operator da bezpłatnie inny hotel, który to spełni. Jeśli nie to pozostaje dochodzenie swoich praw po wycieczce, co nie jest specjalnie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: CO DALEJ 28.07.14, 12:31 Ja wyjeżdżam w połowie sierpnia. Wysłałem zapytanie do Wezyra tydzień temu w sprawie hotelu i nie doczekałem się odpowiedzi. Również dzwoniłem do głównej siedziby, tam powiedziano mi że zadzwonią jutro z propozycją zamiany .... cisza również tydzień. Po co mają się interesować moimi obawami skoro wpłaciłem już całą kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaadb Re: CO DALEJ 28.07.14, 13:13 Wezyr zmienia hotel dopiero na dwa , trzy no może cztery dni przed wylotem. Czekają do ostatniej chwili( nie mam zielonego pojęcia dlaczego). Moja walka o zmianę hotelu trwała parę dni i ostateczna odpowiedż była ,że niestety na dzień dzisiejszy nie planuja zmian hoteli. , a już nastepnego dnia wysłali mi meila ,że niedlugo przyślą alternatywna ofertę. Pojęcia nie mam skąd taka nagła zmiana. Naciskajcie jak możecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: CO DALEJ 28.07.14, 14:17 Oto odpowiedź od Wezyra. "Z powodu trwających prac wykończeniowych w hotelu Xafira, wychodząc Państwu naprzeciw Wezyr Holidays pracuje nad przygotowaniem dla Państwa oferty na hotel alternatywny. Jednocześnie informuję, że możecie Państwo już teraz dokonać zmiany hotelu na każdy inny hotel w tej samej cenie bądź za dopłatą - zgodnie z obowiązującą aktualnie ofertą." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alladona DO agnieszkadb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.14, 21:48 Witam i jak tam hotel Raymar Resort ? Możesz krótko opisać PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coja Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 22:59 Popieram - ŻADNYCH DOPŁAT. Też będziemy domagać się od Wezyra wymiany bez dopłat. A jak się nie zgodzą to pojedziemy i wszystko udokumentujemy. Możemy dołączyć do pozwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odb Tragedia!!! IP: *.promax.media.pl 28.07.14, 12:49 Wczoraj wróciliśmy z naszych "wymarzonych" wakacji... Mieliśmy zostać zakwaterowani w VIP VILLI, które jak okazało się na miejscu nie zostały wykończone. Do hotelu przyjechaliśmy o godzinie 12.30. W recepcji powiedziano nam, że mogą nas zakwaterować w dwóch pokojach typu standart. Nie zgodziliśmy się na to. Po wielu rozmowach telefonicznych z działem reklamacji biura podróży WEZYR o godz. 19.00 zakwaterowano nas w pokoju familijnym. Nie nastąpiło to jednak po jakiejkolwiek interwencji biura podróży, bo o godzinie 18.00 powiedziano mi, że biuro skończyło pracę i mogą zając się moją sprawą dopiero następnego dnia. Pokój nie posprzątany po pracach wykończeniowych, brak kosza na śmieci i nogi przy łóżku, wyłączająca się klimatyzacja, wiszące kable, odklejająca się tapeta. Usterki zostały usunięte, ale pomimo pozostawianych napiwków pokój do końca naszego pobytu nie został solidnie posprzątany, dwa razy musiałem udać się do recepcji z prośbą o papier toaletowy i ręczniki. Dzisiaj jadę złożyć oficjalną reklamację do biura podróży, mam kilka zdjęć, jeżeli ktoś byłby zainteresowany. Poza tym w trakcie naszego pobytu otwarto amfiteatr, spa, salon gier i drugą cześć stołówki. Animatorzy świetni, mnóstwo atrakcji dla dzieci i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Tragedia!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.14, 18:40 Witam, Przygotowuję się do złożenia reklamacji w Wezyrze. Mam swoje własne zdjęcia, ale z miłą chęcią uzupełnię o jeszcze kilka pokazujących ogrom niedociągnięć. Z góry dziękuję. Mój adres: marian_tczew@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tragedia!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.14, 00:03 Witam cvzy mógłbym prosić o przesłanie kilku fotek xafiry na adres marcinas8100@wp.pl Dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Wolski Re: Tragedia!!! IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.14, 21:55 Cześć na imię mam Kuba, w lipcu byłem razem z rodziną w tym tureckim przybytku. Złożyłem reklamację, z załączoną dokumentacją fotograficzną. Dziś otrzymałem odpowiedź, że aqua park był zrobiony, pokoje wykończone i super czyste, wykończone, kosz, papier toaletowy na miejscu codziennie, wszystkie restauracje działały i nie odnotowano mojej skargi oraz zmiany pokoju. Bezczelne łajzy z WEZYR'a. Jestem ciekawy, czy Ty również dostałeś już od nich odpowiedź ? Mam ogromną ochotę założyć im sprawę. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 29.07.14, 18:53 Dzisiaj otrzymaliśmy formularz ( 3 rodziny ) na zgodę na bez kosztową rezygnację. Próbowałem zmienić hotel na inny ale niestety tylko z dopłatą - jakby to była moja wina. Podpisaliśmy rezygnację a koszta zwracane są jak określono w Wezyrze "niezwłocznie". Nie ma co ryzykować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 91.239.205.* 29.07.14, 21:59 Dziś tez dostaliśmy super propozycje z Wezyra, ja z mężem i 3 dzieci, na hotel Xafira - albo jedziecie tam albo wcale. Mogą oddać pieniądze, żadnego alternatywnego hotelu w cenie, a na zamianę w innym terminie i za dopłatą. Jebac takie biuro. Zero szacunku dla klienta. Wczoraj zapewniali ze przygotowują ofertę zastępczą a dziś zimny kubeł wody. Urlopy poplanowane, na szybko brak ofert z innych biur. Wakacje zjebane, do jutro muszę dać odpowiedz czy jadę czy zwrot kasy. Czy jak zrezygnuje to będę mogła pozwać wezyra za zmarnowe wakacje, czy tez muszę lecieć do niesprawnego hotelu i dopiero po powrocie się z nimi sadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 148.81.127.* 30.07.14, 13:19 jesteśmy w takiej samej sytuacji. Biuro twierdzi, że w tym okresie nie ma juz dla nas propozycji innego hotelu. Co nie jest prawdą - bo na ich stronie sprawdziłam, że miejsca w hotelach (tylko nie ma miejsc w samolocie,a my przeciez rezerwację na samolot mamy). Faktem jest, że hotele, kt spełniaja wymagania z oferty aktualnie są droższe. Ale to ich problem, to oni nie wywiązuj się ze zobowiazania. Z pewnoscia nie zgodzimy sie na dopłatę. Dlatego pojedziemy, rzetelnie zbierzemy dokumentację i złożymy reklamację o zwrot całosci. Tak nam doradziła prawnik (na szczeście mamy taka pomoc w rodzinie). Pozdrawiam wszystkich i mimo wszystko nie poddajcie sie złemu nastrojowi, nie dajcie sobie popsuć urlopu. Wręcz odwrotnie to oni mają powód do obaw i nie będzie im do śmiechu, zwłaszcza, że jest nas sporo:) Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 30.07.14, 15:49 Dzisiaj dzwoniłem do wezyra ( z małej litery bo naprawdę małe głupie biuro)w sprawie tego formularza. Powiedziałem im że czekam na alternatywną propozycję. Odpowiedż w skrócie jest taka że" mamy was w dupie". Pieniądze albo won. Dowiedziałem się u agenta że mają wolne pokoje w hotelach 5* ale za dopłatą. Jak oni traktują ludzi. Hańba. Jutro decyzja do 17.00 Xafira albo spie...jcie. Ludzie pomóżcie co z tym dziadowskim biurem zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian32 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 79.162.212.* 30.07.14, 16:01 Kochani mam do was prośbę, jedźmy bawmy się ,... wytrzymamy hałas, trwające remonty i inne niedoróbki. Jest nas wielu. Ja zbieram całą korespondencję mailową , rejestruje rozmowy telefoniczne. Tam są same kłamstwa wezyra ( przez małe w). Żadnych dopłat. Po imprezie w terminie do 2 tygodni składam reklamację. Pozdrawiam Was serdecznie a wezyr pozdrawiam kupą kamieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.finemedia.pl 30.07.14, 16:39 Witam, Dziś wrocilysmy z męzem z 11 dniowego pobytu w Xafirze. Na pokój czekaliśmy ok 2,5h. Oceniamy go jako dobry (wykończenie z typowo "turecką dbałością o szczegóły" :) ) Mieliśmy widok na basen i w dalszej perspektywie na morze. W pokoju brakowało kosza na śmieci oraz raz wyrwałam wieszak na reczniki mimo, że jestem skromnej budowy kobietką:) Za to musimy przyznać, iż w naszym pokoju mieliśmy łoże małżeńskie, jedno pojedyncze oraz dostawkę:) - byliśmy we dwoje:) Sprzątanie odbywało się codziennie aczkolwiek pozostawiało wiele do życzenia - raz zabrano brudne reczniki ale niestety zapomniano zastawić czyste. Po interwencji w recepcji doniesiono je w ciągu 10 min. Hotel ciągle się wykańcza - dosłownie i w przenośni. Kilka razy na basenie słyszeliśmy wiertarki. Internet "dostępny" tylko w lobby, praktycznie nie działa :(. Duży problem z windami, działaja jak chcą i kiedy chca, mieszkalismy na 5 piętrze wiec troche nam to dokuczało. Plaża hotelowa nie istnieje, dostepna jest należaca do innego hotelu, niezbyt ładna i z kamienistym zejściem do morza ( dowozi busik hotelowy). Aquapark dostepny w innym hotelu również niespecjalny a przede wszystkim mały, my nie znależlismy na nim miejsca i wrócilismy po 5 minutach. Ucinając tema aquaparku hotelowego- NIE ISTNIEJE, JEST W FAZIE KONSTRUKCJI WIEC POTRAWA TO MIESIACE JESZCZE!!!! Na początku w hotelu było stosunkowo niewielu ludzi, jednak ze wzgledu na tureckie "slodkie świeto" trwające od poniedzialku, zjwaiło sie ich wielu, głównie Turków i pojawiły sie ogromne, kiludziesięciuminutowe kolejki do wszystkiego :( Jedzenie ok, nie dajcie się jednak nabrać na restaurację al'a carte. My byliśmy we włoskiej, dla wszystkich był jeden zestaw i to bardzo nieudany ;) W hotelu dominowali Turcy i sporo Rosjan, Ci drudzy gorsi do przejscia :). Wspomne jeszcze, iż u rezydenta mozna kupic wycieczki: autokarowe od 30 do 200 euro ( Alanya, Pamucale, Kapadocja) samolotowe ( Istambuł około 250 euro). Razem z męzem wykupilismy wycieczkę do Izraele ale z wiadomych względów została odwołana. I jeszcze jedna kwestia dla rodzin z dziecmy, przy basenia i w amfiteatrze codziennie do północy głosna muzyka, co rozumiem może przeszkadzać maluszkom. Ogólnie hotel naszym zdaniem ma średnią ocene. Mimo wszystko, mając perspektywę spedzenia urlopu w domu a w Xafirze, wybieram ta druga opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.internetia.net.pl 30.07.14, 17:24 Hmmm ja tez mam wykupiony pobyt w połowie sierpnia,dostałem odpowiedź jak poniżej wpisujący mianowicie mogę odebrać kasę.Myślałem,zastanawiełem się z żoną i przyjaciółmi których na ten hotel namówiliśmy(więc czuję się przez to jeszcze gorzej),nie wiem czy mam ochotę lecieć tam i wkur...się na nieudany urlop,chodzić robić zdjęcia wszelkim niedorubkom,bo i po co?żeby potem po sądach latać?jak mam szanse odbieram swoja kasę i poszukam czegoś innego,może nie Turcja bo w tej cenie już nic dobrego za te pieniądzę nie znajdę,ale Egipt,Tunezja coś się jeszcze wykrzesa....tak,tak zaraz będzie atak ,że Egipt to nie to co Turcja,wiem byłem kilka razy i w Turcji i Egipcie,ale chyba wolę spędzić urlop w Hotelu ,który wszystko ma,może serwis" bedzie troche gorszy":)-ale ważne ,ze w dobrym towarzystwie.A Z wezyrem z małej litery jak tu już pisano...nigdy w życiu!!!!!!pozdrawiam wszystkich,którzy dali się wmanewrować w Xafire(włącznie ze mną:( ) i życzę mimo wszystko udanego urlopu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc new Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 30.07.14, 18:58 Witam, pytanie od ludzi którzy podobno wyjeżdżają w połowie sierpnia:) czy mini klub i plac zabaw działają? czy są animacje dla dzieci i dorosłych w amfiteatrze? do jakiego hotelu wożą do aquaparku? czy warto negocjować konkretny pokój w jakimś skrzydle bądź piętrze? czy alkohole w opcji ultra są tylko lokalne czy też importowane jak pisali w OFERCIE? dziękujemy za odpowiedź pozdrawiamy -przyszli wczasowicze Xsafiry:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość new Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 30.07.14, 18:43 Witam. mam pytanie dotyczące formularzy rezygnacji. Czy dostaliście je na swoja prosbe czy z inicjatywy biura podrozy. Nasz termin wyjazdu tez się zbliza i nerwy coraz większe. Czekam na odpowiedz. Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xafira the best Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.14, 19:29 Wyśmiałem ten ich formularz. To infantylny zabieg prawników aby ustrzec się procesów. Nie radzę go podpisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc new Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 30.07.14, 19:36 tzn, że nie oddadzą całej kasy? rozumiem, że ten formularz to przykrywka dla WEZYRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.231.25.71.koba.pl 30.07.14, 23:39 Czy ktoś dostał już zwrot pieniędzy za Xafirę od wezyra??? Bo my wciąż czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 31.07.14, 09:47 Po rozmowie z prawnikiem radzę Państwu nie podpisywać tego formularza. Akceptacja zmian warunków umowy nie upoważni was do składania reklamacji. To że są remonty, kiepskie jedzenie, beznadziejna obsługa i mała plaża itp. trudne będzie do udowodnienia. Natomiast brak aquaparku czyli istotnego punktu infrastruktury hotelu jest bardzo dużym odstępstwem od umowy. Dlatego dali wam do podpisania ten formularz kusząc kwotą 50 zł odszkodowania. Przyjęcie tego odszkodowania oznacza zgodę na zmianę istotnych zmian w umowie. Niech się martwi teraz Wezyr i w tej sytuacji musi Państwu zagwarantować alternatywny hotel BEZ DOPŁAT!!!! Poważne biuro musi( nawet z małym w) musi być przygotowane na takie okoliczności. Poważnym uchybieniem przez biuro Wezyr było podpisywanie umów z klientami w czerwcu nie sprawdzając jakości hotelu naocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 91.239.205.* 31.07.14, 09:58 Z tego co się dowiedziałam, jak nie podpiszesz tej informacji do określonego czasu to automatycznie anulują Twoją rezerwacje i odsyłają pieniądze. Żadnego hotelu nie chcą dać w zamian, chyba że dopłata. Ja już nie mam siły i nerwów. Nie wiem sama co robić??? Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 31.07.14, 10:02 Za anulację rezerwacji bez Pani zgody pozostaje jedynie sąd a z tym wiążą się duże odszkodowania ze strony Wezyra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 91.239.205.* 31.07.14, 10:07 a Pani jaki mam plan? Najgorsze co dzieciom powiedzieć, zrezygnuje, pieniądze oddadzą pewnie za tydzień, bo pewnie jakieś procedury wymyślą. Z ofert na już nie ma praktycznie nic w tej cenie. Jestem załamana, zrozpaczona wku...o....a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 79.162.212.* 31.07.14, 10:14 Niezłe ziółko z tego wezyraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje że jak najwięcej ludzi przeczyta te posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waszek Re: Wróciliśmy z Xafiry wczoraj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.14, 21:24 Czytam to forum od samego początku i miałem taki sam dylemat jak wszyscy, powiem jedno ludzie opamiętajcie się, wruciliśmy wczoraj i jesteśmy zadowoleni. Owszem do okoła budowa, w hotelu juź praktycznie nie chociaź na początku naszego pobytu prace wykończeniowe były prowadzone z tym, że robotników nie było widać. Hotel jest ok, basen najlepszy ze wszystkich hoteli w okolicy, jedzenie bardzo dobre (oczywiście każdy lubi coś innego), animacje ok, obsługa miła, owszem nie ma aquaparku jak ktoś napisał w innym poście można korzystać z aquaparku w hotelu eftalia villge i zgadzam się, że jest nieciekawie ale nie dopisał, że można korzystać z aquaparku eftalia aqua resort i jest to aquapark. Największy. W okolicy i przy samej plaży, jednocześnie można w tych hotelach i aquaparku kożystaćze z napojów i jedzenia tak samo jak w xafira-deluxe-resort-spa. My jesteśmy zadowoleni osobą zainteresowanym mogę przesłać kilka fotek po podaniu adresu email. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Wróciliśmy z Xafiry wczoraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.14, 21:55 Chyba chodzi o aquapark Eftalia Island nad morzem leżący naprzeciw Eftalia Village. Jest to uruchomiony w tym roku Aquapark dla wszystkich hoteli Eftalia. Bo jeżeli miałby być to Aquapark w Eftalia Aqua Resort, to raczej też tak sobie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waszek Re: Wróciliśmy z Xafiry wczoraj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.14, 07:41 Chyba masz rację nie pamiętam tych wszystkich nazwc hoteli bynajmiej można korzystać z trzech hoteli oprucz xafira-deluxe-resort-spa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurel555 Re: Wróciliśmy z Xafiry wczoraj IP: *.opera-mini.net 31.07.14, 22:46 witam Waszek jeśli możesz to prześlij mi parę zdjęć. Także mamy dużo wątpliwości ale pozytywne nastawienie :-) mój email : pieszczoszek15@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Wróciliśmy z Xafiry wczoraj IP: *.internetia.net.pl 31.07.14, 23:55 Witam:) ja również dostałem zwrot kasy.Wybrałem tak jak pisałem wcześniej inny kierunek niz chciałem,ale nie muszę tłumaczyc dzieciakom ,że nie będzie wakacji,że nigdzie nie pojadą...podziwiam tych którzy odważnie chcą lecieć do Xafiry wcześniej podpisując formulaż że zniżka 50zł za os,ponieważ w tym momencie akceptujesz ich warunki i zdjęcia,filmy etc .nic nie dadzą...zastanówcie się dwa razy zanim podejmiecie decyzję..albo całkowity zwrot,albo lecisz tam ze zniżką śmieszną wg mnie 50zł za os i nie masz do nikogo pretensji.W obecnej chwili nie ma wyboru w Hotelach jeśli chodzi o Turcję i niestety są ceny kosmiczne.Założenie sprawy i sądzenie się jak ktos ma zdrowie życzę powodzenia bo i tak w rezultacie odzyska się swoje pieniądze i nic więcej.Pozdrawiam wszystkich nabitych w butelkę(tak jak pisałem wcześniej ;włącznie ze mną),ja już śpię spokojnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: Wróciliśmy z Xafiry wczoraj 01.08.14, 08:22 Zniżka 50 zł jest rzeczywiście śmieszna ale dotyczy ona tylko rekompensaty za brak aquaparku.Resztę można reklamować. Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 31.07.14, 10:11 Dla spokoju radzę udać się do prawnika po poradę ( przeważnie bezpłatne). W tym przypadku dobrym pomysłem byłoby pisemko napisane przez prawnika ( około 200 zł) w którym prosi Pani bp wezyr o zmianę hotelu. Dobra podkładka dla sądu i spokojne myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.14, 14:57 Ale jaką rezetwacje masz na myśli? Czy chodzi o formularz rezygnacji. Jesli jest zaplacona cala kasa to mowmy tu juz o wycieczce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 148.81.127.* 01.08.14, 08:46 Uwaga !!!, mają jeszcze jedną technikę: mówią, że nie wydadzą dokumentów podróży jak się nie podpisze oświadczenia, że zgoda na 50 PLN lub zwrot kasy. Wszystko na mniej niż 7 dni przed wyjazdem - proponuję zażądać pisemnego oświadczenia z ich strony i nie dawać się robić w konia. Przy czym żeby było śmieszniej pani zza biureczka jest na czacie z 'managerem' siedzącym niby to klient, niby nie wiadomo co w tym samym pomieszczeniu z laptopem na kolanach i obserwującym sytuację. Swoją drogą współczuję tym z biura, którzy są na linii bezpośredniego starcia z klientem. Muszą kłamać ludziom prosto w oczy obiecując cuda na kiju, robiąc ludzi w balona - taka sobie robota, ale może się w tym jakoś realizują, pewnie dziką satysfakcję daje im kilka nocy spędzonych w tureckich hotelach przed sezonem, ale żeby w imię tego robić z siebie taką ... współczuję :-( Odpowiedz Link Zgłoś
danielpuma77 Przeniesieni 04.08.14, 10:02 Witam Państwa, jeżeli tylko uda Was się przenieść do innego hotelu - ZRÓBCIE to czym prędzej!!! Na jeden dzień przed wylotem, nasze biuro turystyczne, zrobiło nam przeniesienie z hotelu xafira do Quatro Beach, ale 2 razy podczas jazdy na wycieczkę zabieraliśmy ludzi z hotelu. Więc po wejściu do środka widać, że za rok ten hotel będzie godny polecenia, ale dziś to dramat. Z zewnątrz bardzo brudno i widać, jak trwają prace remontowe. Nie wygląda to tak dobrze nawet jak na zdjęciach z 1 lipca. Aquapark będzie może gotowy w przyszłym roku (jest on ogrodzony płotem) Jeżeli ktoś wam zaproponuje Quatro (najlepszy hotel w okolicy 2 km od Konakli. Jak możecie to rezygnujcie. Jeżeli wam się nie uda zdradzę Wam, że jedzenie w Xafira Bardzo dobre, Turcy bardzo mili, tylko i wyłącznie bierzcie pokoje z widokiem na basen, najlepiej jak Wam to załatwi Wasze biuro telefonicznie z recepcją i to parę dni przed wylotem (info dostałem od Polaków którzy byli w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anas1967 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.torun.mm.pl 31.07.14, 22:37 dziś dostałam zwrot, wczoraj ich bombardowałam i straszyłam. Dzwońcie do nich, nie czekajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: 148.81.127.* 01.08.14, 13:16 a my pojedziemy, tyle że szkoda, że większość pamięci na karcie w aparacie/kamerze będzie poświęcone dokumentacji dotyczącej niezgodności oferty ze stanem rzeczywistym w celach reklamacyjnych. proponuję założyć klub wielbicieli biura w-e-z-y-r i hotelu Xafira, trzeba wymienić się adresami, żeby w razie spray sądowej łatwiej było o świadków. proponuję też nie dołączać pochopnie do korespondencji każdego, bo ludzie z biura będą się podszywać pod niezadowolonych klientów, żeby być zorientowanymi w skali i metodologii akcji odwetowej, q-rcze, miały być fajne wczasy, a większość czasu przyjdzie spędzić z rezydentem i tekstem: "pan potwierdzi i podpisze" - pamiętajcie, tylko potwierdzone przez przedstawiciela organizatora odstępstwa są podstawą do reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zante2013 Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 01.08.14, 14:08 A my też jedziemy. Będziemy w dniach 13-23.08.2014 roku. Razem trzy rodziny ( członkiem jednej z rodzin jest prokurator - na razie siedzi cicho i się nie wtrąca, ale jak lwa obudzą to będzie cienko). Jeżeli będzie coś nie tak to zaatakujemy razem. Oczywiście braku aquaparku nie będziemy mogli zareklamować ale resztę tak. Zobaczymy wówczas co zrobi MANAGER wezyra ha ha ha. Kto jeszcze z rodaków będzie w tych dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
zaleva Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: 02.08.14, 16:57 Witam! My rownież mamy wylot 13.08 z Gdanska. Łącznie 3 rodziny z dziećmi. Organizuje ten wyjazd i jest mi glupio przed cala reszta znajomych. No ale mówi sie trudno! Postanowiliśmy lecieć i dobrze sie bawić . Mimo ze wszyscy cenimy sobie wyższy standard mysle ze dramatu nie będzie (optymistka. ;) ) zobaczymy,a potem ewentualnie będziemy walczyć!!! Pozdrawiam wszystkich wylatujacych z nami . Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakłopotana Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.14, 18:09 My też będziemy w tym cudnym hotelu, ale od 16.08.,wylot z Katowic, Łącznie 4 rodziny i chcieliśmy zmienić hotel... ale 1,5 tyg. przed wylotem to już nie ma takiego wyboru, albo trzeba dopłacić,a jak chcieliśmy coś z innego biura, to jest problem z miejscem w samolocie!! eh... Chyba jesteśmy zdani na Xafire i trzeba mieć nadzieje,że te wakacje z biurem WEZYR nie będą należeć do najgorszych. Pozdrawiam wszystkich gości hotelu Xafira :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 04.08.14, 18:45 Witam wszystkich. Przedwczoraj wróciliśmy z Xafiry. Aż włosy mi się jeżą na głowie o czym tu się pisze. Ludzie nie zamieniajcie hotelu on jest REWELACYJNY. Fakt na zewnątrz jest mały bałagan po budowie, ale komu to do licha przeszkadza. W środku są piękne baseny ze zjeżdżalnią woda czyściutka. Jedzenie rewelacja ,na desery słowo rewelacja to za mało. Alkohole wiadomo nie smakują jak black label czy finlandia ale da się przeżyć. Animacje na najwyższym poziomie. Pokoje przestronne nowiutkie. Ogólnie wewnątrz nie widać prac remontowych i nie słychać wiertarek. Aquapark nieczynny ale dowożą do Eftalia Island - nowy super aquapark a w barze Panowie super piwo. Plaża mała kamienista ale baseny w Xafirze i aquapark w Eftalii wam to wynagrodzą. Dla pakerów super siłownia dla Pań zarombiste SPA. W hotelu głównie Rosjanie Turcy i Polacy, 99% Polaków zadowolonych. W przyszłym roku wróciłbym do Xafiry ale chyba nie będzie go na mnie stać. Miałem zaszczyt rozmawiać z właścicielem hotelu, był na animacjach wieczornych i powiedział mi że ceny w przyszłym roku będą 30% droższe. Faktem jest że WEZYR zachowuje się po chamsku, ale na prawdę nie warto się denerwować, jedźcie do Xafiry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejka Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.14, 20:49 Czyżby kolejny wpis kogoś z wezyra? Jak można być zadowolonym z wakacji na placu budowy? Chyba, ze się całe życie jeździło na wczasy pracownicze do domków bez WC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waszek Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.14, 22:12 Nie byłeś to się nie wypowiadaj, podaj adres to wyślęc ci zdjęcia ( robione przez agenta z wezyra ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 05.08.14, 08:52 Maciejko ja też nie lubię wezyra. Jest to biuro które przez tą dyskusję zostało zdemaskowane i zasługuje na dwóję. Oni sami nie wiedzą co się dzieje w Xafirze i dlatego podsyłają wam te formularze z aneksem zmian. Profesjonalne biura sprawdzają nowo wybudowane hotele zanim wyślą swoich klientów ale wezyr woli pakować pieniądze w adwokatów. Całkowity brak profesjonalizmu ze strony wezyra. Na szczęście Xafira okazała się SUPER. Jeżeli macie jakieś pytania to służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłem Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.14, 21:31 Nie wiedzą co tam się dzieję??? ha hah rozmawiałem na miejscu z rezydentami (bo się zmieniali) i oni mi powiedzieli ,że zdają wyczerpujące raporty do wezyra co tam się dzieje.Powiedział mi też, że co jakiś czas pojawiają sie managerowie i oni też widzą . Nikt mi nie powie że wezyr nie wie co tam jest grane.Chociażby po ilości skarg od ludzi.Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.14, 23:28 Animacje słabe (w porównaniu do Egiptu) czy okolicznych hoteli. Zwłaszcza dramatycznie brzmi karaoke ryczane przez wypitych Rosjan. Niesie po całym hotelu. Jeszcze nie potrafią sprzątać, ale się uczą. Na animacje dla dzieci w ogóle nie liczcie. Baseny super. Plaża dramatyczna- brudny żwir z pyłem wulkanicznym i kamienie, z morzem wybitnie syfiastym i gorącym (czyste zaczyna się 5o m od brzegu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.14, 23:58 Obsługa w Pool barze OK, w lobby katastrofalne kartofle. Eurosy słabo pomagają- przy kolejnym zamównieniu już was NIE PAMIĘAJĄ. Przyjaźń ze sprzątaczkami jest kluczowa. Kasę wręczajcie osobiście. Czasem trzeba wziąść z wózka ręczniki i szampon osobiście- nie krępujcie się. Przymknijcie oko na niedociągnięcia bo to jest Turcja. Skarg na Wezyra jest mnóstwo głównie przez osoby, które były w prawdziwych 5 gwiazdkach. ALE POLACY, który chcieli przeniesienia po zameldowaniu i byli wożeni do innych hoteli- wrócili do Xafiry. Jest to najpiękniejszy hotel w rozległej okolicy. Śniadania średnie, na żadnym obiedzie nie byliśmy- lepiej jeść na basenie. Ogólnie zatrudnili dużo ludzi, zwłaszcza kelnerów, których nie było. Jeżeli nastawicie się na obsługę trzygwiazdkową to będziecie zadowoleni. Ale jeżeli jesteście perfekcjonistami, rozpieszczonymi na Majorce czy Karaibach to się zawiedziecie i będziecie co dwa dni składać reklamacje na firmowych drukach Wezyra- po drugim razie dostaniecie wycieczkę do Delfinarium. Rezydenci Wezyra są w porządku. Transfery lotniskowe i przelot dobrze zorganizowane. Uważajcie na faxy z Wezyra, bo słaba obsługa dostarcza je bardzo późno- myśmy dostali o północy informację o odjeździe o godz 9.30 następnego dnia (fax z 18.00). Bazar w niedzielę- wstrzymajcie się z zakupami na miejscowym baraże - 50% drożej. Dżinsy w niedzielę 20Euro. Okulary natomiast u optyka 15 E- wysoka jakość. Uważajcie na wypłaty w bankomatu przy Fabrice Korzi- pojawiają się oszuści- nie wypłacajcie sami- lepiej mieć gotówkę. Korzystajcie z basenu krytego- przyjemna zimniutka woda- bo w basenach odkrytych woda rosołowata ale bardzo krystalicznie czyściutka. Dobrze, że nie jest otwarty aquapark bo ten z Eftali jest super- macie tam wejście do całego komplexu za free, łącznie z plażą. Uważajcie na siwego kierowcę z busa- po 18.00 potrafi nie jechać i wzywacie go przez półtorej godziny. Polecam powrót do hotelu pieszo, bo to tylko 15 minut skrótem. Na internet nie liczcie, WIFI działa ale przerywa i ma niską prędkość. Rozmowy- angielski tylko w sklepach. WSZYSTKO PO RUSKU i TURECKU. Nawet na recepcji mało kto mówi w cywilizowanym języku. Odwiedźcie Sealandię (1 km od hotelu) ale nie z biura tylko idźcie sami na nogach w stronę Antalii. Koszt 55 Euro od osoby z obiadem, 65 Euro z pokazem Delfinów- jest tam bajkowa sztuczna rafa- pływacie z rybkami z rafy i płaszczkami. Drogo ale warto. Statek piracki wokół Alanyi zamówcię w biurze Alanya online (Polka Agata oddzwoni do was do pokoju hotelowego jeżeli zadzwonicie na nr z internetu). Pani jest uczciwa, busa mają słabego ale na krótkie przejazdy wystarcza. Statek piracki mają WIKINGEN 3- rewelacyjny kapitan namierzył Delfiny i żółwie. Fajne animacje- zwłaszcza ciemnoskóra Shakira. Wezyr ma ceny wycieczek z kosmosu (za wyjątkiem Kapadocji i Pamukale)- ale na te szkoda czasu- jest za gorąco. W sumie było fajnie- życzę dobrego odpoczynku. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga-b Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.chelm.mm.pl 04.08.14, 23:50 Witam. My mamy wylot 13. z Lublina. Nawet nie mówiłam mężowi, że hotel ma słabe opinie.Ale tez zamierzam sie super bawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.175.107.114.static.turktelekom.com.tr 05.08.14, 05:51 Jesteśmy w Xafirze. Naprawdę nie jest tak źle. Na pewno w tym momencie nie jest to 5 gwiazdek, ale da się spokojnie wakacje spędzić. Trzeba uważać na windy, bo sie zacinaja. Jedzenie ok, baseny super pokoje super chyba ze sie trafi na niewykończony. Obsługa uczy sie. Pozdrawiam. A internet w lobby słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Wróciliśmy z Xafiry,kilka praktycznych porad: IP: *.cdma.centertel.pl 05.08.14, 10:08 I dobrze zrobiłaś Ago nie informując męża. Hotel jest super.... baw się dobrze. POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Xafira IP: *.229.133.243.dynamic.ttnet.com.tr 07.08.14, 22:22 Nie chce mi się wierzyć, że ktoś kto tu jest śmie twierdzić, że 99% gości jest zadowolonych. Jest dokładnie odwrotna proporcja - rezydent co chwila podpisuje reklamacje, które oczywiście Wezyr ma za nic. Hotel nie dość, że nie spełnia warunków z oferty, to mamy obawy, czy spełnia jakiekolwiek warunki, np. ppoż. Potencjał ma ogromny, fakt - wszystko zapowiada się pięknie, na bogato, ale na razie jest brudno, zaczynając od pokoi, przez hole i restaurację. Gdzie się nie spojrzysz, tam ktoś coś przykręca, wierci (np. mocuje żyrandol w kawiarni w obecności gości). Z 3 oferowanych restauracji a'la carte działa jedna, w barach obsługuje po jednym barmanie, w restauracji obsługa w brudnych butach i spodniach zakurzonych po kolana (no cóż, budowa:). Od wczoraj troszkę lepiej - jakby więcej obsługi przy kolacji. Co do jedzenia, zachwycać się mogą jedynie ci, którzy nigdy nie byli w hotelach 5* i ci, którym pasuje przypalona pierś z kurczaka codziennie a nawet dwa razy dziennie, bo na obiad i kolację, a i jeszcze w barze przy basenie. Desery też porażka - budynie w różnej postaci, kasza manna w różnych kolorach i kilka odmian bananowca. Typowa baklawa, chałwa - nie w tym hotelu. Z owoców najpierw tylko melon, potem arbuz a ostatnio już nawet winogron, brzoskwinie, kiwi, gruszki i ... jabłka. Ale wierzę, że są tacy, którym wszystko tu smakowało - o gustach się nie dyskutuje. Na koniec jeden wielki plus - basen, ogromny i jeszcze czysty. I coś, co zasługą hotelu nie jest - aquapark w gościnnej Eftalii (Eftalia Island). Tam przynajmniej można zrobić kilka ładnych zdjęć, bo palmy i roślinność na terenie xafiry jeszcze zmizerniałe. Za rok pewnie będzie tu super, chyba że zabiją ten hotel opinie gości, bo narzekają wszyscy (no prawie wszyscy) a kłócą się najgłośniej Turcy, bo oni mogą rozmawiać po swojemu z każdym z obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turytstka Re: Xafira IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.08.14, 07:33 widzę , że jesteś w tym hotelu, jeżeli możesz to napisz coś więcej, relacja"na żywo" wydaje mi się najbardziej wiarygodna. Jaka plaża, basen, jak z dojazdem do aquaparku, czy hotel już całkowicie ukończony ?, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowicz Re: Xafira IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 18.08.14, 13:17 Hotel nie jest ukonczony w pelni... Ale to co jest w zupelnosci wystarcza, zeby urlop byl w pelni udany. Jedzenie dobre, owocow pelen asorytment, pokoje piekne. Basen duzy, nie trzeba skoro swit rezerwowac lezakow. Plaza... kamienista. Tzn.taki droby zwirek. Bazar raz w tyg.przyjezdza na miejsce i cala ulica wyscielona " szmatkami". Do aquaparku dowoza, takze nie ma z tym problemu i jest on calkiem blisko. A na terenie hotelu sa 2-3 zjezdzalnie takze dla dzieci sa jakies atrakcje. Animacje caly dzien. Ciagle cos sie dzieje. Prosze nie panikowac, tylko spokojnie mozna tu przyjechac i wypoczac, bo jak hotel bedzie w pelni ukonczony to wakacje w nim beda baaardzo drogie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: *.250.68.73.static.ttnet.com.tr 22.08.14, 10:49 Jesteśmy w Xafirze od 20 sierpnia, jak czytalem wszystkie opinie na tym forum to byłem przerażony i zamierzalem zmienić hotel. Propozycje z wezyra byly mało adekwatne do Xafiry, zdecydowaliśmy że zaryzykujemy i pojedziemy. Podsumowując jest to jeden z najwspanialszych hoteli z jakich bylismy, wszystko pachnące i nowe, jedzenie przepyszne, baseny czyste, 3 zjeżdżalnie, jak komus mało to wożą co 15 min na aquapark w sąsiednim hotelu, po za tym w ciągu dnia i co wieczór wspaniałe animacje dla dzieci i dorosłych, wifi darmowe działa w całym hotelu i na basenie. Pozdrawiamy z Xafiry.. W razie pytań piszcie na maila rafal@dot.pl jak dam radę to odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 195.2.222.* 03.09.14, 14:52 Tak jak pisałem wcześniej - hotel super, ci co zmienili hotel i odwiedzili Xafirę płakali że to zrobili, co prawda widziałem kilku pieniaczy chodzących do nieoddanej części hotelu i robiących fotki uschłej roślinki - my jednak woleliśmy cieszyć się wspaniałymi wakacjami, po za nieoddanym aquaparkiem który jest po drugiej stronie hotelu niczego nie brakuje, zainteresowanym mogę podesłać nasze fotki na maila i link do filmu z wakacji ;) piszcie na: rafal@dot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agata770424 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa 19.05.16, 17:58 Witam, czy ktoś wybiera się do tego hotelu w czerwcu 2016 a konkretnie 22-02.07. Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicki12 Re: Opinie o hotelu Xafira Deluxe Resort & Spa IP: 62.232.174.* 18.08.22, 13:16 WITAM SERDECZNIE.pRAGNE pANSTWA OSTRZEC PRZED YDANIEM DUZYCH PIENIEDZY NA POBYT W HOTELU.BYLAM TAM 2 TYG TO CO ZAREJESTROWALY MOJE OCZY SZOK -ZNAJOMA ZOSTAWILA TORBE NA STOLOWCE ,OBSLUGA ZANIOSLA DO RECEOCJI A PAN MANAGER NOCNEJ ZMIANY UKRADL PUENIADZE Z PORTFELA CO ZAREJESTROWALY KAMERY,BYLAM TEJ PANI TLUMACZEM BO OD RAZU OKAZALO SIE ZE NIKT NIE MOWI PO ANGIELSKU TYLKO JEZYK TURECKI I ROSYJSKI OBOWIAZUJE.PRZYJECHALA POLICJA ZAPRZYJAZNIONA HOTELOWI ,PO OBEJRZNIU NAGRANIA GDZIE WIDAC JAK MANAGER WYCIAGA PIENIADZE Z PORTFELA I WKLADA DO KIESZENI KAZALI SIE DOGADAC.NASTEPNYM SZOKIEM KUPA LUDZKA PLYWAJACA W BASENIE PRZEZ DWA DNI I NIK Z OBSLUGI NIE ZAUWAZYL I NKOMU NIE PRZESZKADZALO ,DOPIERO PO INTERWENCJI MOJEGO MEZA CZEKALISMY 40 MINUT ZEBY ZOSTALO TO POSPRZATANE ,ALE WODA NIE ZOSTALA WYMIENIONA,POOJE NIE SPRZATANE ,KORYTARZE CIEMNE ,OSZCZEDNOSC PRADU ,BRAK RECZNIKOW DLA GOSCI HOTELOWYCH,PAPIERU TOALETOWEGO itp.itp. Nie ryzykowac ,i to nie sa wymyslone fragmenty ,Pragne was ostrzec zanim utopicie pieniadze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś