Dodaj do ulubionych

all inclusive

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 23:38
Witam
CZy opłaca sie kupować opcje all inclusive w cenie 400/os??? na 2 tygodnie
biorąc pod uwage ze hotel jest o 1 km od plaży i wydaje mie sie ze to na niej
bede spedzal czas - tego(plaży) nie jestem pewien bo pierwszy raz jade wiec
nie za bardzo wiem jak to z tym bywaniem na plazy bywa...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Tom Re: all inclusive IP: *.radio.lublin.pl 27.08.04, 06:18
      Zależy jaka plaża i morze, jaki hotel i basen. W Egipcie po krótkiej fascynacji
      słoną wodą i trzech dniach na plaży... zdecydowaną większość pozostałego czasu
      spędzaliśmy przy basenie. Ale też woda w morzu mocno przesolona :) oczy piekły
      a na skórze skorupa... a basen bajkowy.

W tym roku będzie Turcja i choć basen mniejszy niż w Egipcie, a morze mniej
      słone (mam nadzieję), to wzięliśmy AI - czy będzie ok dopiero się okaże.

Pozdrawiam
      Tom
    • Gość: Kasia nie opłaca sie jeżeli jesteś smakoszem IP: 195.117.37.* 27.08.04, 11:55
      ...chyba że wolisz jeść i pić dużo i żle.
      W Turcji ( - mówimy o Turcji, nie Egipcie) JEST GORĄCO, apetyt jest inny,
      wystarczą teoretycznie 2 posiłki. Dobre śniadanie zjesz przed poludniem za 3-5
      EUR, swietną kolację ( jagnięcinka, grilowane warzywa, turecki chlebek , dipy,
      wino doluca, pyszna kawa za 10 - 15 USD w restauracji Twojego wyboru na
      mieście. Piwo kosztuje wszędzie 1 EUR, w dyskotekach oczywiście kilka razy
      więcej.
      Lepiej jeść po knajpach. Ja w swoim 3* hotelu śniadanie zjadłam 1 x , a kolację
      2 x podczas tygodniowego pobytu. Na sniadania otrymywaliśmy z jadalnych rzeczy
      jajka na twardo i arbuzy, z niejadalnych te same jajka zapiekane w jakiejś
      niezjadliwej zapiekance, sałatki z muchą, czerstwe pieczywo i spocony serek. Z
      kolacji jadalne były tylko arbuzy i melony, chyba że ktoś lubi rozgotowane
      kluchy z sosem pomidorowym i sałatki z salmonellą ( majonez leży przez kilka
      godzin na upale)
      = Omijaj szerokim łukiem jedzenie w hotelach!
      Natomiast jedzonko tureckie w knajpkach jest pyszne! Od biedy można też
      wszsytko kupić w supermarketach ( napoje, oliwki, baklawy, serek feta, ayran...)
      i skonsumować na leżaku na plaży.
      • Gość: yaminah Re: nie opłaca sie jeżeli jesteś smakoszem IP: *.poznan.tktelekom.pl 27.08.04, 14:28
        kurde to jakiegos pecha miala my mielismy all incl i nie narzekalismy
        jedzenie bylo poprostu super
        roznego rodzaju salatki salomonelli nie zlapalismy
        jajka na sniadanie fakt ale do tego kilka rodzajow sera warzywa chleb(ogolnie
        pieczywo bardzo dobre i zawsze siweze)
        na obiad zawsze jakas zupka oprocz tego makarony ryz kurczak i inne tego tpu
        rzeczy
        na kolacje podobnie tylko zawsze dawali inne mieso codziennie byl grill albo
        kurczak albo jagniecina
        dotego co dziennie hamburgery przy basenie i nalesniczki
        do kazdego posilku owoce arbuzy melony jablka morele
        a do obiadu i kolacji roznego radzaj ciastka baklava torciki i inne rzeczy
        wszystko bardzo slodkie bo moczone w miodzie
        tak wiec wydaje mi sie ze wszytsko zalezy od hotelu

pozdrawiam
        • Gość: MK Re: nie opłaca sie jeżeli jesteś smakoszem IP: 217.79.145.* 29.08.04, 18:07
          W jakim hotelu (nazwa liczba *), w jakim okresie, z jakiego biura tak dobrze
          było? Napisz, pls...
          • Gość: yaminah Re: nie opłaca sie jeżeli jesteś smakoszem IP: *.poznan.tktelekom.pl 29.08.04, 18:49
            byłam z biura pegas touristic
            hotel *** tropicas suite w konakli
            bylam od 11 do 25 sierpnia
            • Gość: mar Re: nie opłaca sie jeżeli jesteś smakoszem IP: *.swic.dialup.inetia.pl 31.08.04, 20:30
              Ja uwazam, ze forma all jest super!!! Przechodzi mniej kasy. My bylismy w
              tunezji na hb i na napoje przeszlo nam bardzo duzo kasy na napoje bo chce sie
              pic, znow w egiptusie mielismy all i nie poszlo nam ani grosza na napoje. W tym
              roku lecimy do turcji i tez wzielismy all i pewnie na bedziemu zalowac!
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka