Dodaj do ulubionych

Baba poszła biura

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.18, 19:00
... i kupiła tygodniowe wczasy w gdzieś w Turcji bo tam jej obiecali najlepszą pogodę,niskie ceny z 3 k /2 os kupiła ,zapłaciła i okazuje się ,że do tego landu trzeba paszportu i dodatkowo płatnej wizy. Wyjazd w niedzielę i dupa... .na dowód nie wjadę za wizę musze bulć 30 e jako Polak gdy jakiś Rumun ma ją darmową.Pytam co to jest? dyskryminacja czy jaki H.....j Mam w d...ie te wczasy ,dokładając za wszystko. Biuro nie chce oddać pienidzy bo nie ma ich i tłumaczy sie ż każdy powinien wiedzić co do wjazdu. Bezsens ,czy jak baba kupuje auto w salonie to ma wiedzić jak naprawić silnik/
Obserwuj wątek
    • pietusza Re: Baba poszła biura 18.07.18, 19:19
      Nawet dziecko z podstawówki wie, że Turcja nie jest w UE, a więc żeby tam wyjechać potrzebny jest paszport, a wiza nie kosztuje 30e tylko 20usd.
      • Gość: Ad Re: Baba poszła biura IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.18, 19:29
        Co z tego ,jak wejde na strone ambasady tej gów....ej to wpisujac numer dowodu wyskakuje mi błąd. Dzwoniłem tam do tych g.. i u nich w konsulacie to prawie 270 zł sobie złodzieje chcą, ale do dowodu nie dadzą wizy. Niech sie wu.....ą
        W niedzielę wsiadam w czarter i mam w du...e ich wizy ,najwyżej babe nich sobie biorą. Za 20 dolarów to sobie snikersa kup
        • tess1956 Re: Baba poszła biura 18.07.18, 19:40
          Niestety bez paszportu nie wsiądziesz do samolotu :( Na przyszłość radziłabym też sprawdzić ważność dowodu osobistego, byłam świadkiem tego, jak pewną babę cofnięto przy odprawie podczas wylotu do Grecji, bo jej DO stracił ważność.
          • dodekanezowiec Re: Baba poszła biura 18.07.18, 19:50
            Hm, w Bodrum jest hotel Baba a w Alanyi lokalne biuro podrozy Baba Tour.
            • tess1956 Re: Baba poszła biura 18.07.18, 20:09
              Baba to po turecku ojciec, tata. Tylko co ma to wspólnego z babą, która poszła do biura i wykupiła wczasy w Turcji nie mając paszportu ?
              • dodekanezowiec Re: Baba poszła biura 18.07.18, 20:20
                tess, Nie bo sorki że wygląda na to, że sobie dworuję z problemu. Tylko chyba z nerwów tytuł był "baba poszła biura" - więc najpierw zacząłęm się zastanawiać czy chodzi o hotel w Bodrum czy biuro w Alanyi :)
              • Gość: Ad Re: Baba poszła biura IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.18, 21:06
                Tak .Baba moja" kobieta",nie żona, to jest wspólnego. Poszła do biura i kupiła na 2 os tydzień nie zwracając na te przepisy ,paszporty,wizy ,bo był tani i alinkuziw . Zapłaciła gotówką w całości i zaczął sie problem wczoraj ,ze trzeba tych formalności. ofert bez zwrotna ,jak koleżanki nie puszczą na lot /coś zmnienili i na lotnisku ma dostać karte pokłaowa/ to poleci sobie sama.
        • pietusza Re: Baba poszła biura 18.07.18, 19:55
          Bez paszportu nie przejdziesz odprawy paszportowej, więc nie masz szans wylecieć. Wizę kupuje się online, ale do paszportu, a nie dowodu. Jedynym rozwiązaniem jest błyskawiczne wyrobienie paszportu, mojemu znajomemu udało się w 2 dni.
          • Gość: Ad Re: Baba poszła biura IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.18, 20:16
            Niech sobie jedzie z kolezanką. Faktycznie na stronie ambasady za wizę płaci się 20$ + 0,55 4 opłaty z każdej karty i nie ma znaczenia ,jeżeli płacisz w złotówkach to zdzierają prawie po 4 zł w banku. Aby zrobic paszport musiałbym jechac do "województwa" i jeszcze zbulić 140 zł + extr opłatę /tyle wiem/ a i tak do nieddzieli nie wydadzą paszportu. Mam labę ,oszczednosć w kosztach i spokój na tydzień pa pa. Na tym zgłoszeniu z biura nie było mnie jako 2 osoby wiec miła pani powiedziała ,że może jechać obojetnie jaka inna osoba bo jest zgłoszone pani... AK +1 os Zastanawiam się tylko czy koleżanka poleci tym easy rejderem na moje imie i nazwisko/enter air/
            • pietusza Re: Baba poszła biura 18.07.18, 21:05
              musicie zgłosić w biurze dane osoby, która leci, bo nie wpuszczą jej na pokład samolotu, jeżeli nie będzie jej nazwiska na liście pasażerów.
              • dodekanezowiec Re: Baba poszła biura 18.07.18, 21:08
                Niestety może też wejść w grę opłata manipulacyjna od zmiany uczestnika ale lepsze to niż strata.
              • Gość: Ad Re: Baba poszła biura IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.18, 21:09
                Zgłosiła telefonicznie i poleci sobie z kolezanką . Na lotnisku juz mają być jej dane zamiast moich.
                • Gość: Jerry Re: Baba poszła biura IP: *.toya.net.pl 18.07.18, 21:39
                  Ja bym spróbował wyrobić paszport. Nie uda się to się nie uda. Wydaje mi się, że teraz tymczasowe wydają szybciej. Jak masz brata podobnego do siebie to pożycz paszport. Pewnie by się nie kapnęli. :) Facet Magdaleny Żuk też okazał się 100% facetem i sama poleciała do Egiptu. No chyba, że Ci na kobiecie nie zależy. Możesz sobie wyskoczyć do Mielna.
                  • Gość: Ad Re: Baba poszła biura IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.18, 21:49
                    Jerry ,on ma 58 lat a ja przez tydzien bede miał spokój. Pamietam co piszesz o Egipcie ,alle to już wiekowo mija sie z celem.
                    • Gość: Jerry Re: Baba poszła biura IP: *.toya.net.pl 19.07.18, 14:21
                      Chachacha...jedź do Mielna, albo na Monciak do Sopotu.
                  • l-a Re: Baba poszła biura 19.07.18, 08:31
                    A jaka jet analogia między tym przypadkiem a Magdaleną Żuk??? Setki tysięcy kobiet latają co roku do Turcji i od lat wszystkie wracają bez szwanku. Uogólnianie jednostkowego przypadku kobiety z problemami psychicznymi to nieporozumienie, a tak w ogóle uogólnianie to błąd logiczny (Dicto simpliciter)
                    • Gość: Jerry Re: Baba poszła biura IP: *.toya.net.pl 19.07.18, 13:52
                      Ale ja nie uogólniam i nie doszukuję się analogii. Piszę o przypadku. Chociaż w tym związku przyczynowo skutkowym sprawa paszportu jest powtarzalna. No i co z tego, że kobiety jeżdżą i kobiety wracają. Czy to jest jakaś stała. Warunek? Reguła? A jak 50 nie wróci bo pojechały same to też będzie reguła, czy jeszcze przypadek.
                      Jeżeli była chora psychicznie to bym bardziej wielki pan powinien pomyśleć i zabronić jej jechać samej. A może prawdziwi faceci tak robią. Czy to reguła? Czy może przypadek?
                      • l-a Re: Baba poszła biura 19.07.18, 17:10
                        Zdaje się, że jej chłopak nie wiedział o jej leczeniu w szpitalu psychiatrycznym (nawet chyba ukrywała ten fakt przed najbliższą rodziną), ale ona wiedziała, więc po co sama jechała gdziekolwiek? Czy uważasz, że to facet ma decydować o każdym posunięciu kobiety i jej czegoś zabraniać lub do czegoś zmuszać? To się nazywa seksizm.
    • Gość: głupota nie boli Baba poszła (do) biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.18, 18:18

Wyglądasz na idiotkę. Uważaj na siebie. I siedź w domu.
    • Gość: Piotr z Łodzi Re: Baba poszła biura IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.18, 21:26
      efekt uboczny 500+ ....
      • dodekanezowiec Re: Baba poszła biura 23.07.18, 22:07
        no a teraz 40 stopni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka