Dodaj do ulubionych

Aroma - Alanya

06.02.05, 15:11
autorka: leyla
19.01.2005

Polecam, polecam i jeszcze raz polecam. Hotel znajduje się w bardzo dobrym
miejscu, bezpośrednio przy plaży ( a raczej na) kleopatry, ale nie przy
głównej ulicy ataturka, tylko przy małej ślicznej ulicy wiodącej przy plaży
klepatry. Dokładnie w miejscu gdzie właśnie od ulicy ataturka odchodzi ta
uliczka. Krótko mówiąc miejsce najpiękniejsze z możliwych i bardzo wygodne.
Do centrum (do portu) na piechotkę dojdziesz w ciągu 20 minut (wolny spacer).
Hotel jest mały, rodzinny, pokoje bardzo ładne, czyściutkie. Wybija się ze
swojej klasy. Jedzenie bardzo dobre, na basenie przważnie mało ludzi, bo to
hotel raczej dla osób starszych (spokojny wygodny) ale przez to polecam
rodzinom z dziećmi. Ja byłam tam z siostrą i jest to zdecydowanie najlepszy
hotel w którym byłam w alanyi. Wszędzie blisko, warunki doskonałe. Scan
holiday bardzo sprawnie organizuje przejazd z lotniska do hotelu, a meldownie
trwało 2 minuty (dokładnie 2! :-)
Obserwuj wątek
    • etrusek Aroma - Alanya (***) 13.02.05, 22:58
      www.aromahotel.com/
      • dyson Re: Aroma - Alanya (***) 03.08.05, 21:39
        Dzis wlasnie wrocilismy z tego hotelu gdzie spedzilismy wspaniale 2 tygodniowe
        wakacje. Ale do rzeczy:

- hotel polozony tuz obok plazy, do piasku moze 25 metrow, do morza mniej niz
        100, nie trzeba przechodzic przez zadna ulice itp, polozony jest tuz przy plazy.
        - obsluga hotelowa w porzadku, nie mam nic do zarzucenia, czesc z kelnerow to
        niezli jajcarze i chetnie bawia sie razem z goscmi
        - jedzenie zroznicowane i naszym zdaniem bardzo dobre, chyba sie nie powtorzylo
        nigdy (obiadokolacje) choc nie daje glowy bo pare dni spedzilismy po za hotelem.
        jedzenia nigdy nie braknie, nie trzeba sie rzucac w chwili otwarcia bufetu w
        trwodze ze zostana tylko resztki. Czesc z goracych dan, jak podejrzewam, po tym
        jak nie zostanie skonsumowana zostaje potem przerobiona na salatki podawane na
        zimno ale uczciwie pisze ze wsystko jest dobre. Nie mielismy zadnych problemow
        zoladkowych ani nie slyszelismy by ktos inny mial aczkolwiek nikomu do wc nie
        zagladalem.
        - klimatyzacja czynna caly czas gdy sie jest w pokoju, indywidualnie sterowana
        - w pokoju tv i balkon, w tv raczej wiele ciekawego nie ma (z polskich polonia i
        viva) ale nie przyjezdza sie tam ogladac telewizje
        - sprzatanie pokojow codziennie
        - hotel serwuje sniadania i obiadokolacje, do obiadokolacji drinki sa platne
        dodatkowo, np fanta lub cola 2.5 YTL, piwo chyba 3 YTL. Z innych cen kawa w
        hotelu na zamowienie (do sniadania kawa i herbata do oporu) cos kolo 3 YTL, lody
        po okolo 2 YTL. Do obiadokolacji podawane sa takze rozne rodzaje deserow oraz
        arbuz.
        - basen nieduzy ale zawsze czysty, jest tez brodzik dla malych dzieci
        - wieczorami i nocami NIE jest cicho. Trzeba sie liczyc ze na basenie i przy
        pasenie bedzie jakas zabawa, bedzie grala muzyka dosc glosno. Na przeciw hotelu
        jest taki ogrodek w ktorym gra kapela na zywo, i ja tez slychac. Trzea spac przy
        zamknietym balkonie i klimie.
        - ze wszystkich pokojow widoki na morze i zamek, choc z niektorych widok moze
        byc troche ograniczony.

Reasumujac mimo 3 gwiazdek nie ma sie do czego specjalnie przyczepic, z reka na
        sercu polecamy.
    • turhotel Re: Aroma - Alanya 24.01.06, 17:57
      Byłam w nim trzy lata temu, z mężem i trzyletnim dzieckiem. Uważam, że jest
      świetny, łączy w sobie zalety , małego , przytulnego, rodzinnego hoteliku z
      bliskością plaży i centrum Alanii i stosunkowo niewysoką ceną za pobyt w nim.
      Jedzenie bardzo dobre (2 posiłki), bardzo ,bardzo ,bardzo miła obsługa. Pokój
      czysty, sprzątany codziennie, ręczniki z tego co pamiętam wymieniane co drugi
      dzień. Z naszego pokoju mieliśmy piękny widok na zamek w Alanii. Sam hotel
      usytuowany jest na samej plaży Kleopatry i prawie w centrum Alanii.Naprawdę
      polecam. Wtedy byliśmy w Turcji pierwszy raz, w tym roku lecimy trzeci raz. Po
      prostu Turcja nas urzekła.

Pozdrawiam
      Iwona
    • turhotel Re: Aroma - Alanya 24.01.06, 17:58
      Ja byłam w ubiegłym roku jest naprawdę super praktycznie do niczego nie można
      się przyczepić, lecz uważam że jest to hotel dla ludzi w średnim wieku, a nie
      dla młodych.
    • etrusek Re: Aroma - Alanya 08.01.07, 22:42
      Świetny, przy plaży, choć widok na morze psuje stojący przed nim drugi hotel.
      Basen niewielki, nasłoneczniony tylko do ok. 15 (we wrześniu). Bardzo czysto.
      Obsługa dyskretna i miła. Zjednują sobie polskich gości słówkami w naszym
      języku. Ponadto swobodnie można porozumieć się po angielsku. Posiłki przy
      stolikach ustawionych wokół basenu przy dyskretnej muzyce. W nocy niestety
      głośno za sprawą lokalu przy plaży, w którym co noc muzyka na żywo.
      Klimatyzacja indywidualna, działa bez zarzutu. Ogólnie - super! Polecam gorąco.
      Warto jeszcze podkreślić świetną lokalizację - wszędzie blisko, a Alanya -
      przesympatyczna.
      Autor: meg wakacje.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka