Dodaj do ulubionych

Fethiye czy Marmaris??

IP: 213.25.99.* 05.07.05, 11:58
Wybieram się we wrześniu z Triadą na 7+7 i się zastanawiam, kórą z tych
miejscowości wybrać. W sumie chodzi o ciekawsze okolice, ładniejsze plaże no
i ogólne doznania krajobrazowe. Bo z infrastrukturą turystyczno-pubową to
chyba podobnie? Może kto co mądrego doradzić? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: krzysiek_26 Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 05.07.05, 13:17
      Ja byłem w Fethiye - polecam gorąco :)
      • Gość: lolka Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: *.aster.pl 05.07.05, 21:35
        a ja polecam Marmaris to najpiekniejsze miejsce w Turcji, nie dośc że urokliwe,
        to życie trwa tam 24 h na dobę, polecam,
    • Gość: gosiaczek Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 06.07.05, 11:44
      Ja też moge z czystym sumieniem polecić Marmaris - spędzilam tam cudowne
      wakacje. Bardzo fajne miasteczko, malowniczo położone no i nie mozna sie tam
      nudzić.
    • Gość: olka Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 06.07.05, 12:14
      Fethiye, Fethiye, Fethiye, Fethiye...
    • Gość: Kowal79 Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: *.tpsa.tychy.telexispl.com 06.07.05, 12:28
      Dajcie prosze wiecej szczegolow. Dlaczego Marmaris albo dlaczego Fethiye. Widze
      ze ten watek przewija sie od dluzszego czasu a brak niestety szczegolow. Z gory
      dzieki.
      • Gość: magdalena Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 06.07.05, 12:35
        Dokładnie - przychylam się do prośby Szanownego Kolegi :) Szczegóły i konkrety,
        plizzzz...
        • des4 Re: Fethiye czy Marmaris?? 06.07.05, 13:08
          Fethiye - bo stamtąd rzut beretem do Oludeniz, a Oludeniz jest poza
          konkurencją...
    • Gość: andrew Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 06.07.05, 13:16
      Ale za to dalej na Rodos ;P A jak dalej to pewnie krótszy pobyt w mieście Rodos
      i drożej - nie wiem, nie byłem, zgaduję. Ale logika tak podpowiada...
      • des4 Re: Fethiye czy Marmaris?? 06.07.05, 13:22
        Z Fethiue płynie się na rodos 1,5 godziny. Zresztą pytanie dotyczy wyjazdu do
        Turcji. Argument w stylu "Kuba jest lepsza niż Dominikana bo z Kuby bliżej do
        USA..."
      • Gość: andrew Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 06.07.05, 13:30
        Argument dotyczy możliwych atrakcji podczas pobytu w Marmaris/Fethiye. W końcu
        mamy tu oceniać atrakcyjność obu miejscowości. A wycieczka na Rodos to jedna z
        większych atrakcji tego pobytu - tak myslę. Zresztą nie wiem - może i nie ma
        dużych różnic w cenie rejsu z Marmaris i z Fethiye i czasie pobytu na greckiej
        wyspie. Może ktoś, kto wie, się wypowie?
        • des4 Re: Fethiye czy Marmaris?? 06.07.05, 13:52
          Nie przesadzałbym z tym znaczeniem Rodos. To rzecz bardzo subiektywna
          Poznaliśmy na miejscu sporo ludzi z różnych hoteli. Nikt się nie wybierał na
          Rodos, za to sporo do Efezu, Pammukale, Silikkentu....nikt jadąc do Fethiye czy
          Marmaris nie wybiera bliskości Rodos jako głownego argumentu za lub przeciw...
    • Gość: anka Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 06.07.05, 14:03
      A ja też chcę wybrać na 7+7 z Tiady. Hmmm, chyba Fethiye?? Nie wiem jak jest w
      końcu z tymi plażami - ale ani w Marmaris, ani w Fethiye chyba nie są
      szczególnie urokliwe. W razie co - faktycznie - blizej do Oludeniz ;D
    • Gość: magdolcia Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 06.07.05, 14:20
      A ja już byłam zdecydowana na Marmaris... Helpnijcie, proszę człowiekowi w
      potrzebie, sama już nie wiem... Z góry dzieki, bo mam mętlik w głowie...
    • Gość: Tominator Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.07.05, 22:12
      Marmaris nie znam.
      W przypadku Fethiye masz w sensownej odległości szereg ruin starożytnych miast,
      wąwóz Saklikent (brodzenie w wąwozie!!!), koło Patary 22 km-ową plażę i wzdłuż
      całego wybrzeża Drogę Likijską (szlak trekkingowy zaczynający się koło F.,
      fragmenty nadają się na całodniowe wycieczki).
      Ja miałem wypożyczony samochód, bez niego pewno też da się pozwiedzać, ale nie
      tak komfortowo.
      • Gość: DD Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 217.153.63.* 07.07.05, 10:05
        Mam pytanie dotyczące wynajmu samochodów/skuterków : jaka cena np za 1,3,7 dni?
        • Gość: Tominator Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.05, 22:06
          Spróbuj znaleźć te informacje w internecie.
          Ja płaciłem 38 EUR za dzień (avis), ale wziąłem na 12 dni i załatwiałem to przez
          niemieckie biuro podróży przed wylotem.
    • Gość: aasia Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 07.07.05, 07:55
      No to wychodzi lekka przewaga Fethiye. Dzięki serdeczne :)
    • iwwo2 Re: Fethiye czy Marmaris?? 07.07.05, 08:23
      Z Fethiye jest blisko na rafting rzeką Dalaman - dla mnie absolutnie najwiekszy
      hit okolicy.
    • Gość: piotrek Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: 213.25.99.* 07.07.05, 13:14
      A ja jadę z żonką do Marmaris. Znajomi byli rok temu i sadząc z opowieści i
      fotek - warto!
    • Gość: Madi Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 00:26
      Bylam i tu i tu.W Fethiye mieszkalam ( a dokladnie w Calis k.Fethiye gdzie jest
      zdecydowana wiekszosc hoteli) Marmaris zwiedzalam.
      To zalezy gdzie jest twoj hotel i co preferujesz, bo jesli w centrum Marmarisu
      lub okolicy centrum to od razu uprzedzam, ze zgielk, halas, zabawe, ruchliwe
      ulice itp.masz pod oknem. Na plaze idziesz ulica miedzy samochodami.Hotel na
      hotelu, troche blokowiskowo i zbyt miejsko jak dla mnie na odpoczynek.Chyba ze
      hotel jest ciut na uboczu i ma duzy teren.
      W Calis jest duzo spokojniej w porownaniu z Marmaris, ale tez nie mysl ze
      wiocha:-), wszystko co powinno byc jest.Hotele w Calis maja zwykle duzo
      rozleglejsze tereny, sa spokojniej polozone np.w okolicy promenady,maja ogrody.
      Plaza w Calis zwir! Nie drobny zwir z piachem i te bzdury, tylko zwir (wyjatek
      Oludeniz super piaseczek).
      W Marmaris plaze chyba bardziej piaszczyste, z tego co zdazylam zauwazyc.W
      Turcji bylam 4 lata temu i Fethiye bylo duzo tansze od Marmaris wtedy.
      To tez argument :-)
      Zwiedzac jesli chodzi w samym miescie,to i tu i tu jest co do zobaczenia.Tylko
      w Fethiye te zabytki sa bardziej rozsypane na terenie miasta, a w Marmaris to
      zawiera sie w Starowce.Samo Fethiye jest bardziej rozlane,leniwe i tureckie niz
      Marmaris, pelen zgielku i zabawy,
      Jesli wybirzesz Fethiye to oprocz Oludeniz goraco polecam zwiedzenie Kayakoy
      (opustoszalego miasta) szczgolnie o zachodzie slonca robi wrazenie.Oraz
      koniecznie wez calodniowy rejs lodzia po wyspach-kapiele w cudnych
      zatoczkach,relaks, prawdziwe wakacje.
      Pozdarwiam
    • Gość: bea Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 12.07.05, 09:06
      W Fethiye nie byłam. W Marmaris byłam 3 lata temu. Bardzo zauroczyło mnie to
      miasteczko. Przepiękne widoki i ta wyjątkowa atmosfera wieczorami przy deptaku.
      Wieczorne spacery to była sama przyjemność. Ładny port, w którym jest mnóstwo
      stateczków. Deptakiem można dojść aż do Icmeler gdzie są ładniejsze plaże niż w
      Marmaris. Chociaż nie lubię jeździć w te same miejsca, ale ze względu na
      wspaniałe wakacje w Marmaris w tym roku znowu zdecydowałam się na Turcję (tym
      razem Oludeniz). Oludeniz kusi pieknymi widokami chociaż boję się, że nie
      bedzie tu tej atmosfery przy deptaku.
      • Gość: akatrin Re: Fethiye czy Marmaris?? IP: *.chello.pl 19.07.05, 16:34
        Dzisiaj raniutko wrócilam z Turcji. Pierwszy tydzien zwiedzalismy zachodnia,
        polnocna i centrtralna czesc kraju a drugi tydzien spedzilismy w Fethiye.
        Poczatkowo mielismy byc w Marmaris, ale ucikelismy stamtad.Hotel Image, w
        ktorym bylismy zakwaterowani byl okropny, rozowo fioletowy wystroj wnetrz,
        usytuowany tuz przy promenadzie, basenik malutki, ciasno, muzyka bebni do 1 w
        nocy. Dzieki naszej rezydentce udalo nam sie przeniesc do Fethiye. Mieszkalismy
        w hoteliku Dogus. Standard nienajlepszy,ale hotelik mial kameralny klimat,
        wiekszy basen, zielen wokol, 700 metrow od centrum i zgielku.Na miejscu manager
        hotelu,ktorego trzeba bylo o wszytsko prosic, gdyz oni sami nie sprzataja i nie
        wymieniaja recznikow, ale jak juz poprosilismy to wszystko robili.Jedzenie
        takie sobie w porownaniu z innymi hotelami jakie odwiedzilam podczas zwiedzania
        ale dalo sie zjesc:)Jak juz wspomnialam , do promenady i plazy ok 700 metrow,
        ale plaza nie jest ladna. Lepiej sie opalac nad basenem i zafundowac sobie
        wypad na oludenis, najladniejsza plaze turecka(do centrum fethie dolmuszem za 1
        lire a nastepnie stamtad drugim dolmuszem do oludenis za 3 liry). Tam jest
        sliczna plaza, czysciutka woda, tylko strasznie duzo ludzi. Tak wiec ja polecam
        Fethiye. Tzn osoby . ktore lubia zycie nocne beda dobrze sie czuly w marmaris,
        ale tym ktore chca wypoczac w spokoju polecam fethiye a dokladniej hoteliki
        oddalone od plazy ok 1000 metrow:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka