Gość: andrzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:41 Jaką walutę zabrac do Turcji euro czy dolar? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lia Re: dolar czy euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 13:36 W gruncie rzeczy nie ma żadnej różnicy, jaką walutę weźmiesz. 1 dolar = 1,33 Lir, 1 Euro = 1,6 Lir. W sklepach spożywczych ceny są w lirach, ale zawsze przeliczają wg kursu na kalkulatorach. Na bazarach ceny są podane w Euro i też przeliczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: dolar czy euro? IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 03.10.05, 14:27 Do tego co Lia napisal(a)poradzilabym Ci jeszcze rozmienic od razu pienadze na Liry. Ja bylam w Side i w wiekszosci sklepow spozywczych nie bylo cen. Wez tez ze soba pare drobnych dolarow albo euro, jak daje sie napiwki (a czesto wypada dac), lepiej wyglada 1$ w papierku, niz np. 1 lira w monecie. jak w wiekszosci hoteli, zostawia sie napiwek dla sprzataczki, a ona uklada ladne wzorki na lozku z recznikow. sympatyczne milego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: dolar czy euro? IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 09.10.05, 20:34 właśnie wróciłam z Kemer i zdecydowanie polecam zabranie dolarów. Dla Turków czesto nie ma różnicy między 10$ a 10Euro, dodatkowo przeliczanie dolarów na lir-y, jest dla nas korzystniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydolarowiec Re: dolar czy euro? IP: *.unreg.w-w.pl 09.10.05, 21:29 100 razy bylo o tym pisane i znow pojawil sie ktos, kto byl w dziurze Kemer i wie swoje, wie lepiej, bo zobaczyl miasto 20 razy mniejsze niz Alanya. Ludzie, jak chca od Was 10 dolarow, a wczesniej 10 euro, to nie jest to 1:1, tylko po prostu STARGOWALISCIE. 1000 razy bylo o tym tez na wakacjach.pl. Polskie naiwniactwo i zapatrzenie w Ameryke nie zna granic!!!!! Wiza qrde 10 euro lub 15 dolarow - lepiej dolary przeciez. Ameryka, Chicago, Radio Maryja, LPR! Odpowiedz Link Zgłoś
croma Re: dolar czy euro? 13.10.05, 12:56 Najlepiej liry tureckie (np. wybrać z bankomatu), ja podczas 2 tyg pobytu nie znalazlem miejsca gdzie nie chciano zaplaty w lirach. W mojej opinii zabieranie dolarów czy euro (poza oplata wizowa) jest bezsensowne. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydolarowiec Re: dolar czy euro? IP: *.unreg.w-w.pl 13.10.05, 19:30 najbardziej sie oplaca kupic w Polsce bilon euro za 3,75 i tam wymieniac na liry Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejr7 Re: dolar czy euro? 10.02.06, 19:48 MAMY CHYBA 21 WIEK ?I TWOJE PYTANIE MA TYLKO JEDNĄ ODPOWIEDŻ.K A R T A! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: dolar czy euro? IP: *.devs.futuro.pl 10.02.06, 20:07 jesli dostanie sie w Polsce liry tureckie ponizej 2,25 zł za 1 lira, to warto kupic troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papatya2 Re: dolar czy euro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:48 no nie powiedzialbym czy karta jest az tak dobrym rozwiazaniem....warto miec i Euro i dolary i co najwazniesze wymieniac w jednym kantorze potroszce przy trzeciej wymianie liczone na wasza korzysc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś