Gość: corcia IP: *.chello.pl 31.03.06, 17:09 Wkrótce wybieram się do Alanyi i zastanawiam się, czy wybrać się do łaźni tureckiej. Czy kttoś z forumowiczów z łażni takiej korzystał i mógłby opowiedzieć o swoich wrażeniach. Z góty dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janan2 Re: Łaźnia turecka IP: *.dami / 81.15.189.* 31.03.06, 22:00 Byłem w ubiegłym roku.Polecam ale z Turkami bo o połowę taniej.Lecę ponownie niedługo i też skorzystam tylko nie raz jak poprzednio.Polecane dla kobitek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Łaźnia turecka IP: *.chello.pl 31.03.06, 22:35 Koniecznie!!! jak chcesz ładnie się opalić jest to nieodzowne. W ramach tego masz piling skóry co ujednolica warstwę i oczyszcza jest po prostu the best.Żałuję że nie ma tego typu łaźni w Polsce. A moze ktoś wie na ten temat coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagny Re: Łaźnia turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 12:18 pracowalam w łazni w turcji i mog tylko gorąco zachecic. jest to cos genialnego, wspaniala odnowa dla skory, ciala i relaks dla ducha. czujesz sie po tym jak nowonarodzona. i faktycznie jak wezmiesz peeling czyli masaz turecki na sam poczatek pobytu to szybko cie opalisz, bo skora bedzie odnowiona i lepiej sie opali, no i na dluzej. zdecydowanie POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Łaźnia turecka IP: *.elb.vectranet.pl 01.04.06, 16:09 a ile taka przyjemność kosztuje ...będziemy w Fethye? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 01.04.06, 16:53 Organizowane przez biuro polskie w Alanyii było 25 EU u Turków od 8 do12 ale bez tańca brzucha.Trzeba mieć 1 lub 2 $ na bakszysz dla masażysty. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Łaźnia turecka 02.04.06, 11:48 Ja też polecam, wyobrażałam ją sobie zupełnie inaczej ;) Wszystkie zabiegi trwają kilka godzin, a po wyjściu czułam się jak w niebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corcia Re: Łaźnia turecka IP: *.chello.pl 02.04.06, 12:50 A czy mogłabyś opisać, jak wyglądają zabiegi? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 02.04.06, 19:15 Gość portalu: corcia napisał(a): > A czy mogłabyś opisać, jak wyglądają zabiegi? Dowiozą was na miejsce,dadzą poczęstunek z owoców i w międzyczasie można korzystać z sauny suchej lub parowej,jest też basen do popływania.Potem idzie się na salę z podgrzewanym podestem marmurowym gdzie obsługa masuje i myje pianą i nie tylko.Potem idzie się na masaż,trzeba wręczyć bakszysz masażeście aby lepiej powykręcał wszystkie członki i dokładnie wymasował a przede wszystkim dłużej.Ważne jest aby przedtem zbytnio się nie przypalić na plaży bo mogą być wrzaski i to nie z uciechy. Po wyjściu z masażu na poczekalnię w przerwie kobitki robią sobie diabła tzn.smarują twarz jakimś wstręcidłem szaro-czarnym przy okazji oglądając taniec brzucha.Płeć przeciwna wybiera zazwyczaj zamiennie piwo lub wino,cały ten czas trwają występy.Nie wiem czy pytanie było do mnie ,wydaje mi się że do mojej wirtualnej poprzedniczki ale chyba nie popełniłem błędu odpowiadając.Ogólnie rzecz biorąc warto. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Łaźnia turecka 03.04.06, 11:35 Ta twoja łaźnia była fajniejsza, bo w mojej nie było występów, ani tańca brzucha, reszta się zgadza :) Dodam jeszcze, że dostaliśmy na miejscu klapki oraz ręczniki, które zmieniane były kilkakrotnie. Z tych wszystkich zabiegów najfajniejsza była pianka i masaż :) Tak jak i inne atrakcje w Turcji płaci sie tylko raz, reszta (z wyjątkiem napiwków) jest w cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corcia Re: Łaźnia turecka IP: *.chello.pl 03.04.06, 13:54 Dzięki, za info. A powiedz, ile powinno sie dać bakszyszu masażyście? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 03.04.06, 14:30 Gość portalu: corcia napisał(a): > Dzięki, za info. A powiedz, ile powinno sie dać bakszyszu masażyście? Jak będziesz miała tureckie to 2,ale lepiej żeby były papierowe.Sam dałem 2$ ale tak się znęcał długo nade mną,że sam uciekłem choć wydawało mi się że o własnych siłach nie zejdę z tego madejowego łoża.Dają klapki i ręczniki ale lepiej zabrać swoje bo higiena przede wszystkim i nie wiadomo nigdy po kim ten ręcznik.Tańce u nas trwały około 2 godz.Można w nich uczestniczyć,robiły to dziewczyny razem z tymi artystami ale nieszczególnie to wyglądało bo Turczynki bardziej wyćwiczone.Był też taniec męski,dla pań.Dla mnie raczej niezbyt ciekawy.Poza tym dziewczyny kryły się zazwyczaj po kątach bo chyba same siebie nie poznawały w lustrze wysmarowane jakimś diabelstwem.Te co uczestniczyły pląsały raczej jak na sabacie czarownic.Klapek własnych pilnuj by ci się nie przydarzyło iść w jednym jak mnie bo drugiego gdzieś wcięło.Tak było w ubiegłem roku z biurem Odeon.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***xx Re: Łaźnia turecka IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.04.06, 14:56 Ja z mamą wybrałam się do łaźni tureckiej,ale radzę nie iść samej tylko z grupą lub z mężczyzną.Po wszystkich zabiegach czułam się wspaniale(polecam peeling i masaż w pianie).Nie miałyśmy pokazów tanecznych i nie skorzystałyśmy z zabiegów kosmetycznych typu maseczki,bo musiałyśmy uciekać przed natrętnym masażystą,który zamknął się z nami w pomieszczeniu z marmurowym podestem i chciał abym to ja go masowała.Nie pomagały wyjanienia,że już mam narzeczonego Turka.Może to przytrafiło się tylko mi,ale lepiej uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 03.04.06, 16:32 Zasada.bez mężczyzny w Turcji ani rusz.W ich kulturze to jest przyzwolenie.My byliśmy w grupie ale dawało się zauważyć odbiegające od normy zachowanie typu podryw Polek.Mają wzięcie ale zazwyczaj prowokują.Raczej nie jest możliwe zamknąć wyjście,nie pracują pojedynczo i często są zmiany.Poza tym czuwa właściciel i o ile go znam bardzo pobożny islamista.Chyba że niewiernych można podrywać.A jak ci się udało sforsować ciężkie dębowe drzwi,nie chce mi się wierzyć,taki przypadek to natychmiastowe wyrzucenie z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***xx Re: Łaźnia turecka IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.04.06, 20:17 Ta łaźnia mieściła się w jednym z hoteli w Alanyi.W tym czasie pracował tam tylko ten masażysta i 2 kobiety(jedna z nich to masażytka).Drzwi nie musiałam forsować bo prawie po godzinie sam je otworzył.A potem zaczął spiskować z panią masażystką.Nawet powiedzieli,że moja mama ma sama wrócić do hotelu i przekazać mojemu narzeczonemu Turkowi(który pracował w tym czasie w Konakli),że nie wie gdzie się podziałam.Ten masażysta ponoć był z Ankary.Mówił,że ma tam dom,pracuje,ma pieniądze tylko nie ma żony i chciałby żebym to ja nią była i jeszcze tego dnia wyjechała z nim z Alanyi.Mój chłopak chciał iść do tego hotelu z awanturą,ale nie chciałam robić sobie i jemu kłopotów i odwiodłam go od tego zamiaru.Poza tym incydentem wszystko było jak najbardziej ok.Polecam wszystkim skorzystanie z łaźni tureckiej zaraz w pierwszych dniach pobytu,bo po tych wszystkich zabiegach skóra trwalej się opala. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 04.04.06, 14:38 Ja sądziłem że byłaś w miejskiej łażni koło DT.Metro.Tam by nic stać się nie mogło.Z hotelowych z zasady nie powinno się korzystać.U nich są różni naganiacze na kobiety,nawet zboczeńcy.To są muzułmanie i u nich kobieta niewiele jest warta.I tak masz ogromne szczęście bo mogło ci się trafić wesele jak by się uparł i nic byś nie miała do powiedzenia.Zaprowadził by cię do mułły (to ich ksiądz) i wziął by z tobą ślub.Tam kobiety nikt nie pyta o zdanie,a nawet jeśli to przedtem nabuzował by ciebie czy matkę narkotykami i podpisalibyście co by chciał.Jednak wcześniej musiał by cię wywiwżć jakieś 100 km.bo w rejonie riwiery anatolijskiej czy egejskiej jest to niemożliwe.Sądzę jednak że coś prowokowałaś jak to kobitka,zawsze lubi się komuś podobać,a jeśli patrzy się wprost w oczy lub siądzie na tylnym siedzeniu w autobusie to jest to przyzwolenie na podryw.Znam ich obyczaje ze wschodniej Turcji,gdzie ten problem jest stale aktualny i dziewczyny nie mogą się poruszać same lub bez towarzystwa mężczyzny bo może przepaść jak kamień w wodę szczególnie gdy ładna blondynka z niebieskimi oczami,nawet policja nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Łaźnia turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 17:38 do janan2: czytam twoje posty i czytam i tak się zastanawiam czy ty jesteś poczytalny czy nie? hm to zagadka. przeczytajcie szczegolnie to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=38612983&a=39110211 Ale o co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 05.04.06, 18:18 Elka.O poczytalności dyskutować nie myślę.Ale co wtym jest dziwnego że lubię inne zakątki nieznanych mi krajów.Zwiedziłem prawie całą Europę i nie tylko.Co w tym dziwnego że jadąc z grupą wynająłem i opłaciłem tłumacza,który nim nie był.Na dodatek ani nie umiał obsługiwać kamery ani jeżdzić a ja nie zawsze byłem do tego dysponowany.Montuję ekipę w tym roku ale na nieco innych zasadach,bo najdziwniejsze dla mnie jest to że dałem wpuścić się w maliny.Do tej pory z podziwu wyjść nie mogę.Co w tym dziwnego że jadę zazwyczaj na 2 tygodnie na urlop wiosną i jesienią kiedy mam znany od lat zastój w interesach.To jest jedyna rozrywka i tym żyję od wyjazdu do wyjazdu,reszta to sama proza życia.Co w tym dziwnego że jak oderwę się na chwilę od cyfr i faktur i napiszę coś na forum to żle?Dla mnie akurat dobre dla odprężenia i oczu.Co w tym dziwnego że jak ktoś zaczyna pisać po turecku to miałem chwilową słabość i widziałem już tłumacza,ale drugi raz tego błędu nie zrobię.Zresztą potrzebny jest mi raczej na jesień arabista,zresztą sam jeszcze nie wiem z wyjątkiem jednego że lecimy w 4 osoby w maju i to jest ważne.Tak naprawdę to mam bzika na punkcie wypoczynku i jeśli to uważasz za dziwne to ja spotkałem nieraz większe dziwności,poza tym latam za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Łaźnia turecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:26 ;)) i jeszcze to jest dobre: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=38926094&a=39128943 Naprawdę gratuluję janan2. Pozdrawiam PS. Ja nigdy nie twierdziłam że jesteś dziwny, więc powyższy post nieco bezprzedmiotowy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 06.04.06, 19:41 Allah Karuzum.Nie wiem who ist who.Kto się tym wogóle interessuje?Zazwyczaj odpowiadam na interesujAce tematy,tylko muszę brać poprawkę na to z kim prowadzę konwersacje bo różnie to jest odbierane.Myślę że to nie ta roztrzepana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Łaźnia turecka IP: 81.215.81.* 06.04.06, 15:47 janan2 napisał: > To są muzułmanie i u nich kobieta niewiele jest > warta.I tak masz ogromne szczęście bo mogło ci się trafić wesele jak by się > uparł i nic byś nie miała do powiedzenia.Zaprowadził by cię do mułły (to ich > ksiądz) i wziął by z tobą ślub.Tam kobiety nikt nie pyta o zdanie,a nawet jeśli > to przedtem nabuzował by ciebie czy matkę narkotykami i podpisalibyście co by > chciał.Jednak wcześniej musiał by cię wywiwżć jakieś 100 km.bo w rejonie riwier > y > anatolijskiej czy egejskiej jest to niemożliwe.Sądzę jednak że coś prowokowałaś > jak to kobitka,zawsze lubi się komuś podobać,a jeśli patrzy się wprost w oczy > lub siądzie na tylnym siedzeniu w autobusie to jest to przyzwolenie na > podryw.Znam ich obyczaje ze wschodniej Turcji,gdzie ten problem jest stale > aktualny i dziewczyny nie mogą się poruszać same lub bez towarzystwa mężczyzny > bo może przepaść jak kamień w wodę szczególnie gdy ładna blondynka z niebieskim > i > oczami,nawet policja nie znajdzie. Janan2 skad ty masz te informacje o muzulmanach? Piszesz, ze byles w Turcji tyle razy i takie glupoty wypisujesz o Turkach? Pracuje tu od paru lat, mieszkalem w tureckich domach- chcialbym, zeby w Polsce kobiety byly traktowane z takim szacunkiem przez mezczyzn jak Turczynki. Unas cmok w lapke i kwiatek na pokaz, a w domu alkoholizm i maltretowana rodzina, ktora nie ma za co zyc bo tatulek przepil wyplate z kolesiami. Jakie wesele na sile? Szanujacy sie imam nie udzieli slubu jesli kobieta nie chce, niczego tez nie podpisuja!!! poza tym slub imamiczny wedlug prawa jest nie wazny, a na cywilny cudzoziemka potrzebuje tony dokumnetow z ambasady. Za porwanie pierwszy napotkany patrol policji puszkuje go na dzien dobry na kilka miesiecy razem z imamem. Narkotyki tez sa ostro karalne, nawet maku nie znajdziesz w sklepach, a drogowka moze bez pytania rozbebeszyc ci auto w poszukiwaniu drugow. Predzej dostaniesz prochy pod polska szkola niz na tureckiej wsi. Wiec? Chyba, ze masz jakies konkretne doswiadczenia w tej sprawie, to sie podziel, Janan. Chetnie poczytam, selam. Krzysiek ps Inna sprawa to podryw cudzoziemek, sprobowac zawsze mozna. Turczynka na piekne oczy nie da -to sie do innych garna. Ktory facet nie skorzysta z okazji, gdy laska ladna i sprawia wrazenie chetnej? Chyba tylko taki bez jaj... To akurat problem nie tylko Turcji. Wlosi, Hiszpanie, Meksykanie, itp wcale nie sa lepsi- goraca poludniowa krew ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 06.04.06, 17:56 Krzysiek. odpisałem ci na tureckiej łażni co do zmiany moich zapatrywań nie chcę się wypowiadać patrzymy nie przez te same okulary.I niech tak już zostanie.Turcy jednak są bardziej natarczywi niż Hiszpanie czy nawet Włosi i doskonale o tym wiesz.Religia też ma różne oblicza w zależności od regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***xx Re: Łaźnia turecka IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 03.04.06, 14:42 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 02.04.06, 19:26 Gość portalu: matti napisał(a): > a ile taka przyjemność kosztuje ...będziemy w Fethye Matti.Kiedy lecisz.A jak wróciśz podaj mi temperaturę wody w morzu.Tam gdzie będziesz jest ona niższa o 2-3st.bo to cieśnina ale ja będę wiedział jaka będzie u mnie.Lecę 25.05. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Łaźnia turecka IP: *.elb.vectranet.pl 03.04.06, 11:09 janan2...no to Ty lecisz wcześniej niż ja ....bo ja 5 czerwca.....więc liczę że napiszesz jak tam było....już teraz życzę Ci miłego i fajnego pobytu.! Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Łaźnia turecka 03.04.06, 14:37 Dzięki.Rozminiemy się w Turcji tak że każdy musi liczyć na siebie.Ja mam sprawdzone terminy pobytu teraz lecę na 14 będę między 3 a 6 w twojej miejscowości jak wynajdę tłumacza i kierowcę w jednym.W Polsce nie ma na to szans,może uda się w Turcji wynająć w biurze choćby ruska. Odpowiedz Link Zgłoś