Dodaj do ulubionych

Turcja - kilka ogolnych pytan

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:09
Zamierzam latem leciec na wycieczke do Turcji (raczej czesc azjatycka -
zreszta zobaczcie w linku) i mam kilka pytan:
1) Co sadzicie o tej wycieczce www.itaka.pl/strony/1/i/1251.php Warto
jechac czy dac sobie luz ?
2) Byla kiedys stronka ministerstwa zdrowia, gdzie bylo wyszczegolnione na
co sie zaszczepic jadac do poszczegolnych krajow. Mozecie dac linka, bo cos
nie moge znalezc ??
3) Samolotem bede lecial po raz pierwszy. O co sie pytac w BP, czego sie
dowiadywac ?? Jak dlugo leci samolot do Antalyi ??
4) Mozecie polecic jakas dora stronke o Turcji i forum dyskusyjne ?? Chodzi
mi o cos w stylu www.cro.pl
5) Jakies inne porady dotyczace Turcjii ? Jakie leki sa niezbedne, jaka
walute zabrac ze soba, przykladowe ceny w kurortach.
6) Czy w PL mozna kupic liry tureckie i czy warto sie w to bawic ??
7) Co z gniazdkami elektrycznymi ?? Sa takie jak w PL, czy jakies inne i
niezbedna bedzie przejsciowka ??

dzieki za odpowiedzi
TaDeK
Obserwuj wątek
    • yooreck Re: Turcja - kilka ogolnych pytan 18.04.06, 21:19
      ad 1) wycieczka bardzo fajna, ale strasznie dliga trasa, zastanow sie czy bedzie
      ci sie chcialo tyle czasu spedzac w autokarze. moze lepiej wybrac 1 tygodniowa +
      1 tydzien wypoczynku?
      ad2) jezeli chodzi o Turcje to nie ma jakis wymagan co do szczepien. A jezeli
      juz musisz sie upewnic to zajrzyj sobie na MSZ i tam jest zakladka Polak za
      granica!!!
      ad3) samolot - hmmmmmm, lecisz jakies 3 godziny, mozesz zapytac czy catering na
      pokladzie jest platny, jezeli Sun Express - to tak!!!
      ad4) www.turcja.org.pl
      ad5) leki? jezeli na biegunke to najlepsze sa tamtejsze medykamenty!!! a co do
      innych to biore zawsze wode utleniona i bandaz+plaster - to sie zawsze przyda!
      Jezeli chodzi o walute to poczytaj sobie inne watki tytul: Dolary czu Euro?
      Ceny to zalezy gdzie? Zgodnie z programem to bedziesz w Alanya i to tylko 2 dni.
      ad6) mozna ale to dosc trudne
      ad7) sa takie same jak w polsce!!!
      • Gość: TaDeK Re: Turcja - kilka ogolnych pytan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:26
        hehe - tylko wycieczka i to maks 1 dzien nic nierobienia, bo jade single i na
        takim tygodniu wczasow zanudzilbym sie na smierc chyba
        • yooreck Re: Turcja - kilka ogolnych pytan 18.04.06, 21:34
          wybor nalezy do ciebie. dla mnie to za duzo w autobusie! zycze udanych chwil
          • Gość: ampe Re: Turcja - kilka ogolnych pytan IP: *.futuro.pl / *.futuro.pl 20.04.06, 22:29
            Czesc, ja bym sie na taka wycieczke wybrała z wielka checia
            Moze duzo tych przejazdow ale Turcja to piekny olbrzymi kraj.
            Spedzilam w nim dwa tygodnie na podrozowaniu na wlasna reke (duzo jezdzenia ale
            tez komfort taki, ze zostawalam na pare dni tam gdzie mi sie podobało),
            zobaczylam duzo ale mam straszny niedosyt, jak dla mnie ta wycieczka jest super
            a podrozowanie po Turcji dla mnie bylo baardzo przyjemne (tyle ze ja jezdzilam
            Z Turkami ich komunikacja )
            Jesli chcesz jak najwiecej zobaczyc w tym kraju to jedz!!!
            • Gość: TaDeK Re: Turcja - kilka ogolnych pytan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:16
              wykupilem i jade- 28 czerwca do 12 lipca - bedzie supe. I lece podobno
              Sunexpresem. Mam nadzieje ze lot bedzie przyjemny, bo bede po raz pierwszy
              lecial samolotem.
    • Gość: ELLA Re: Turcja - kilka ogolnych pytan IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 30.04.06, 04:08
      NIE MARTW SIE BEDZIESZ MIAL WSPANIALY CZAS.JA TAM JUSZ CO ROKU JESTEM.
      SAMOLOTEM SIE LEPIEJ JEDZIE NIC SAMOCHODEM.LUDZIE TAM PRZYJMUJA TURYSTOW BARDZO
      GOSCINIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka