IP: *.gorzow.mm.pl 06.06.06, 14:45
Czy rafting jest niebezpieczny ,
dla osoby nieumiejącej pływać ?
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Rafting 07.06.06, 08:49
      Nie jest niebezpieczny, bo masz na sobie kapok. Masz do wyboru dwie opcje taką
      bardziej bezpieczną i mniej bezpieczną polegającą na tym, ze na bank znajdziesz
      się w zimnej wodzie. Zimna dlatego, że nie płyniesz po morzu tylko górskiej
      rzece. Frajda jest, polecam ;)
    • annik Re: Rafting 07.06.06, 10:38
      Hmm, dostajecie kazmizelki kaski, czyli w zasadzie jest bezpiecznie. Jesli ktos
      sie troche boi moze siedziec w srodku i nie wioslowac. Jak macie obawy to
      wsiadzcie do lodki w ktorej plyna dzieci bo tej raczej na pewno nie beda
      wywracac. Ja jestem kiepskim plywakiem a na rafting zawsze sie zapisuje.
      Lokalne biura polecam bo ta sama wycieczka a duzo taniej.
      • Gość: Aga Re: Rafting IP: *.c31.msk.pl 13.06.06, 15:03
        W zeszłym roku byłam na raftingu z Alanyi na rzece Kopruli,w tym chcę popłynąć
        rzeką Dalaman-ten rafting jest znacznie droższy,nie wiem zczego to wynika-czy
        jest dłuzszy,niebezpieczniejszy?Jeśli ktoś może udzielić informacji to bardzo
        proszę.
    • janan2 Re: Rafting 13.06.06, 16:29
      Bardzo bezpieczny,tylko żołądek podchodzi pod gardło przy przepływaniu
      progów.Niesposób się utopić w kapoku zresztą nad wszystkim czuwają ratownicy na
      łodzi i w kajakach.Swietne przeżycie,nawet zadowoleni przyjechali ci co nie
      całkiem dobrowolnie wykąpali się w wodzie.U nas a byliśmy z lokalnym biurem
      Pacho Tour nawet na skoki do wody nabrali ochoty ci co nie umieją pływać.Było
      nie tylko śmiesznie ale i wesoło.Byłem na spływie 4.06.Polecam też wyprawę w
      góry na wieś turecką przepiękne krajobrazy i obiad nad rzeką Dimczay.Dla
      bardziej chętnch wrażeń wyprawa jeepem praktycznie po tej samej trasie ale
      trzeba mieć więcej zimnej krwi.Nie wolno wręcz odpuścić sobie wycieczki statkiem
      z pod wodospadu Manawgat do Side i z powrotem z posiłkiem na najpiękniejszej
      plaży w okolicy i wieloma atrakcjami.Ktoś na forum już to opisywał.
    • Gość: Ara Re: Rafting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 18:05
      Super sprawa. Polecam każdemu. Płynęłam z dziećmi. Radzę skorzystać z biura
      PACHO TOUR, wyprawa była świetnie zorganizowana, a opiekun MAKS zagrzewał nas
      do boju. Chociaż nie umiem pływać z rozkoszą wskoczyłam w kapoku do lodowatej
      górskiej wody. Polecam również skok ze skałki.
    • Gość: wisia Re: Rafting IP: *.ztpnet.pl 02.07.06, 13:01
      Rafting jest bezpieczny pod warunkiem, że osoba odpowiedzialna za turystów i
      sterująca pontonem jest osobą odpoweidzialną i dorosłą. Właśnie wrócliśmy z
      Turcji gdzie wykupiliśmy rafting w biurze Pacho Tours.Byłoby naprawdę super,
      ale za sterników dostaliśmy dwóch ok. siedmio może ośmioletnich chłopców. O
      mało nieskończyło się dla nas tragedią ponieważ w trakcie spływu trzeba było
      zrobić przerwę na lanch w wyznaczonym miejscu. Dowiedzieliśmy się o tym od
      naszych opiekunów gdy mijaliśmy wyznaczony punkt. Niestety w tym momencie
      dobicie do brzegu było juz nie możliwe tu zaczynał się znów wartki nurt i już
      nie sposób było dobić bezpiecznie do brzegu. Nie będę opisywała szczegółow co
      było dalej ale mieliśmy wszyscy strach w oczach i obawy co będzie dalej. Piszę
      to by ostrzec ewentualne osoby skorzystające z raftingu by zdawały sobie sprawę
      kto będzie odpowidał za nich w trakcie spływu.Nadmieniam, że drugą część spływu
      pokonaliśmy z innym sternikiem bez przeszkód i dużą satysfakcją.
    • iwwo2 Re: Rafting 03.07.06, 19:45
      Czy rafting jest bezpieczny, zależy od: umiejętności i współpracy załogu,
      umiejętności i odpowiedzialności sternika i trudności rzeki, stanu wody itp.
      Bezkrytyczne zapewnianie, że rafting jest całkowicie bezpieczny jest lekko na
      wyrost. Podejrzewam, że większość wypowiadających była na raftingu na Koprulu,
      albo koło Manavgat. To łatwe rzeki, Dalaman jest dużo bardziej wymagający i
      wszyscy załoganci muszą ostro pracować. Nie mniej zabawa jest przednia, a firmy
      organizujące spływ Dalamanem to pełny profesjonalizm.
    • Gość: agaT Re: Rafting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:53
      hm....miałam tę przyjemność 2 tygodnie temu! SUPER!!!!!! ale ja umiem pływać,co
      się przydało,bo w trakcie.....zostałam wyrzucona z pontonu!!! cóż, mimo szoku
      lodowatej wody i całkowitego zaskoczenia, dzis wspominam to z ogromną
      przyjemnością! jeśli nie bawią cię takie "żarciki" - siadaj z dala od sternika
      i uważaj jak odkłada on wiosło a właśnie jesteście na głębszej i spokojniejszej
      części rzeki! hm...potem wyskoczyłam po raz 2 już z własnej i nieprzymuszonej
      woli!
      dodam,że zostałam niemal siłą namówiona na rafting (jestem raczej tchórzem w
      takim sprawach),ale teraz każdemu to polecam!!!!
      • Gość: Iwona Re: Rafting IP: *.pekao.com.pl 04.07.06, 12:07
        Rafting jest super i na filmie lub zdjęciach wygląda to o wiele groźniej niż w
        rzeczywistości.
        Trzeba tylko pamiętać aby wziąć wygodne buty, najlepiej plastikowe- mogą się
        przydać przy przechadzkach
        • Gość: Aga Re: Rafting IP: *.c31.msk.pl 04.07.06, 15:19
          Właśnie wróciłam z Turcji-b.zadowolona.Byłam na raftingu na rzece Dalaman-
          bardzo dobrze zorganizowany,jest niebezpieczniejszy niz ten koło Alanii.
          • Gość: jacek Re: Rafting IP: *.gorzow.mm.pl 14.07.06, 13:17
            Został mi tydzień do namysłu , ale chyba jednak wybiorę basen i piwo
            • meggi1001 Re: Rafting 17.07.06, 23:35
              Nie pękaj :) Wybierz rafting!
            • kongool Re: Rafting 18.07.06, 10:16
              No coś Ty!!! Nie rezygnuj. Raffting to fantastyczne przeżycie, którego długo
              nie zapomnisz. Co prawda w moim przypadku dojazd był długi i męczący, ale
              wrażenia niewiarygodne!!! Byłam jedyną dziewczyną na pokładzie, i tak się
              złożyło, że wszyscy chcieliśmy mocnych wrażeń, więc mieliśmy podczas spływu
              dwie ostre wywrotki (na własne wyraźne życzenie!!!). Było naprawdę ostro, ale
              wspominam to jako jedną z najbardziej niesamowitych przygód w moich zyciu!!

Pozdrawiam,
              masza
              • Gość: jacek Re: Rafting IP: *.gorzow.mm.pl 01.09.06, 11:24
                wybrałem rafting.
                Trochę miałem stracha na początku ale po pierwszym chopku wszystko odeszło, na
                koniec szkoda było wychodzic z pontonu.
                polecam wszystkim
          • Gość: aniap_p Re: Rafting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:39
            jaka jest cena raftingu
            • Gość: .. Re: Rafting IP: *.rtk.net.pl 01.09.06, 13:29
              I napiszcie jak wyglada organizacja o ktorej trzeba ruszyc w droge ja bede
              mieszkal w Side i o ktorej to sie kończy Pozdrawiam
    • Gość: elikam.1969 Re: Rafting IP: *.net.telkonet.pl 02.09.06, 21:13
      Cena u rezydenta to ok 35 euro,lokalne biura mają już od 14 euro i bez obaw
      można z tych ofert korzystać.Osobiście nie byłam ale znajomi byli
      zachwyceni,polecam z czystym sumieniem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka