Dodaj do ulubionych

Turcja z dzieckiem

14.06.06, 10:49
witam, poleccie prosze region najlepszy dla rodzinki z dzieckiem. Nie chodzi
mi tu o hotel, bo to mozna dopasowac. Chodzi o to by poza hotelowym
ogrodzeniem poczuc turecki klimat, jakies sklepiki, kafejki. No i oczywiscie
plaza piaszczysta, choc niekoniecznie w 100%.Urlop juz w lipcu.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: joanna_poz Re: Turcja z dzieckiem IP: *.icpnet.pl 19.06.06, 10:35
      Meggg,
      My wrocilismy parę dni temu z wakacji w Side z naszym 2 latkiem.
      Byliśmy z Neckermanna w hotelu Paloma Side Beach.
      Wakacje wspaniałe pod kazdym względem - fajna okolica, komfortowy piekny hotel
      z basenami, brodzikami, pieknym ogrodem, małym placem zabaw dla dzieci, przy
      samej plazy (piaszczystej).
      Pozdrawiam
      Joanna
      • meggg Re: Turcja z dzieckiem 19.06.06, 15:03
        Joanno, własnie ze zniecierpliwieniem czekalam na Twoj powrót (spotkałysmy sie
        juz na innym forum). Opowiadaj;) jak okolica, samo miasteczko SIDE, czy hotele
        sa raczej usytuowane na uboczu? czu do tzw 'centrum' misteczka trzeba dłuugo
        jechac? czy tez mozna dojsc? jak plaza?

pozdrawiam serdecznie
        • Gość: joanna_poz Re: Turcja z dzieckiem IP: *.icpnet.pl 19.06.06, 15:27
          wiem, wiem, kojarzę Cię z forum z e-dziecka:)
          Side wybralismy z pełną premedytacja - juz tam kiedys bylismy i bardzo nam się
          podobało.
          Poza tym to tylko 1 godzina jazdy od lotniska - dlatego np. calkowicie
          wyleiminowałam mozliwosc wykupienia czegokolwiek w Alanii.
          Hotele są położone róznie - nasz znajdował się w odleglosci 5 km od ścislego
          centrum Side. Dojazd busikami kursującymi co chwila (1 euro za osobe, synek za
          darmo) lub taksowkami (ciut drożej). Można też dojśc pieszo ulicą handlową lub
          plażą (no może niekoniecznie z wózkiem:). Akurat w poblizu naszego hotelu
          znajdowało się tez mnostwo sklepow, restauracji - to akurat wazne, przynajmniej
          dla nas - po prostu żeby można bylo sobie wyjść też poza hotel i pospacerować
          np. wieczorem.
          Plaża ładna, piaszczysta, mielismy hotel bezpośrednio przy plazy.
          Mielismy opcję all Inclusive, w sumie 4 posiłki - więc raczej niewiele
          mozliwosci poznania cen w miejscowych sklepach i knajpkach:)Synek jadł
          normalnie z nami w restauracji, zabralismy tylko soki z Polski.
          W sumie zadnych uwag negatywnych, 100% zadowolenie.
          Obawiam się tylko, że lipcowe i sierpniowe upały mogą byś okropne - już teraz w
          czerwcu było b. upalnie, 3/4 dnia spędzalimsy pod parasolami, a słońce miedzy
          16 a 18 dalo nam porzadnie w kośc. Kremy z faktorem 30 i 50.
          Pozdrawiam,
          Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka